Inlägg

Inlägg som Tele2 har skrivit i forumet
Av Tele2
Skrivet av Red Beaver:

Min Tele2 Tv Hub krånglar varje dag med att den tappar/inte får internet vid uppstart och är allmänt seg och dålig med dvs krascher, men oftast är det P027 ( P027=ingen uppkoppling, alla andra enheter i hushållet når internet utan problem). Den är från 2021-22 ish. Vet något om tele2 erbjuder en bättre version idag? Vet att de har "mini"hub eller vad den kallas, men den saknar usb portar har jag för mig.

Om du har Tv Hub ansluten via wifi så är vi medveten om att det här felet kan uppstå ibland efter att man startar Tv Hub från standby, detta är något som vi försöker finna en lösning på. En tillfällning lösning är att antigen ansluta Tv Hub med kabel till din router eller att du ställer in att Tv Hub inte ska ska gå ner i standby-läge.

Har du redan Tv Hub ansluten med nätverkskabel och fortfarande får det här felmeddelandet så kan du testa med att göra en fabriksåterställning (om du har REC så kommer inspelningar att gå förlorade om du gör en fabriksåterställning). Hjälper inte det så är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice så får vi hjälpa dig. Du hittar alla våra kontaktvägar här: https://www.tele2.se/kundservice/kontakt

Det finns ingen nyare version av Tv Hub, utan dom vi har är Tv Hub och Tv Hub Mini (och precis som du själv skrev saknar USB-ingångar).

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av 0p:

Någon som vet hur många ipadresser man får med comhem modemet i bryggat läge?
Jag försöker köra 2 olika pfsense routers, men en av dessa går offline på wan porten hela tiden.
Så min tanke är att man bara kan köra 1 pfsense med bryggat läge på modemet.

Skrivet av iller:

Tyvärr har jag också märkt att jag inte längre får 4 IP-adresser.

Får bara två nu i bryggat läge.

Hej.

Om ni är ansluten via FiberKoax och Bredband 100 eller snabbare så ska ni bli tilldelad 4 st IP-adresser om ni inaktiverar NAT i routern som ni har fått av oss. Bra att tänka på är att avaktivera wifi i routern ni fått av oss innan ni inaktiverar NAT annars lär de 4 adresserna ta slut ganska omgående om det finns enheter som ansluter mot routerns wifi.

Kan poängtera att varje port på routern får en egen IP-adress utan beroende på hur man kopplat så kan det så klart delas ut fler IP-adresser via en enskild port på routern.

Skulle ni inte lyckas få 4 IP-adresser så rekommenderar jag att ni kontaktar vår kundservice på 90 222 så får vi undersöka närmre varför det inte fungerar.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av No_Jah:

Jag har märkt att jåg fått bra mycket bätttre nerladdningshastighet senare tid, även om det fortfarande finns dippar.
Såhär ser senaste mätningarna ut:

https://i.imgur.com/w982NpN.png

Även uppladdningshastigheten upplever jag som lite bättre:

https://i.imgur.com/B7oPSbe.png

Hej,

Kul att höra att du upplever att du fått bra mycket bättre hastighet generellt. Nu vet jag ju inte exakt hur du har gjort dina mätningar, men jag själv kör 1000/1000 hemma och vet av egen erfarenhet att hastigheten som jag får ut när jag gör mätningar via webbläsaren mot t ex Speedtest eller Bredbandskollen kan variera en aning, det är heller inte helt ovanligt att om jag gör en mätning och får ett "dåligt" resultat och sedan gör jag en mätning direkt efter så visar den ett bra resultat. Det är alltså bra att köra 2-3 mätningar efter varandra för att se hur resultaten ser ut. Anledningar till varierande resultat på höga bredbandstjänster kan (förutom att leveransen inte fungerar som den ska) vara saker som sker i datorn samtidigt, saker som sker i webbläsaren, hur pass belastad är mätservern vid tillfället etc. För att säkerställa att mätresultatet är så korrekt som möjligt så bör du köra flera mätningar efter varandra. Testa mot olika mätservrar (jag själv har haft problem med att jag ofta fick dåligt resultat med Bredbandskollen mot den server som låg mig närmast och som Bredbandskollen automatiskt valde, valde jag själv en annan av deras servrar så fick jag bra resultat), om det finns en app att köra istället för via webbläsaren så är min personliga rekommendation att köra mätningen via appen istället (och se till att andra appar är stängda). Och sen så klart koppla bort övrig utrustning och ha bara en dator kopplad mot routern med kabel för att säkerställa att det inte är något annat i ditt nätverk hemma som gör att du inte får ut rätt hastighet.

