Inlägg

Inlägg som krutovs har skrivit i forumet
Av krutovs
Skrivet av Xyborg:

Jag har tyvärr inget bra svar på din fråga. Men jag måste få fråga vad du ska göra med en TV på kroppen?

Måste det förresten vara just en TV eller duger det bra med en monitor utan TV-mottagare? Där borde utbudet vara betydligt bättre.

Det viktiga är att den kan spela upp videos i 720p, den kommer kopplas till en dator så TV-mottagare är ej nödvändigt nej. Har du fler förslag då?
Jag har tänkt använda det i manifestationer genom att spela upp videos och då ha den monterad i någon slags sele på kroppen

Skrivet av circedge:

Om du är händig med en lödkolv kan du ju bygga din egen från en beg liten skärm och slänga på nåt galler eller nåt. Sett nån youtube video där pers tar gamla paneler och kretskort och lägger de i nya lådor.

Är tyvärr inte händig för fem öre Tack ändå!

Skrivet av mrqaffe:

Det handlar nog mest om hur du fäster och skyddar den, sätt tex en Lexanskiva framför som stötskydd, det är så man gör professionellt för att skydda skärmar.

Jo det har du rätt i. Det ska ju helst inte springa iväg jättelångt i kostnad. Lexanskiva lät som en väldigt finurlig och bra idé! Får kika upp mer om det

Av krutovs

Någorlunda stöttåliga platt-TV?

Hej!
Jag tänkte kolla med er som är inlärda på TV-apparater, om ni känner till om det finns platta TV-apparater som klarar lite stötar bättre än andra TV-apparater? Vad bör man söka efter för panel etc?
Jag tänker inte slänga den i marken, men jag har tänkt ha den i ett fäste som man kan sätta på kroppen och jag tänker att den inte ska gå helt i kras om man är lite klantig och stöter till en kant eller så.

Tack som tusan för svar!

Av krutovs
Skrivet av Surxx:

@krutovs: Så lite så. Lyckta till

Skrivet av mapex:

Den postar mycket snabbare med bios 34. Dock har det fått en ny bugg som gör att det inte går att överklocka, eller jo det går så länge man inte rör volten för då fastnar cpun på 1550mhz.
Mina corsair vengence minnen (3000mhz) går att köra i rätt hastighet, dom klarar oxå av lite överklockning på hela 3066mhz.

Jag har inget USB-minne, går det med extern hårddisk (jag lägger filen direkt på förstasidan på hårddisken). Jag testade, men skärmen är bara svart tills jag kommer till inloggningssidan, om jag trycker F2 och/eller delete under tiden den är svart, så kommer den inte till inloggningssidan ens. Blev tvungen att starta om datorn för att komma till inloggningssidan igen.
Vad kan det vara?

Av krutovs
Skrivet av oTiuZ:

Här hittar du senaste BIOS: https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-SLI-PLUS.html

Packa upp den och för över filen som inte är en txt-fil på USB. Starta sedan om till BIOS och flasha BIOS därifrån. Då kommer du kunna välja vilken fil och på vilken enhet den ligger på.

Det bör bli en väldig skillnad!

Tack så jättemycket för hjälpen!
Jag återkommer om någon dag när jag testat, arbetar 08-21 kommande dagarna så har inte möjlighet att checka förrän senare.

Åter igen, tack!

Av krutovs
Skrivet av oTiuZ:

Har du provat installera senaste BIOS? Sägs vara ett rejält lyft till MSI's moderkort. Annars kanske reklamera?

Jag ångrar också mitt val av moderkort. Det för att mina minnen inte har officiellt stöd med detta. Skulle jag valt moderkort idag hade det blivit Asus Prime eller VI Hero.

Tack för svar!
Nej, jag har inte testat det.
Har du en snabb förklaring hur jag gör det eller ska jag googla? Uppskattar din hjälp!

Ja, jag skulle också valt annat moderkort, i min förra uppsättning, med intel, hade jag ett moderkort som startade upp extrasnabbt, jag älskade det!

Av krutovs

Byta moderkort, hur behöver jag förbereda mjukvaran?

Hej!
Jag sitter med en bra uppsättning men med ett litet problem, nämligen att internet inte alltid fungerar direkt vid uppstart. Det fungerar alltså inte förrän jag diagnoserat nätverksinställningarna (fungerar ibland, inte alltid), inaktiverat och aktiverat nätverket (fungerar ibland, inte alltid), loggat ut och loggat in (fungerar ibland, inte alltid) och startat om datorn (fungerar ibland, inte alltid). Utöver det så fungerar det ibland först efter flera olika forsök, med andra ord kan det ta upp till 2-15 minuter innan jag kan börja använda internet, vilket i min nördvärld är väldigt lång tid, speciellt när det sker I princip varje dag. Det är ett irritationsmoment som heter duga.
Utöver det så är moderkortet segt på att starta redan att börja med (dvs säg 45-60 sekunder), men det verkar vara aktuellt med det specifika moderkortet. Usch, vilka I-landsproblem, va?

