Inlägg

Inlägg som svintaj har skrivit i forumet
Av svintaj
Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

@Daniel: har tänkte jag mer på plug and play lösningen de erbjuder. Om SEQR inte har stöd för befintliga kassasystemet så är det rätt mekigt att få detta att lira kan jag tänka mig? Känns kladdigt att ha en mellanhand som har hand om båda sidors API och bollar detta.

Vidare är kunden mest intresserad av en betalapp där det går betala butikens produkter direkt från appen. Det är ju inte så svårt att göra med andra ramverk men med SEQR har jag ingen erfarenhet. Och då är det just SEQR de blivit kära i för "McDonnald's och Hemköp har ju det".

Jag har ingen erfarenhet av att utveckla med SEQR:s API, bara tittat lite på vad som finns och vad man kan göra.
Men jag gillar att använda SEQR och tycker att din kund tänker helt rätt, tror på SEQR för framtiden.

1) Kolla först med SEQR om de kanske redan har stöd för din kunds kassasystem? Vad jag har förstått så har SEQR ett egenintresse att ta fram lösningar till ALLA kassasystem. Om det inte redan finns så kanske det tar tid, men jag tror att SEQR kan vara villiga att lägga den tiden. Kontakta dem och fråga: http://seamlessdistribution.github.io/contact/
Om du väljer att göra en egen lösning så bör SEQR certifiera den för att just inte ha en "kladdig lösning", och det är det här som integreringen ska leva upp till: http://seamlessdistribution.github.io/merchant/reference/cert...

2) Här har du grund exempel på hur du integrerar SEQR betalning i din app: http://seamlessdistribution.github.io/merchant/inapp/
Annars om det bara gäller ett fåtal produkter så borde det absolut enklaste vara att bara lägga in några Shop On The Spot annonser i appen, antar att du då bara behöver en korrekt länk för varje annons. När den länken körs så startar SEQR och ser vilken produkt det gäller och SEQR sköter sen resten, man kan få varan skickad till sin hemadress på bara ett klick. Men kontakta SEQR och fråga de hjälper säkert gärna till.

Jag vet att SEQR vill se många fler använda tjänsten, så de bör vara mycket angelägna om att hjälpa utvecklare att komma vidare om de fastnar på någon.

Av svintaj

Jag tror att problemet har med grafikkortet att göra. Prova med ett gammalt simpelt grafikkort så länge, om du har eller kan låna från en gammal burk. Har du kopplat ström till grafikkortet?

/ Svante

Av svintaj

Kockski:
Ja dyrt är relativt...

Nu har jag uppdaterat BOIS till senaste versionen, men det hjälpte tyvärr inte. Jag accepterar att jag har fel minne och ska nu försöka få tag på de där 4GB Samsung minnet, som finns med på Gigabytes lista med verifierade minnen. Det om något borde fungera.

Zoiper: Jag har nu också provat det, hjälpte tyvärr inte heller. Men tack ändå!

/ Svante

Av svintaj

Ja ha, Dustin har precis svarat att jag beställt fel minne...
Och det korrekta minnet jag borde beställa är väligt mycket dyrare:Dyrt minne

Det jag beställde tog jag bara på specifikationen: DDR3 + kompatibel hastighet mm. Jag kollade aldrig med Kingstons minneskonfigurator, kanske naivt av mig men så jag gör inte sån't här varje dag...suck.

Så det hjälper säkert inte att uppdatera BIOS, men vem vet...kanske skulle prova ändå.

Nu vill jag gärna ha tips på något-billigare 4-gigs moduler som är kompatibla med Gigabyte GA-P55-UD3 moderkortet!

/ Svante

Av svintaj

Jag gick och köpte en simpel en-gigs modul för 300 spänn, tryckte i den och datorn den startar och låter som den ska. Ett väljludande friskt litet pip

Så Gigabyte GA-P55-UD3 moderkortet, har problem med 4 gigs moduler i alla fall de ifrån Kingston. Nu köper jag nog ett annat moderkort, jag ska använda 16 gig ram!

Stort tack alla för hjälpen!!
/ Svante

Av svintaj

SvinVild:
Jag har ett Antec chassi med tillhörande 500w nätagg, grafikkortet har jag kopplat bort nu när jag felsöker men det är ett ASUS RADEON HD4890.

Men du den där listan var intressant, den har jag inte sett.
Då blir det mer troligt att det är minnet som strular till det...

Taimanov:
Ja, nej jag har inte fått igång burken än. Nätagget är nytt och fint precis som alla andra delar.

/ Svante

Av svintaj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
Njä, det tror jag inte man behöver, man måste ju kunna testa vart och ett av minnena när man felsöker.

Har du kopplat allt rätt? 8pin(2x4pin) till CPU power tex.

Ja jag tror det, kolla på den här bilden så kan ni se hur jag kopplat?
Två strömanslutningar, fläkten till moderkortet och sen har jag bara kopplat på högtalaren och powerknappen:

http://www.segelson.com/Temp/Felsok_01.jpg

Jdad: Pipen låter lite som en telefon som ringer.
Armind: Enligt manualen så betyder pipen: Power error.
Spacecow: Jag har testat med en minnessticka där, hjälpte tyvärr inte.

/ Svante

Av svintaj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
Har du testat att starta datorn med endast en sticka?

Jag provade nu, då blev det samma långa serie med korta pip följt av ett lågt pip, sen direkt försvann strömmen i två sekunder och sen började det om? Jag tror iofs att man måste montera modulerna i par, så kanske att det det nya långa pipet bara varnade för det...?

/ Svante

Av svintaj
Av svintaj

Ja precis, så det borde fungera tycker man...?

/ Svante

Av svintaj

Just nu sitter det endast processor med fläkt och alla fyra minnes modulerna på moderkortet. Och pipandet kvarstår. Så det borde vara fel på minnet, moderkortet eller processorn. Så tänker jag...?

Jag har inga lösa delar att prova med så jag måste köpa nytt, så det är bra att få tipps om vad som är mest troligt.

Om nu inte moderkortet klarar av 16-gig som det skulle så kanske jag ska prova med att köpa ett annat... vet ni något som garanterat klarar 4st 4-gis moduler?

/ Svante

Av svintaj

Massor av små pip från min nya dator?

Det kommer en cirka 6 sekunder lång ström med korta pip när jag startar, sen är det tyst i 10 sekunder och så fortsätter det så?

Jag har ett Gigabyte GA-P55-UD3 moderkort och en i7-860 processor, 16 gig DDR3 DIMM 1066MHZ CL7 Kingston i 4 gigs-moduler.

Jag stängde av datorn ganska snabbt när jag hörde pipandet, så jag vet inte om jag kan komma in i BIOS. Sen började jag plocka bort delar en efter en och nu är det bara moderkort, processor med fläkt och minnet kvar. Om jag provar att ta ut minnet så kommer pipandet bara snabbare vid start, vad det nu betyder...?

Kollar i manualen till moderkortet och kan läsa att flera korta pip betyder; Power Error. Ström fel ok men vadå varför? Jag kan inte se några uppenbara kortslutningar och jag har givetvis använt distanser när jag fäste moderkortet, vad kan det vara för ström fel?

Vad tror ni och hur skulle ni felsöka i det här läget??

Tack på förhand!
/ Svante