Inlägg

Inlägg som HarmlessWarrior har skrivit i forumet
Av HarmlessWarrior

Fördel: Så länge euron har funnits har styrräntan legat på samma nivå som i Frankfurt. Statistik från 07 dock.
Nackdel: fail-länder kommer och förstör

Av HarmlessWarrior
Skrivet av Visuale:

Inte mycket. al-Qaida väljer en ny ledare, USA har fått sin Justice och kan börja dra ner på krigandet i mellanöstern, Sverige kan ta hem sin trupp.

2001 skedde på grund av USA och Israels krigande i mellanöstern och deras tvivelaktiga sätt att lägga beslag på oljan. Dessutom är inte talibanerna al Qaida och de kommer krävas år för att landets stabilitet ska återställas. Att Sverige gick in i Afghanistan var fruktansvärt omotiverat med en ständigt ökande statsskuld(ca 1% av BNP per år) blir vi nu tvungna att stanna kvar och bygga. Det kostar oss inte särskilt mycket i jämfört med mycket annat men sjukt onödigt är det.

Skrivet av RemixV2:

Är det inte bra att en man som är ansvarig för tusentals mord är död?

En mindre ondskeful man på jorden och jag är nöjd iaf.

Du är en sjuk jävel RemixV2. Det är aldrig kul att folk dör, du kan tycka att det är bra om han arresterades men att bli glad för att någon dör äcklar mig. Börjar sannerligen få mig att fundera på vem som är den "goda sidan här". Tror inte 11/9 -01 utövarna var glada för att de döda andra. Du lever alldeles för svart vitt. För att citera Osama själv:

Citat:

Contrary to what [President George W.] Bush says and claims -- that we hate freedom --let him tell us then, "Why did we not attack Sweden?"

källa

Skrivet av Defeat^:

Synd att de inte fick honom levande som med Saddam Hussein så att de kunde plåga honom och filma avrättningen så hela världen kunde skratta lite.

Du är om möjligt steget värre.

Citat:

Antagligen föder detta ny terrorism, men förhoppningsvis kanske terrorister inser att det är ganska lönlöst att sätta sig emot en hel supermakt...

Säg det till NLF och Afghanistans gerilla under soviet invasionen.

Citat:

Verkar även som att USA inser att de inte kan leka gud i hela världen och ta vad de vill ha, hur mycket pengar har de inte lagt på att döda EN person nu?? Tror Kina blir nästa USA faktiskt, det börjar ju lovande i alla fall när de försöker roffa åt sig andras oljekällor och sätta sig emot resten av världen..

Suck, att inga människor någonsin lär sig..

Betyder detta att resten av inlägget var ironi?

Av HarmlessWarrior

Det blev ju några att beta igenom. Får se om jag gillar dem. Tack på förhand

Av HarmlessWarrior

Eld

Det är två saker jag inte förstår med förbränning. För det första: förbränning kan beskrivas som en snabb oxidation O2 + C = CO2. Om en metall oxiderar blir det tex 2Fe + O2> (Fe2+) + (O2-) fast kanske med andra siffor men i förbränning av kol så behåller väl reaktanterna elektronerna?

:Ö=Ö: + :C: -> :Ö=C=Ö:
Madness! Jag är medveten med att O ändrar oxidationstal men inte den praktiska betydelsen.

Sen undrar jag också hur fria radikaler spelar in?

Av HarmlessWarrior

Får man fråga vad det här för typ av utbildning?

Hoppas jag gjorde rätt. Fanns väl två olika sätt som något ser fientligt eller vänligt ut imo.

Av HarmlessWarrior
Skrivet av Mikael_Berglund:

Surfplatta? Hm, nja, det ställer jag mig skeptisk till då en stor del av det jag gör är för anteckningar/programmerar etc.. Har man inte en smartphone så kanske den skulle komplettera en sådan...

Nu har jag aldrig hållt i en surfplatta sedan iPad 1 i Apple store men är inte föra anteckningar deras paradgren? Samtidigt brukar det alltid gå åt helvete när jag skriver på touchskärm. Apples stylus hat är kanske inte det mest optimala heller.

Tror inte jag tänker fortsätta programmera på universitetet. Så det är bara anteckningarna jag är ute efter.

Citat:

Angående universitets olika policys så kan jag nog nästan lova att det inte finns något universitet som förbjuder datoranvändning under lektion/föreläsning...

Bra att veta. Tackar!

Av HarmlessWarrior

Vilka YouTube:are följer ni?

Tänkte höra vilka YouTube:are ni följer i jakt på mer interwebz underhållning. Gärna med en liten beskrivning. Själv brukar jag titta på:

TheAmazingAtheist - Orädd politisk vlog med mycket humor. Även om mycket handlar om amerikansk inrikes politik kan det ofta dras paralleller med Europa. För övrigt underhållande att lyssna på. Ibland laddar han upp sånger vilka jag inte ser poängen i men de kan man lät förbise.

