Inlägg

Inlägg som crydaz har skrivit i forumet
Av crydaz

bud 200 kr

Av crydaz
Av crydaz

söker start knapp för en 486a at nätagg

söker start knapp för en 486a at nätagg

Jag behöver veta vilken typ av knapp kan jag använda?

Av crydaz

var hittar man dessa moderkorts distanser??

var hittar man dessa moderkorts distanser??

I moderkorts plåten är det kvadratiska hål

Och distanserna klämmer man fast de är i plåt

Typ detta lian li

http://www.alina.se/Produkt.aspx?T2=LILLMBT&sa=X&ved=2ahUKEwj...

Av crydaz
Skrivet av anon170706:

det blev detta racket:
https://www.komplett.se/product/1069190/datorer/server-tillbe...

med dessa hyllor:
https://www.komplett.se/product/574694/datorer/server-tillbeh...

Någon som vet om det behövs något mer för att montera hyllplanen, eller kommer de med alla tillbehör som behövs för montering?

Ja muttrar kan ibland saknas 😎

Tips är ju att ha lite utrymme jobba i & luftflöde blir väldigt trångt toten mäter sina mått på utsidan ej insida.

Skickades från m.sweclockers.com

Av crydaz
Skrivet av hasenfrasen:

Jag kör en Tor Exit nod sedan 2010 via Bahnhof. Det säger väl allt. Medförde iofs ett polisförhör 2013 - pga lokala polisen bristande kunskap om Tor. Utgående SMTP på port 25 blockeras av Bahnhof, det är allt. Bahnhof skriver, grovt tolkat, att om det medför olägenheter för Bahnhof eller andra får du bannor.

Polisen förhör pga TOR ? ( hur gick det till?) Jag använt tor för olika projekt och nå förhör har ja inte varit med om?

Skickades från m.sweclockers.com

Av crydaz

Så ja är lite också ute efter 486a delar

Jag har svårt hitta nånting alls
tips mottages

letar efter ic cache
kontrollerkort
grafikkort
ljudkort
ev ett extra moderkort

Av crydaz

Ja visst e ja hehe @Bloopy:

Av crydaz

hm
märketsdator
Ja ska du skriva dokument med den så kan den vara bra
Men tror du kan få ett bättre paket på ex inet

sen säger dom inte vilket moderkort denna har
+ Lenovo kladdar ner OS med sina program

Naj för de priset kan du få bättre

Skrivet av EmilHagstrom:

Hej,

Är på lite småjakt efter prisvärd dator för max 15k och hittade följande erbjudande hos Elgiganten:
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-...
Priset är 14990-1000 kronor med kod.

Tacksam för några råd från er experter innan eventuellt köp, känns ju som om denna vore relativt prisvärd för 14k?
Men är det något att ha? Består den av en massa skräpkomponenter?

Tack på förhand.

Mvh
Emil

Av crydaz

Jo gick ut
för länge sen de var ju tusenlappar som flög ner i något som jag själv anser hyckleri

Gifta mig har de gått och begravning blir de säkerligen inte i sverige

Jag saknar inte medlemskapet

Skrivet av Andreaz1:

Det här behöver inte bli som stor debatt om religioners vara eller icke vara utan jag är mer ute efter personliga åsikter.

För min del är det så här: jag är 0% religiös och har alltid varit det, samma sak gäller resten av familjen. Vi har smått diskuterat att gå ur kyrkan innan eftersom vi egentligen inte vill vara med och vi får inte ut något av det då vi inte är intresserade över huvud taget.

Jag kollade närmare på min deklaration (student, jobbar på somrarna) och inser att jag betalar ett antal hundralappar om året till svenska kyrkan och i mina föräldrars fall handlar det om tusenlappar var varje år. När vi pratade var vi ganska överens om att det här var pengar vi skulle kunna använda till annat istället.

Av någon anledning känns det ändå som ett stort steg att ta och jag förstår inte riktigt varför. Ska man gifta sig kyrkligt (vilket jag själv absolut inte har behov av) räcker det med att ena personen är med i kyrkan har jag förstått det som. Man får inte ha begravningstjänst i kyrkans lokaler (har inget sådant behov heller) men det känns ju som att den dagen det blir aktuellt - förhoppningsvis inte än på länge - borde ju det gå att "lösa" på annat sätt. Man är ju knappast ensam om att ha gått ur kyrkan.

Sammantaget tycker jag det känns som en självklar sak för mig att göra men ändå tycker jag det är svårt och jag vet inte varför. Har någon här gjort det, eller inte? Varför/varför inte?

