Inlägg

Inlägg som Constant3831 har skrivit i forumet
Av Constant3831
Skrivet av Allexz:

Kör filerun hemma som synkas med alla mobiler till min unraid NAS.
Nas backas sedan till en VPS som jag betalar ~65KR/månad för 1TB disk

Intel® Xeon® E5 2C, 2GB ram, 1TB disk, 3TB transfer, €5/month - Har tom hostat nextcloud där en gång i tiden. Körde fulldisk encryption (egen installerat) så säkerheten är top notch. Deras uptime är fantastisk. Har haft 1 servicefönster på 2.5 år.

Såg nyligen att Hetzner säljer 1TB Storage box för € 3.20/mån +VAT har stöd för bl.a rsync via ssh, sftp etc.... Så funderar på att hoppa över dit, bara just för att nästan halvera den redan lilla kostnaden.

Jag har anvant Hetzners 5TB Storage box i ett par manader nu och man far precis vad man betalar for. Det ar en extremt langsam service. Jag letar aktivt efter en ersattare.

Av Constant3831

Tack ni! Det blev den här setupen

Av Constant3831

Åsikter om nytt bygge

Håller på att plocka ihop en ny rigg för gaming och programmering. Jag har redan ett RTX3080 som kommer flyttas över till det här bygget. Är främst ute efter att gå över till mITX samt mer RAM och bättre CPU för att klämma ut lite mer ur Star Citizen. Budget ligger på max 25kkr.
Min nuvarande rigg lyckas inte hålla nere temperaturen på CPUn, och det bekymret slipper jag gärna med det här bygget.

Vad tror ni? Vad hade ni gjort annorlunda?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/XBL1ABk_8MkLwVdNhiqve48LiR0...

https://i.imgur.com/RBn9Dgj.png

Av Constant3831

Vilken lirare den där Johan verkar vara!

Av Constant3831

Trekanterna har jag för mig att jag sett på Office Depot i Malmö, och där kan du handla som privatperson.
https://www.officedepot.se/produkter/fika-pentry-2443/mjolk-s...

Av Constant3831
Skrivet av ToddTheOdd:

@T0MT0M: Får be om ursäkt. Men nu är det som så att jag har läst på LiTH. Närmare sagt civ. ingt datateknik. Då behövde vi inte köpa någon dator. Tydligen så har KTH blivit snåla. 2017 så behövde tydligen inte studenterna på LiTH köpa egna datorer ivf. https://www.lith.liu.se/sh2017/service.html så uppenbarligen så är det någon skit som KTH har kommit på. Så bara för att KTH beter sig så så är det inte så i resten av universitetsvärlden i Sverige.

https://www.studat.chalmers.se/content/datorsalar

Chalmers verkar stå för datorer också. Så det är nog ditt kära KTH som har fått för sig sina dumheter och snålar och lägger över kostnader på studenterna.

Även Malmö Högskola (2013) krävde att man hade tillgång till laptop.

OT: Jag tror du kommer skapa dig onödiga problem om du väljer att läsa datavetenskap med enbart en iPad Pro. Jag vet inte vad du kommer läsa för kurser, men i programmet jag läste ingick exempelvis en kurs i inbyggda system där vi var tvungna att flasha bootloaders till en Arduino vilket du inte kommer kunna göra med en iPad.

Av Constant3831

news.ycombinator.com brukar ha intressanta diskussioner om allt mellan himmel och jord, men klientelet är utvecklare

Av Constant3831

Jag har löst det med Ikea Trådlös. Det känns som det enklaste och billigaste sättet.

Av Constant3831

Vad tror du om t.ex. https://slidesome.com?

Av Constant3831

imgur.com är väl det kidzen använder idag. Snabbt och smidigt!

Av Constant3831
Skrivet av anon131444:

Ja det går att göra så. Det är bra om du fiskar djupt i minnet om du fått någon form av påminnelse tidigare. Såvitt jag vet är det tre år innan en faktura preskriberas. Kan företaget bevisa att en påminnelse åkt ut innan inkasso så är inkassokravet giltigt.
Observera att påminnelse innan inkasso är absolut inga krav. Företaget kan skicka det direkt till inkasso.

Med det sagt så bör du haft en faktura innan inkasso. Börja med att ringa företaget och påtala bl a att du är villig att betala men har faktiskt inte fått en första gångs faktura och har därmed uppfattat tjänsten som upphörande eller liknande. Det kan ju innebär att du slipper % som inkassot kräver t ex.

