Inlägg

Inlägg som zencity har skrivit i forumet
Av zencity
Skrivet av mrqaffe:

Jo om disken kör trim är datan borta för gott, hur man förhindrar det på en mac vet jag inte men ta reda på det först innan du kopplar in den.

Verkar lovande att det inte är det:

As you may or may not know, TRIM support is not enabled by default on macOS on any SSD not provided by Apple directly.

https://davejansen.com/enabling-trim-support-on-your-hackinto...

... So there is a chance!

Av zencity
Skrivet av filbunke:

Disken är ju inte trasig så möjligt att man själv kan återfå filer, dock är det en SSD...

Du har tagit ut disken vilket är det viktigaste, för att förhindra att man skriver över filerna eller att systemet kör TRIM (om det nu inte redan är gjort.)

Skulle leta upp en adapter, sen göra en långnivåkopia i ett system där TRIM är avstängt och sedan jobba mot den kopian eller bättre, kopior av den kopian. Är inte helt klar på om en SSD beteer sig på samma sätt som en HDD när man gör en lågnivåkopia, dvs att man får med data från borttagna filer.

Sen skulle jag köra PhotoRec. (Finns för Linux, Windows, och macos).

Det där verkar ju riktigt intressant.

Vad har du för tankar kring att köra Photorec i Windowsmiljö från min PC fastän filerna jag vill återskapa är på en macos disk? Finns det några nackdelar att jobba så?

Av zencity
Skrivet av Bacon-Matte:

Du kan testa att starta datorn i Target disk mode. Men du behöver en TB kabel och en annan macka.

https://kb.iu.edu/d/aahs

Den var intressant, ska prova det om det inte dyker upp något smidigare alternativ då jag inte har en extra mac och ingen TB-kabel.

Skulle gärna vilja få tips på program som är bra för data recovery. Antingen för macos eller PC.

Av zencity
Skrivet av Awakeruad:

Det är nog svårt när det inte är en mekanisk disk.

Att återskapa data eller fixa en adapter?

Av zencity

Försöker att hitta en adapter för disken som verkar vara unik för macbook pro 2013-2015. Gärna till USB. Kollade med webbhallen med de hade inte. Någon som har tips?

Av zencity
Skrivet av Puttefnasket:

Meka inte själv om du verkligen vill rädda dina filer, lämna in dator till ett dataräddningsföretag som IBAS

https://trust.ibas.com/sv/pages/data-recovery/?utm_term=ibas&...

Men att bara läsa filerna och göra ett försök borde väl inte kunna skada? Är på en ganska strapped budget.

För ca 10 år sedan råkade jag installera Windows på ett USB med bröllopsfoton. Dessa lyckades jag rädda till slut genom att mickla med något program jag inte minns namnet på. Det var verkligen en kul känsla och kanske något som driver mig att försöka mig på igen

Av zencity

Återskapa data från tömd papperskorg

Har en Macbook pro 2015 som kör Macos Big Sur.

Råkade slänga en extremt viktig folder i papperskorgen som jag även råkade få hjärnsläpp och tömma.

Disken är en jetdrive. Se bild:

https://i.postimg.cc/500thNqQ/IMG-0194.jpg

Om det har någon betydelse så är filerna som jag vill återskapa dels .wav och även .als skapade i Ableton Live.

Mina egna funderingar går så här långt att skaffa mig en jetdrive-läsare och koppla in till USB och sätta in i min PC då jag tror det finns bättre data recovery program?

Extremt tacksam om någon kan hjälpa mig!

God jul

Av zencity
Skrivet av Pamudas:

Skapade ett litet exempel som gör det jag antar du vill utifrån länken som @lydell postade.

<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="ie=edge"> <title>Document</title> <script> function createFile() { var namn = document.getElementById('name').value var mall = { "KundID": { "name": namn, "Room": 73 }, "ColorMarker": { "Id": "cf46d1b6-812e-49e5-b4c9-b4584475265a", "Color": "#FFFF2207", "Description": "HS", "IsOK": false } } var element = document.createElement('a'); element.setAttribute('href', 'data:text/plain;charset=utf-8,' + encodeURIComponent(JSON.stringify(mall))); element.setAttribute('download', 'FILNAMNET.cm'); element.style.display = 'none'; document.body.appendChild(element); element.click(); document.body.removeChild(element); } </script> </head> <body> <form> <input name="text" placeholder="Namn" id="name"></input> <input type="button" value="Skapa fil" onclick="createFile()" maxlength="6"> </form> </body> </html>

Oj jäklar vilket jobb du har gjort. Ser fram emot att testa detta. Tack så mycket!