När det kommer till vår hastighetsgaranti för Bredband 1200 så ska du få ut en hastighet mellan 600 och 1200Mbit/s ner och 50-100Mbit/s upp, om du vid en enstaka mätning går under dessa hastigheter så beror det troligt på något tillfälligt som jag beskrev ovan. Om du kontinuerligt ligger på hastigheter under hastighetsgarantin (detta gäller så klart även om du har bra hastighet över dygnet men t ex på kvällstid får du alltid låg hastighet) så är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice för felavhjälpning.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av Placebo_obecalP:

Hej Frederick!

Tack för svaret, kanske kan jag PM dig min adress och du kan ta en titt om det verkligen inte finns några erbjudanden? Bredband 1200? Har inte hört talas om det, låter spännande!

Tack för bekräftelse på IP, dynamisk offentlig IP innebär att jag kommer att behålla samma IP i veckor / månader om ingenting är avstängt eller hur? Och det är en enda extern IP från routern och online? Det är bra

Jag kan inte hjälpa till via PM så måste be dig kontakta vår kundservice så hjälper vi dig. Bredband 1200 är en tjänst som vi erbjuder via vårt FiberKoax-nät, tjänsten finns inte tillgänglig via FiberLAN.

Exakt hur länge du behåller en IP-adress kan jag inte svara på, men ja du kan rent teoretiskt behålla den flera veckor, men det finns igen garanti. Personligen skulle jag rekommendera att använda någon DynDNS-tjänst (finns i de flesta routrar) för att inte behöva hålla koll på om din IP-adress ändras.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av Placebo_obecalP:

Funderar på att lämna Bredband2 på grund av hur de behandlar mig med hela CG-NAT saken, det skulle vara Telia eller Tele2, lite förvånad över att det finns erbjudanden på varje hastighet utom 1Gbit, erbjuder de en affär om du ger dem ett samtal? Undrar också med gratis mobilt internet om det är möjligt att få mer än en sim att använda i andra enheter? Ger de dig också en fast IP för fibern eller använder de också CG-NAT?

Tack på förhand!

Hej,

Jag kollade på några slumpmässiga adresser och på de adresserna presenterade vi erbjudanden även på Bredband 1000 och Bredband 1200, det kan så klart ändå vara så att på just den adressen som du anger har vi inget erbjudande på de tjänsterna. Men för att vara på den säkra sida vad vi faktiskt kan erbjuda så rekommenderar jag att du kontaktar vår kundservice på 90 222.

Om du väljer en bredbandstjänst där det ingår ett mobilt bredband så går ingår det endast ett SIM-kort, det går inte att beställa eller lägga till flera.

Vi erbjuder inte fasta IP-adresser utan du tilldelas en dynamisk publik IP-adress. Vi använder oss inte heller av CG-NAT.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av Exitus:

Fick hem C3 Hub istället för C2 när jag uppgraderade min hastighet, nu kommer mitt dilemma.

Jag kan inte ställa in SSID på WIFI, dvs jag kan enbart sätta ett namn och så kommer både 2.4ghz och 5ghz att heta samma.

Problemet är att jag har flera enheter i hemmet som inte stödjer 5ghz och inget kommer upp på Wifi, men alla andra enheter som stödjer 5ghz fungerar klockrent.

På C2 gick det enkelt att antingen stänga av 2.4ghz eller 5ghz, lägga unika namn så man kan skilja dessa två.

Snälla hjälp!

Hej,

Du kan stänga av

Logga in i routern > skrolla ner > tryck på ett av kugghjulen i wifi-rutan (spelar ingen roll vilken av dom du trycker på) > Här kan du nu välja att inaktivera de olika wifi-banden var för sig och du kan även ändra SSID och vill du ha olika namn på de olika banden så går det bra.

Uppdatering: Efter att du tryckt på kugghjulet behöver du även välja Wi-Fi Mesh > Bandsteering & Roaming > Och avaktivera Bandsteering and Roaming för att du ska kunna ha två olika SSIDn.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av Red Beaver:

Använder inte rec. Är Tvhub Mini snabbare än vanliga TVHub? Är det gratis att byta?

