Inlägg

Inlägg som A_hultman har skrivit i forumet
Av A_hultman
Av A_hultman

Ca 2500 - 3000 skulle jag säga.

EDIT: Utan skärm: Inte över 2000 - 2500. Folk vill ha helhetslösningar.

Av A_hultman

Sjukt fint!

Av A_hultman

Nu börjar det se bra ut! Lyckades du få så fina snitt för hand med plasmaskäraren? Måste vara en grym maskin, eller så är jag sämst på det! anyway, bra jobbat!

Av A_hultman
Skrivet av Jalle64:

Det är ofta sämre nätdelar som ger skador på dina diskar och då ofta det som kallas rippel. Så om du vill spara på dessa se till att använda ett ok nätagg då detta kanske är den enskilt viktigaste komponenten i datorn.

Yesbox, rippel, spänningsspikar, variationer i spänningen (volt). kollade det i mitt oscilloskop. varierar bara några tusendelar. inga spikar alls nästan.

Skrivet av skog1s:

Bra ledning där!

Men jag skulle nog vilja påstå att ett ok nätagg, är den enskilt viktigaste komponenten i datorn.

Har själv kört på billiga no name agg för många år sen, och hela huset blev helt svart när jag spelade.
Det tråkiga är att det vart inte bara nätagget som rök, även flera andra delar.

Det är tydligen ett ace-agg, tog ju ut den för att mäta, stod på baksidan;-) har hört mycket dåligt om dessa... men den gör det den ska enligt mig.

Av A_hultman
Skrivet av mrqaffe:

Läs av smart och kolla om tillverkaren har nått diagnosprogram.

Skrivet av sp1k3n:

På bilden för "SMART Drive Information" så är det ett rött kryss där det står "End to End Error Rate" för din Crucial CT256MX100SSD1 (som dessutom är i IDE mode enligt bilden på Western Digital Data LifeGuard Diagnostics). Kan det va en ledtråd?

Ja, jag tänkte att det såg konstigt ut, det stod inte så förut, varken IDE eller rött kryss , men jag antar att den inte läste som den skulle? allt annat krånglar ju med den "trasiga" inkopplad så det kanske inte är så konstigt. för när jag testar utan WD:n inkopplad så står det inte så på min crucial. Fattar inte riktigt varför den skulle ha något att göra med det, det är ju en annan hdd. men men.

Av A_hultman
Skrivet av TotallyNotASpy:

Ja men tv:n verkar inte fatta att någon hdmi-kabel är inkopplad för det står bara ''Källan är inte ansluten. Kontrollera anslutningen igen.'' och datorn verkar inte hitta tv:n, det verkar vara kört, eller?

Har du kollat att du har valt rätt "source" på tv:n?

Av A_hultman
Skrivet av Jalle64:

Det där sista kan vara varför den inte är "så bra" längre.

Skrivet av FatherOfThree:

Som sagts tidigare, kolla om tillverkaren har något diagnosprogram...
(Vem nu tillverkaren av disken är?)

Fo3

Edit: ser att det hann poppa upp några inlägg...

Testade nätaggregatet med oscilloskop, inte speciellt mycket spänningsspikar, varierar inte mycket varken under last eller utan.
Det är Western Digital som är tillverkare, provade med deras program, det säger att disken är fullt frisk, sen kraschar programmet.

Av A_hultman

Har fått något typ av svar av WD:s diagnostikprogram, det står att den mår bra? dock att jag öppnade info om en annan, då krashade programmet.

http://www.ladda-upp.se/tumnagel/unyuskiyimurho/

Av A_hultman

Ska testa detta! Tack!

Skrivet av FatherOfThree:

Jag är "imponerad" av att du vill ha hjälp med hårdvaruproblem,
utan att ange någon info om vad du har för hårdvara.
(jag antar att din "andra dator" inte är den i sign.)

On-topic:
En numera vanlig orsak till plötslig hårddiskdöd,
är återanvändning av modulära kablar från annat nätagg.

Fo3

Datorn jag provar med nu, när den andra inte går att använda, är den i sign, därför tänkte jag att det inte spelade så stor roll vad den andra har för specs.
Men sure, Asrock FM2 mobo, AMD A10 5800K, 4+4GB ramminne från corsair på 1333mhz. och en sketen noname psu på 430W

EDIT: Ej modulärt nätagg.

