Inlägg

Inlägg som 4bdn har skrivit i forumet
Av 4bdn

Tack det är tillräckligt!

Av 4bdn

Billig dator för surf/bildredigering/filmtittande och övrigt hembruk

Den dator mina föräldrar använt tycks nyligen ha gett upp (mer specifikt grafikkortet gtx 275). Den var förut min speldator vilken jag gav till dem när jag uppgraderade. Den verkar ha fungerat bra för dem tills nu med tanke på hur gammal den är (~6 år). Har skärm och bör kunna återanvända optisk enhet samt hårddisk och möjligen nätaggregat (650w).

De vill att det sker hyfsat snabbt och att priset inte blir för högt då de vill ha pengar inför semestern. När jag frågade efter max budget fick jag höra 4000 men att det gärna får kosta mindre. Jag kollade upp färdiga datorer på Inet men är osäker på hur bra de håller upp:
budget
något dyrare

Jag har alltså egentligen två frågor:
1. Vilken prestandanivå tror ni är tillräckligt för de i titeln beskrivna funktionerna?
2. Hur mycket billigare kan man få det om man pusslar ihop en lösning själv jämfört med de färdiga exemplen?

Tack på förhand!

Av 4bdn

Passar fint, blir nog http://www.inet.se/kundvagn/visa/4146953/2013-11-16 och http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/180503-packard_bell-v...

Tack Stefan!

Av 4bdn

Ser bra ut men saknar skärm, om den inte är alltför dyr kan jag bara lägga till den.

Av 4bdn

Prisgränsen är inte huggen i sten, så om något högre pris är välmotiverat kan det gå det också.

Av 4bdn

Satsning i huvudsak på datorn, är inte väldigt kräsen med skärmen så länge den fungerar bra. Upplösning kanske 1920x1080?

Av 4bdn

Speldator 12-13k

Det är dags att byta ut min gamla dator och jag vill ha lite tips om vilka delar (och se till så att de funkar/får plats).

Behöver ett mestadels komplett paket inklusive skärm. OS har jag däremot redan. Hade tänkt bygga den själv (första gången).

Vill ha en ssd (storleken spelar ingen större roll, mest för OS) och en hdd på åtminstone 1tb.
16 gb ram

Eftersom jag hade tänkt att möjligen försöka ge mig på överklockning så skulle jag föredra bra kylning. Kommer inte överklocka till max utan en bra stabil prestandaökning räcker. Det gör inget om det låter lite (använder hörlurar) men skadar knappast om den är tyst heller.

Kommer nog inte att satsa på SLI/crossfire så behöver ingen överdriven psu.

Vad gäller gpu så har jag tidigare haft nvidia och varit nöjd med det men säger inte nej till annat om det är bättre/mer prisvärt.

Tanken är att den här datorn skall klara att vara kvar en 4-5 år innan jag byter ut den.

Vill ha så mycket prestanda/pris som möjligt och eftersom jag bor i Göteborg kanske det finns något av värde här: http://www.inet.se/fyndhornan

Tack på förhand!

P.S. Tar gärna tips om var jag hittar bra information om monteringen och överklockning.