Inlägg

Inlägg som Xpodus har skrivit i forumet
Av Xpodus

mm det var det jag tyckte. Direkt när jag såg menyn undrade jag om det verkligen var rätt spel. Redalert 1 har ju snyggare menyer....

Screenshotsen verkar ju hur snygga som helst men hur man ska få det själv när allt är på max fattar jag ej.

Av Xpodus

jag är också ute efter något kul flygplans lir. Har äntligen slutat lira WoW och införskaffat mig en joystick. Sen insåg jag att man behövde spel också. Testade sturmovik 1946 men måste säga att jag inte tyckte det var något vidare. La iofs inte ner så mycket tid men var lite besviken på grafiken. Tryckte upp allt på max och det var inte så jätte snyggt. Men verkar som alla flygplans spel har kassa markeffekter. Tänkte testa Blazing angels för det verkar vara lite mer i min smak.

Lirade Combat flight simulator 2 ganska mycket för några år sedan. Har någon testat 3an? Känner mig lite små sugen men vet inte riktigt var jag kan få tag på så "gamla" spel.

Jag är mer ute efter arkad spel än simulering, orka tänka på alla inställningar och keybinds Så har ni några mer tips släng gärna fram dom!

Av Xpodus

jo tack, jag vet vid det här laget vilken knapp kombination man ska trycka....

Dell hade inte den blekaste. rekommenderade att installera om windows. suck.

Av Xpodus

Snabel a tangenten funkar ej - dell XPS m1710

Tjena

Nu har jag fått ett litet lustigt problem på halsen. Hade en tekniker här för några dagar sen som bytte moderkort, och lite annat kul. Jag var inte hemma så kunde inte testa datorn när han var där. Idag satte jag igång den för första gången och allting verkar funka MEN jag kan inte skriva snabel a. Jag har ett svenskt tangentbort på den men när jag trycker Alt + 2 så händer ingenting. 2an funkar, Shift +2 ger " som det ska, men inte alt och 2. Alt + alla andra tangenter funkar så det kan ju inte vara något fel på själva tangenterna. Finner detta GRYMT irriterande och vet inte vad jag ska hitta på. Testade "Sharpkeys" men det hjälpte inte.

Några förslag?

tack

Av Xpodus

Sleep reboot med vista

Tjo!
´
Har nyligen isntallerat vista ultimate på min xps M1710. Funkar jäkligt bra för övrigt förutom sleep/hibernate funktionen. På Xp stängde jag bara locket så gick den in i hibernate och sen vakna upp utan problem. Nu när datorn ska "sleepa" så stänger jag locket och LEDn blinkar på samma sätt som den gjorde på XP då den hibernatea. Men när jag öppnar locket och den ska starta så vore det precis som att jag "hårdstängt av" datorn (hålla inne powerknappen) för den startar upp och frågar hur jag vill starta vista (safemode, normal osv).

Har testat lite olika grejer men fattar inte vad som kan va fel. All hjälp uppskattas!

Av Xpodus

Modem + router rekomendation?

Tjo

jag skulle behöva något tips på någon bra router + modem kombo. Har för tillfället Netgear DG834PN men ärligt talat så suger den. Tappar anslutningen hela tiden (gjorde jag inte tidigare) och får totalt värdelösa ping när jag spelar något. Kör iofs med ett g standard kort men borde ju ändå funka tycker man. Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. har redan testat D-links 635 (Den me 3 antenner) och den var katastrofal. Så nu lutar det mot en hederlig G standard men vilken?

tack för hjälpen!

Av Xpodus

du är lite dålig på att förklara, vill du spela CS 1.6 eller vill du spela source? iofs. så är anslutning den samma tror jag.
Sitter du bakom nån brandvägg eller router? den kan oftast kruxxa till det om den har fel inställningar. Har du en riktigt CD-key till CS? när du säger spel arenan, menar du STEAM?

För o spela cs måste du:
- Ha en Half-life cd key (äkta)
- skapa konto på STEAM
- Ladda ner STEAM klienten
- installera STEAM och counter strike på datan
- se till så att (tror det är dessa) port 27015 och 27016 kan ta emot ingående och utgående trafik.

tuta och kör..
lycka till

Av Xpodus

Mafia tyckte jag också var sorgligt. Men jag tyckte det var mest sorgligt för att spelet var slut! ett av världens bästa spel enligt mig. lite kort kanske...

