Inlägg

Inlägg som isakenglund har skrivit i forumet
Av isakenglund

Speldator med GTX 1060, i5, 16GB minne med SSD

Säljer en komplett speldator med Windows 10 installerat.

Processor: Intel i5 (7th Gen)
Grafikkort: EVGA GTX 1060 SC 6 GB
Minnen: Corsair 2133 MHz 16GB (2x8GB)
HDD: Seagate 500GB
SSD: Kingston 120GB

Pris: Bud med rätt att neka.

Läs hela annonsen här

Av isakenglund

Radeon 5850 1GB Black Edition, Sony RX100 IV, 2-skärmstativ

SONY RX100 IV
Säljer min kamera inkl. Tillbehör, väska och minneskort.
Har blivit oanvänd den senaste tiden.
Kvitto på köp medföljs.
Pris: 3500 kr

Säljer mitt skärmstativ från Iiglo för två skärmar med bordsfäste. Köptes för bara några månader sedan. Säljes pga. Uppgradering.
Pris: 200 kr

Radeon 5858 1GB Black Edition
Pris: 300 kr

Läs hela annonsen här

Av isakenglund

Tänkte säga Powerbeats 3 därför att såna kör jag med. Hade 2an innan och när dom gick sönder köpte jag 3an.
Kolla på JayBirds

Av isakenglund

@StefanLundgren: han har missat att länka en genererad länk som visar bygget. Den där länken är bara till själva hemsidan.

Av isakenglund

Kortet var ju inte reserverat utan köpt men inte upphämtat. Dock tycker jag att det känns självklart att man inte låter kortet ligga i två veckor på upphämtningsstället utan att oroa sig om konsekvenser

Av isakenglund
Skrivet av M1NT:

Ser inte riktigt användningsområdet för trådlösa tangentbord på ett skrivbord... Men om en uppskattar att sitta i en mjuk soffa en bit från datorn så visst.

Aesthetics.

En setup ser så sjukt mycket snyggare ut när allting är trådlöst. För mig i alla fall, med tanke hur länge ett tangentbord kan räcka på en uppladdning så är det värt.

Av isakenglund

Jag tror att intervjuer är vad som skulle vara "det lilla extra" på mässorna

Av isakenglund
Skrivet av napahlm:

Produkt: Crucial MX500 M.2, 1 TB.
Länk: https://cdon.se/hemelektronik/crucial-mx500-m-2-1tb-p44015071
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4644073
Pris: 1616 kr

Skickades från m.sweclockers.com

Värt att nämna är ju att dessa är SATA och inte lika snabba som NVMe. En liten detalj lätt att missa.

Av isakenglund

@svan_lind89: jag förstår inte intresset för äldre generationer processorer. Varför vill man ha dom ?

Av isakenglund

@Aeig: Härligt Det har varit spännande att följa

Av isakenglund

Tjena!
Vad läser du till? Och vart?
Är det första året du går?

Av isakenglund
Skrivet av Dunder:

Jag skulle valt något av de tre större universiteten i landet, inte någon liten högskola i Skövde. Ska du plugga tre år bör du se till att få en titel från det, så som högskoleingenjör, vad du än själv tycker om att. "vara ingenjör". Både vilket universitet man gått på och vilken titel man har spelar fortfarande stor roll på ens CV, såvida du inte har en knakfull portfölj att visa upp.

Varför bör man välja något av dom tre större för? vilka är dom tre? Jag tycks ha läst att Skövdes IT utbildningar är ganska bra vad det än nu innebär

Skickades från m.sweclockers.com

Av isakenglund

@htbtoma: jag har uteslutit att läsa mig till ingenjör, sen var det inte riktigt det där området jag var intresserad av

Av isakenglund

Högskola om man skulle vilja bli webbutvecklare?

Hej!
Jag har sett att det finns några trådar om studier för att bli webbutvecklare men jag skulle vilja uttrycka mig själv och presentera två alternativ jag nu känner mig lite kluven i mellan.

Det är så att jag skulle vilja bli en webbutvecklare, en som håller på inom front-end utveckling. Jag skulle även också vilja hålla på med design och olika program såsom Illustrator. Jag har inga särskilda ambitioner om vart jag vill jobba om det så är på en webbyrå eller ett stort företag. Det är ingenting jag tänker på just nu.

Först kollade jag på yrkeshögskolor som hade front-end utvecklar program men jag vill få en högskoleexamen med en bredare kompetens än så.

Två utbildningar jag har hittat är:

Högskolan i Skövde

Karlstads Universitet

Men vet inte vilken av dom jag bör välja, jag tycker att båda ser intressanta ut men det är som sagt front-end och design jag främst vill hålla på med.

Av isakenglund
Skrivet av Oneone:

Det är antagligen en GPO , går nog att ändra men finns nog en anledning till varför de gör som de gör eller?

Alltså det dom har gjort är att dom har bockat i "Anslut automatiskt till detta nätverk när det kan nås" och det kan bara nätverksadmin bocka ur. Självklart kan jag koppla ifrån det och ansluta L3 (Labbsal3) vilket vi jobbar på. Där kan vi nå våran NAS-server och boota ifrån nätverket osv. Det är ingen regel att man måste använda Net30.
Jag bryter inte skolans regler om jag använder L3 ist. för Net30.

Av isakenglund

L3 använder sig utav fiberoptik, även det vi använder som vanligt i vår vardag, vi som går IT. + att vi kommer åt en lagringsserver och har mer rättigheter på detta nätverk.

Av isakenglund

Anslutningsskript i Windows

Hej! Sitter just nu på skoldatorn i skolan, här på skolan har vi det vanliga nätverket "Net30" men vi som går nätverk har ett eget som heter "L3". Nätverksadminstratören har gjort Net30 så att man ansluter det automatiskt och går ej att bocka ur, därför undrar jag om det går att göra något skript som körs i samband med Windows uppstart, den disconnect'ar Net30 och ansluter till L3 ist. är det möjligt och kan någon hjälpa mig?

Av isakenglund

Gillar tanken eftersom ens omgivning är väldigt viktig. Men som alla redan sagt, så är luckan på bordet på tok för nära, det är så precis att tangentbordet får plats på deras bild. Skulle dock vara skönt med USB-minne och mottagaren till headsetet under luckan (måste dra ur mottagaren till headsetet för att högtalarna ska fungera). Men buntband är billigare än skrivbord för nästan två och ett halvt tusen så jag avstår

Av isakenglund

Har inte så mycket koll på spel, men såg en kille sitta och lira något på DH som såg kul ut, spelet är på TVn på bilden.
Vad heter det?:)

Av isakenglund

Men jag tänkte köpa Samsung TVn som MartenKL, fast jag blev lite fundersam då det står i HDTVtest att även den är en falsk 100Hz:are. Jag kan nog inte överskrida priset mer än vad denna kostar. Kommer jag uppleva lika som jag gjorde med den jag hade eller är Samsungen faktiskt bättre?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1725673
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...1308193252.htm