Inlägg

Inlägg som hplss har skrivit i forumet
Av hplss

Är det någon som har ovan nämnda XPI-fil sparad och som vill dela med sig av den? Ingen av ovanstående länkar fungerar nämligen längre.

Av hplss

När Windows 7 släpptes så minns jag att det var lite olika mellan olika skolors MSDNAA när det kom ut och i vilka versioner/språk. Jag vet inte om det är så fortfarande, men det antyder ju att det då krävdes något från skolans håll för att det skulle komma ut, och att det inte bara skedde automatiskt.

Av hplss
Skrivet av Firkraag:

Tydligen så får jag vänta tills någon installatör kontaktar mig å bokar in en tid för att få kollat på vad det är som inte fungerar, jag frågade hur lång tid detta kunde ta och det ville Bahnhof inte svara på.

Om det tar 3 månader som någon längre upp i tråden skrev så hoppas jag verkligen inte att jag sitter å betalar skiten undertiden man väntar.

För mig tog det bara någon vecka innan de kom och löste problemet, och själva lösningen var ursimpel. De gjorde precis som sumsar skrev ovan: "Öppna ovandelen på mediaboxen. Där under hittar du fibern som går in i boxen samt även en löst hängande reservfiber. Dra ur fibern som går in i boxen och sätt i den andra istället."

Du borde kunna prova att lösa det själv. Har du tur så är det allt som behövs!

Av hplss
Skrivet av TheFork:

Finns även GTX 570'n och HD 6970'n att få tag på för runt 2000 kr, vilket han vara värt att tänka på. Sitter själv på detta: http://www.inet.se/produkt/5409349/kfa2-geforce-gtx-570-ex-oc...

Anledningen till att jag fastnade för just Asus kort var för att det skulle vara mycket tyst, enligt de tester jag läste. Och tyst gillar jag.

Av hplss
Skrivet av Svensktiger:

Verkar som om både pris och prestanda skiljer c:a 10%.
Så enda anledningen att välja 560 448 är ju just det aningens lägre priset.
Just dessa modeller är väl "next up" att ersättas med 6-serien skulle jag tro så kan/vill man vänta ett litet tag så finns det nog ett stort prestandahopp runt hörnet

Okej, tack!
Vänta kan man förstås alltid göra, men nu har jag väntat tillräckligt känner jag

Av hplss

Asus GTX 560 Ti 448 vs Asus GTX 570

Asus GTX 560 Ti 448 DirectCUII kostar ~2300 kr inklusive frakt, medan Asus GTX 570 DirectCUII kostar ~2500 kr inklusive frakt. 200 kr är ingenting, så finns det någon anledning att välja 560 Ti 448 över 570?

Det finns tidigare trådar som diskuterar dessa, men då var nog prisskillnaden större, och det gällde inte specifikt Asus.

Av hplss
Skrivet av sumsar:

Vad var det för fel?

De hade kopplat de optiska sladdarna fel helt enkelt. Han drog ur den ena och satte i den andra i konvertern, och så var det fixat. Det tog bara några sekunder.

Av hplss

PRIMÄR teknik var här alldeles nyss och felsökte, och efter dryga två veckor med stendött bredband fungerar allt nu äntligen!

Av hplss
Skrivet av Pazzo:

Roligt för dig och att det löste sig i masthugget, men här sitter man fortfarande med 5/85 istället för 100/100 (eller 85/85) och ingenting nytt att rapportera...

Här sitter man fortfarande med stendött bredband och surfar på mobilen i slowmotion i stället, min enda internetuppkoppling för närvarande.

Av hplss
Skrivet av sumsar:

Idag var "PRIMÄR teknik" här och blåste ny fiber så nu är allt fixat och klart. Riktigt snabbt jobbat.

Det var alltså det enda problemet, och internet fungerar nu hos dig?
Jag har i alla fall felanmält i går kväll, så får vi se vad som händer här.

