Inlägg

Inlägg som eriiiksson har skrivit i forumet
Av eriiiksson

Får väl se när jag får yamahan antar jag. Ville bara kolla om det är nåt "värdefullt" att ha kvar den gamla förstärkaren. Den känns ju väldans gedigen iaf. Hoppas yamahan klarar att driva på som pioneern gör för det låter högt och bra

Av eriiiksson

Nej jag får väl testa antar jag. HD-ljud finns ju iaf inte på DVD (normalt sett) och sålänge det är DTS brukar både DTS och DTS HD MA finnas som ljudspår vad jag sett(på blu-ray). Hör man nån skillnad på HD eller inte tror ni då? Med mina högtalare och 5.0 setup?

Av eriiiksson

Yamaha rx-v673 vs Pioneer vsx-ax3 alt "gammal vs ny"

Tjenare!

Precis köpt på mig mitt första riktiga ordentliga hemmabiosystem.
Högtalarna är dynavocie m85 front samt c6 center och s6 satellit.

"Råkade" införskaffa mig två förstärkare då jag köpte högtalarna och pioneern i ett paket medan jag redan beställt efter rx-v673 från ljudfokus (demo-ex). Fick bra bris på båda förstärkarna.

Nu till frågan, vilken skulle ni valt att ha kvar? Yamahan har roliga funktioner och HDMI växlare. Pioneern är den jag har hemma just nu och den verkar toppen, THX certifierad m.m. Ingen HDMI.

Avsaknad av HDMI är i sig inget problem då jag fortfarande kan skicka ljudet optiskt, men hur fungerar det med de nyaste ljudformaten, DTS true HD MA m.m?

Killen jag köpte prylarna av verkade kunnig och han förordade att skicka bildsignalen direkt från källan till TV/projektor istället för att låta det gå via en förstärkare.

Av eriiiksson

haha nej jag ska inte röra de nå mer

Av eriiiksson

Just nu bootar windows, så det funkade, passet till BIOS är dock kvar, men det kan jag åtgärda från windows har jag för mig, tack för hjälpen

Av eriiiksson

hittade inga piggar, håller på att skruva ihop den nu. Få se om det hjälpte att ta ur batteriet

Av eriiiksson

datorn är en acer 5220, jag har datorn öppen just nu, har tagit ur batteriet.. tänkte ifall det finns en resetswitch men jag kan inte hitta nån.
Det där med supporten kan vara interessant, får kolla upp det imorrn om de har öppet då.

Andra förslag ?

Av eriiiksson

nollställa BIOS acer extensa 5220

Hejsan,

Höll på att installera drivrutiner och fixa med den bärbara. Gick in i bios och bytte ut passet till ett "enter" (ett blankt fält vill säga) i tron om att frågan om system pass skulle försvinna..
Det gick givetvis inte och när jag nu trycker på enter så kommer jag inte vidare
Alltså, jag kan inte komma in i bios eller in på datorn..

Snabba svar uppskattas