Av zencity
Skrivet av lydell:

Om jag surfar in på din webbsida, fyller i ett tal och trycker på ”Submit” – tänker du att filen ska sparas på min dators hårddisk, eller på din servers hårddisk?

Om klientens hårddisk:
I webbläsare kan man bara köra JavaScript, så det är vägen att gå. Det går av säkerhetsskäl inte komma åt hårddisken, men du kan trigga en ”Spara fil”-dialog. Dock måste användaren själv bestämma var de vill spara filen någonstans.

Om serverns hårddisk:
På servern kan du köra vilket programmeringsspråk du vill! Om du gillar JavaScript kan du använda Node.js.

Gick lite snabbt i mitt förra svar. Nodejs var ju för server och jag ville ju att det skulle sparas lokalt

Har du tips på var jag kan hitta ett sådant javascript att modifiera? Jag är på för låg nivå för att fixa skriva ett eget från grunden.

Av zencity
Skrivet av lydell:

Om jag surfar in på din webbsida, fyller i ett tal och trycker på ”Submit” – tänker du att filen ska sparas på min dators hårddisk, eller på din servers hårddisk?

Om klientens hårddisk:
I webbläsare kan man bara köra JavaScript, så det är vägen att gå. Det går av säkerhetsskäl inte komma åt hårddisken, men du kan trigga en ”Spara fil”-dialog. Dock måste användaren själv bestämma var de vill spara filen någonstans.

Om serverns hårddisk:
På servern kan du köra vilket programmeringsspråk du vill! Om du gillar JavaScript kan du använda Node.js.

Det är tänkt att sparas på min lokala hårddisk. Dialogruta får fungera.

Jag ska kolla in nodejs. Tack så mycket!

Av zencity

Generera textfil baserat på formulärinput

Jag är en hobbysnickrare inom webb och undrar om någon har lust att vägleda mig i rätt riktning.

För privat bruk vill jag ha en webbsida där man enbart skriver in ett 6-siffrigt tal i ett formulär.

Vid "Submit" vill jag att en fil skapas med filändelsen .cm och att denna fil direkt sparas ner till en specifik plats på hårddisken.

Själv outputfilen ska se ut så här:

{
"KundID": {
"name": "123456",
"Room": 73
},
"ColorMarker": {
"Id": "cf46d1b6-812e-49e5-b4c9-b4584475265a",
"Color": "#FFFF2207",
"Description": "HS",
"IsOK": false
}
}

Det som ska göras är alltså att använda ovan som mall men att beroende på vad jag matar in för 6-siffrigt tal så ändras innehållet i "name": "******",

Är det någon form av javascript som är vägen att gå?

Tacksam som tusan för svar!

Av zencity
Skrivet av Johan_G3:

Det finns många olika sätt att göra det hela på, scriptet du lade in tidigare, om jag nu inte förstått rätt i vad du vill göra är onödigt komplicerat, i början kan det vara bra att hålla allt så enkelt som bara går.

Jag lägger in en förenklad version här som exempel:

