Inlägg

Inlägg som asdfgh har skrivit i forumet
Av asdfgh

mumble host ubuntu

Hej,

har ett litet problem med mumble host skulle lägga up en så jag google de lite hitta denna link http://mumble.sourceforge.net/Installing_Mumble . där det står sudo apt-get install mumble-server
sudo dpkg-reconfigure mumble-server för att installera så jag gjorde det sedan hittar jag inget sätt att confa den plus att jag inte ser att den körs när jag kolla processerna.

så va heter processen?
hur confar jag den?(vilken port den ska använda osv)
är det antar att de är min wan ip som gäller.

Av asdfgh
Skrivet av Forsberg1:

Firefox 4 för Android har inte stöd för ARMv6 processorer som Wildfire använder, tyvärr.

vet du om detta kommer att fixas så den får stöd?

annars måste jag ju byta mobil xD

Av asdfgh

men de har jag fixat nu... men då är frågan hur f*n gör jag för att få in ff4? htc wildfire med orginal OS

Av asdfgh

nya användare behöver hjälp

Hej, varje gång jag försöker ladda ner nåt på min android så kommer google acc login grejen upp, kan jag stänga av det på något sett eller är enda sättet att skaffa ett google inlog?

/tack på för hand.

Av asdfgh
Skrivet av gurraaaa:

jag har 4 diskar varav alla heter sda-sbe och alla heter 1, 2, eller 3.
finns alltsa ingen som bara heter sdb till ex.

de du pratar om är ju partionerna som heter 1,2,3 och 4
om du kollar ovan för där de står t,ex på en av mina diskar "sda5=linux växling, sda2=boot, sda1=lagring, osv med detta kan du säga att disken i sig heter alltså sda medan min andra disk heter sdb och på den har jag bara en partition sdb1. eftersom vi då har klar gjort att siffrorna är olika partitioner på disken så vet vi då att disken i sig heter "sda/sdb" eller va du nu får up för namn så med andra ord tar du den disken som datorn bootar i från och skriver

grub-install /dev/sdb

, för då känner den av grub där.

sedan här är anledningen varför du inte behöver skriva in den på en partition.

MBR är hårddiskens första sektor. Den, liksom resten av första cylindern (nr. 0) ingår inte i någon partition. De 446 första byten av MBR är reserverade för bootloader, följande 64 för den primära partitionstabellen och de resterande 2 för signaturen 55 AA.

446 byte är för lite utrymme för bootloadern så största delen av bootloadern ligger någon annanstans. Var resten finns anges i de 446 byten. I Windows ligger resten i den aktiva partitionens rotmapp. Resten av grub ligger i en hårddisks första cylinder i sektorerna efter MBR. Oftast på bootdisken men kan vara på en annan disk. OS:et behöver inte ligga på bootdisken. Bootdisken är den disk varifrån BIOS läser MBR:s första 446 sektorer.

Av asdfgh

boot med live cd
och kör först en
fdisk -l
kolla sedan vilken disk du ska ha grub på sedan kör du
grub-install /dev/sdb
notera sdb och inte sdb1

detta kan hjälpa annars vette fan.

Av asdfgh

felaktig färg på ena skärmen i vissa program.

Hej,

har 2 st skärmar både funkar utmärkt utom i photoshop cs5 och windows photo viewer,
den som är som den ska i alla applickationer är en gammal philips brilliance 200p ansluten med en vga kabel, den som "fuckar" i dessa program är en ny(2månader) fujitsu sl27t-1 LED ansluten med hdmi kabel, har en print scream för att visa skilnaden kolla man photoshop så där som är vit backgrund är philips skärmen och den andra är ju fujitsu där det är "beacht?" bara för att visa vad jag menar.
http://img14.imageshack.us/i/whycm.jpg/

radeon mobility HD 5400

alla drivrutiner är uppdaterade,
uppenbarligen så funkar vit färgen eftersom den är vit där de ska i alla andra program jag har.
jag vet ej några förslag?

