Inlägg

Inlägg som T4DD har skrivit i forumet
Av T4DD

@Wiggin: Jag vet att namnet "Pro Gaming" är till för att sälja. Men man tycker ju ändå att ett par skor som heter "Extreme Professional Running Shoes of the Stars" ska vara skapta för att springa i liksom haha

Av T4DD

Jag får inte upp CPU:n över 3,6 GHz så att det är "tillräckligt bra" med 3,9 GHz plåstrar inte direkt om såren. Anledningen till att det är så otroligt surt är för att jag inte visste att jag köpte ett moderkort som inte stödjer överklockning. Hade jag bara tryckt på ett annat moderkort hade jag suttit med en 4+ GHz CPU just nu.

Av T4DD

Nej fyfan vad ledsen jag blir nu. Trodde inte ens att de sålde den här typen av moderkort utan stöd för överklockning. Vilken jävla skit. Moderkortet heter "Pro Gaming" och stödjer inte ens överklockning. Tog 2 månader av tjat med kompletts och dustins support och returer hit och dit för att få den att funka till och med då minnena var paj (två stickor var defekta, hur fan kan det ens ske?!) och nu när den äntligen funkar får jag höra att moderkortet inte stödjer överklockning. Vill ta livet av mig nu, dagen är förstörd. Nej, månaden är förstörd. NEJ, året är förstört. Jag har inte råd att köpa ett nytt moderkort. Helvetes jävla skit. Tack för svaren.

Av T4DD

i5 6600k kan inte gå över 3.6 GHz

Hejsan,
Jag har precis byggt ihop min nya dator och har försökt överklocka min CPU men den vägrar gå över 3.6 GHz och jag har ingen aning vad det beror på. Jag har googlat runt men kan inte hitta några svar. I BIOS kan jag dra upp CPU ration till max 39 men CPU:n går ändå inte över 3.6 GHz när jag ser efter i CPU-z. I Intel Extreme Tuning Utility kan jag inte heller dra upp ratio över 3.6 GHz och frekvensen är maxad på 100 MHz. Vad kan detta bero på och hur löser jag det? CPU:n är i5 6600k och moderkortet är MSI B150A Pro Gaming.

Tack så mycket för hjälpen!

Av T4DD

Det funkar.

Av T4DD

Nej du måste inte använda medföljande molex för att köra GTX 460 SLI bara för att ditt agg är på 650w.

Av T4DD

Jag skulle rekommendera att du tar Zotacs. Den har troligtvis bättre kylning, dessutom har den högre klock.

Av T4DD

Lura inte i honom att det är på något sätt nödvändigt att köpa 8gb minne!

Av T4DD

Nvidia rekommenderar minst 550w men det borde nog funka.

Av T4DD

Inga problem:) Det ska räcka mer än väl.

Av T4DD

Ett 600w nätagg är mer än tillräckligt. HD5770 drar inte mer än ~300w. Minst 450w är rekommenderat av AMD.

Av T4DD

Det krävs nog en bättre processor för att kunna maxa GTA IV. Sitter också på en Intel core 2 duo och den har stora problem med det spelet.

Ett GTX 470 skulle vara ett bra val. Hur starkt är ditt nätagg?

Av T4DD

Vad ska jag köpa?

Cha cha! Jag heter Henrik. Min dator har en Intel core 2 duo e7400 2.8Ghz, nåt random moderkort och ett Sapphire HD 4830. Den presterar ganska väl faktiskt men jag vill ha mer. Vad borde jag köpa?

Jag spelar spel som CS 1.6, CSS, Aion, Oblivion etc.
Också nämnvärt är att min PSU är ganska svag. Tror den ligger på 350w eller nåt.

Kanske ett nytt moderkort eller ny PSU? Alla förslag är varmt välkomna! Har inte allt för mycket pengar dock. Runt 2000kr får det ligga på.

// T4DD