Inlägg

Inlägg som SwE-MrQ har skrivit i forumet
Av SwE-MrQ

Datorn ser vettig ut, iaf om man just behöver någon enklare dator och inte riktigt är i klang med nettops. Jag har inget personligt behov av den, men om den har hygglig 'bevisad' prestanda (ni vet, allt kan se bra ut på papper) så skulle jag nog kunna rekommendera den till folk som bara... 'behöver en dator'.

Also, anledningen till att man inte klämmer in all möjlig skit i den (i7, maffiga grafikkort osv) måste ju ändå bero på värmehanteringen? Glöm inte att skärmen i sig tenderar att alstra lite hetta också! IMO så är det ett under att Apple har fått sin senaste iMac att inte brinna upp! x)

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solaris
Visst, personlig upplevelse spelar in men du.. behöver du verkligen "överlägsen batteritid" för hur många timmar om dagen har du inte tillgång till ett eluttag?

Så vänta... Du erkänner att personliga åsikter spelar in, men ändå ifrågasätter du faktumet att jag nämnde batteritiden? =/
Det var ju... dumt. Jag nämnde batteritiden just för att jag behöver den.

Vi säger så här. Jag har vänner som vill döda för den batteritiden jag har på min dator. Dessutom så kommer den till användning. Idag så satt jag och en vän och skrev på ett dokument på ett cafe, och det tog lite längre tid än väntat. Jag kom dit med 80% batteri, och lämnade med 18%. Mötet tog ungefär 3,5 timme, och vi surfade med hög bakgrundsbelysning ganska länge med åtminstone 5 program igång.

Något annat du vill anmärka, eller har jag tydliggjort poängen tillräckligt?

EDIT: Såg MarcusW's inlägg efter att jag hade skrivit klart, och.. jag håller kort sagt med!

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solaris
Varför köpa Apple produkter överhuvudtaget när det finns alternativ som rent tekniskt presterar minst lika bra om inte bättre än Apples produkter eller hur låsta Apples produkter är just till Apple?

Alltså. Vi förstår att du inte gillar Apple, och att du är väldigt skeptisk till deras produkter. Du framför en poäng, men många andra delar inte din åsikt, uppenbarligen. Jag vet att många inte gillar Apple eller deras prissättningar, men de brukar vanligtvis ha andra argument än hårdvara/pris.

Personligen så har jag en Mac för att jag gillar en mindre avancerad UNIX-miljö (ja, Linux är för jobbigt att arbeta effektivt i) samt för att jag gillar designen på datorn. Att jag kunde ha fått mer för pengarna håller jag med om, men jag kände att designen, systemet och den överlägsna batteritiden (som många konkurrenter börjar bli bättre på) var värd sitt pris. Att använda Windows på den är ett plus när jag vill spela, och prestandan är mer än tillräcklig (åtminstone gällande min modell).

Kan också tillägga att den inte är i närheten av perfekt, men seriöst; kan någonting vara perfekt egentligen?

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enkronan

+1
Väl talat:): teknik anno 2010 ska *i n t e* vara krångligt utan det ska bara funka.:):D Jag förstår inte alla Win-användare som tycker tvärt om bl.a. att: "lite varma HDD:ar får man räkna med", "en kylplatta är en del av vardagen", "det är inget konstigt att man måste använda 3:e partsprogram för att win ska funka smidigt" m.f. tillhörande argument.:P:o

Om vi säger så här. Jag har en 15" MacBook Pro med GeForce 9600 (alltså modellen med ett 'extra' grafikkort). Att arbeta med Macen (oavsett grafikkort egentligen) är ett rent helvete att arbeta med temperaturmässigt. Ett tunt chassi i aluminium gör att komponenterna håller sig värmefria, men chassit absorberar alldeles för mycket värme. Sätter jag igång Windows (som har dålig värmehantering på Macen, kan vara Apples fel) och lirar ett valfritt spel så drar tempen lätt upp till 90° innan fläkten kickar igång, och håller sig sedan där. Jag köpte fort en kylplatta, och den håller åtminstone botten sval. Nu kör jag på ett ställ i aluminium som fungerar bättre, men att undvika Macens värmeproblem är löjligt.

Ang. posten om att alla med < 90 IQ borde använda Mac; Jag instämmer helt, och kan glatt säga att jag med 130 IQ också använder det!

Av SwE-MrQ

Sådär, efter en resa och dyl. så har jag äntligen lyckats spela in mitt andra test av Camileo S10'an.
Hoppas att den är bra nog, passade på att göra den på engelska just för att andra kanske lyckas söka sig till den också!