Av crydaz

De sluta att jag köpte prylarna själv

Av crydaz
Av crydaz

Tackar @Gurk:

Av crydaz

lol för de priset funderar ja själv @moron:

Av crydaz

Ja rent reflexmässigt funderar ja på köpa sakerna 'privat' med rabatt

Av crydaz

Nu kolla jag upp dags priserna på hårdvaran
och de ligger på samma prisbild som då vi köpte

Suoermicro specialbeställda De av storlek 5U
inga pizzor

Skrivet av Maxizor:

Jadu, antar du pratat med de större rekondbolagen?

Vad är det för servrar? Dell/HP..?

Priserna är det vad ni betalade eller nya motsvarande idag?

Av crydaz

jajo De är ju den nuvarande upplösningen och visa andra saker saker som gör ja väntar med vr

Skrivet av SweViver:

Fick äntligen min Vive igår, och tänkte dela med mig utav första intrycken medan jag ändå sitter här på jobbet denna morgon!

Först å främst, vilken lyxig förpackning! Viven känns verkligen som en premiumprodukt vid uppackning. Elkontakterna hade EU-standard som väntat och jag stötte inte på några konstigheter.

Jag började med arr borra upp Lighthouse sändarna på väggen direkt. De medföljande väggfästena är riktigt stabila och smidiga och de kan installeras både på vägg, tak, på möbler osv. Satte upp de ca 2m högt på vägghörnen och ungefär 4.5m från varandra diagonalt (max 5m är tillåtet). Ingen synkkabel behövde användas emellan sändarna då de ser varandra bra och allt funkade perfekt från start.

Min fria spelyta efter konfigurationen är en rektangel åå 2,4 x 1,6m vilket är fullt tillräckligt även om jag önskat jag hade någon halvmeter till på varje sida, men där står soffa, bokhylla, datorbord mm. Jag berättar senare varför...

Konfigurationen var busenkel och rätt underhållande faktiskt, speciellt genomgången av hur kontrollerna fungerar. Kontroll nummer två ville först inte synka men det fixade sig snabbt genom att återställa kontrollen genom att trycka på tre knappar på den samtidigt. Inget lagg och inte en endaste gång tappade de sync.

Har aldrig tidigare testar VR så jag fick någon sorts instant lyckorus första kvarten och bara stod å fnittrade över hur sjukt cool hela grejen med VR är. Att bara blåsa upp ballonger (i tutorial) och kasta runt de och skjuta på de var ren underhållning!

Själva Viven sitter oväntat bekvämt på huvudet och jag behövde inte ens ställa in något för att få rätt skärpa. Testade faktiskt att skruva på båda inställningar där man kan ändra ögonavstånd samt inställningen för avstånd mellan ögonen och linserna men tyckte inte det gjorde någon större skillnad bortsett från att längre avstånd från linserna gav mindre FOV men varken bättre eller sämre bild. Man får testa sig fram lite i början hur hjälmen ska sitta på huvudet (högre upp eller längre ner) för optimal bildkvalitet, men man märker rätt fort vart skärpan sitter bäst.

Kontrollerna är fantastiskt sköna och reagerar verkligen helt utan fördröjning. Batterierna var halvt laddade från början så de räckte utan problem ett par timmar igår innan läggdags.

Kablarna från Viven känns inte alls i vägen, även om de skulle kunna varit lite längre, men det går nog att lösa genom att skaffa längre hdmi och usb sladdar mellan datorn och lilla Vive-kopplingsboxen. Inget nödvändigt dock.

De medföljande hörlurarna är helt ok, även om jag hellre använder riktigt headset eller mina Beats Studio (inte testat det än dock). De små in-ear lurarna ger bra ljud, men saknar det där trycket och basen i ljudet.

Nu till bildkvaliten...
Jag hade från början förstått att upplösningen inte är mycket att hurra för, och det bekräftades snabbt så fort jag satte på mig Viven för första gången. Allt känns lite lågupplöst tyvärr, och screendoor effekten är påtaglig, mer än jag anat. Men man vänjer sig fruktansvärt fort och efter en stund tänker man inte ens på det längre.

Vive panelerna har riktigt bra ljusstyrka, fina färger och optiken är bra även om jag märker att bilden är som skarpast i mitten och lite lätt blurrig längre bort från mitten och ut i kanterna. Text och menyer (tex undertexter när man kör tutorial) kan vara lite svåra att läsa om man inte centrerar dessa, men absolut inget katastrofalt. Jag tror att jag blivit lite väl petig på sistone då jag vant mig att arbeta och spela i 4k, på en 27 tums skärm.

Men hur som helst så känns 1080p/1200p panelen i Viven lite lågupplöst, den biten kommer man inte ifrån. Jag sitter på en överklockad i7 4790k med dubbla rejält överklockade Gtx 980TI, så min dator hade garanterat fixat åtminstone 1440p i VR då den fixar 4k lätt i vanliga spel, men men vi får nog vänta på högre upplösning till nästa VR generation...

