Inlägg

Inlägg som Neferati har skrivit i forumet
Av Neferati

Har fått allt att fungera

Resultat ->
Counter-Strike 1.6 server

Name: Dust2 Playground
Map: Dust2 (only)
Slots: 32
IP: playg.dyndns.org:27015

Välkomna!

Tack så otroligt mycket för all hjälp!

Av Neferati

Router ikopplad, fungerar fortfarande inte, dock så fungerar inte tvn heller så jag antar att det är något lurigt med internetet.. Routern hoppar igång, hittar datorer som har kontakt med routern.

Kopplade följande -> Stängde av modem och router i 20min. Kopplade ihop allt utan ström.. Satt i strömmen till modemet, väntade 2-5min på den att starta upp, satte sedan i strömmen till routern.. Nope, inget internet.

Men som sagt, TVn fungerar inte heller, så inte omöjligt att det hoppar igång.. Återstår & se.

EDIT: Altt fungerar nu, internet, router, TV rubbet!!!

Tack för den underbara hjälpen!

Mvh,
Nef

Av Neferati

Köpte mig en router idag, fick bli en Netgear då jag gillar deras simpla layout. Skall testa nu i eftermiddag..

Till vad du sade Poison.. BBB leverar 5 ip-adresser, vilket betyder att du kan använda dig av en switch.. BBB leverar en switch i samband med iptelefoni. Telia levererar bara 1 ip adress, så en router är absolut nödvändig för att kunna oändligöra denna adress

Tack för hjälpen!

Återkommer med svar om det kommer igång ikväll eller ej!

Av Neferati

Poison, du har alldeles rätt.. Denna s.k "BBB router" är en switch, som fungerar om man drar den direkt från fiberuttaget, dock så kommer man bli av med TVn, vilket vi inte vill.. Så skall ner på stan imorgon förmiddag och inhandla mig en ny Netgear.

Så du har tolkat det rätt

Av Neferati

Koppligen är rätt, ska räcka att koppla fiberuttag -> switchen -> router.. Kan vara så att jag har kopplat fiberuttag -> switch -> switch..

Någon som vet om Inteno tillverkar routers? Hur som helst, historia till "routern" jag tog med och testade med.. Fick den av BBB för något år sedan, går att koppla rakt in i fiberuttaget så fungerar det.. Finns även 2 uttag till telefoner.

Länk till Inteno -> Inteno Broadband Technology - Hem

EDIT: Har en exakt likadan router/switch som den jag länkade högst upp i tråden. Dock inte med tv, boxer uttag. Endast 4 enkla datorportar, 1wan samt 2 teleuttag.

Någon som har en aning om detta är en router eller switch?

Av Neferati

Har nu testat.. Kommer inte längre än begränsad anslutning, så kan ej ansluta mig till internet. Tänkte att man kan lika gärna låta datorerna och routern får stå på ett tag för eventuellt kunna koppla, kan ju ta ett himla tag ibland..

Slutsatsen av det hela, fungerar inte ännu.

Av Neferati

Okej, skall testa detta, kommer absolut återkomma med svar.. Hoppas på att det fungerar bara, vilket det bör göra då vi tidigare haft problem som detta, men lyckades inte lösa det denna gång.

Är väldigt tacksam för era svar, detta skall testas!

Mvh,
Neferati

Av Neferati

Underbart, skall testa detta.. Men vad annars kan vara fel? Routern fungerar ju som den skall göra vanligtvis..

Uppskattar er hjälp, verkligen!

Tack!

Av Neferati
Skrivet av Poison:

My bad weavex, förstod aldrig att det var en switch faktiskt.

Men då är det inte helt omöjligt att det är en MAC-låsning. För att göra processen kortare för att slippa vänta i 20min kan du koppla in din router i Inteno-switchen och din kompis dator i routern. De flesta routrar idag kan spoofa en MAC-adress från en inkopplad dator. Från din kompis dator surfar du sedan in på routern via webbgränssnittet. Det ska sedan finnas en funktion där du kan ställa in vilken MAC-adress routern ska använda. Oftast kan den plocka upp MAC-adressen från datorn som är inkopplad på routern men annars får du ställa in den manuellt. För att ta reda på MAC-adressen på din kompis dator kör du kommandot ipconfig /all i CMD. Den fysiska adressen är MAC-adressen, den ska matas in som MAC-adress i routern.

Jo, precis.. Men för att vara extra säker så är det väl bara att bita i det sura äpplet och vänta dessa 20min? För som vi gjorde iallafall så kopplade vi bara in routern via modemet, fungerade inte iallafall.. Så får nog vänta denna gång helt enkelt, dra ur pluggen så inte modemet har någon kontakt med en burk, sedan koppla på routern då det har gått ett tag. Kan ju se då Lånet erhölls och då Lånet upphör.

Har det någon större betydelse om vad det är för router? Är ju en router av samma typ som switchen där uppe då, utan stöd för TV, Tele osv.. Simpla ingånger, 1,2,3,4.

Av Neferati
Skrivet av Neco:

MAC-adresslåsning... kan vara längre än 20 min också

Okej, hur pass lång tid kan det vara då?

Iofs så kan jag ju kolla upp det vid nätverket?

Av Neferati

Jaha, okej.. Tackar!

Hoppas det fungerar, för vi har haft datorer på linan innan, bara att det inte fungerade denna gång!

Av Neferati
Skrivet av weavex:

För det första är Inteno-grejen en switch, inget modem.

Sedan låter detta som en vanlig mac-låsning. Koppla ur datorn. Vänta i 20min sedan koppla in routern och då borde allt fungera bra.

