Inlägg

Inlägg som totte1015 har skrivit i forumet
Av totte1015
Skrivet av izzie:

Högerklicka på C: i Utforskaren > Properties > Hardware

Nej det sättet fungerar inte för då visar den samma disk oavsett vilken disk jag högerklickar på
Det var därför jag blev tokig

Av totte1015
Skrivet av Phod:

Ja visst ja, högerklicka på diskarna och kolla på Properties.

Ahhh vafan mitt fel var att jag högerklickade på den blåa raden med C: på, inte där det stod "Disk 1"
Jag fick upp egenskaper då med, men alla olika gav exakt samma disk som resultat
Men när jag istället tryckte egenskap på vänstersidan gav det så som jag önskade

Gött, tack

Av totte1015
Skrivet av Phod:

Disk Management i Computer Management.

Får inte upp det jag söker där, nej

Jag får upp enhetsbeteckningar, ja, men inte så jag kan se vilken modell dem tillhör

Av totte1015

HUR kopplar jag modellbeteckning med enhetsbeteckning?!

Jag blir galen, har suttit med Bard och ChatGPT i 20 minuter nu och försökt få AIn att förklara hur jag går tillväga, dem ger fel info och konstiga resultat och jag tappar det snart.

Jag vill veta hur jag kan se alla mina SSDn:s enhetsbeteckningar ihop med modellbeteckning, då jag sitter på 4st SSD diskar, och vill endast ta bort den med Windows på!

Samsung SSD 860 EVO 1TB
Samsung SSD 980 1TB
WD_BLACK SN750 SE 1TB
KINGSTON SA2000M81000G

Sitter på dessa, och hur jag än gör verkar jag inte kunna se vilken av dessa 4 diskar som har Windows installerat på sig, hur gör jag?!

Av totte1015

SonicCare var en rejäl uppgradering ifrån en vanlig eltandborste, jag känner min "kliniskt" ren på tänderna varje gång jag borstar nu, ett tips!

Köpte min på 20% rabatt hos Apotea för 299kr eller något, fungerar finfint

Så köper man ju såklart borsthuvudena från Aliexpress eller liknande.
Typ 20st för 50kr, istället för 4st för 299kr eller vad det ligger på

Av totte1015

Är medlem i en discord där admin delar ut konton som man delar på med andra i en "google familj" och där är Premium med, betalar 19kr per månad om jag inte minns fel

Dåligt att dom tar bort det alternativet.

Av totte1015

Hade quest 2an sen release 2020, spelade stundvis när jag hade semester eller längre ledighet, tyckte alltid det var så bökigt och tidskrävande att få igång allt och komma in i det tyvärr.
Virtual desktop, uppdatera hit, krångla dit, kolla inställningar på WiFi, optimera avstånd osv osv, det blev tråkigt helt enkelt.

Sålde den med lite tillbehör med kraftig vinst, riktigt otippat för en elektronikpryl, köpte för 3690kr, och sålde för 4800kr

Men lär nog inte kolla åt VR hållet igen tyvärr.

Av totte1015

16 år!

Av totte1015

Två redbulls blir det varje helg, oftast Watermelon eller Juneberry

Av totte1015
Skrivet av Mirialia:

Kul men väldigt lite budgeterat.

Till och med jag som är vanlig knegare och har noll koll på stora belopp och budgetar fick direkt känslan att 25 miljoner för en sådan satsning är väldigt lite...?

Köps det konferensbord för nära 800k så är ett helt campus för 25 miljoner väldigt lite

Av totte1015
Skrivet av boogey:

Du måste ändå ha hyfsat speciella behov? Jag använder min telefon rätt friskt och klarar mig i regel genom hela dagen. Vissa dagar när jag använt den orimligt mycket har den fått en kort laddning mitt på dagen också.

Snabbladdning hade varit fint, men det är verkligen ingen dealbreaker när batteriet håller så pass bra. Det jag ångrar mest är att jag gick på en Pixel 7 Pro, hade glömt att jag avskyr rundade kanter. Hade gott klarat mig på en Pixel 7.

Edit: Vid vilken procent gick det långsamt? Alla telefoner laddar långsammare när de närmar sig fullt. Snabbladdningen på min OnePlus tog ungefär lika lång tid på sig för de sista 10% som för de första 50-60%.

Hmm, ja det var det andra problemet jag hade, att batteriet dränerades mycket snabbt, efter en halv arbetsdag var batteriet nere på 50%
Jag hade telefonen i någon vecka, ville inte ge den mer tid att "optimera" då jag inte trodde på telefonen längre.
Min OnePlus 11 hade inte det problemet alls, så jag vet inte.

Snabbladdningen på min nu är det bästa av allt, kan göra en liten vardagssyssla och så vips är batteriet nästan fulladdat igen, det bästa av allt!

Men jag vill inte påstå att min OP11 går långsammare efter 90%, iofs möjligt att den gör i teorin men jag sitter aldrig och väntar på att det ska laddas klart iallafall

Av totte1015
Skrivet av psp123:

Vad var det för problem med den?

Blev mycket varm under laddning och ovanligt ljummen-varm bara vid normal användning, laddningsmekanismen var under all kritik, den minskade effekten ju närmare 100% den kom, så när jag behövde lite kräm på språng, och ville ladda upp telefonen så gick det orimligt långsamt.

