Inlägg

Inlägg som Constant3831 har skrivit i forumet
Av Constant3831

Har du försökt lära dig att programmera? Många spelmotorer blev "gratis" i år, bland annat Unity. I Unity kan man göra mycket utan någon djupare kunskap inom programmering, men motorn har stöd för både Javascript och C#. Sätt igång, det finns massor med hemsidor som lär dig programmera Javascript genom gamification!

Av Constant3831
Skrivet av Dockland:

Så länge jag slipper systemd är jag nöjd

Varför?

Av Constant3831

Jag gjorde vad jag kunde sett till budgeten. Skärmen fick det att gå över med 500kr ungefär, tyvärr. Tror dock att det blir problematiskt att spela på den.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8128740/2015-06-27

Av Constant3831

Det här handlar väl om de olika typer av "avstängning" som finns, dvs. S1, S3 etc. Kolla vad din BIOS säger. Du borde hitta det kring energispar-alternativen.

Av Constant3831

Surf och spel tar knappt kräver knappast några 50GB+. Börjar du dock streama Twitch, Youtube, Netflix etc. går det snabbt uppåt.

Av Constant3831

Sweclockers är en av väldigt få hemsidor där jag faktiskt klickar på reklamen. Det beror troligtvis på att det ofta är reklam för kampanjer och dyligt, och det har ofta hänt att man snubblar på en rätt bra deal!

Av Constant3831
Skrivet av smsm:

Det kändes för bra för att vara sant men det är många som har köpt den.
vad tycker ni om den då https://www.dustinhome.se/product/5010777981/pb-1050?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637147279

Hur är det med högtalaren jag sitter nu på en OPO vill helst att högtalaren ska låta dubbelt så högt som den.

Denna här jag och jag är väldigt nöjd! Räcker gott och väl till ett par-tre laddningar för min Nexus 6!

Av Constant3831

Vill så jäkla gärna ha det här kortet, fast i GTX980-utförande

Av Constant3831
Skrivet av 93Clocker:

Vad är era egna erfarenheter av comhem?

Usla. Kolla Comhem-tråden. Jag hade ett längre avbrott senast igår. Undvik som pesten.

Av Constant3831
Skrivet av DjuDju:

Hola mi nombre eller nått. Min spanska suger hårt. Råkade beställa in två rätter tidigare idag med friterad champinjonröra o grejer. wtf?

Kantarellröra hade varit något, men championröra...blä.

OnT: Hola verkar låta dig se på Netflix!

EDIT: Blev dubbelninjad...

Av Constant3831

Prisjakt startades för 13 år sedan, kika där! Du kan finlira exakt de kriterier du nämner samt läsa omdömen från andra.

Av Constant3831
Skrivet av ilerk22:

Nej, kan inte vara det eftersom jag valde ett nytt nummer.

Japp. Hann inte att kolla runt, ser att jag kan få ett fint fint studentpris från comviq

Man brukar få med sådana papper ändå. Lycka till iallafall! Ska bli intressant att se vad Tre säger, lite som att vänta på beslut från HD! ^^

Av Constant3831
Skrivet av ilerk22:

När jag öppnade paketet så fick jag även med mig papper från 3 (tre) Det står abonnemangsavtal på dom. Antar att jag måste skriva på och skicka iväg, men dem har jag inte skrivit på ännu... Vet inte om det betyder nåt..?

Det är inte porteringsavtalet du pratar om? Alltså det avtal du signerar om du vill flytta ditt tidigare nummer hos en annan operatör till Tre.

Av Constant3831

Det första folk kommer att fråga är vilken typ av musik du lyssnar på, för det spelar stor roll. Lyssnar du mycket på EDM kommer du vilja lurar med rapp bas, etc.
212
Angående komfort kan jag rekommendera Audio Technica ATH-AD900x. Har ägt mina i snart 2 veckor och de är väldigt bekväma.

EDIT: Precis som Alexander7938 säger, ATH-M50 är bra lurar om man kan få dom för ett vettigt pris (vilket är fallet i Sverige) men det är inga lurar man sitter bekvämt med i flera timmar.

Av Constant3831
Skrivet av lambdan:

Lånar tråden lite.
Även jag har en domän, jag skulle vela ha så att folk kan mejla mig på hej@test.se. Dock vill jag inte ha en egen mejl server eller något, utan jag vill fortsätta använda min hotmail, gmail eller helst iCloud. Är detta möjligt?