<?php /* Anslut till sql-servern. I stället för att skriva in anslutningen i varje enskilt PHP-script kan du skapa en textfil, t.ex "min_db_anslutning.inc" och lägga in via t.ex "include('min_db_anslutning.inc');" Skulle du då behöva ändra någonting ändrar du bara på ett ställe i stället för i varje script. */ $link = new mysqli("localhost", "*****", "*****", "tomorrow_fuskapa"); if ($link === false) { die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error()); /* Definiera $param_term och ta bort backslash. Det finns andra methoder som är bättre för att undvika SQL-injects, men här håller jag det enkelt. */ $param_term = isset($_REQUEST["term"]) ? $_REQUEST["term"] : ""; $param_term = stripslashes($param_term); if (isset($_REQUEST["term"])) { // Om term är skickat, skapa tabell och tabellhuvud. echo "<table style='position:absolute; top:5%; left:15%; width:70%; border: 1px solid black; padding:4px;'> <tr><th> ID </th><th> Hand </th><th> Procent </th><th> KolumnX </th><th> KolumnY </th><th> KolumnZ </th><th> KolumnW </th></tr>"; echo "<tr><td style='border: 2px dotted gray;' colspan='7'>Sedan kommer fälten.</td></tr>"; //Skapa förfrågan till schemat och tabellen: $lista = mysqli_query($link,"SELECT * FROM fuskapa WHERE Hand LIKE '$param_term'"); while ($post = mysqli_fetch_array($lista)) { // skriv ut innehållet till tabellfälten. echo "<tr><td>".$post['ID']."</td><td>".$post['Hand']."</td><td>".$post['Procent']."</td><td>".$post['KolumnX']."</td><td>".$post['KolumnY']."</td><td>".$post['KolumnZ']."</td><td>".$post['KolumnW']."</td></tr>"; } echo "</table>"; } else { // Om term inte är skickad, skapa ett felmeddelande. echo "Du har inte ställt någon fråga!"; } ?>

Wow! Vilket riktigt pangsvar. Tack så hemskt mycket

Jag ser fram emot att prova detta. Behöver jag stänga connection också?

Jag provade att skriva in de jag hade i min föregående kod men får fel på sista raden i koden.

[04-Dec-2019 20:21:37 Europe/Stockholm] PHP Parse error: syntax error, unexpected end of file in /home/tomorrow/public_html/fuskapa/backend-search.php on line 39

Så här provade jag att avsluta:

// Om term inte är skickad, skapa ett felmeddelande.

echo "Du har inte ställt någon fråga!";
}
​mysqli_stmt_close($stmt);
}
mysqli_close($link);
?>

Av zencity
Skrivet av Johan_G3:

Om du tittar på felmeddelandet och koden så talar den faktiskt om vad felet är, [02-Dec-2019 21:21:44 Europe/Stockholm] PHP Parse error: syntax error, unexpected '$sql' (T_VARIABLE) in /home/****/backend-search.php on line 7

if (isset($_REQUEST["term"])) {
Här säger koden att om formulärfältet term är satt gör följande fråga till databastabellen:
​ $sql = "SELECT * FROM fuskapa WHERE Hand LIKE '$param_term'";
men du har inte definierat vad $param_term är för något, om det ens är något, det måste du göra i din kod innan du ställer frågan.

ex. om $param_term ska ha samma värde som du skickat via formulärfältet term:

if (isset($_REQUEST["term"])) { $param_test = $_REQUEST["term"]; ​ $sql = "SELECT * FROM fuskapa WHERE Hand LIKE '$param_term'";

Sedan som @KAD är inne på, var uppmärksam på risken för SQL-injects i koden, här finns inget sådant skydd.

Nu har jag fått det att fungera, delvis, det var att ställa in rätt i sql-instälningarna på webhosten. Jag klickade i nd_mysqli och nu får jag ajaxdrivna sökträffar när jag gör slagningar i frontend.

Men det händer inget mer än att jag får en träff på det sökta. Jag skulle vilja få en utskrift på hela raden som sökträffen är på.

Exempelvis om jag får sökträff på Hand så vill jag att hela raden för den sökträffen skrivs ut. Gärna i en Tabell med kolumnernas rubriker och resultatet på en rad under.

ID | Hand | Procent | KolumnX | KolumnY | KolumnZ | KolumnW
1 | Right | 23,3% | X | Y | Z | W

Jag misstänker att jag behöver skriva om här?

while($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
echo "<p>" . $row["Hand"] . "</p>";

Av zencity
Skrivet av Peterpawn:

Om du använder copy paste så kan felet ligga i mellanslagen/tomrummen.

Ok! Just denna rad jag får error på har jag skrivit in i ett otal varianter manuellt dock

Av zencity
Skrivet av KAD:

Saknat semikolon på raden före?

Hur har du det med möjligheten till SQL injection i den där koden?