Av hplss
Skrivet av sumsar:

Så har man precis haft besök av PRIMÄR teknik som konstaterade fiberbrott.
När fibern drogs har dom gjort en alldeles för snäv sväng där fibern går in i den gamla telefon-kanalen vilket resulterat i att slangen vikt sig så att både den primära samt reservfibern gått av. Ja vad säger man...
Hade i alla fall tur. Dom kommer och blåser en ny fiber för mig i morgon. Efter det får man väl se hur det ligger till med switcharna.

Ajdå. Man får hoppas att det inte är avbruten fiber som är problemet hos alla i Masthugget och Majorna

Av hplss
Skrivet av sumsar:

Tack för rapporten! Jag håller tummarna för att detta leder till att även mitt nät börjar fungera snart.

Av hplss
Skrivet av sumsar:

Masthugget skulle ha lanserats i måndags men här är det fortfarande stendött.
Jag har felanmält till både Familjebostäder och min nya ISP Bitcom som i sin tur anmäler till iTUX.
Antar att man bara har att hoppas på att de löser det innan månadens slut då mitt nuvarande abonnemang upphör.

Lådan med röd kabel rasslade precis in i brevlådan.

Det kan inte vara långt borta nu

Majorna här. Skönt att inte vara ensam om att ha problem i alla fall.

Av hplss
Skrivet av frostfield:

Jag fick den lådan innan jag kunde ansluta mig till portalen, men två månader låter ruskigt länge.

Minns inte vad lampan hette (är på jobbet nu), men innan det fungerade så lyste bara power-lampan. Sen en vacker dag när jag kom hem efter jobbet så lyste ytterligare en. Därefter tog det bokstavligt talat 10 minuter att komma igång och surfa via stadsnätet. Otroligt smidigt måste jag säga...

Jag får väl hålla tummarna för att samma lampa väntar på mig någon dag när jag kommer hem från jobbet.

Enligt Bahnhof så kunde de inte hjälpa mig (t ex felanmäla till iTUX) förrän jag fanns registrerad i deras system, och det skulle ta 1-2 veckor från det att jag beställt tjänsten på framtidensbredband.se (vilket jag gjorde i går via annan internetuppkoppling). Så det verkar inte finnas något jag kan göra mer än att vänta.

Av hplss
Skrivet av frostfield:

När drog de in fiber i lägenheten? iTux verkar inte koppla igång nätet förens hela huset är anslutet...

För mig tog det nog en vecka innan jag kom åt portalen, och då hade det dragit ut på tiden innan de kunde dra in fibern i min lägenhet. Mao, minna grannar som fick fibern indragen tidigare fick vänta längre innan de kunde komma åt portalen. Förstår att du är otålig dock..

Exakt när det drogs in i lägenheten vet jag inte, men det är åtminstone två månader sedan. Hela mitt område är dessutom markerat som klart på Bostadsbolagets hemsida sedan några dagar. Och man kan väl anta att de inte delar ut "Nu är du ute på internet om 10 minuter!"-informationen + sladd förrän det faktiskt är klart.

Vad jag förstår ska FX-lampan lysa på mediaboxen? Det gör den inte på min. Här lyser enbart power, och LAN1 då man kopplat in en dator.

Av hplss

Så fick även jag äntligen den röda kabeln i brevlådan. Men fungerar det? Nej! Kommer inte ens åt portalen. Ringde Framtidens bredband (iTUX) men där blir man ju bara vidareskickad till sin valda leverantör via automatiskt telefonmenysystem. Så jag pratade med Bahnhof, men de hänvisade mig tillbaka till iTUX. Som ju inte går att kontakta.

Av hplss

Hur lossa sladdar från chassi? [löst]

Som ni ser mitt i bilden sitter sladdarna fast i nån plastklämma i chassit, och hur jag än gör får jag inte loss dem. Någon som har en aning om hur man gör, innan jag tar fram bultsaxen?

Edit: Våld löste problemet. Någon får gärna ta bort tråden.