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=CxCp6VtFaBU&playnext_from=TL&v...

Also, @getskägg: Jag har tyvärr ingen vana av just moddning med kameror och hjälmar, men något du borde se till att ha på kameran är en 60 FPS-funktion. Du får ut mycket mer av 'resan', och just därför är jag ändå för just Sony's bloggie. Den verkar dock inte vara så moddbar tyvärr, men det är åtminstone något att tänka på!

Av SwE-MrQ

Just för en videodagbok så är det alldeles utmärkt!

Hur som helst, notera att jag bara betalade 1000:- för den här kameran, och jag kan glatt säga att kvaliteten är fin för priset. Givetvis så "får man vad man betalar för", men trots det så är det bra!

Av SwE-MrQ

Japp, låten stämmer - en internet till dig!
(Den heter för övrigt "Superman" av Lazlo Bane, men det är inte så lätt att veta!)

Kul att du gillade kvaliteten, jag kommer att ladda upp en till video om ett tag som visar inomhusljus och hur den spelar in andra skärmar (tänker testa Tap Tap Revenge på min iPod Touch som exempel)!

Av SwE-MrQ

Nu har jag äntligen kyckats ladda upp ett klipp, 100% oredigerat (vilket också var andledningen till att jag lyckades ladda upp det)! x)

Ber om ursäkt för att bilden är skakig (gick och kämpade med en jobbig jacka), men det visar ju trots allt hur den hanterar bilden när den åker "runt". Filmade också en del i motljus för att testa den punkten. Jag kommer att ladda upp fler samples, men jag hoppas att det här duger som ett första!

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=_q3HRZjgjYQ

Also, en internet till dig om du känner igen låten ifrån mina hörlurar!

Av SwE-MrQ

Då ska vi se. Jag sitter just nu i skolan med wfps_105, och jag har kameran med mig - ska sampla lite under dagen.

Men för att svara på dina övriga frågor:

Kameran fungerar väldigt bra, och jag är nöjd med köpet. Du får som sagt själv avgöra om bildkvaliteten när jag lägger upp samples!

Att lägga över filmerna är superlätt - antingen kan man ta ut minneskortet, eller koppla in en USB-kabel. Det senare möjliggör att man kommer åt det lilla interna minnet (som klarar drygt 1½ minut av 1080p-inspelning) samt att kameran laddas samtidigt.

Ang. redigeringsprogram så vet jag att det följde med en skiva, men jag vet inte vad som är på den. Jag har nämligen försökt att använda den med min Mac (som det är lite problem med då kameran filmar i .AVI och inte .MOV). En enkel omkonvertering fixar det, men det tar tyvärr tid. Jag kan kika på skivan när jag kommer hem, då jag har en Windows-partition på datorn också.

Kameran kostade 999:- på Dustin Home, och jag fick hem den dagen efter (creds till Dustin!). Batteritiden har jag faktiskt inte kunnat testa, då det aldrig har tagit slut för mig. Mer än 100 minuter kan man dock inte hoppas på, men den är åtminstone inte horribel.

Och till sist, kameran klarar 32GB SDHC (än så länge). Jag vet inte om det är en fast gräns, men jag klarar mig fint på 8 GB.

Säg till om du har fler frågor!

//Mr Q

Av SwE-MrQ

Din stationära dator kommer att klara HD-redigering utmärkt!

Also, anledningen till att jag måste redigera ljudet är inte för att det är dåligt, utan för att det bara inte är något intressant ljud
Tänkte att lite musik kan vara mysigare än 2 17-åriga nördar som snackar på väg till tåget!

Men visst, jag kan slänga upp en video med obehandlat ljud lite senare, måste bara filma det först

Av SwE-MrQ

Re: Mac tangentbord till Pc

Citat:

Ursprungligen inskrivet av retzt
Fråga: Funkar apples sladdutrustade tangentbord med Pc out-of-the-box?

Jadå, det fungerar alldeles utmärkt! Det du behöver göra är att mappa om ett par knappar, men det finns ganska många sätt att göra det på!

Av SwE-MrQ

Om vi säger så här: Ska du vlogga och gå runt med kameran så är en av mindre modell rekommenderad. Jag har precis fått hem en Camileo S10, och för priset så är den riktigt bra - speciellt i dagsljus, då mäter den sig med min större videokamera (som på pappret är mycket bättre).

De kameror du länkar till har jag ingen aning om, men som sagt - ska du vlogga räcker något mindre.

