Inlägg

Inlägg som drbarris har skrivit i forumet
Av drbarris
Skrivet av Dadodil:

Jag och grannen har kommit överens om att dela internet med varandra (jag är medveten om att det kan strida mot internetleverantörens avtal).

Det finns ingen möjlighet att dela genom kabel. Endast via WiFi.
Jag har funderat på en mesh-router (t.ex. Asus ZenWiFi AX XT8). Om jag har den ena enheten som router hemma hos mig och den andra som nod hos grannen.

Det är 20 meter mellan lägenheterna. Varje enhet kommer placeras i respektive lägenhets köksfönster. Och det är fri sikt mellan lägenheterna. Så alltså inga väggar (bara fönster) emellan som blockerar signalen.

Grannen har inga höga krav på hastighet. Det ska vara snabbt och stabilt nog för att kunna surfa och streama Netflix… osv.
Men kommer signalen vara stark och stabil nog för att täcka hela grannens lägenhet, om den bara är 55 m²? Eller kommer detta ens fungera överhuvudtaget?

Tl;dr:

  • Mesh-router, en i varje lägenhet

  • 20m distans mellan enheterna

  • Endast två fönster som blockerar signalen (inga väggar).

  • Varje lägenhet är 55 m²

Köper du på ClasOhlsson kan du prova och lämna tillbaka inom 365 dagar. Jag har en XT 8 som funkar bra. Mitt förslag är att du köper som du planerat och testar. Ingen mening att köpa mer avancerad utrustning med tanke på avståndet.

Av drbarris

Bjuder 2500kr + frakt för 1080 kortet.

Av drbarris
Skrivet av martinthed:

Hade första airpods när jag hade iphone, de var sjukt smidiga tillsammans med telefonen. Nu har jag samsung och använder sonys wh-lurar nu och gillar verkligen ANC. Hade kört med Airpods pro om jag hade iphone.

Hur upplever du dina airpods på cykel? Nått vindbrus?

Visst finns lite vindbrus kvar när man använder brusreducering men inget som stör nämnvärt. Ett dovt ljud i bakgrunden beroende på hur man håller huvudet.

Av drbarris

Airpods, inget snack om saken. Speciellt ifall du redan är inne i ekosystemet. Sjukt nöjd med mina. Hade Vanliga airpods innan.
Använder de till just de saker du nämner och det funkar sjukt bra. Bra ljud tycker jag också det är. Använder mina till cykelpendling också.

Av drbarris

@Kelsier123: Playpilot

Av drbarris
Skrivet av Mikael07:

Jag är riktigt sugen på att köpa ett NZXT manta, men blir lite avskräckt av att ena 3.5" disken är fastskruvad i chassit utan gummibussningar (behöver båda 3.5 platserna). I recensionen här på swec påpekade Jonas att vibrationerna från disken sprider sig i chassit och skapar onödigt mycket ljud. Är det någon som har detta chassi som vet om man kan stoppa dit gummibussningar själv utan att driven då slår i sidopanelen? Eller om det går att fulmodda in en drivebur från ett annat chassi (fractal define exempelvis) på något sätt för att minimera oljud.

Jag satte små gummiringar mellan plåten och disken (den som hänger på sidan). Inga problem. Finns gott om plats till sidopanelen.

Av drbarris

Håller med att det i Sverige är svårt att diskutera droger. Detta är väl en bra början!
Iom att det avkriminaliseras och legaliseras i fler länder och delstater så hoppas jag att mer forskning kommer göra att debatten baseras på vetenskaplig forskning och inte anekdoter/egna erfarenheter.
Jag är av åsikten att droger ska delas upp i lätta samt tyngre droger. De lätta ska säljas av staten ungefär enl den modell vi har i Sverige vad gäller alkohol och de tyngre kan förskrivas av specialistläkare. Ingen ska kunna straffas för ett missbruk. Pengar som staten erhåller ska återgå till vård och forskning.
Viktigast för mig är att få bort kontrollen av drogerna och den stora summan pengar från kriminella.

Kriget mot droger som världen samt Sverige har, har inte och kommer aldrig att minska på användare och missbrukare.

