Inlägg

Inlägg som Azureye har skrivit i forumet
Av Azureye
Skrivet av snajk:

En kompis berättade att hon trodde det hette "sitta på kuk" tills hon var typ 35 år.

Det enda jag kan komma på just nu för mig själv är att jag trodde Al Pacino och Robert Deniro var samma person ganska länge. När jag såg filmen Heat så var det svårt att hänga med, den ena är polis och den andra tjuv, men jag fortsatte ändå tro att de var samma person tills slutet då jag kom till insikt.

Haha! Jag har haft samma fast med Robert DeNiro och Joe Pesci. och dom har ju gjort en del ihop också.

Av Azureye

PM

Av Azureye
Skrivet av Samsung:

Det var vid gamla lanseringsdatumet, men numera är spelet uppskjutet. Med ultimate får du istället tillgång till spelet den 10e November, istället för 17e.

//Pontus

12 nov och 19 nov. Du har nog kollat datum för Pre-load.

Av Azureye
Skrivet av Yoshman:

DDR5 är en den enskilt största förändringen av RAM-design sedan DDR1 introducerades. En sak som inte kan jämföras riktigt rakt av är latens.

Gissar att program som mäter latens mäter det med en enskild ström av minnestransaktioner. Fullt rimligt då det ger ett väldigt reproducerbart värde.

En sak som alla CPU-tillverkare jobbar med är att kunna ha allt fler minnestransaktioner ”in-flight” parallellt, så även om en enda CPU-kärna jobbar ser RAM-delen allt fler parallella minnestransaktioner. Ovanpå det tillkommer naturligtvis effekten av att ha flera kärnor.

DDR5 kan hantera dubbelt så många minnestransaktioner per cykel som DDR4, så effektiv latens hos DDR5 är lägre än tidigare DDR-standarder vid samma teoretiska latens (som bestäms primärt av CAS/RAM-frekvens).

Effekten är inte på långa vägar nog för att väga upp den dubbla uppmätta latensen som man ser i denna artikel, vi får vänta på tester innan för att se hur mycket det ger i praktiken.

DDR5 är också bättre på att utnyttja bandbredden som finns, kanske inte så mycket i benchmarks som mäter bandbredd då de rätt mycket mäter ”best-cash”, utan i applikationer. Även här får man vänta på tester för att se faktiskt effekt, men tvivlar på att det blir någon gigantisk skillnad då rätt få program är begränsad av bandbredd mot RAM. Positivt för system med iGPU dock!

DDR5 ska också ge ett lite större lyft i perf/W mot tidigare steg. Men givet riktningen får både CPU och GPU känns det lite som en piss i Mississippi, i alla fall på desktop…

Förhoppningsvis kommer det moderkort för Alder Lake som har bra DDR4 resp. DDR5 stöd och ovanpå det tester som visar hur mycket RAM påverkar resultatet!

Intressant! Men om man bara tittar på spel, vad har DDR5 för fördelar gentemot DDR4 tror du? Vi får givetvis vänta och se när tester börjar rulla in. Men finns det något du ser som skulle kunna vara till fördel med DDR5 och just spel?

Av Azureye
Skrivet av Snudge_B:

Måste bara fråga om det här med Fyndvarorna. Ibland står en procent, och ibland står ett fast pris. Är min rabatt (baserad på level) alltså utöver detta som redan står, eller har den dynamiskt redan räknat ut priset? Tänker att de procentsatser eller antal kronor som dragits av som står i "badgen" bredvid priset är ju inte dynamiska eller? Är level 20 och har aldrig utnyttjat fyndvarorna faktiskt.

Du får ju en viss procent på alla fyndvaror beroende på vad du är för level. Men ibland har fyndvaror extra nedsatt pris. Då gäller inte din level-baserade rabatt. Du får alltså inte rabatt på rabatten.

Edit: För att testa om du får level-rabatt, så kan du logga ut och kolla om varan ändrar pris.

Av Azureye
Skrivet av Roger W:

Level 11 - inget vapen.
Vet inte om det finns någon logik i detta kopplat till klasserna?
(jag är priest med 16 i styrka så kan väl knappt lyfta en tandpetare )

Antar att du inte köpt så mycket spel då? Känns som att styrkorna ändras beroende på vilken kategori man handlar i. Men jag kan ha fel. Nu finns ju fler kategorier än färger.

https://www.bildtagg.se/file/thumb/xck8d56pcm403yskwegmvdn

Man får tydligen hög Dex om man gillar att bygga datorer. Hur ser era avatarer ut?