Av A_hultman

Jag behöver verkligen den där hårddisken. Hur kan man se att den garanterat är trasig?

Av A_hultman
Skrivet av Dr.Mabuse:

Låter faktisk som om den är defekt...?

Ja eller hur! Men det måste den ha blivit precis just nu, kollade efter trasiga sektorer nyss, ingen alls. knappt använd heller. Jag tycker det låter skumt att en hårddisk går sönder av att formateras.

Av A_hultman

sekundär hdd gör att windows 8.1 beter sig konstigt

Hej!
Jag skulle installera om windows 8.1 på en annan dator (fullt fungerande) med bootbar USB, men formateringen i början av installationen hängde sig, och datorn rebootade. sedan har det fortsatt så. Därför tog jag ur disken och stoppade in den i min egen dator för att formatera den, men då startar inte min dator heller, trots att jag valde min primära hdd som boot-disk, och stängde av alla andra bootalternativ. satte på Hot plug-funktionen i bios för att koppla in disken med windows igång. det fungerar att starta, men så fort jag ska göra något med den nu sekundära disken så blir allt som har med det att göra segt, och det går inte att få fram någon info om disken, förutom med "list disk" i diskpart, där står det att den är helt tom, men det gick bara att se en gång, sen blev det likadant där, diskpart laddar och laddar men det händer inget.
Vad ska jag göra för att formatera den? den har fungerat perfekt innan.

Av A_hultman

Tror detta bör duga. Inte nåt monster, men fullt tillräckligt.

Av A_hultman

har du plockat loss kylaren, utan att byta pasta? vilken klockfrekvens körs processorn i?

Av A_hultman

men var kom eldbollen ifrån? kanske bara var lite damm?

Av A_hultman

Eldboll?? från cpun? ajajaj inte bra!
låter dock ganska konstigt. Om det är cpun som BRANN så tror jag den är död.

Av A_hultman

formaterad

Nu har jag formaterat den och installerat alla uppdateringar till win xp (runt 200) samma sak, men nu segar inte windows iaf. hittar inga felmeddelanden i
någon logg whatsoever, men det kommer upp en ruta där det står något om att datorn har återställts. tycker det borde ha gjorts en logg om det. känns som kortslutning typ. är det någon som har någon idé om vad det handlar om?

Av A_hultman

har fått ett felmeddelande nu, skickade det och fick svaret att det var pxengine som hade failat, men jag har inget program som överhuvudtaget kan associeras med varken pxengine eller något annat från roxio. det här gjorde mig bara mer förvirrad. imorgon kväll formaterar jag om den igen. hoppas det löser sig.

Av A_hultman

mystiskt Java / Minecraft problem

Jag hade tänkt att köpa minecraft, så jag kunde spela på rasterna på min mini pc. Men eftersom det är just en mini pc så testade jag min kompis minecraft konto först. Nedladdningen fungerar och han loggar in, det laddar, men precis när spelmenyn ska hoppa fram så knastrar det till i högtalarna och hp loggan visas, den har alltså stängt av på mindre än en sekund, ingen bluescreen. Windows startas utan något felmeddelande och allt funkar normalt, utom minecraft som jag har försökt starta några gånger med samma resultat. jag har avinstallerat allt som har med java att göra och installerat det igen, funkar inte ändå. Datorn blir inte heller nämnvärt varm, youtube gör den varmare.. :-S
Nu efter omstarterna så blir datorn lite seg i vissa avséenden, google crome funkar inte (händer inget, startar inte) men ie funkar, spotify tar evigheter och
hackar sig igenom låtar, youtube blir segt, och datorn blir varmare.

Vad är problemet? förstår nu att den nog inte kommer att orka minecraft, men classic funkar likadant.

Specs:
HP 2133 (uppgraderad)

cpu VIA C7M processor 1,7 ghz
minne 2gb kommer inte ihåg märke, nytt och testat med memtest86
hdd Intel ssd 320 40 gb
grafik: VIA Crome9 256 mb dedikerat
Windows xp professional x86
senaste javauppdateringen.

mod får gärna flytta detta om det ligger i fel kategori.