Av asdfgh
Skrivet av CrAsH_AT:

Mejarn1989: jag menar att man kan inte välja att öppna filen utan den sparas automatiskt på hårddisken så man måste själva rensa download mappen tillsut på filer som man bara ville öppna från början utan att det sparas på hårddisken.

ahaa de är det du tänkte på

Av asdfgh
Skrivet av Bejje:

Dessutom om det är en kostnadfråga så har nog de flesta tillgång till någon windowsversion, i alla fall om man har köpt en dator eftersom det nästan är omöjligt att köpa en utan Windows på.

ja de minns jag allt fy fan trodde jag skulle slå till färsäljarn när han fråga mig vilken windows verson jag ville ha när jag skulle köpa servern för de första jag sa är att jag ska ej ha windows efter lång dissektion slutade med att jag fick köpa win7 home pre för att de va billigast men var tvungen att få med de där skiten en då -.-

Av asdfgh
Skrivet av DrRotmos:

Jag vill bara veta hur ni orkar, ja, helt enkelt står ut med att köra Windows???

Just nu sitter jag och måste installera om Windows på en burk som av någon anledning (antagligen ett virus för Anti-Virusprogrammet säger att det inte behagar fungera just nu) är slöare är en död hamster på lugnande.

Är det bara så att ni inte vet om att det finns andra operativsystem som till skillad från Windows inte är dåliga? Typ Linux, Valfri BSD, Mac OS X.

Jag la på Windows på min dator (jag skulle på ett LAN) som jag vanligtvis kör linux på en gång. Efter att ha kört Linux i typ ett halvår, så märkte jag hur ofantligt ointuitivt Windows är. Efter cirka 1 timme så orkade jag inte med skiten längre.

Varför kör ni fortfarande Windows? Hur orkar ni med det?

en sak kan jag ju säga personligen om jag kunde spela på ubuntu lika bra som jag i windows så hade jag bara kört ubuntu här hemma(har en ubuntu dator, en windows och en opensolaris). Dock kan jag säga mac vägra jag kör pga windows är tom säkrare. men helt klart håller jag med dig i många bitar windows är inte allt för bra, men tack vare att jag är en gamer så blir de windows på en burk. sendan kan du komma och föreslå wine och skit men jag har testat de blir inte lika bra en sak i steam när man trycker på menyerna fuckar dom ur i steam så knapparna är ej där de grafiska för knapparna är.

Av asdfgh

problem i photoshop och windows photo viewer

Hej,

jag har ett anorlunda problem, (2 skärmar) på ena skärmen (hdmi 27" fujitsu kontakt) i windows photo viewer och i photoshop är vit typ beacht, men i allt annat är de vit t,ex backgrunden i mappar, skrivbord, chorme, firefox osv är vit vit, men som sakt just i windows photo viewer och photoshop är de beacht om jag har storleken på mapparna så man ser hur bilder ser ut är de även vit på bilderna enda tills man öppna dom i WPV eller PS, men drar jag ps eller WPV till min andra skärm (ansluten med vga philips 20") då blir de från beacht till vit som de ska vara, min bror hade samma problem när han lånade en kompis hdmi kabel men sedan när han köpten ny (hans hade pajat) så funkar de som de skulle är det nåt problem, har testat att uppdatera video drivers. har ej fått tag i en hdmi kabel som jag vet funkar dock, har även testat med olika färg inställningar på både skärm och grafik kort ingen skilnad, eller jo de blir skilnad men typ fuckar up alla andra färger för att de ska bli vit.

finns de någon mjukvaru lössning?
har win 7 och ati mobility radeon hd 5400, hdmi kabel kanske 1 månad gammal skärmen lika så.

Av asdfgh

helt ärligt så var väl detta mer eller mindre ingen nyhet hur trodde ni dom gick runt liksom innan ni läste detta?

Av asdfgh

redan löst de nu körde med deegan's idé

Av asdfgh
Skrivet av deegan:

usermod är det du ska använda men det funkar så att du får skriva in vilka grupper som usern fortfarande ska vara kvar i, det är lite bakvänt men så är det iaf.

Exempel: Om jag vill ta bort nobody från usern nobody.

root@test:~# id nobody uid=99(nobody) gid=99(nogroup) groups=99(nogroup),98(nobody) root@test:~# usermod -G nogroup nobody root@test:~# id nobody uid=99(nobody) gid=99(nogroup) groups=99(nogroup)

Nu kommer ju din user ha fler grupper än bara 2 och då måste du skriva alla grupperna separerad med komma-tecken.