Det är möjligt att jag har fått en påminnelse, det kan jag inte minnas huruvida jag fått eller inte.

Skrivet av jocke92:

Kan så vara, men jag tycker det ändå är oseriöst att göra det. Och i detta fallet ett abonnemang så där borde det varit en faktura för året där på (detta året). Samt påminnelser.

Du skulle blivit informerad vid flytten, har du kvar konversationer borde du prata med deras support. Samt även bestrida.

Jag har kvar konversationen med FSData från när jag bad om flytten. Här är flyttärendet i sin helhet:

https://i.imgur.com/xarK7IX.png

Skrivet av improwise:

Dock är det också ett krav att dom följt rutinerna kring vad som gäller om automatiskt förlängning av avtal mot konsument, "Lag (2014:1449) om konsumentskydd vid automatisk avtalsförlängning"

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

Sen finns det som alltid en mängd om, men och kanske men det beror på vad de faktiska sakförhållanderna är här, samt så klart om TS fått en påminnelse om förlängningen, hur lång förlängningen är osv (ofta förnyas domäner på ett års tid). Och så klart om TS agerat som privatperson.

Jag kan inte minnas huruvida jag fått en påminnelse gällande domänen eller inte. Jag har agerat som privatperson.

Skrivet av anon131444:

Sorry men måste missat att det handlade om en förlängning. Utifrån info jag sugit i mig så verkar det bara som att TS köpt en domän en tid under 2016. Sedan om han förlängt eller bara inte betalat en viss period, ingen aning. Det du skriver om stämmer dock!

Skrivet av improwise:

Utifrån att det är en "domänförnyelse" antog jag att det rimligtvis rör sig om en ny period efter att den första tagit slut.

Jag köpte under 2015 en domän hos Gandi.net som jag flyttade över till FSData. Se bilden ovan. Inkassokravet gäller en förlängning av den domänen.

Skrivet av talonmas:

Till att börja med... Inkasso har INGET och NOLL att göra med kronofogden. Bara så vi är klara med det.

För det andra. Det finns INGA som helst krav på att skicka en påminnelse. Påminnelser är bara företagen som är snälla.

För det tredje, var hittar ni att preskriptionstiden är 3 år? Genuint nyfiken för har aldrig hittat konkreta fakta vad som gäller. 5 år trodde jag men vet ärligt inte vart jag fått den siffran ifrån

Vad avser fakturan? Är det en avgift för domänen eller är det en avgift för att de utförde en tjänst att flytta din sida?

Till sist. Bestrida fakturan skriftlig till både företaget och inkasso bolaget. Om du inte bara betalar då

Skickades från m.sweclockers.com

Fakturan avser en automatisk förnyelse av en domän jag flyttade. Flytten skötte deras kundsupport kostnadsfritt, se ovan. Hur går jag till väga om jag vill bestrida fakturan?

Av Constant3831
Skrivet av Bläckman:

Den citerade texten från FS-data säger ingenting om något undantag för vare sig special-domäner eller något annat. Om det inte finns något undantag i någon annan villkorstext på deras hemsida (eller i något annat dokument dom skickat dig när du tecknade avtal med dom) så gäller det som du citerade utan undantag. Dom har då inte rätt att fakturera dig nåt.

Glöm dock inte att bestrida kravet.

Avtalssidan inleds med följande:

Citat:

Här är FS Datas avtalsvillkor för domännamn. Dessa villkor gäller för domännamn som registreras via oss och/eller överförs (registrar transfer) till oss, samt eventuella tillhörande domäntjänster. Specifika villkor för toppdomän tillkommer, för mer information se Villkor för toppdomäner.

Mitt ärende gäller en överförd domän (registrar transfer), så rimligtvis borde den täckas av villkoren. Under "Villkor för toppdomäner" finns inte toppdomänen i fråga listad. När jag flyttade domänen blev jag inte informerad om några speciella avtal. Jag har kvar konversationen med kundtjänst som skötte ärendet.

Skrivet av jocke92:

Känns ju som maffia-metoder att skicka ut krav på något som gick ut 2016. Hade jag glömt fakturera en kund så långt tillbaka hade jag fått stå mitt kast.

Vad är det för topp-domän? Finns den i deras ordinarie sortiment?

Toppdomänen det gäller är .io. Den finns inte att köpa hos FSData, men de erbjuder transfer av toppdomänen.

