Inlägg

Inlägg som VectorSigma har skrivit i forumet
Av VectorSigma
Skrivet av Jalle64:

Ligger först ut på denna sida med ett antal nedladdningsval.

http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark/all

Men till ditt problem: Har du testat att dra ner på graffets hastigheter lite grand? Sänk på GPU:n först om det inte hjälper testa även minnets diton.
Detta ska gå att göra med MSI Afterburner.

Provade att sänka kortets hastigheter lite, dock blev det bara en grå bild när Graphics Test 1 (3DMark 13) skulle starta. Det här är väldigt mysko, med tanke på att i andra spel så funkar kortet kanon samt att Unigne Valley test gick utmärkt. =/

Edit: Fick precis igång War Thunder efter att ha installerat on spelet sedan sist.

Av VectorSigma
Skrivet av Jalle64:

Testa att sätta om grafikkortet i sockeln + att du dubbelkollar de båda PCI-e strömkontakterna att de sitter i rätt. Testa även med den senaste 3DMark (13) du vet den med Firestrike.

Har precis satt om grafikkortet och doubelkollat PCI-e strömkontakterna, och dem sitter rätt. Hittade dock iingen nerladdning för 3DMark (13). Så körde en ny omgång av 3DMark 11. Dock med samma resultat som tidigare (ingen bild för Graphics Test 4).

Av VectorSigma
Skrivet av Jalle64:

Mmm det låter inte så bra att den inte klarar 3DMark, så jag skulle testa att dra ner på all överklockning om du har detta (AI Suite)?! Testa även med olika grafikdrivrutiner om du inte redan gjort detta.

AI Suite, Deras version saknar dock Thermal Radar som visar temperaturerna för de olika komponenterna. Körde precis ett test med dem senaste drivrutinerna (3DMark 11) och Graphics Test 4 klarades inte av =(

Vad gör jag nu? Då jag blir inte klok på problemet, alla andra grafikkort som jag har haft tidigare har funkat utan några som helst problem.

Av VectorSigma
Skrivet av Jalle64:

Detta låter oroväckande, är datorn stabil i övrigt? Temps?

Kör lite memtest86+ och/eller OCCT och AIDA tillsammans med lite grafiktester typ Unigine Valley/Heaven och 3DMark så ser du om den är stabil.

I övrigt är datorn stabil. Temperaturerna ligger på 24 - 36 grader i ASUS AI Suite II. Körde precis OCCT och max temp för alla 4 cores låg på 53 - 63 grader. Max temp i Unigne Valley (med Anti-aliasing x4) var 70 grader, minst FPS låg på 29 och max låg på 100. Dock så klarades bara dem två första testerna av i 3DMark 11 (Graphics Test 1 kom inte ens igång).

Vad innebär detta?

Av VectorSigma
Skrivet av Jalle64:

Jag lirar även jag WoT ibland och fortfarande kastar det ut mig till skrivbordet någon enstaka gång, vilket den alltid gjort sedan betan. Men att den hänger din dator så fullständigt är lite ovanligt tycker jag. Har du ett relativt nyinstallerat OS? Är det likadant i nya WoT som kom igår?

Installerade om OS tidigare idag men annars har jag inte installerat om OS på ett bra tag. Jag kunde lira "Battle Training" scenariot utan problem, men när jag deltog i ett match så kom den svarta hängande bilden när klockan skulle börja ticka ner. Den tidigare versionen (9.6) gick ganska bra att spela för några dagar sedan när jag hade rullat tillbaka drivrutinerna. Dock kunde det hända att jag fick den hängande svarta bilden nån gång. Men sedan var allt bra igen.

Provade nyss att köra War Thunder och programet ville inte ens komma igång.

Av VectorSigma
Skrivet av Jalle64:

Mmm, är din burk hemlig i övrigt eller? Är det enbart i WoT som detta händer?

Det är bara i WoT som det händer (möjligtvis även War Thunder, har dock ej provat). Har lirat spel som Skyrim, Cities: Skylines och Tomb Raider utan problem.