Exempelvis: Ta bort adm från user test123 som är med i flera grupper.

root@test:~# id test123 uid=1000(test123) gid=1000(test123) groups=4(adm),100(users),17(audio),18(video),19(cdrom) root@test:~# usermod -G users,audio,video,cdrom test123 root@test:~# id test123 uid=1000(test123) gid=1000(test123) groups=100(users),17(audio),18(video),19(cdrom)

borde det inte gå att skriva sudo usermod -a -G nobody så slipper man skriva in alla grupper en gång till iaf är de så när man ska lägga till grupper minns jag?

nvm nu förstog jag va för du tog bara "usermod -G grupp user" iställe för "usermod -a -G grupp user".

tack så mycket iaf.

Av asdfgh

flytta user från admin gruppen

hej,

jag har en ubuntu desktop som jag styr ett annat boende, då den som bor där burken står ska börja använda ubuntu bruken som surf dator, så har jag 2 users vill ta bort en user från admin gruppen så dom som ska surf inte kan lyckas paja något, jag har google runt lite de jag hittar är bara hur man deletar en grupp men jag vill ju inte ta bort gruppen, utan jag vill ta bort en user från en grupp. min sökningar är dessa:
remove user from group
remove user from sudo group
remove admin rights
remove sudo rights

hittar ändå inget som hjälper mig de jag hittar 90% av ggr'na är hur jag aktivera root. har skapat en testuser samt test grupp för att testa så de funkar, Men hittar inget som är värt att testa.

Av asdfgh

menar du att jag måste gå till min server och göra det på den? så fall förlora jag hela syftet med webui.

Av asdfgh
Skrivet av Pliind:

Vad jag gör med mitt transmission remote är att jag högerklickar på filerna inne i programmet och väljer "set data location"

http://img853.imageshack.us/f/73673556.jpg/
detta är dom alternativen jag får fram när jag höger klicka på filen dock är den klar nerladdad ska jag göra det medan inte är klar eller?

Av asdfgh
Skrivet av CrAsH_AT:

Jag har gått över till FF nu när ff4 kom, för jag störde mig på ett problem som chrome hade annars gillade jag den webbläsaren väldigt mkt. och det är att man kan bara spara filer men inget öppna kommando.

vad är för problem du har stött på?
det ända problemet jag upptäckt var att dom blockar en heldel portar men det gick att låsa up iaf,
här är den lössningen http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=75126...

Av asdfgh
Skrivet av Mejarn1989:

en sak jag upptäckte medans jag testade ff4 var ju den här sync saken jag nämnde tidigare att man skaffar ett loggin, så säger vi du har din histori favorit osv på din dator går du hem till din kompis också kommer du inte riktigt ihåg va sidan hete kan du bara logga in på ff4 på den personen dator, så får du din favorit och osv. funkar tydligen till android mobiler också. är det någon som vet om en sådan funktion i chorme säg gärna till!

men sedan när jag testade speeden på att ladda flash och java kom jag fram till chorme är snababre, och efter som jag inte upplever att det avgörande med en sync grejjen så stannar jag nog med chrome om ingen ger mig en riktigt bra anledning att byta.

sedan superberra säger att de inte gick så bra att fixa att skriv t,ex yt få kommer man till youtube de ska jag ta och kolla in på en gång. återkommer om detta så fort jag kan.

har nu iaf hittat sync grej till chrome, under altevernativ/options personliga inställningar.

de ända jag hittar i instälningarna just nu ang superberras inlägga om att t,ex skriva yt=youtube de ända jag hittar är ju att man kan döpa om när man bokmärker sidan, men då när man skriver yt och trycker enter kommer man inte dit direket, utan för att få fram youtueb får du gå ner ett steg med pil tangenten så finns dit bokmärke där vid namn yt. Vilket enligt så jag förstog det inte stämmer med vad superberra förklara det som.

Av asdfgh

en sak jag upptäckte medans jag testade ff4 var ju den här sync saken jag nämnde tidigare att man skaffar ett loggin, så säger vi du har din histori favorit osv på din dator går du hem till din kompis också kommer du inte riktigt ihåg va sidan hete kan du bara logga in på ff4 på den personen dator, så får du din favorit och osv. funkar tydligen till android mobiler också. är det någon som vet om en sådan funktion i chorme säg gärna till!

men sedan när jag testade speeden på att ladda flash och java kom jag fram till chorme är snababre, och efter som jag inte upplever att det avgörande med en sync grejjen så stannar jag nog med chrome om ingen ger mig en riktigt bra anledning att byta.

sedan superberra säger att de inte gick så bra att fixa att skriv t,ex yt få kommer man till youtube de ska jag ta och kolla in på en gång. återkommer om detta så fort jag kan.