Ang. din dator och HD så skulle jag gissa på att den klarar att hantera HD. Jag hade en äldre HP med samma grafikchip, men med en enkärnig Celeron - den klarade att spela upp 720p helt okej. Annars så kan du alltid stänga av HD-kvalitet och filma i vanlig VGA.

Jag ska försöka lägga upp lite samples på Camileon, men jag kan redan nu bjuda på ett par bilder tagna med kameran. Notera att det är stillbildsfunktionen, men det ger en uppfattning om kvaliteten.
Anledningen till att jag inte har några videosamples är att jag måste redigera dem lite ljudmässigt

Bilderna finns i mitt nystartade flickr-album: http://www.flickr.com/photos/mrbjoerkman/

Av SwE-MrQ

Grymt att det har utökats till 3 år, verkar ha missat det!

Hur som helst, kikade lite på Toshiba Camileo S10, och jag måste säga att jag är imponerad!

Den här videon kanske krävde lite redigering, men slutresultatet är otroligt, speciellt för en kamera som kostar dryga tusenlappen: http://www.youtube.com/watch?v=VtNQ6yF5V90&feature=related

Det slutar nog med att jag skaffar en sådan istället för en Bloggie!

Av SwE-MrQ

Jupp, det stämmer. Jag har ganska precis hittat en som passar mina behov, om inte mer. Den heter Sony Bloggie PM5, och kan hittas på Dustin för dryga 1800. Annars, om dina behov inte är stora på kvalitet så kan du alltid köpa en iPod Nano - men då ska dina behov passa med "extremt litet"!

Länk till "bloggie": http://www.dustinhome.se/pd_5010379094.aspx

Tillägg: Som du frågade, en pocketcam är en liten kamera som i stort sett får plats i fickan, eller åtminstone kan användas med "en hand utan problem"!

Av SwE-MrQ

Hej där!

Jag har nog inget vidare svar på din fråga, men jag kan nämna att jag har funderat på samma sak som du. Jag tänkte dock använda kameran för att dokumentera en resa samt ha lite videorecensioner på en del prylar. Min budget är samma som din, runt 2000:-.

Trots det så kan jag lite om kameror, och en sak som du borde tänka på om du vill ha den när du tränar med din hund är att den ska vara liten, en s.k. pocketcam. Att det lagras på minneskort är också bra, då en hårddisk inte är speciellt bra om man är ute och springer.
Hoppas att man var till någon typ av hjälp, och jag hoppas att du (vi?) får ett svar som funkar!

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av linxz
2gb räcker har 1gb i pojkarnas datorer och 512mb räcker i dom. Så det är bara dumheter med mera minne.

Inte heller jag kan hålla med där. Allt beror ju på hur Chrome OS beter sig, och hur mycket RAM det kräver. Eftersom Google har satt 2GB som krav så finns det troligtvis en god anledning till detta!

Av SwE-MrQ

Ni har nog glömt något nu...

Jodå, jag vet att det här är SweClockers forum (mest PC's, rightright?), men man får icke glömma att gamla go'a Macintosh har FN till vänster om L-CTRL - även på de stationära modellerna. (Vet dock ej om någon har påpekat det redan - sorry isf!)

Personligen så är det inget större problem med att ha FN längst till vänster, då man lätt anpassar sig för det. Den enda nackdelen är väl då man bestämmer sig för att spela på en dator med ett sådant tangentbord, speciellt då FPS-spel.
Som många här har visat så går det att fixa med tredjepartsprogram, men om man inte har något sådant i åtanke så kan det göra ont i lillfingret efter en stund...

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janne_145
Bygga in 3G i datorer som inte är förberedda för det antar inte är så smart. De som är förberedda på 3G har inbyggd antenn runt skärmen (om jag inte minns fel)

Det låter så, helt rätt. För övrigt så skulle jag tro att man behöver ganska "avancerade" moddningskunskaper för att kunna genomföra det på ett bra sätt.

Så ska du ha 3G - köp en dator med det inbyggt direkt istället

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xburk
Är det någon stor skillnad mellan H och HE?

Ett par, faktiskt:

1. Den kör Atom N280 (den bättre).
2. Den har ett bättre tangentbord.
3. Den har en längre batteritid - mycket tack vare N280.

Mycket mer än så är det inte, men det kan vara tillräckliga orsaker för att kanske välja den?

Av SwE-MrQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marcusnns
HP 5101

http://www.engadget.com/2009/06/24/hp-mini-5101-cleans-up-nic...

Du får gärna länka till någon butik som säljer den här datorn i Sverige - jag tvivlar på att det finns.