Inlägg

Inlägg som claxx har skrivit i forumet
Av claxx

USB-minne med dolda kataloger

Hej!

Jag är ute efter ett USB-minne med ganska hög säkerhet. Jag hade en gång i tiden ett, tror det var ett Datatraveler, som hade två partitioneringar varav den ena kom man endast åt via en .exe-fil där man uppgavs ge ett lösenord. Då försvann den vanliga partitioneringen och en ny enhet dök upp, ungefär som att man bytte USB-minne helt fysiskt. Det var inte som många i dag, där man kommer in i ett särskilt program utan enheten bara byttes i Utforskaren.

Detta fungerade mycket bra, även på tex min jobbdator som hade säkerhetssystem mot att installera egna program(Eftersom det är en .exe-fil). Nu däremot hittar jag bara USB-minnen med relativt avancerade sätt att gömma filerna på som dels är omständliga och dels inte fungerar på arbetsdatorn pga säkerhetssystemet här.

Så vad jag är ute efter är ett USB-minne som i så stor utsträckning liknar vad jag beskrivit, helst på minst 64 GB samt minst USB 3.0. Säkerheten får gärna vara hög men vad som i grunden egentligen bara behövs är att vissa filer går att "gömma" så att en vanlig person som kanske hittar USB-minnet på gatan in riktigt vet hur man ska få tag i filerna.

Har någon något tips?

Av claxx

Drivrutinsproblem med GeForce 8600 GTS med Win 7

Har precis installerat Windows Ultimate 7 och kör de nyaste drivrutinerna till mitt GeForce 8600 GTS och får det inte riktigt att fungera.

Ibland blir Windows tvungen att stänga av och starta om drivrutinerna pga något problem och ibland blir skärmen alldeles suddig där man drar musen osv så att det till slut mot oanvändbart. Efter en omstart fungerar allt en stund tills det händer igen

Finns det något fix till detta?