Inlägg

Inlägg som asdfgh har skrivit i forumet
Av asdfgh

har inte kunnat sutte på jobbet hela tiden ska göra det när jag kommer hem.

Av asdfgh

windows datorn= på jobbet, men jag vet att jag har anslutning på båda dator till internet, okej men kan de vara programet som failar men jag har de ju intstallerat redan finns de inget sätt att kolla om de funkar som de ska utan att behöva installera om grejjerna?

Av asdfgh

putty vill ej funkar (tror de är nåt med ssh tunneln)

Hej,

har använt mig av följande guid för att få till putty Securely remote control your Ubuntu via putty from a windows host (VNC+SSH) My experience with Ubuntu blogged undra om de kan vara så att ssh tunnel porten är anorlund på mitt ubuntu så fall hur får jag reda på vad som är inställt som ssh port samt hur kan jag ändra den?

Av asdfgh

troligen en blandning...

Av asdfgh

jätte skum grejj gjorde just passwd ändring så på min nya ubuntu partion på root för jag tänkte om de gick bättre där så utan att logga in som root så bara kommer jag åt dom någon som kan veta vad detta beror på?

Av asdfgh

jag har nu installerat ubuntu på andra disken också för att slippa live cd men har inte rört den med filerna jag vill ha på men detta får jag upp direkt från terminalen

mejan@95252jgeo:/media/b55d519b-14b9-48bf-ae07-bb3db42bf34b/home/mejan$ chmod
chmod: argument saknasmejan@95252jgeo:/media/b55d519b-14b9-48bf-ae07-bb3db42bf34b/home/mejan$ chmodmejan@95252jgeo:/media/b55d519b-14b9-48bf-ae07-bb3db42bf34b/home/mejan$ chmod
chmod: argument saknas
Försök med "chmod --help" för mer information.

mejan@95252jgeo:/media/b55d519b-14b9-48bf-ae07-bb3db42bf34b/home/mejan$ sudo chmod -als
[sudo] password for mejan:
chmod: argument saknas

vist vare -als för att se vilka rättigheter som redan ligger där?

Av asdfgh

problem att kopiera filer

Hej,

jag raka krasha min linux grub pga jag lekta runt lite i en fil ockso vart de fel
so nu kan jag ej boota ubuntu men jag har filer der jag vill ha kvar so start med live cd kommer ot disken men just vissa filer som jag vill ha kvar so seger den att jag ej for kopiera har inget tillstond for sokt med terminalen *sudo mv /media/min disk/mapp /media/min andra disk/mapp* Permission denied po samtiliga mappar i mappen hur kan jag gora for att redda dess?

Av asdfgh
Skrivet av blink:

Man behöver oftast lite mer information om man ska kunna hjälpa t.ex hur har du gått tillväga när du installerat båda operativsystemen, vad valde du under installationen? Är det exakt samma problem som TS hade? m.m.

jag har en xp partion på ena hårddisken och på den andra hade jag 9.10 ubuntu sedan gjorde jag en update efter att ha testat ubuntu 10.04 på virtual box ett tag updatera via uppdateringshanteraren då skulle jag välja vilken partion gruben skulle ligga på valde ubuntu partions disken där den gamla grub låg på efter detta botar ej windows xp när jag väljer det i lista det ända som kommer fram är är ett underline tecken som blinkar.

Av asdfgh
Skrivet av blink:

Troligtvis har bootloadern installerats på den andra fysiska disken, testa ändra om boot-ordningen på diskarna i BIOS

kan säga att detta inte funkar iaf inte för mig testade för 2 min sedan.