Av Azureye

Antar att mina 3200Mhz CL14 (8.75ns) står sig rätt bra ett tag till? Funderar på att uppgradera till Alder Lake och fortsätta med befintliga minnen till en början. Antar att man måste byta moderkort sedan för att få över till DDR5 när tiden är mogen.

Av Azureye
Skrivet av Fysman:

Börja mecka med vapnet mitt i kaoset....nej tack

Tror knappast att du kommer behöva ändra varje gång du spawnar i skarpa releasen.

Av Azureye
Skrivet av Fysman:

On the fly vapen inställningar suger.

Varför?

Av Azureye

Sen kan man ju kanske tycka att ett grafikkort bör vara lite bättre paketerat. :/

Av Azureye
Skrivet av SwedZi:

Öppna betan flyter på SJUKT mycket bättre än early access betan, ligger stabilt 120-140 fps med 2080 på medium settings och 9700k 4,9ghz. Det enda jag stör mig på är alla jäkla bottar.. är i ett game nu och känns som alla är bottar..

Ibland har jag haft otur med att folk droppar av, men oftast är det minst 120 spelare. Det är nog ett mindre problem när spelet är släppt. Men ja, bottarna är rätt värdelösa. Har trots det redan lyckats bli knivad av en.... *shame*

Av Azureye

Det är väl inte svårare än att produkten enligt Gandalf Data AB Workshop är felfri. Sen har PostNord förstört produkten. Alltså kan väl NoN få ersättning från PostNord och sedan kompensera TS? Eller har PostNord motsatt sig det?

Av Azureye
Skrivet av Twille:

Efter testat detta spelet i 2 timmar. Helikoptrar verkar ju helt jävla OP, som marksoldat i början har man ju ingenting att skjuta ner dem med. Lycka till att träffa dem med manuellt sikte med bazooka. Riktigt duktiga spelare som bara cirkulerar och slaktar allt om och om igen.
Någon som vet hur lång tid det tar att låsa upp något som är målsökande och isf hur man låser upp det?

Gick rätt fort att få AA. Men det är roligare att skjuta manuellt ☺️

Av Azureye
Skrivet av Skrotnisse92:

Jag tänker mig 400kr? Men jag tänkte avvakta en dag om någon dyker upp med ett grafikkort med lite mer kraft och framför allt mer än 2gb vram då gta gillar vram.

Låter vettigt. Hör av dig om det blir aktuellt

Av Azureye

Har ett Gigabyte GTX 680 OC liggandes. Tänkte ha kvar som backup, men jag har ett 6950 också som kan användas vid felsökning. Vad ger man för ett 680?

Av Azureye

Jag kände till Bamse, men var lite morgontrött och tryckte fel. Kul quiz!

Av Azureye

Byggde om datorn i en Prodigy M när jag blev tvungen att flytta datorn från golvet. Gillade den aldrig riktigt pga dåligt luftflöde. Deliddade min 6700k, men bytte sedan till min nuvarande Define Mini C. Nu är jag nöjd. Men jag vill ändå ha Meshify 2 Compact

Av Azureye
Skrivet av pa1983:

Vet inte om detta var en nyhet. Lagar elektronik åt folk och saker har ju varit restnoterat till 1+ år ganska länge nu i vissa fall.
Främst köper jag kondensatorer men även andra passiva komponenter.

Men men kan vi sluta med RGB i allt nu då så slösar vi lite mindre passiva komponenter?

Jag tror faktiskt inte att folk är beredda att förlora de extra fps som RGB faktiskt ger...

Av Azureye
Skrivet av GreasusGoldtooth:

haha, fair, jag hade 10400f i åtanke som inte stödjer mer än 2666Mhz.

11400f stödjer upp till 3200Mhz så det hade kunnat vara en idé att köpa snabbare minnen, även om det kanske inte påverkar prestandan något nämnvärt.

Så du menar att min 6700k inte klarar snabbare minnen än 2133Mhz bara för att det står så i specifikationerna? 😊 XMP säger något annat.

Av Azureye
Skrivet av MeSaber:

Hade helt klart köpt nytt (gold+) nätagg till ny dyr burk. No gambling with old PSU:s.

Valet av PSU är helt korrekt.

Håller med. Ett bra nätagg är grunden till ett stabilt bygge. Med det sagt så har jag haft ett Seasonic "80+ Titanium" som havererade :'D Så man kan aldrig vara helt säker...