NonStampCollector - Driver med kristendomen, uppdateras ganska sällan och blir uttjatat om man bor i sekulariserade Sverige. Kul ett tag dock.

Thunderf00t - Lite samma sak som NonStampCollector fast mindre humor och mer naturvetenskap och dylikt. Framför allt länkade filmen som är bra

Av HarmlessWarrior
Skrivet av tcntad:

Jo jag vet att Program Files är en mapp men det var inte min fråga.

Skulle vara ett frågetecken... Fixat nu

Citat:

Hm dra över dem vet jag inte om du kan, men det går ju alltid att prova..

Får väl göra det då. Fixar backup för save files först. Blir inte speciellt poppis runt matbordet om deras Shogun filer försvinner.

Skrivet av Kogster:

Var det två hårdiskar eller en med två partitioner?? om det är partitioner kan du bara göra c:/ större

Hårddiskar

Av HarmlessWarrior
Skrivet av tcntad:

Är det två hårddiskar med vardera en partition eller en disk med två partitioner?.
Flytta alla dina personliga filer osv till D:\ .. Varför skulle du inte kunna installera program å spel på D:\

Du kan installera windows + program på C:\ och spel på D:\ som jag gjort.

Program files(x86) är alltså bara en vanlig mapp? Om jag väljer att installera Steam på D:\Spel hamnar allt som förut var C:\Program Files (x86)\Steam\ som D:\Spel\Steam och fungerar felfritt? Kan jag tom bara dra över den?

Anledningen att jag är lite osäker är för ibland måste saker ligga i samma folder för att programmet ska hitta dem. Tänkte att det kunde vara nått sådant här. Men om allt steam behöver ligger i \Steam\ så borde det vara lungt.

Av HarmlessWarrior

Skulle det inte vara bättre med en surfplatta? Samt vad brukar universitets policy för att anteckna vid föreläsningar med hjälp av dator?

Av HarmlessWarrior

Två hårddiskar, hur har ni löst det(C: full)

Har en W7-dator med två hårddiskar, en lite snabbare(C:) på 139 GB och en på 698 GB(D:). Nu är det så att C: är så pass full att man inte längre kan installera saker på den medan D: är helt tom. Jag skulle vilja att det var en fin uppdelning så att bara det nödvändigaste låg på C: och resten på D: samt server. Dock blir jag lite osäker på hur vida det går att installera saker på D: när program files ligger på C:. Kommer det fungera att bara installera till D: och i så fall kan ni rekommendera en bra mappuppdelning för D:? Vill väl egentligen inte ha allt under D:\ ?

En annan idé hade varit om D: kunde smälta in i samma partition som C: men jag föredrag den förra lösningen.

Av HarmlessWarrior
Skrivet av JMicke:

Vet inte exakt, men jag har läst nånting mellan 10-20 böcker under 2011.

FPS spel brukar inte innehålla mycket till story, Doom, Crysis, Far Cry mm..., och som ett FPS spel med några RPG element tycker jag ME 2 fungerar ganska bra.

Skrivet av StorSnur:

Jag älskar ME2 (fast ME1 var bättre). har läst >100 böcker senaste 2 åren...

Eruhm...BOGUS! Finns inte en chans att du går från en bok för att sedan säga att ME2 var ok.

Storyn höll inte äns genom demon. Stridssystemet var pinsamt och de har fortfarande inte fixat side questsen.

Skrivet av Firkraag:

Om du ser ME2 som 0/10 så är inte oss det är fel på.

Om inte ME2, vad har då 0/10? De flesta spel har väl någon typ av charm även om de är utvecklade för att tjäna snabba och lätta pengar.

Av HarmlessWarrior
Skrivet av Fire_Ice:

Oh, vill ha Windows 8 nu!

Varför? Spelen har ju knappt börjat stödja DX10 och Vista. Finns ingen anledning.

Skrivet av Oldskool:

Den verkliga nyheten är att win8 stödjer ARM-instruktioner.
tidigare har vi haft en dominans av windows som OS på Intel-baserade system, så kallade wintel-PCs. Nu kommer andra varianter; AMDs Bulldozer känns hett på skrivbordet; AMDs Fusion känns hett för laptops; Och nu ger sig ARM in i CPU-striden med, från att ha sysslat med integrerade komponenter tidigare.. Kan komma att bli ett rejält priskrig i det bärbara segmentet i höst.

ARM överlägset på telefoner och surfplattor men har väl egentligen inte någon riktig stationär CPU. Så vidare inte de ändrar strategi påverkar ARM-stöd i W8 inte alls.

Skrivet av Tomas_88:

Varför ska dom jämföra IE10 med firefox 4?!?! Firefox 4 kan i sin höjd jämföras med IE9.... Snacka om korkad reklam...

Vad menar du nu? Firefox oavsett version tar IE i de flesta tester.