Av drbarris

Hej.

Har en ny, oanvänd EKWB CE 280 Radiator som inte passade i mitt chassi. Tänkte mig 550kr + frakt för den.

https://www.ekwb.com/shop/ek-coolstream-ce-280-dual

Av drbarris
Skrivet av BrottOchStraff:

Har varit tvungen att sänka min klock och vcore lite nu under sommaren pga. frysningar. Antar att det är för varmt hemma (Har typ över 25-30C i rummet beroende på väder och hur länge jag spelat).

Kör nu vcore. 1.295 @4.5ghz. Den går upp mot 70-75c vid load.

Har märkt att efter 75c någonstans så blir den ostabil, stämmer det överens med era observationer eller är det några andra inställningar som spökar hos mig? Har nämligen varit stabilt i 4.6ghz vcire 1.315 hela vintern och våren. Men började hänga sig nu efter några timmars spelande. Så jag fick sänka. Känns som min H50 inte hänger med riktigt, men samtidigt inte värt att lägga ner 600-1000kr på ny kylning för kanske 200mhz mer.

Ett annat problem är fläktkurvan i bioset verkar så ojämn. Det finns inställningar för delay hur lång tid det ska ta innan fläkten varvar upp eller ner, men tror inte de inställningarna slår igenom alls. Hör att fläktarna varvar upp så fort man öppnar youtube tex, och sen går ner igen sekunden senare. Fast jag ställt in en delay på 2 sekunder.

Vart hittar du "delay" alternativet i BIOS? Letat som en tok men hittar det inte. Har iofs inte exakt samma kort- z170 i.

Av drbarris

Allt är sålt förutom radiatorn som finns kvar.

EK CE 280 - 550 kr vill jag ha för den.

Av drbarris
Skrivet av lolaren251:

Hur mycket vill du ha för radiatorn? Lägger ett lite fräckt bud på 400 kr.

Den kostar 86 euro på ekwb.com, 750 kr på Inet men ej i lager. 550 kr tycker jag är ett sjyst pris för både köparen och mig.

Av drbarris

Datorn och alla diskar är sålda.
Ljudkortet och radiatorn finns kvar

Fått ett bud på 800kr på ljudkortet av @Syntheslizer

Av drbarris
Skrivet av Anders1962:

Är intresserad av ljudkortet , vad vill du ha för det ?

800 kr har jag tänkt mig.

Datorn samt 240 Gb Ssd är såld verkar det som.

Av drbarris

Hej på er.

Jag har fått många PM samt mail genom blocket redan.

Upphämtning av hela datorn prioriteras- Har en köpare för utsatt pris redan, högre bud accepteras.

ASUS Essence - runt 800 kr släpper jag det för.
Intel SSD - runt 350 kr tänker jag mig.
Barracudan - bud.
EK- radiatorn- 550 kr.

Fler bud enbart i tråden tack, enklare att hålla koll då.

Av drbarris

2500k, Gtx 780 classified, 240 Gb SSD, Essence STX + EK radiator

Hej på er!
Tänkte sälja min gamla trotjänare. Säljer den helst i ett stycke men är villig att sälja alla delar separat om jag inte får ett bra bud på hela datorn. I denna annons lägger jag till ett par saker som inte ingår i själva datorn men säljes vid sidan om.

Dator:
Fractal Design R3 - bra skick, alla delar samt originalkartong finns.
ASUS P8P67 Pro- alla delar samt kartong finns.
2500k - Bra skick. Kan klockas upp till 4,6 Ghz med Cooler Master 212 Plus
EVGA 780 Classified - Bra skick, där kylpastan är nyligen utbytt. Kartong finns.
Fractal Design 650 w modulärt. Alla kablar och kartong finns.
16Gb, 1600Mhz Corsair Vengeance LP minne.
1 TB, 7600 RPM Samsung HD.
SSD 120 Gb Samsung 840.
Cooler Master 212 Plus.

Allt är i mycket bra men använt skick. Frakt kostar runt 350 kr. Kan hämtas i Örebro.

Extra:

SSD Intel 520 Series 240 Gb
Seagate Barracuda 250 Gb, 7200RPM
ASUS Xonar Essence STX - mycket bra ljudkort. Kartong finns.