Skulle råda dig att skapa en egen tråd för det, eller kanske t.o.m. Googla lite!
Hur som helst; visst kan du det. Du kan t.ex. låta FSData ta hand om din mail och ställa in så att FSData vidarebefodrar alla inkommande mail till hej@test.se. Det blir klurigare när du ska svara, men en del tjänster låter dig ställa in utgående epost-server själv.

Men som sagt, vill du ha ett mer utförligt svar så bör du skapa en egen tråd för det.

Av Constant3831
Skrivet av enoch85:

Hur upplever du att ownCloud fungerar med nginx?

Tycker att det fungerar bra. Det var lite mer konfiguration jämfört med Apache, men när det väl var fixat så tycker jag att det fungerar alldeles utmärkt. Kan inte uttala mig om några större prestandavinster då jag endast kört Apache på DigitalOcean virtuellt.

Av Constant3831
Skrivet av anon81912:

Ja! Jag har problem med att css och js filerna inte laddas korrekt? Hur ser din config ut?

location /owncloud/ { alias /srv/www/CENSUR/owncloud/; client_max_body_size 2G; # set max upload size fastcgi_buffers 64 4K; rewrite ^/owncloud/caldav(.*)$ /owncloud/remote.php/caldav$1 redirect; rewrite ^/owncloud/carddav(.*)$ /owncloud/remote.php/carddav$1 redirect; rewrite ^/owncloud/webdav(.*)$ /owncloud/remote.php/webdav$1 redirect; index index.php; error_page 403 /owncloud/core/templates/403.php; error_page 404 /owncloud/core/templates/404.php; access_log /srv/www/CENSUR/logs/owncloud_access.log; error_log /srv/www/CENSUR/logs/owncloud_error.log; location = /owncloud/robots.txt { allow all; log_not_found off; access_log off; } location ~ ^/owncloud/(data|config|\.ht|db_structure\.xml|README) { deny all; } location /owncloud/ { rewrite ^/owncloud/.well-known/carddav /owncloud/remote.php/carddav/ redirect; rewrite ^/owncloud/.well-known/caldav /owncloud/remote.php/caldav/ redirect; rewrite ^/owncloud/(/core/doc/[^\/]+/)$ $1/index.html; try_files $uri $uri/ /owncloud/index.php; } location ~ ^/owncloud/(.+?\.php)(/.*)?$ { try_files $1 =404; include fastcgi_params; fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$1; fastcgi_param PATH_INFO $2; fastcgi_param HTTPS on; #fastcgi_read_timeout 1800; fastcgi_param SCRIPT_NAME /owncloud/$fastcgi_script_name; fastcgi_pass unix:/run/php-fpm/php-fpm.sock; } }

Av Constant3831
Skrivet av anon81912:

Någon som fått ownCloud att lira fint med nginx? Har lite problem med att få .css och .js filerna att läsas in trots ändrat parametrar till fcgi enligt tips på nätet :/. Kör även windows på servern. Tips?

Jag kör det med nginx! Är det fortfarande relevant?

Av Constant3831
Skrivet av DavidtheDoom:

Personen som jag misstänker har i dag bytt profilnamnet till "Fredrik". Tänker dock inte gå närmare än så men om någon har råkat ut för ett bedrägeri med en "fredrik" så kanske det ringer en klocka.
Personen jag misstänker har dock sina "riktiga" annonser i Stockholms län. Ingen kommentarstråd är öppen på de annonser jag sett.

OBS! Ingen anklagning eller smutskastning utan rakt av spekulationer från min sida att denne kan vara inblandad då namnet tidigare passade in och tillvägagångsättet när ett bedrägeriförsök inleddes mot mig.

Har även blivit kontaktad av ytterligare en person som har blivit av pengar till en kille i "Jönköping". Tråkigt nog, Citerat nedan.

Hör av er till Matsonic om ni har information, jag har redan skickat mina mailkonversationer till Mats. Ni kan skicka PM och kanske få mail där igenom.

Skrivet av SirMacke:

Har jag gjort, han svarade fram tills ett par dagar sedan och sade att han kunde kanske skicka tillbaks pengarna.
Men sedan har det varit tyst.
Så nästa vecka blir det polisen helt enkelt.

Jag vet vad han heter, var han bor med mera, som sagt får man namnet i swish.

Ni två borde prata med varandra!

Av Constant3831
Skrivet av dannesthlm:

Hur brukar du komma åt ex inställningar i filer under etc-biblioteket osv för att göra diverse ändringar i dem isf?

Det bör du göra via SSH isåfall, m.h.a. sudo.