Så här väljer man webläsare:
Chrome - För den som vill bli bevakad och inte kunna ladda vissa sidor. Fuskbygge som bara är snabbare på vissa saker.
Opera - Kan inte ladda alla sidor. Ganska innovativ men nej.
Firefox - Stabil läsare med mycket add ons tillgängliga. FOSS, snygg och snabb.
IE - För den som vill bli tyglad av MS. Bidrar till ett stängt internet med standarder som MS har patent på. Direkt långsam, känt för alla säkerhetsluckor och bakåtsträvande utveckling. De som använder IE tycker MS expansions behov är viktigare än deras upplevelse.

Av HarmlessWarrior
Skrivet av Hawkeye01:

När dom skjutit på det så mycket så blir det antagligen jättebra eller en flopp.. Jag tror på flopp och dålig dx10 grafik. MEN, jag längtar efter att se hur spelet kommer att bli

De kanske inte kommer tjäna ihop utvecklingskostnaderna men det kommer utan tvivel bli en försäljningssuccé

Av HarmlessWarrior

Vad är det för fel på er? ME1 8/10, ME2 0/10. ME3 slut på idéer, kort utvecklingstid och helt omotiverad story mässigt. En kvalificerad gissning: 0/10. Vad EXAKT ser ni fram emot. Känner att jag måste hjälpa er här. Hur många av er som gillar ME2 har läst en bok inom de senaste 2 åren?

Av HarmlessWarrior
Skrivet av linde:

det är inte onödigt så länge man har råd;) det är bara kul!heheh

Tveksamt. Ingen skillnad alls. Typ som att köpa Arla mjölk på Vi istället för Konsum. Lite dyrare men ingen skillnad. Har en HD5990 Crossfire med Core i7 och 6GB RAM och spelar för tillfället Battlefield Play4Free beta. Datorspel är rätt usla.

Av HarmlessWarrior
Skrivet av Fjanterifjant:

Tycker att Gnome är ett av de skönaste skalen som finns på marknaden, oavsett plattform. Detta gjorde ju inte saken sämre men det märks att Microsoft gjort ett bra jobb med Aero Snap då de lånat den idéen.

Har aldrig stött på Aero Snap i Gnome men jag berätta att det suger i Vista 2. Halva skärmen är nu minerat område. Försiktigt... försiktigt... FFFFFFFFFUUUUUUUUU! Fast då kör jag bara V2 då jag måste. På laptops då. Kanske är användbart med riktig mus. För övrigt verkar snap är alltid precis inställt på att man inte ska kunna se någonting ur båda fönsterna.

Måste jag överge stackars ubuntu nu när de överger GNOME? Är det någon som har någon erfarenhet med för distributionen alternativa DE:s? Gissar att man om man har tur får någon halvbra lösning som krashar ofta och inte kan använda hälften av alla funktioner utan timtals av haxx. Vad ska man välja istället? Vill ha GNOME med någon distro som inte går bärsärkar gång på drivrutiner eller logotyper som inte är OSS. Får inte heller vara ett amerikanskt företag bakom distron.

Av HarmlessWarrior

Är jag ensam om att tycka Linux klienten är bättre än Windows klienten? Vackrare, bättre menysystem och så syns det vem som ringer när man spelar HoN. Hoppas bara inte de tar bort den sist nämnda funktionen a la Valve style.

Av HarmlessWarrior
Skrivet av Elgot:

Kanske är resistansen helt enkelt inte 680 Ohm? 667 är ju rätt nära (667/680 = 98% av det utlovade värdet). Hur bra är resistorn (det brukar gå att utläsa av den sista färgranden eller så)?

Så om det står tolerans guld +5% så kan den alltså vara 5% fel utan att något gått snett? Stort tack kamrat!

Sökt runt lite granna på R^2 värdet och funnit exempel på hur det omvandlats till procent. Inämningsuppgift 1 - Linär Regression

Citat:

Modellen har ett justerat R2-värde på 97.7%, så även denna modell passar data väl

Kan detta stämma?

Av HarmlessWarrior

Vet inte så mycket om resultatet men får tacka för förkylningen jag drog på mig när jag var där iaf. Har legat i sängen i två dagar nu. Vred sängen så att jag kan ligga här och mysa med min iMac och dens otroligt bekväma tangentbord. Zooma in, zooma ut.

Skrivet av jonasy:

Gjorde orddelen lite snabbt vid datorn nu på kvällskvisten, fick 31/40 så helt klart är åldern en stor fördel (är 25). När jag skrev provet för herrans massa år sedan fick jag väl kanske 22-23 på orden, fick 1.6 totalt. Lite synd att jag inte hade möjlighet att skriva provet nu för det hade verkligen varit kul att se vad 4 års högskolestudier hade gjort för resultatet.

En sak att skriva i hemmets ro och en helt annan att göra det på plats