Rent krasst önskar jag att byta moderkort. Jag har tidigare testat detta men då jag i mitt blåögda tänkande trott att det är plug-n-play, men så var inte fallet utan då kom den inte ens till inloggningsskärmen utan fastnade under en laddningsprocess. Så då kommer jag till min aktuella fråga, hur behöver jag förbereda mjukvarumässigt för att det nya moderkortet ska fungera felfritt med min aktuella uppsättning?
Moderkortet jag testade lämnade jag tillbaka på återköps-lagen eftersom jag inte haft tid att undersöka och felsöka ytterligare.

Uppsättning:
Fractal Design R4
Corsair RM550x
MSI X370 SLI PLUS - vill inte ha kvar...
Ryzen 7 1700X
Samsung 960 EVO 500GB (M2)
Corsair Vengeance 16GB 2G4Hz
Asus GTX 970 STRIX

Jag har byggt många datorer från scratch, men det har till 99% varit intel, då har det fungerat felfritt vid start. Men missförstå mig inte, jag är varken teknisk eller smart, därför sitter jag här och ber jag nådigt om hjälp.

Av krutovs

Jag är tillbaks på gamla problemet. Eftersom det alltså INTE går att byta moderkort bara sådär, utan det måste först göras en hel del installeringar antar jag, I hårddisken etc etc. Antar jag. Fick hur som helst lämna tillbaka nya moderkortet (ASUS). När jag satte I det första moderkortet igen så fungerade allt som det skulle. Men efter ca 2-3 dagar är samma problem tillbaks. Internet vill inte alltid fungera vid uppstart. Jag gissar på att moderkortet har problem med nätverksdelen, men vet inte säkert.
Jag har ingen bra lösning ännu, men ska väl I sinom tid ta och handla mig ett nytt identiskt moderkort (MSI X370 SLI PLUS) och hoppas på det bästa, att det jag fick från början är ett måndagsexemplar.

Av krutovs

Dator fastnar vid uppstart

Uppsättning:
Fractal Design R4
Corsair RM550x
MSI X370 SLI PLUS // ASUS PRIME X370-PRO
Ryzen 7 1700X
Samsung 960 EVO 500GB
Corsair Vengeance 16GB 2G4Hz
Asus GTX 970 STRIX

Bakgrund:
Jag köpte en dator via INET för några veckor sedan, allt inkluderat utom GPU eftersom jag hade en hemma. Då det var ryzen sa dem på INET att jag måste lägga till en GPU för att kunna få den startklar med uppdaterade drivrutiner hem. Jag la till den billigaste och fick hem datorn.
Internet vill inte fungera på den vid uppstart (med installerade drivrutiner). Jag testade ominstallera drivrutiner och då fungerade det. Men efter att datorn varit avstängd är det samma sak igen. Varje dag har jag varit tvungen att starta om många gånger för att få internet att fungera till slut. Utöver det tog moderkortet ca 1 minut att komma till startup, men det verkar vara det aktuella för moderkortet (MSI)
Då jag med tidens gång tröttnat på hur den fortsätter med internet valde jag att be om att få skicka tillbaka moderkortet för att de felsöka, men innan jag gjort det har jag idag köpt ett nytt moderkort och kopplat i allt i den. Nu vill datorn inte vidare från laddningsskärmen. Man har möjlighet att komma in i BIOS, vilket jag testat för att ändra boot, men fastnar trots det och står still. Oavsett om jag satt i Windows recovery-skivan och väljer skivläsaren som boot.

Jag köpte datorn för 14k och köpte idag nytt moderkort för 1700 och sitter nu med en dator som inte kommer längre än till att ladda windows, den står helt still. Jag har testat att ta ut M2 hårddisken med installerat windows, likadant ändå. Testat byta plats på RAM-minnen, likadant ändå. Har någon en aning vad som är fel?

Är nu så pass less att det inte fungerar som det ska att jag är beredd att slänga åt en 500ing för den som kommer hit och fixar så den är 100% fungerande. Helst med ASUS moderkortet då uppstarten troligtvis är snabbare. Det är också den som sitter i just nu. Är som många andra en datornörd så vill gärna att datorn fungerar snarast, inte sitta och vänta på att INET ska ta emot den, felsöka den och säga "hitta inget fel, här får du tillbaka den" för det känns som att det är fullt möjligt.

Vänliga hälsningar
Timmy

Av krutovs

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10362793/17e

Mitt fel, testa om denna lank fungerar. Tack för svar!

Av krutovs

Men klarar den Crysis på högsta grafikinställningarna?

Av krutovs

Två olika grafikkort i samma dator.

Hej!
Jag har beställt en ny dator som jag tänkt använda för spel och streaming. Uppsättningen ser ut så här:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10362793/

Jag har redan ett GTX 970 hemma och har tänkt använda det som huvudkort och min fråga är alltså, om jag har medföljande 710 I datorn, kan jag koppla in min andra skärm i det, dvs kommer det fungera utan att börja strula med mitt 970?
Som streamare är det ju bekvämt att ha en skärm extra för att ha koll på hur streamingen ser ut och ändra under spelets gång. Så min frågor är:
1. Kommer det fungera?
2. Kommer det göra det enklare för mitt 970 och inte behöva "tänka på" den andra skärmen.