Av Constant3831

Inkassokrav på 2 år gammal domän-faktura från FSData

Igår fick jag per brev ett inkassokrav från fsdata.se där de kräver betalning för en domänförnyelse. Enligt inkassokravet skulle domänen varit betald den 3 mars 2016.

Tidigare domäner jag haft på FSData har löpt ut när man inte har betalat dem (i enlighet med punkt 3.3 i deras avtalsvillkor), men i enligt deras kundsupport gäller den här fakturan/inkassokravet en specialdomän, och den måste betalas.

Jag har två frågor: är det fritt fram att skicka inkassokrav hipp som happ? Under de här två åren har det exempelvis tillkommit ränta. Är man cynisk så skulle man säga att det ligger i FSDatas intresse att vänta med att skicka ut inkassokrav.

Min andra fråga är hur det ligger till med just domännamn; jag kan inte hitta vad FSData definierar som en specialdomän på deras avtalssida. Det jag kan hitta är följande:

Citat:

3.3 FS Data tillämpar inte någon bindningstid. När Avtalet har trätt ikraft löper det under den avtalsperiod som anges på FS Datas bekräftelse. När en avtalsperiod löpt ut, kommer Avtalet att förlängas genom förnyelsefaktura eller på sådant sätt som framgår på FS Datas webbplats. Kund som trots påminnelse inte betalar enligt FS Datas förnyelserutiner anses ha sagt upp Avtalet. Tjänsten avslutas tidigast efter två (2) veckor från FS Datas påminnelse om förnyelse. Sådan påminnelse skickas till Kund via e-post till den adress som Kund har angivit.

Kan de göra så här?

Jag ber om ursäkt om texten är en aning osammanhängande, jag är för tillfället trött och fruktansvärt irriterad.

Av Constant3831

Ca 35% för 1½ rummare i Malmö (hyresrätt)

Av Constant3831
Skrivet av maximm:

Jag ska hålla det i åtanke. Först och främst är jag intresserad av att sälja för kontanter

Av Constant3831
Skrivet av anon289063:

Är du intresserad på en hel ny elcykel från IKEA ?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är ute efter en ny cykel inför Vätternrundan. Men tack för erbjudandet

Av Constant3831
Skrivet av maximm:

Har du köpt en cykel? Annars kanske vi kan byta. Har ett gäng cyklar jag behöver bli av med

Vad är det för typ av cyklar du har? Jag är på jakt efter kolfiber + 105/Ultegra 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Constant3831

HTC Vive + skyltdocka

Väljer att sälja min HTC Vive till förmån för en ny cykel. Headsetet är varsamt använt och har alltid förvarats på skyltdockan för att undvika damm och solljus mot linserna.

Linserna är fria från repor och är i bra skick. Även lighthouse-enheterna och kontrollerna är i bra skick. Levereras i originalkartongen.

Jag skickar även med två VRCovers (lädervarianten) och skyltdockan om så önskas. VRCover gör headsetet betydligt mer bekvämt att använda under längre tid.

Det blir ett ganska skrymmande paket om det ska skickas, men står du för frakten så ser jag inga problem med att skicka det. Annars är det avhämtning i Västra Hamnen i Malmö som gäller.

Läs hela annonsen här

Av Constant3831
Skrivet av Luksenburg:

Ska man ta med tält i sovsalen?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej

Av Constant3831
Skrivet av Gurk:

Efter ungefär 10k h blir man "master" inom det området man övar på, det är till och med en väldigt gammal och uttjatad "regel" inom det mesta, sport, musik, olika yrken osv. Spela pingis i 10kh och du är så bra du kan bli, personligen... eller schack, eller programmering osv. Givet att erfarenhet spelar in efter det, och ålder och reaktionsförmåga och fysik osv osv... men jag tror att du förstår andemeningen.

Har hört talats om 10h-regeln tidigare, men det är ju inte applicerbart på så hög nivå som att "spela CS" eller "spela piano" eller för den delen programmering. _Ingen_ människa har satt sig vid en dator, tänkt: "idag ska jag testa att programmera", och efter 10h ha nått sin topp-potential. På samma sätt har ingen satt sig vid CS och tänkt: "idag ska jag bli proffs" och blivit det efter 10h.

Kör hårt TS. Lägg upp en plan för hur du ska nå högre och ta reda på vad som stoppar dig.