Av totte1015

Pixel 7 Pro var det sämsta skräp jag har använt på länge, gick till OnePlus 11 och det var det bästa jag gjort, kommer inte titta åt googles håll på länge

Av totte1015
Skrivet av Entash:

Produkt: BISSELL CleanView Connect robotdammsugare
Länk: https://www.amazon.se/dp/B08K35YJ7S
Kategori: Robotdammsugare
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5865036
Pris: 1163 kr

Ingen aning om dessa är bra, men en robotdammsugare med WIFI osv för runt 1000 kr är väldigt billigt. Kan vara bra att läsa på innan man gör ett köp kanske.

Väldigt basic modell utan smart navigation etc, som i princip "studsar" omkring random vilket gör ordinarie priset till ett skämt jämfört med konkurrenter. Som ovan, läs innan köp. // MOD.

Måste det börjas länka rent skräp till Amazon?
Det är inte ett fynd bara för att det råkar vara billigt. Måste vara lite kvalité med.

SNÄLLA börja inte länka amazon skräp som är av helt okänt fabrikat med suspekta recensioner!

Av totte1015
Skrivet av Oneone:

Kör själv med ett SecretLabs skrivbord, så jävla bra bästa jag haft. Snygg kabelhantering och mycket platts

Är själv nyfiken på ett, men kan inte acceptera priset med dagens växlingskurs med Euron, det är helt orimligt

Av totte1015

Men alltså för helvete...
I princip det enda jag har haft nytta av Prime för

Perfekt för att få hem mindre grejer man inte ofta hittar i vanlig affär och inte vill leta efter

Av totte1015

Lika bra, hoppas skräpet konkar

Av totte1015

Snart kommer bord+stol utan tvekan ta priset för dyraste kringutrustning, om det nu räknas.
Nytt inköp av båda möblerna kommer kosta rejält, och denna gång vill jag inte ha Ikeas bord som efter något år började vara rangligt och träet började smula där det inte var lackerat osv

Kikar på Secretlabs grejer, men med dagens växlingskurs mot Euron går det bara inte att rättfärdiga priset... Hamnar på 12.000kr om jag vill ha "allt" på bordet bara.

Av totte1015
Skrivet av huttala:

Tre gånger nu har du skrivit samma åsikt fast med lite andra ord.
Vad har customtangentbordspfären gjort dig för att bli så upprörd?

Det är en hobby, och för vissa (mig inkluderat) en nödvändighet för att få ordning på ergonomin.
Vad är de för skillnad på att spendera pengar på andra hobbys jämfört med detta?

PS: Såhär ser mitt tangentbord ut, och det är egen 3d-printat, skålat chassi med handvirade (bra) switchar och fullt programmerbart så jag slipper röra mina armar åt alla möjliga håll för att skriva specialtecken när jag programmerar på jobbet.

<Uppladdad bildlänk>

Jag har fått från admin att jag bröt mot !fyra! regler tydligen så var tvungen att skriva om.
Är inte upprörd, men detta är ett forum där det diskuteras saker jag har intresse av, så då får jag väl skriva vad jag vill om ämnet?

Jag har inte påstått något om ergonomin alls, jag säger bara att jag tycker i princip alla custom tangentbord är fula, och drar det med samma princip som elbilar, att bara för det är nytt och fräsch, så ska det se så konstigt ut som möjligt, enligt mitt tycke.
Är det inte som nämnt skoltidens gulvita färg på tangentbordet, så är det konstiga pastellfärger.

Jag själv har andra hobbys som MÅNGA trycker ner MIG för att jag utövar, men i detta fallet har jag ju inte sagt något illa vara om personen som går och köper dessa tangentbord eller hur? Jag kan ändå inte få ihop det varför sådana tangentbord jag talar om, verkar vara så dyra.

Gällande ditt minst sagt custom tangentbord (dock inte sådana jag syftar på) tycker jag utan tvekan ser jättefult ut att ha på skrivbordet, MEN det är ju inte överhuvudtaget det du siktar efter med tanke på det du jobbar med, och därav så är det ju inget negativt emot dig i sig, ellerhur?
Det är ju inget annat än utmärkt att du har fått bukt med ergonomin med ett specialdesignat tangentbord, det är inte det jag riktar mina åsikter emot överhuvudtaget, utan jag tänker mig mer åt "Datortillbehör>Tangentbord" hos t.ex Inet.

Av totte1015

När det gäller debatten om custom tangentbord vart designen är på väg så tycker jag det liknar designvalen som elbilar har tendens för, nämligen hur oattraktiv designen är. Jag upplever att en hel del av dessa designval riktar in sig på en estetik som inte tilltalar mig. Jag har noterat att flera av de tangentbord jag har sett påminner mig om de enkla och nostalgi-fyllda tangentbord som användes under skoltiden, med sina karakteristiska gulvita färgkombination.

Custom tangenternas färger, ser jag att pastellfärger ofta används för att ge en känsla av smaklös design. Dessutom kan vissa tangentbord vara så kompakta att de påminner om WinRAR när det gäller komprimering. Jag funderar över om detta medvetna val av design syftar till att skapa en minimalistisk basic stil.

Det som jag finner särskilt svårt att förstå är prissättningen på dessa tangentbord. Att betala mellan 2000 och 3000 kronor för ett sådant kompakt tangentbord verkar vara en orimlig investering, även om det är tillverkat i metall i vissa fall. Jag undrar om detta pris återspeglar den hypade designen, minimalistiska materialen eller om det finns andra faktorer som påverkar kostnaden?

Är inte RGB fanboy och sitter inte heller på ett "stock HP tangentbord", utan en vanilla gamer som har en åsikt kring hur jag anser att designen kring tangentbord börjar luta åt ett håll jag inte gillar.