Inlägg

Inlägg som Svedberg har skrivit i forumet
Av Svedberg

Har fått ett bud privat som jag har valt att ta! Skärmen är alltså såld nu!

Tack för visat intresse

Av Svedberg
Skrivet av Mev:

Jag börjar med 2000 kr nu. Så får jag se hur långt upp i budgivningen jag följer med när jag fått tänka lite längre. Hoppas du inte tar illa upp om du tycker det är för lågt.

Tar inte illa upp alls!

2000 noterat!

Av Svedberg
Skrivet av The Courtier:

har du nån bild på de döda pixlarna?

På bild 2 och 3 i annonsen så syns de! Det är på den nedre delen av skärmen

Av Svedberg
Skrivet av TrAZZeL:

Tack.
Hur ser det ut med kvitto? Ålder?

Inköpt 2018-01-15 från webbhallen. Har kvitto!

Av Svedberg
Skrivet av TrAZZeL:

Oj. Jag gav nyss 4000:- av en på blocket. med garanti kvar.
Så jag avstår då din skärm är defekt.

Då får jag bara gratulera till en bra affär!

Satte medvetet inte ut något pris till att börja med då jag ryckte det var svårt att avgöra vad den kan vara värd. Alla bud är som sagt välkomna

Av Svedberg

Billigaste jag hittar den på en svensk sida är 9k. Min är ju något defekt så runt 4k kanske? Kom med bud som sagt

Av Svedberg

Predator X34P

Ska göra mig av med min Acer Predator X34P! (Ultrawide 3440 x 1440 120hz IPS)

Den är i väldigt bra skick utvändigt men dessvärre har två rader med pixlar dött på skärmen. Bifogar bilder som visar detta. Det är som tydligast mot ljusa bakgrunder men upplever att det syns mindre på helt vit bakgrund. Den undre raden med döda pixlar är i windows taskbar och syns knappt alls vid användning på skrivbordet. Det är dock desto tydligare i ljusa scener i spel.

Skärmen säljs alltså i befintligt skick.

Då det är en stor skärm och lådan är ännu större (har kvar originalförpackning) så skickas den ej.

Kom med bud eller hör av dig om du vill se den på plats. Reserverar mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

Läs hela annonsen här

Av Svedberg
Skrivet av Malmoooo:

Jag kommer jätte gärna o hämtar det har ändå funderat på att köpa en g12 så det hade varit grymt 😊

Då är g12an din! Skicka ett pm så planerar vi!

Av Svedberg
Skrivet av andra94:

Montera om kylaren så bör kortet fungera, räcker ofta med att fästa de 4 huvudskruvarna Sen får du inte ge för mycket tryck på GPU:n

Kortet krånglade med AIOn på det! Hade det så i flera år utan problem och kylningen var OK även när det krånglade. Så tror inte det är så enkelt. Verkar dessutom stört omöjligt att få kylaren på plats igen. Gjorde tom en tråd om det här på forumet. Orkar inte krångla mer nu så väck med kortet

Av Svedberg
Skrivet av Jonhed:

Du har inte vägarna förbi hässleholms-trakten?
Isåfall är jag intresserad av g12 och GPUn
Förstår såklart om du hellre tar någon som hämtar det hos dig men jag har tyvärr inte bil och håller mig från lokaltrafiken längre stunder för tillfället..

Har tyvärr inte det

Och har redan någon som haffat kortet. Här går det undan

Av Svedberg

GTX1080, Kraken G12, Fractal Design Celsius S24

Har lite blandat som ska bort!

Kraken G12 kan jag skänka till behövande. Skickas ej.

Har ett möjligt defekt KFA2 GTX1080 OC. Fick någon crash och lite artefakter innan jag bytte ut det (ominstallation av windows fixade ej problemet). Dessutom har jag inte lyckats återmontera kylaren ordentligt efter att ha haft en aio på den. Köp 6 goda öl till mig så är det ditt! Skickas ej.

En fullt fungerande Fractal Design Celsius S24. Kom med bud!

Grejerna finns i Lund.

Läs hela annonsen här

Av Svedberg
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jo men då gäller det att kablarna pallar med det annars blir det kabelbrand istället.

Beroende på längd så gäller ungefär följande om jag inte minns helt fel. finns program för att räkna ut hur lång en viss kabel kan eller bör vara för att säkringen ska lösa ut tillräckligt snabbt.

0,75mm2 = 6A
1.5mm2 = 10A
2.5mm2 = 16A
4.0mm2 = 20A
osv osv.

Detta gäller bara inom vissa längder, drar du väldigt långa kablar så kanske du behöver 10A med 2.5mm kabel.
Sen klarar ofta kablar lite mer än de är specade för och beroende på hur dom är monterade så kan man ofta belasta dom lite mer i vissa fall.
många utanpåliggande 1.5 kablar som kanske befinner sig i lite kyliga miljöer kan ofta säkras upp till 13A. 13A säkringar passar i 10A keramik "socklar".
sen finns massor av andra faktorer tex resitansen till ditt hus från elnätet, har för mig att min är 0.3ohm.