Säljer även en radiator som inte passade mitt nya bygge:
EK Coolstream CE 280- Som ny, aldrig använd.

3000 för datorn hade jag tänkt. Annars bud. Datorn finns på blocket och jag väljer fritt vem jag säljer till.

Några fler bilder: IMGUR

Läs hela annonsen här

Av drbarris
Skrivet av Baalex:

@drbarris:
Jag har själv länge gått i tankarna på att genomföra en vasektomi och är nyfiken på vissa rent praktiska detaljer. Denna tråden är helt klockren för mig, så jag hoppar in med några funderingar.
Hur stor kostnad är det som privatperson? Går man bara till ett sjukhus och bokar en tid liksom, eller finns det krav på konsultation med en urolog på förhand? Går man på uppföljning efteråt för att försäkra sig om avsaknaden av spermier i sädesvätskan?
Jag är fullt på det klara med att det innebär permanent sterilitet, men efter att ha stött och blött frågan i snart 8 år så är jag säker på min sak.

Kostnad beror på landsting. Vissa gratis, andra upp till 5000 kr tror jag. Hos oss (Örebro) kontaktar du mottagningen och får träffa en kurator bara. Ingen läkarkontakt förren på operations-morgonen då läkaren träffar dig innan operationen.
Vi skickar biten av sädesledaren vi tar bort på analys för att försäkra oss om att de verkligen var en bit sädesledare vi tog bort. Du får lämna spermaprov 3 månader efter op då man kontrollerar att du är steril. Tills dess får du dra ett par dussin handtrallor för att rensa kanalerna Ibland kan det hända att man har 2 st sädesledare på var sida (väldigt ovanligt,jag har aldrig sett det). Ibland får man göra om operationen ifall det inte var sädesledaren man tog bort (oerfarna kirurger kan luras av andra vävnader, kärl tex)
Du får ingen tid för en personlig kontroll efter operationen utan du meddelas per brev.

Av drbarris

@KaffeMedKotlett:
Tjena.
Jag jobbar som urolog. Har gjort över 100 vasektomier.
Det brukar gå fort men beror på vem som opererar. Detta är en operation som yngre läkare ofta får göra och ju mindre erfarenhet desto längre tid tar det och gör mer ont. Själva snittet i pungen gör inte ont, det som brukar göra mest ont är när vi tar fram sädesledaren. Då kan du få den där otrevliga känslan mot naveln som efter en pungspark. OBS. Det gör inte lika ont som en pungspark!
Alla är olika, vissa är grymt känsliga, sädesledaren kan vara svår att få fram tex vilket gör att det drar ut på tiden bla. Hos andra går det hur smidigt som helst på 15 min. Det jag uppfattade som svårast var de som hade en pansarpung när de blir nervösa, då blir det till att dra mycket i pungen och ledaren vilket såklart gjorde att de blev mer nervösa. Men vi brukar alltid hitta ett roligt samtalsämne att snacka om samt ge mer bedövning och syrgas om det behövs.

Din sädesledare känns som en kokt spaghetti, då kan säkert hitta den själv genom att klämma pungen ovan testikeln med tumme och pekfinger samt rulla runt vävnaden.

Kom ihåg. Detta räknas som definitiv sterilitet! Du vet aldrig om du vill ha fler barn med nuvarande/ny flickvän. Det finns sätt att reversera en vasektomi på men de är dyra och utan garantier.

Av drbarris

Jag budar 2000 kr. Kommer till Sthlm imorgon tom Tisdag ifall det är intressant.

Av drbarris

Vattenblock Gtx 780, 780Ti el. 980Ti CLASSY sökes

Visar sig att det är ett Evga 780 classified kort jag hade i burken. Denna behöver ett annat vattenblock än ett standard Gtx 780.
Hör av er ifall ni har ett 780 classy eller 780Ti classy men också ifall ni har ett 980Ti classy vattenblock som också passar.

Mvh

Bartek

Läs hela annonsen här

Av drbarris

@Eldorado: Jag tror du missade hans skämt med ordet "buggar" 😀