En router är ett måste vid inkoppling av flera datorer då man bara får en ip-adress av telia.

Lycka till.

Hur menar du? Koppla ur datorerna bara. Eller stänga ned internet och allt? Dvs stänga av modem osv?

Av Neferati

Så här är det kopplat nu -> Kopplingsschema Telia Bredband FiberLan Support Frågor och svar Företag - Telia.se

Istället för att koppla direkt in i datorn så kopplar han in i ett uttag som leder till hans rum, därifrån hans datarum, från hans uttag där inne till hans burk.

Av Neferati
Skrivet av Poison:

Ang. fråga 2:

Jag vet inte hur detta "skåpsystem" är uppsatt och fungerar men jag skulle finna det riktigt konstigt att man på något vis skulle vilja begränsa antalet datorer som är inkopplade.

Men har ni en router kopplad på en router? Då måste ni peta i inställningarna för att få det korrekt. Så dubbelkolla om modemet kör med den inbyggda brandväggen. Vad ni helst skulle vilja göra då är att brygga modemet så att ni bara kör en router. Modemet förmedlar då bara WAN-trafiken och agerar således inte router. Fungerar det föresten fortfarande på en dator när ni har kopplat in er egna router i modemet eller slutar det fungera på alla datorer då?

Sedan bara för att dubbelkolla. Ni har provat att köra två datorer samtidgt vilket inte funkar, men har ni provat att köra båda datorerna en åt gången bara för att dubbelkolla så att det inte är en av datorerna som har problem?

Då vi har testat med router så är det endast hans som fungerar, inte min, även då vi testat med switch, likadant. Sedan vad det gäller att prova och koppla endast till min burk så fungerar det inte heller.. Nej, det är inget fel på burken, köpte nytt nätverkskort igår, integrerade fungerar likaså.

Sedan vad du säger, bara en router? Han vill ju fortfarande ha modemet inkopplat för tvn och telefons skull.

Av Neferati

1: Tele2, något att ha? 2: Telia soneras nya "garderob system?"

God kväller!

Fråga 1

Jo, nu är det så här att jag skall flytta om cirka en månad, och i den lägenhet jag skall flytta in i erbjuder dem tele2 100/10 fiber. Hostar en hel del servers och annat gott, så är väldigt intresserad i vad tele2 kan erbjuda, vad det gäller svarstider så att säga. Bor i småland, så det är en bit till stockholm, men det är väl dit jag gärna skulle vilja beräkna svarstiden.

Ifall någon använder tele2 dagarna ut så skulle jag vilja veta lite mer om det, just vad det gäller svarstiderna. Malmö, Stockholm, Göteborg etc.

Fråga2
Har en vän som sitter på en 100/100 lina, otroligt bra fiber, nybyggda hus. Telia är deras leverantör, gudomliga svarstider och allt. TV och Telefon osv är inräknat i dess modem. Han har ett skåp som man får koppla allt i, uttag till varje rum, TV och telfon uttag likaså.

Han kör med detta modem -> Inteno Broadband Technology - Hem
Han har kopplat internet, dator, telefon samt tv i denna då.
Kopplingsväg -> fiberuttag -> modem -> uttag till dator (rum).

Nu kommer vi till problemet, allt fungerar prima med att koppla in en dator, dvs direkt från modemet till rummet han har datorn i. Vi skulle testa att få in två datorer, med en router dvs. Så vi kopplade som man brukar göra MODEM -> ROUTER, ROUTER -> UTTAG. Nope, fungerade inte, testade även att koppla på samma sätt fast med switch, nej fungerade ej. Testade även Modem -> Router -> Switch, ingen framgång. Hur skall vi göra då vi vill ha fler datorer inkopplade? Vill bara tillägga att då man kopplar sladdarna så kopplar man in i uttagen i skåpet, sedan får man dra kabblar från sitt uttag i rummet till burken då.

Som sagt, kan inte med hans s.k "skåpsystem", men bör vara liknande som allt annat?
Någon som erfarat liknande kan ju gärna ge lite tips

Mvh,
Neferati

Av Neferati

Med 32-bitars system skall du kunna ha 3.25 eller 3.5 GB installerat.. Har själv haft problem, men prova med detta --> Ta ut båda minnena, sätt i 2 GB, starta datorn, stäng av datorn. Sätt i ditt andra minne och starta, samt kolla om det är registrerat,

Det bör ha ökat till 3.25 eller 3.5.

Av Neferati

Ladda ned de senaste grafikkortsdrivrutinerna, så skall det nog lösa ditt problem!

Lycka till!

Av Neferati

Problem löst ->

Gick till följande.

ATI control center -> Desktops & Displays -> Högerklicka på din nuvarande skärm (väl Configure) -> Trycka på kategorin "Attributes" -> Klicka i GPU scaling & Enable ITC processing -> Välj sedan kategori "Scaling options" -> Dra sedan mätaren till 0% dvs mot overscan.

Av Neferati

BenQ 24" LCD G2420HD (HDMI)

Goddagens!

Fick hem min nya skärm för 2 dagar sedan, hade även en HDMI kabel liggandes som jag skulle testa.. Allt fungerar, dock så kan jag inte använda mig utav 1920x1080 för att bilden skall täcka hela bildytan, utan jag har en svart ram runt om.

Om jag sänker upplösningen till 1600x900 så kan jag utnyttja hela bildytan..

Någon som vet hur man åtgärdar detta? Mitt grafikkort skall vara HDMI kompatibelt, annvänder mig av ATI förresten.

Mvh,
Neferati

Av Neferati

Vilket betyder att jag fått fel minnen till burken?