Ja, Tv Hub Mini är snabbare än Tv Hub. Har du vår tjänster via FiberKoax idag så går det dessvärre inte just nu att byta till Tv Hub Mini. Har du tjänsterna via FiberLAN så går det att byta men exakt vad det skulle kosta för dig kan jag inte svara på här utan det är något som du behöver fråga vår kundservice, antingen via chatt eller telefon. Du hittar alla våra kontaktvägar här: https://www.tele2.se/kundservice/kontakt

/Fredrik

Skrivet av Aqua_HeaD:

Okej.... Jag vet att detta fungerade förut, men nu när jag kikade och försökte titta på de kanaler jag har så fick jag bara upp meddelandet "Vi kunder tyvärr inte starta uppspelningen försök igen". Det jag då trodde var att jag hade blivit utloggad. När jag försökte logga in igen så fanns bara valet att använda BankId och det var tydligen för att jag försökte logga in på mitt Tele2 konto vilket krävde BankId. För att kunna streama räckte det bra med personnummer och lösenord. Dock kvarstår problemet med att jag inte kan se något nu, men det lär bero på något annat. Tack för svar!

Se mitt svar till sp1k3n ovan om fel på Tele2 Play.

/Fredrik

Av Tele2
Skrivet av sp1k3n:

Nån mer som har problem med att spela upp material i Tele2 Play via webläsare efter senaste uppdateringarna i både edge och Google Chrome? Fungerade utmärkt igår kväll men nu idag får jag det här felmeddelandet (se infogad bild) oavsett vad jag försöker spela upp. Har en mac mini som edge inte var uppdaterad på som det fungerade i, men givetvis så fungerade det inte efter att edge uppdaterats även där. I Safari fungerar det dock fortfarande att spela upp.

<Uppladdad bildlänk>

Vi har en driftstörning just nu som drabbar Tele2 Play via Chromium och vi håller på att undersöka vad som orsakar felet. Du kan använda dig av Firefox alternativt avvakta tills det börjar fungera igen.

Skrivet av Red Beaver:

Finns det någon nyare version av fd Comhems TvHub (andriod box)? Min är från våren 2021 och tycker den är allmänt instabil. Det händer ofta är att den startar om sig random och ibland kräver att man drar ur strömkabeln för att den ska hoppa igång igen.

Vi har ingen nyare version av just Tv Hub, däremot så har vi en box som heter Tv Hub Mini som har lite annan hårdvara. Dock fungerar den just nu bara över WiFi och den går inte att få med inspelningsfunktion (REC). Du kan läsa mer om Tv Hub Mini här: https://www.tele2.se/tv/utrustning/tv-hub-mini

För att se om din befintliga Tv Hub blir lite piggare så kan du testa att göra en fabriksåterställning. Hur du gör kan du läsa om här: https://www.tele2.se/kundservice/tv-och-play/tv-hub-guider

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av Aqua_HeaD:

Kanske ett litet problem för vissa, men ett stort problem för mig. Har TV/Bredband via Tele2 privat och använder framför allt Play tjänsterna via webben när jag är/bor på jobbet. Problemet är att nu Tele2 har bara har kvar inloggning via BankId vilket ställer till bekymmer då jag varken har tillgång till mobil eller får ladda ner filer till våra datorer på arbette. Nu kan man alltså inte längre utnyttja Tele2 Play i och med att inloggning med kontouppgifter inte längre fungerar. Förstår säkerhetsaspekten i det hela, men BankId ställer ibland till det en hel del.

Hej,

Det går utmärkt att logga in på Tele2 Play (www.tele2play.se) med e-post och lösenord (om du har Tele2 Play eller tv via Boxer) alternativt med personnummer eller kundnummer och lösenord (om du har tv via Tele2). Det är alltså inget krav att logga in med BankID på Tele2 Play. Till skillnad från att logga in med BankID så krävs det att du väljer rätt inloggningssätt (alltså hur du har tillgång till Tele2 Play) för att du ska kunna logga in.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av crion:

En tekniker kom förbi och kikade på vår utrustning. Gammal anslutning skulle i förlängningen klippas. Men först ansluta grannhuset till ”10G” fiber och därifrån har vi koax till vår fastighet.

Fråga: kan vi alls få dessa symmetriska hastigheter. Det lät inte som vi var de enda som skulle dela på grannhusets fiber anslutning. Kostnadsskäl angavs för att vi inte skulle få gå via våran dragna stokab anslutning och koppla den till koax nät i vår fastighet.

Hej,

Att fiberanslutningen går till grannhuset och därifrån går det ett koax-nät till den fastighet som du bor i borde inte påverka själva 10G-uppgraderingen, utan även din fastighet borde då bli uppgraderad till 10G. Just 10G är grunden för att vi ska kunna erbjuda symmetriska hastigheter. Det innebär att direkt när 10G-uppgraderingen är klar kommer du/ni förmodligen inte kunna beställa en tjänst med symmetriska hastigheter, utan det kommer kunna erbjudas lite längre fram.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av BasseBaba:

Spännande.

https://www.tele2.se/fastighetsagare/10G

Tycker dock det är lite svårtolkad information, men det verkar alltså som att det är 10gig in i fastigheten, och inte ut till varje slutkund som avses?