Av asdfgh
Skrivet av Pönig:

Vilket operativsystem är att föredra? om man vill se vad som händer i bakgrunden då man skriver någon kod? Samt vart kan jag lära mig c++? kan bara ytterst lite.

om du är helt ny med c++ är den här toturial sidan ett bra alternativ C++ Language Tutorial annars om du kan grunderna rekommendera jag att du google lite bruka du få svar på saker och ting om du vet va du ska söka efter, du kan ju själv klart inte google efter hur gör man detta program utan de jag menar är att du måste vet vad du ska googla på i olika situvationer i utvecklingen i programet kan även rekommendera köpa en bok t,ex "c++ programmering" tror de finns 4 eller 5 upplagor.

Av asdfgh

inte va jag minns så har jag inte installerat de är nåt du rekommendera att man gör?... (haha "compiz" jag vet ej men jag tkr de är typ alla som ska försöka vara "cool" också säger även folk som dryg så)

Av asdfgh

same

Skrivet av jookeer:

Provade i VWware men där funkade tangentbordet inte alls.
Provade därefter i VirtualBox där jag inte kunde sätta skärmen större än 800*600.

Jaja, kommer väl fixar vad det lider... VG dröj...

ja jag har samma problem med virtualbox.. dock första gången jag körde Virtualbox så minns jag att jag lyckades ändra iaf på ubuntu 8.04 har även funkade även när dom släppte 9.10 men jag vet ej nån som har någon lösning på upplösningen msg me gärn!

Av asdfgh
Skrivet av Bejje:

Du behöver ju inte uppgradera rakt av. Kör en live-skiva och testa först. Lär ju vara många chip som funkar, men om man kör med ICH8 som jag gör så är det kört.

eller så kör ni en virtualbox OSE och installera och testa på

Av asdfgh

saddam

Nej har inte testa den håller fortfarande opå att testa opensolaris så orka inte testa det med

Av asdfgh

Det funkar nu alså för mig funkar de inte att tanka alla filer med google chrome utan bara firefox sjukaste nånsin dock

Av asdfgh

okej de är nice

sedan kanske jag har löst problemet nu för jag tanka samma fil fast i firefox istället för i google chrome å då funkar de med ubuntu.

ska testa opensolaris nu men tack så mkt för hjälpen!

Av asdfgh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Testa och se om du kan boota upp från en annan CD, typ Windows install CD eller Ubuntu install CD. Det låter som att du missat nåt. Om du kan boota upp från Windows CD, så är det nåt fel på OpenSolaris CD.

Har du provat VirtualBox än?

jag provade virtualbox körde up en windows maskin utan problem, körde en till maskin kollade så inställningarna stog på opensolaris osv kör in cd funkar inte testar med min ubuntu cd funkar inte heller, bränner ut en ny ubuntu och solaris från deras egna hemsidor samma sak. inget av dom funkar vad är de för skumt problem.

håller på att bli galen, börja bli orolig tänk om min riktigta burk crasha så har jag ingen live cd eller nåt :S

vad kan jag missa?
har gått igenom

bootordningen

cd skivorna (innan nån kmr med förslag så ja jag brände ut dom som .iso på skivorna)

har gått igenom (till min förmånga) av mapparna å filerna på cd skivorna så inget saknas.

Av asdfgh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rastersize
Vild gissning, men har du provat att trycka på till exempel "enter"-knappen när det står "boot cd:..."? Hoppas också att du sätt till att boot-order i BIOS är rätt?

ja jag har testat trycka på enter, och även kolla boot ordningen i bios.

Av asdfgh

Jag har ett problem med boot från cd tänkt testa opensolaris och tanka de från deras sida bränner ut åxå har den i cd spelar så står de boot cd:... tänker man allt funkar sedan hoppar den dir in där jag väljer om jag ska köra windows eller ubuntu vad är de som e fel har kollat boot listan stämmer cd först. har kollat in cd skivan så den har alla filerna som den som jag tanka har tanka från 2 olika ställen samma saker på alla iso filerna plus samma storlek..

kan inte komma på vad felet är några förslag?

Av asdfgh

Måste säga att google chrome funkar riktigt bra för mig jag kan gå så långt å säga att de slår firefox tycker jag iaf hastighets messigt!