Själva "grid:en" man ser under spelens gång (som avgränsar och visar din spelyta) är en smart funktion, men ibland känns den jobbig också då det tar bort en del av närvaron när den allt som oftast dyker upp. Det finns inställningar på hur mycket den ska synas och man kan även helt stänga av funktionen, men i början är det nog rätt smart att ha den på för att slippa gå in i möbler osv.

Det största problemet med grid:en (eller vad det nu heter) är att min spelyta är lite liten. I vissa spel och demon så blir linjerna synliga så fort man tar ett halvt steg fram eller bak. Väldigt störande och distraherande i mörka spel, som tex Brookhaven Experiment (som för övrigt är jäkligt läskigt i början!). Det kanske finns en inställning på hur grid:en ska visas, om man tex ställer in den så att den bara ska visas när man nästan står på gränsen av spelplanen, det vore ju optimalt. Men nån sån inställning har jag ännu inte hittat. Hursomhelst, en spelyta på 3x3 eller 3x2m är att rekommendera om ni frågar mig, just av den anledningen.

Och så det här med spelen och utbudet hitintills...

Koden till de tre medföljande bundle-spelen hann jag inte få via mail från HTC förrän jag precis skulle lägga mig i går kväll, så dessa hann jag inte testa. Provade dock en del demos och gratis småspel på SteamVR, såsom The Lab, minigolf, Brookhaven Experiment mm. Väldigt underhållande titlar och VR funkar fantastiskt med dessa! The Lab var oväntat bra, och variationsrikt.

Dock känner jag att det fattas något riktigt bra att spela i VR ännu. Några Ok titlar finns på steam, och jag kan erkänna att jag hann spendera 400kr igår (kunde inte låta bli) på A Chair In A Room, The Blu, The Visitor och The Vanishing of Ethan Carter VR (gillar skräck hehe). Men av dessa hann jag bara testa The Blu och det var verkligen en härlig känsla att stå på botten av oceanen och se alla fiskar mm simma runt mig. Jag dyker mycket utomlands på riktigt då jag har Advanced Open Water Cert, och kan konstatera att det kändes verkligen som att dyka på riktigt i The Blu, förutom att man inte kunde simma runt vilket är lite synd.

Tyvärr tycker jag att många VR spel och tech-demos på Steam känns så sjukt dyra. Finns flera spel jag vill testa men att betala 200-300kr för dessa småspel känns lite surt, blir rätt dyrt i längden. Förhoppningsvis åker priserna ner snart, ju fler som får sina Vives...

Nåja, för att summera det lilla jag hunnit testa, så måste jag säga att Vive verkligen lever upp till hypen, och för mig som aldrig tidigare testat VR så känns hela grejen som en revolution faktiskt Riktigt skoj, sjukt bra närvarokänsla och allt fungerar faktiskt helt felfritt det lilla jag hann med igår.

Jag får återkomma med uppföljning i helgen eller efter helgen när jag gjort mer tester, provat fler spel (troligen köpt fler också, går ju inte låta bli haha) och hittat fler bra och eventuellt dåliga saker med Vive. Tills dess så hoppas jag att ni alla som läser, också får era Vives innan helgen. Tro mig, ni kommer älska det! Vive är värd all sin väntan, och bättre kommer det bli!

// Martin

Av crydaz

Söker råd för ny multi skärmlösning 3 skärmar till fps spel och även till Star Citizen & Elite Dangerous ?

Söker råd för ny multi skärmlösning 3 skärmar till fps spel och även till Star Citizen & Elite Dangerous ?

Skall vara snabba helst med tunn ram.

Av crydaz

Ja tycker de mest ljug från media att polis och ambulans attackeras
då man sitter med i MBS så förekommer inte sånt i några rapporter.

Däremot anser jag det måste begränsas med dessa bomber folk köper
Fan folk smäller av dessa bomber i innergårdar.

som fd mil så undrar ja ibland över folks kunskap över dessa bomber

Nyårsafton påminner en om krigszoner sen föräldrar som ger sina barn smällare undrar jag hur de tänker
Får snart köpa barnvagn med anti missil armor.

Sen lagen är väldigt tydlig på hur man skall använda dom så lagen är det inget fel på.

Av crydaz

Hur man säljer en server park från 2015 tips mottages tacksamt

hur man säljer en server park från 2015 tips mottages tacksamt

Jag försöker sälja en serverpark med racskåp med inbyggt kylsystem.

Skåpet ligger på ca 65 000 kr exl moms

serverparken 250 000 kr

De företag vi har haft kontakt med ger skambud 12000kr för allt eller mindre.!?!?