Jag är extremt färsk på detta och försöker bara kopiera från tutorials. Så här ser hela koden ut:

<?php
$link = mysqli_connect("localhost", "*****", "*****", "tomorrow_fuskapa");
if ($link === false) {
die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error());
}
if (isset($_REQUEST["term"])) {
​ $sql = "SELECT * FROM fuskapa WHERE Hand LIKE '$param_term'";
​​if ($stmt = mysqli_prepare($link, $sql)) {
​mysqli_stmt_bind_param($stmt, "s", $param_term);
​ $param_term = $_REQUEST["term"] . "%";
​if (mysqli_stmt_execute($stmt)) {
$result = mysqli_stmt_get_result($stmt);
​​if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
​while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)) {
echo "<p>" . $row["Hand"] . "</p>";
}
} else {
echo "<p>No matches found</p>";
}
} else {
echo "ERROR: Could not able to execute $sql. " . mysqli_error($link);
}
}
​mysqli_stmt_close($stmt);
}
mysqli_close($link);
?>

Av zencity

PHP/mysql problem

Jag sitter och tragglar med php och frågor till sql men sliter mitt hår över detta som syns i min error.log

[02-Dec-2019 21:21:44 Europe/Stockholm] PHP Parse error: syntax error, unexpected '$sql' (T_VARIABLE) in /home/****/backend-search.php on line 7

Line 7:

$sql = "SELECT * FROM Namn WHERE Tele LIKE '$param_term'";

Ser någon vad felet är i min syntax?

Allt gott!

Av zencity

Redirecta urler från Ad.doubleclick.net

Har ett problem med att en bokningssida skickar vidare mig till sidor som inleds med prefixet Ad.doubleclick.net

På jobbmiljön är dessa sidor spärrade då de innehåller reklam. Suddar jag ut Ad.doubleclick.net prefixet och skriver in en ren url dit jag ska hamnar jag rätt. Men det är meckigt att göra detta manuellt gång på gång. Någon som vet om något tillägg för Firefox eller Chrome som kan få väck dessa Ad.doubleclick.net automatiskt?

Av zencity
Skrivet av DeadMeat1234:

Jag har följt instruktionerna i denna video: https://youtu.be/UijLRNQ6N7Q

Han har länkar för en registerfil samt en så kallad .manifest fil som ska laddas ned, mitt F-Secure varnade för länkarna men då han visar innehållet i filerna i videon skrev jag helt enkelt av dem och sparade dem.

Prefer External Manifest.reg

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SideBySide] "PreferExternalManifest"=dword:00000001

program.manifest

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?> <assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"> <dependency> <dependentAssembly> <assemblyIdentity type="win32" name="Microsoft.Windows.Common-Controls" version="6.0.0.0" processorArchitecture="*" publicKeyToken="6595b64144ccf1df" language="*"> </assemblyIdentity> </dependentAssembly> </dependency> <dependency> <dependentAssembly> <assemblyIdentity type="win32" name="Microsoft.VC90.CRT" version="9.0.21022.8" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b"> </assemblyIdentity> </dependentAssembly> </dependency> <trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"> <security> <requestedPrivileges> <requestedExecutionLevel level="asInvoker" uiAccess="false"/> </requestedPrivileges> </security> </trustInfo> <asmv3:application> <asmv3:windowsSettings xmlns="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings"> <ms_windowsSettings:dpiAware xmlns:ms_windowsSettings="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">false</ms_windowsSettings:dpiAware> </asmv3:windowsSettings> </asmv3:application> </assembly>

Det löste iaf mitt problem med en rdp som blev mikroskopisk på 15.6" laptop.

Såg detta svar lite sent. Tack för tipset. Tyvärr tillåter inte mitt program att köras om jag sparat ner en .manifest i programfoldern. Verkar ha något "checksum"

Av zencity
Skrivet av Unknown:

Hur går det om du går in på programmets inställningar och ändrar HDPI-Skalning där?

Tyvärr har programmet inte någon sådan funktion

Jag har testat att klicka för "Åsidosätt hög DPI-skalning" i egenskaper för körbara filen men funkar ej det heller.

Av zencity

Ingen?