Det här är problemet kabelmodem-tekniken fortfarande lider av, av någon anledning så verkar man se ett behov i att förmedla mängder av info kring ”stomnätet”.
Ja Tele2, det är verkligen fantastiskt att ni 2023 har bestämt er för att börja dra fiber hela vägen till fastigheten, det gjorde Bredabandsbolaget år 2000….

Hej.

Vår 10G-utbyggnad av FiberKoax-nätet avser både att bygga fiber fram till fastigheten samt uppgradera utrustningen för koax-delen (sista biten ut till slutkund). Uppgraderingen innebär att vi kommer öka kapaciteten i koax-nätet från 5 Gigabit/s till 10 Gigabit/s, alltså fram till slutkund.

Hoppas det gav lite tydligare insikt i uppgraderingen av vår uppgradering av FiberKoax-nätet.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2
Skrivet av Soderqvisten:

Har tidigare haft 100/10 via tele2's koax. Ringde och fick 600/50 till ett bra pris. Idag söndag när det skulle aktiveras så får jag inte längre något nät. Kopplade in den nya C2 routern jag fått (hade den gamla från Comhem innan) men det fungerade inte då heller.

Internet lampan lyser inte alls och upp-/nedströms blinkar (samma på gammal och ny router). När jag kollar 192.168.0.1 så står det internet disabled med en röd glob.
Lustigt nog kan jag starta om min router när jag loggar in på tele2, så kontakt finns ju...

Någon som varit med om något liknande eller vet vad det kan bero på?
Allt funkade alltså perfekt fram tills idag när bytet till den högre hastigheten skedde.

Hej.

När du kopplar in en router för första gången så kan det ta upp till en timme innan den kommer online och börjar fungera (den laddar ner eventuell ny mjukvara samt konfigurationsfiler för ditt abonnemang). Om router inte har kommit igång efter en timme så kan det vara så olyckligt att något har gått fel hos oss i samband med provisioneringen av din bredbandstjänst mot routern. Du är då välkommen att kontakta vår kundservice på 90 222 så hjälper vi dig.

Med vänlig hälsning
Fredrik

Av Tele2

Hej,

Vi har uppmärksammat att flera av er anmärkt på att det inte fungerat bra att surfa mot t ex Reddit och Twitch. Vi har tittat närmre på detta och vi har identifierat ett fel. För stunden har vi tillämpat en workaround i väntan på en permanent lösning. Enligt de tester vi kört så fungerar det normalt just nu (trots att en permanent lösning inte är på plats).

Fungerar det bättre för er nu?

Med vänlig hälsning
Fredrik Söderlund

Av Tele2
Skrivet av e1m1:

Fick idag ett samtal från Comhem. Så som jag uppfattade det skulle jag få en kostnadsfri uppgradering pga. av att jag bor i den förening/på den adress jag bor (eller något sådant). Personen säger sedan att han ska hålla det kort med vad det innebär.

Efter 1-2 minuter av väldigt snabbt rabblande (läst innantill) av vad som ingår, fortsätter han med något om inspelat godkännande, vad som händer efter 3 månader, 6 månader, 18 månader, kostnader (helt omöjligt att ta till sig i det raska tempot). Jag känner lite information overflow och avbryter och frågar varför de inte bara skickar ett mail angående detta då det är väldigt mycket information.

Han svarar att det är ett begränsat erbjudande som snart går ut, och att de inte kan publicera det för allmänheten, och fortsätter. Jag funderar nu istället på anledningen till samtalet, och kommer till insikt att det inte är information om den kostnadsfria uppgradering, som jag hitintills trott, utan att det är en säljare som försöker sälja något. Jag avbryter igen, och säger kort och gott att jag inte är intresserad. Han insisterar med 67 kanaler och ditten och datten, jag repeterar inte intresserad. Han säger tack hej.

Varför skriver jag detta? Svaret finns i första raden. Jag trodde under större delen av samtalet att jag fick information om en "kostnadsfri uppgradering". Men det handlade om en gratisperiod för en extra tjänst som i allra högsta grad inte är kostnadsfri, och inte något man får utan kan välja att köpa. Vidare bombas man av information man inte har en chans att ta till sig, och jag antar att det väntas att man bara tackar ja och säger upp det senare (det var väl ingen bindningstid).

I vilket fall, jag imponeras föga av er säljare som mer eller mindre inledde samtalet med att vagga in mig i en direkt lögn. Grymt oetiskt av er Comhem.