Mina specs för datorn är:

Moderkort: ASUS Sabertooth Z77
Processor: Intel Core i5 3.0 GHz
PSU: Cooler Master 750W
SSD: Samsung 830
HDD: Western Digital 1TB
Externa HDD: Seagate Expansion Drive 1 TB (USB 3.0) Samt Western Digital 1 TB (USB 2.0)
Ljudkort: ASUS Xonar DSX (PCI-E)

Av VectorSigma

GTX 770 4GB och svart hängande bild i WoT

Hej!

La ut pengar på ett ASUS GeForce GTX 770 4GB DirectCU II OC för ett tag sedan. Men ibland när jag lirar World of Tanks så får jag en svart hängande bild och tvingas starta om datorn. Jag har rullat tillbaka drivrutinen till 344.48 men ibland händer det samma sak igen.

Finns det något jag/man kan göra för att fixa detta problemet?

Av VectorSigma

Kör själv på en BenQ G2220HD, så en tidigare version. Men jag håller med Nätbrottsling om att det flyter på riktigt nice i de spelen jag spelar själv (World of Tanks, Oblivion, Red Orchestra 2, Men of War: Vietnam osv). Så jag rekommenderar BenQ:en som länkades

Av VectorSigma
Skrivet av distress:

Haha snacka om att kapa tråden!

Här blev inget kapat. Både OP och jag behöver köpa en ny TV för redan angivna budget. Att sedan OP köpte en xbox och jag en PS3 har inget med saken att göra. Så antingen kan du komma med ett bra förslag till oss utöver de förslagen vi har redan fått, eller så låter du bli att skriva helt enkelt.

Av VectorSigma

Sitter själv med en BenQ G2220HD skärm som jag surfar, ser på film och spelar PC spel på. Så jag rekommenderar BenQ

Av VectorSigma

Har själv en BenQ G2220HD som jag har kört på rätt länge nu (16:9) och jag trivs med den (både ser på film och spelar PC spel på den). Men det är nog mer en smak sak om man vill köra i 16:10 format

Av VectorSigma
Skrivet av Itchy Trojan:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=634097
eller om budgeten tillåter:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=639482#extra

Varför? jo för att oavsett om det är så "låg" upplösning som ett xbox så kan fortfarande 720p kännas lågkvalitativt, så kör fullt ut på 1080p så blir ni nog nöjda

Ingen xbox här, köpte en PS3 som julklapp (billigt och bra)

Hmmm... Första länken var riktigt intressant dels på grund av att den stödjer mkv formatet
Men vad menar man med "PC-gränssnitt: VGA (HD-15)"?

Av VectorSigma

Hmmm..... Ett intressant förslag, då jag själv behöver köpa en ny TV för samma budget. Men förhoppningsvis så svarar någon snart på din fråga

Av VectorSigma

Tyvärr så ligger 23 - 24 tums skärmar på ett betydligt högre pris (1700+).

Som man kan se här

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s47886581&o=produkt_pri...

Vilket gör att det bara finns ett val kvar (BenQ:en från Dustin)

Av VectorSigma
Av VectorSigma

Hmmm, då lutar det mer åt en av dom andra två. Vilken av dem två skulle du rekommendera?

Av VectorSigma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rafferaffe
BenQ:en från dustin helt klart.

Hur är BenQ:en när det gäller mörka områden i vissa spel?

Av VectorSigma

Billig bildskärm

Tjenix gott folk!

Jag skulle behöva köpe en ny bildskärm då det har blivit dags. Men eftersom jag inte har så mycket råd just nu så har jag tittat på 2 exempel. Vilken av dem anser ni skulle vara bra, då jag spelar mycket spel, tittar på film och surfar på nätet.

http://www.dustinhome.se/pd_5010308189.aspx
http://www.misco.se/product/product.aspx?P_ItemId=664360&SL_S...

Ett nytt exempel fast i lite dyrare.

http://www.netonnet.se/art/dator/monitor/monitor-18---21-tum/...

Innan jag glömer bort att fråga. Vad är det för en skillnad på en Duallink och en Singellink DVI-D kabel? (lite förvirrad)

Ni får gärna komma med förslag.