Jag är inte elektriker men väldigt el intresserad så använd er alltid av en elektriker.

Jag är elektriker och detta stämmer ganska bra! Det som gäller är att utlösningsvillkoren för kortslutningsström måste uppfyllas. Detta kan testas med instrument. En kabel med för hög säkring och/eller för låg kortslutningsström kan klippas rakt av utan att säkringen går. Det är som du skriver stor risk för kabelbrand om man pillar på detta utan kunskap!

Byt ALDRIG en PK-insats till en som passar till en större säkring utan att detta kontrolleras och utförs av en elektriker!

Av Svedberg

Tack för svar!

De vita distanserna är limmade på plats från fabrik så jag antar att de ska vara där de är. Dessutom så sticker metalbitarna med gängorna för skruvarna upp lika mycket som distanserna så det gör ingen skillnad att plocka bort dem dessvärre :/

Har dragit skruvarna så hårt det går. Har även kollat en gång till så inget annat tar emot och kan fortfarande inte hitta något.

Verkligen det konstigaste problem jag råkat ut för när det gäller hårdvara!

Av Svedberg
Skrivet av Lodisen:

Nu efter lite efterforskning får jag skamset erkänna att jag hade klantat till det själv. Tidigare när jag körde med mitt 5700XT började det krångla och tätt inpå att jag skaffade ett 3080 så hade jag satt PCI-E till 2.0 i Bios. (Vilket jag givetvis glömde ändra när jag bytte kort)

Enligt tester så bör detta bara ge en prestandadiff på ~5% jämfört med 4.0, men för mig var det som natt och dag.
När jag ändrade tillbaka till PCI-E 4.0 så hoppade prestandan upp 30% (Kan det ha något att göra med att jag kör dubbla M.2 varav en är PCI-E Gen 4?)
Energiförbrukningen vid idle hoppade även ned till 30W.

Jag upptäckte för någon vecka sedan att när jag satte i en till m.2 i mitt system så gick översta PCI-e slotten ner till 8x. Visade sig att min andra m.2 slot delade lanes med översta PCI-e slotten. Det löser kanske inte dina problem men kan vara värt att kika på! GPU-Z visar ju hur snabbt GPUn körs. Har förvisso bara PCI-e gen 3 på mitt system och du har gen 4 så det kanske inte gör någon skillnad för dig! Bara en tanke som slog mig

Av Svedberg

Problem med återmontering av kylare på 1080

Hallå!

Jag har precis upgraderat och bytt ut mitt KFA2 1080 EXOC. Jag har hela tiden kört det med en kraken G12+ AIO och har alltså aldrig använt originalkylaren. Minns helt ärligt inte om jag ens prövade kortet med originalkylaren innan jag bytte, det var trots allt några år sedan.

Nu har jag återmonterat originalkylaren men jag lyckas inte få tillräckligt bra kontakt med den. Där är till och med ett synligt glapp mellan kylaren och gpu die som syns på första bilden. Har gjort flera försök idag men inget verkar hjälpa.

Jag ser ingenting som är i vägen och hindrar kontakten förutom själva distanserna(de vita plastbitarna) men gängorna som skruvarna går in i sticker upp lika mycket från kylaren som de gör. Fattar helt ärligt inte vad det är som orsakar detta. Kan ju vara så att kylaren var kass från fabrik men det känns inte så troligt.

På bild 2 och 3 syns hur kylpastan har fördelat sig efter att jag gjort ett försök till montering. Soklart för lite kontakt/tryck.

Någon som har en aning eller råkat ut för något liknande? :/

https://i.ibb.co/rMJLwVb/IMG-5616.jpg

https://i.ibb.co/K93XRQq/IMG-5617.jpg

https://i.ibb.co/0XDkxr4/IMG-5618.jpg

Av Svedberg

Har nu monterat mitt Strix 3080 vertikalt men när jag hade det monterat vanligt så var där faktiskt minimalt med sag! Såvitt jag vet så är det samma kylare till 3090.

Verkar som den där inbyggda antisag bracketen gör sitt jobb

Av Svedberg

Fruktansvärt dåligt om det visar sig stämma! Hade förstått om de inte ger stöd åt lite billigare kort med x470. Men deras Crosshair serie är ju deras premiumkort. Tycker man kan förvänta sig support då!

Av Svedberg

Vet inte om någon har nämnt det tidigare men jag snackade med Inets support idag gällande koder för Watch Dogs: Legion och Geforce Now. Fick mitt kort den 6:e men väntar fortfarande på koderna.

Enligt Inet stämmer det att det är på Nvidias front det krånglar där (som nämnts på flera ställen på nätet). Så det är bara att vänta tills Nvidia får sin shit in order verkar det som!

Av Svedberg

Ännu värre än att man inte kan få i kontakterna är ju risken för varmgång. Om man lyckas få i kontakten men pinnen som sitter i kortet är lite nedtryckt men ändå får lite kontakt kan det bli en jävla värmeutveckling. Smält plast och kortslutning kommer därefter som ett brev på posten.

Av Svedberg

Slänger upp mina resultat här också!

3080 Strix OC + 3700x

https://iili.io/2UAIyX.md.png