Hej e1m1,

För oss är den en självklarhet att man ska få saklig och tydlig information om våra aktuella erbjudanden vid det fall man blir uppringd.

Det känns dock som att vi brustit i samtalet med dig och jag ber om ursäkt för detta.

Skulle vilja be dig att återkoppla några uppgifter till oss så vi kan ta detta vidare.

Mejla oss följande uppgifter på social.media@comhem.com

* När säljaren ringde
* Vilket nummer ringde säljaren från
* Ditt nummer
* Länken till ditt inlägg här på SWECLOCKERS.COM

Vänliga hälsningar
Michael Hansson

Av Tele2
Skrivet av Gunther Granath:

Idag blev jag uppringd av en säljare som hävdade att till årskiftet så ska priserna på Bredband 100 höjas till priset för Bredband 250 och därför behöver nytt avtal tecknas.

Jag ringde abbonemangssupporten om detta och de hade ingen information om detta.

Hur ligger det till för oss med fortlöpande / icke bundet avtal för Bredband 100, kommer vi bli tvingade att gå upp till priset för 250 vid årsskiftet?

Hej,

Det finns inga planer i dagsläget att höja ordinarie priset (369 kr) för Bredband 100. Jag beklagar om säljaren har hävdat annat. En möjlig förklaring kan vara om du har ett rabatterat pris och den rabatterade perioden håller på att löpa ut och därför ringer säljaren med ett nytt erbjudande.

Med vänlig hälsning
Fredrik Söderlund

Av Tele2
Skrivet av Pepperflame:

@lejo
Över wifi eller eller kabel?

Min far tappar uppkopplingen mot internet på 2,4Ghz wifi efter att vi bytte hans router från CG3100 till WiFi Hub C1, hände inte innan bytet. Den tappar uppkopplingen några sekunder och ansluter sen igen.
Jag kör 5Ghz när jag är på besök och det verkar stabilare men hans skrivare stödjer bara 2,4Ghz så hans laptop måste ligga på det nätet. Kabel funkar bra också.
Han beställde ju den nya för att få bättre wifi men det har blivit ostabilare.
@comhemAB Är det ett känt problem, går det att byta tillbaka till gamla CG3100 routern?

@Pepperflame Hej,

Det är inte ett känt fel på den routern utan låter snarare som att problemet ligger i störningar på den kanal som C1an har valt för 2,4GHz WiFi. Man kan testa att byta kanal mellan 1, 6 och 11 för att se om någon fungerar bättre. Vi rekommenderar dock att man använder sig av 5GHz på alla enheter som har stöd för det.

Det borde heller inte vara några problem att skriva ut när skrivaren är ansluten till 2,4GHz och datorn är ansluten till 5GHz.

Med vänlig hälsning
Fredrik Söderlund

Av Tele2

@m0000: Det är inget vi kan uttala oss om i dagsläget, vi kommer gå ut med information i samband med lansering.

Vänliga hälsningar
Andreas Lindblom
Com Hem AB

Av Tele2

@smkr: Det sitter inte någon fläkt i vårt nya modem Com Hem WiFi Hub C1.

Vänliga hälsningar
Andreas Lindblom
Com Hem AB

Av Tele2
Skrivet av ronnylov:

Kunde inte hitta hur man byter användarnamn och lösenord på webinterfacet i comhems router Technicolor TG389ac. Så jag kontaktade supporten och fick svaret att det kan man inte...

Hur tänker de här? Jag vill t.ex. inte att comhem ska kunna logga in och ändra inställningar på min router. Eller att barnen ska kunna kolla på skylten på routern för att kunna logga in och ställa om saker såsom begränsad internetåtkomst (om jag skulle aktivera detta i framtiden). Man kan ändra ssid och lösen på wifi men jag vill även säkra upp webbinterfacet.

Bara detta gör att jag skulle vilja slänga bort deras router. Men i övrigt funkar den bra. Förvånansvärt bra wifi och så har jag ju telefoni ut från den också.

Hej ronnylov,

Det är lite svårare att hitta detta på just den routern, men det går att byta lösenord.

Efter du loggat in i routern klickar du på pilen till höger om assist och väljer ”Change my password”. Byt sedan lösenord enligt rutan som kommer upp.

Vänliga hälsningar
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2

@Nivius:
Så länge du flyttar till en adress med samma infrastruktur så är det bara att adressändra via www.comhem.se/minasidor och koppla in routern på din nya adress så ska det fungera utan problem.

Flyttar du exempelvis från en adress med Fiberkoax, till en adress med FiberLAN, då behöver du ringa oss på 90 222 så får vi hjälpa dig med flytten!

MVH
Patrick Norberg, Kundservice