Ursäkta för min okunskap om det är dumma frågor.

Av krutovs

Microsoft var synska!!

Av krutovs
Skrivet av niklasloow:

Apple Magic Mouse
Prisjakt
Använder ej min macbook pro längre och därav inget behov av denna datormus.
Pris: 250kr.
Skick: Gott

300 kr inkl frakt När är sluttid?

Av krutovs
Skrivet av Jojej:

Ja, inte minst lär ju verkligheten kännas otroligt matt och färglös för många... Å andra sidan tror jag att folks "digitala liv" kommer bli många gånger mer sociala, då man faktiskt kommer kunna umgås i olika miljöer och sammanhang. Tänker mig en trivsam lobby där man istället för att vänta på att matchen ska dra igång befinner sig i spelmiljön och småpratar med de andra spelarna.

Ja men precis. Och då börjar man nog ifrågasätta verkligheten. En del kommer kanske få svårt att skilja på verkligheten och virtuella verkligheten och därför göra saker man inte skulle göra.

Skrivet av Aemony:

Din frågeställning är formulerad lite som snöbollseffekten. Psykiska problem kan uppstå, men blir först påtagliga när alla fem (eller fler) sinnen kan bli virtualiserade på ett verklighetstroget sätt. Men majoriteten av de problem som kan uppstå kommer vara lösta innan produkterna släpps för allmänheten. Detta på samma sätt som dagens våldsamma spel och hur lite det påverkar ungdomar (förutom att göra dem mindre våldsamma). De som ligger i riskzonen är de som redan är sjuka och kommer bli dem som har svårt att skilja mellan verkligheten och fantasin. Så vad du talar om har vi redan, och det har vi haft sedan människan blev kapabel att fantisera på egen hand.

Sedan kan alltid extrema fall uppstå. Hur skulle, till exempel, en person reagera om denne har varit helt uppkopplad till en perfekt virtualiserad värld sedan deras födelse och vi kopplar ut dem ur den virtuella? Dvs som Matrix-triologin? Skulle personen överlevt övergången eller skulle de flytt in i den personliga fantasin och nekat verkligheten?

Vi kommer dock däremot alltid ha mindre överlappande fall så som Tetriseffekten.

Enligt flera videos på youtube så verkar inte det behövas många involverade sinnen för att man ska uppfatta det som verklighetstroget. Många påverkas av t ex höjdskräck av bara syn och hörsel men allt är väl relativt.
Jag tror faktiskt inte det behövs att en människa ska har varit i den virtuella världen sedan födseln för att man hellre skulle välja den. Tänk bara hur många som redan idag hellre väljer den datoriserade världen (tänker på alla spel-världar som finns där många människor spenderar sin största del av fritiden)

Av krutovs

Bara jag som tror att den här virtuella verkligheten kan skapa enormt mycket psykiska problem i framtiden? Overklighet borde kanske inte bli för verklig.
Det är för övrigt bara en tanke om det, personligen ser jag sjukt fram emot det. Ska bli sjukt häftigt!

Av krutovs
Skrivet av MrNubcake:

Hur då tänker du?

Eftersom det saknas TV-mottagare blir man inte tvungen att betala TV-avgiften.

Av krutovs

ÄNTLIGEN PÅ G!
Snart åker radiotjänst ur mitt hus! hehe

Av krutovs

Elgiganten fyller 40.
Macbook retina 13" för 9990:-
billigaste efter det 11445:-

i5 Dual Core / 2,6 GHz
8 GB ram
128 GB ssd

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Av krutovs
Skrivet av Brajg:

Google is your friend

Detta kanske funkar ...

[1] Run Red Alert 2 once (this will create a file called RA2.ini in the folder where the game is installed)
[2] open the RA2.ini file in Notepad.
[3] Find the section headed [Video].
[4] Enter this line in that section ... VideoBackBuffer=no
[5] Save and exit the file.
[6] The game now runs at full speed.

Tack för svar! Detta hjälpte
Dock var det inne på RA2MD.ini (konfigurationsinställningar) som jag fick lägga till "VideoBackBuffer=no" på eftersom det var Expansionen

Skrivet av trickysaer:

Prestandaproblem med W7 antagligen, problem med flera kärnor? Skulle testa att slå av multithread från kontrollpanelen i nvidia control panel.

Tack för svar!

Av krutovs

Red alert 2 problem

Hej!

Jag har köpt spelet Command & Conquer Red alert 2 och expansionspaketet Yuris revenge. När jag försöker spela så laggar allt otroligt mycket och går i princip inte att spela.. Någon som känner till problemet? Är det p g a W7?

Det är som att ha 10 fps typ...
Är rätt säker på att mitt 760 ska klara av det..