Mr. Schnucky, vänta nu, kan man få ett annat slut? hmm.. Hur? blev grymt besviken på det slutet jag fick. iofs mistänker jag att det kommer en uppföljare efter den där kyssen men...
plz berätta

Av Xpodus

tyvärr får jag krosssa drömmarna med konstaterandet att Alienware är för det mesta nu för tiden skräp. För kanske 5 år sen var det nr. 1 men nu har de blivit för kända och kan därför inte skapa samma kvalitet i sina system. jag har 4 kompisar med alienware. 1 har en desktop från 2001, som fortfarande spöar det mesta idag. Sen har de andra 3 bärbara. en har en A51 m5500, en m7700 tror jag den heter, och en annan med 14" skärmen. ALLA har haft strul. han med 14" skicka in sin på lagning och fick svaret "vi kan inte laga denna, den har överhettnings problem och vi vet inte varför." varpå han efter 3 månaders tjöt fick tillbaka 90% av vad han betalade.
Skulle själv köpa alienware, men bytte i sista stund till en Dell XPS m1710.
Ok, nu kommer folk säga att Dell äger Alienware, men det spelar ingen roll. Jag är stört nöjd med min m1710, och har för det mesta bara hört positivt om den, men om man kollar samma för alienware så ser det inte likadant ut.
Gör som du vill, man kan ju ha tur!

lycka till..

Av Xpodus

körde basic versionen av 3dmark precis. har aldrig kört 3dmark inan så det säger mig inte så mycket men 4631 poäng med utorrent, peerguardian, och kaspersky i bakgrunden. låter ganska högt men jag vet ej. kan nån ge något svar på detta?

btw. överklockar nån av er gfx kortet i denna underbara maskin? har inte vågat testa än eftesom jag inte vill grilla något inuti.

Av Xpodus

www.guru3d.com
dem kör jag med. tycker att nvidia och ATIs egna drivisar suger get. min pc krachade hela tiden när jag körde med ATIs drivisar (till ATI kort... ifall ni tänkte dum förklara mig ) sen byte jag till NGO drivisar från guru3d och så hade jag inte ett enda problem. kör nu med NGOs till min m1710 och är stört nöjd!!

Av Xpodus

jag kör med NGOs drivisar från Guru3d.com . brukar funka mycket bra. inte haft nått strul än.

Av Xpodus

ring huvudkontoret så måste dom kunna koppla dig rätt.

Av Xpodus

du kan säkert ringa och fråga om du kan få hämta den... annars kommer den nog imorgon om dem kör på lördagar.

schenker tar gärna lite tid på sig.. 5 dar från köpenhamn till trollhätan..

Av Xpodus

min preliminära leverans datum var 1½ månad. sen dök den upp efter 1 vecka istället senare. så dells preliminära är det absolut senaste den kommer levereras. oftast så leverar dom mkt tidigare. om jag fattade det rätt så får du nån form av kompensation om det dröjer längre än det leveransdatumet. om jag fattade säljaren rätt..

Av Xpodus

mindfreak formatera och börja om? eller du kanske formaterade när du ominstallerade?
formatera hjälper mycket tycker jag. fick en ganska märkbar prestanda skillnad i Oblivion efter format.

Är det nån som kör med andra styles för xp? vill ju gärna köra en schyssst bakgrund men som kan matchas med snygg taskbar.
Om jag har fattat det rätt måste man köra nått program för att det ska funka. Drar det progget mycket kräm? eller sitter det snällt och fint i bakgrunden utan att det märks? vill inte slänga in massa onödiga prog som äter ram eller cpu..

Av Xpodus

nån som kan ge nått tips vart fan man kan hitta grand soul gem? börjar bli lite trött på att vara vampyr eftersom man inte kan göra nått vidare ballt... tugga på folk när dom sover är ju inte direkt kul! eller om nån känner till nån mod som gör vampyr grejen liten roligare?
jag har hittat 3 stycken tror jag. en köpte jag i imperial city, en snodde jag på nån mages guild och den andra hade jag sen länge.

Av Xpodus

bra tack! får kanske köpa det då. mcafee funkade väl bra men blev av med det när jag formaterade. tyckte att det var lite segt.

Av Xpodus

tror att detta kan vara fel forum? vet inte vad moderator säger om denna tråd..
packa upp skivorna med winrar och släng in skiva 1 i nyaste Daemon.

Av Xpodus

Kan nu bekräfta att formaten och ominstallation av Xp gjorde en HEL del. Windows laddar tokfort. Oblivion laggar nästan inget alls. Kör på högsta inställningarna med 4 x antialiasing + att jag kör med Better nature modden och har bytt ut alla textures till 2048*2048 istället för 1024*1024. laggar när jag rider, men inte alls så det är ospelbart. bara lite små lagg. sen laggar det innan miljön hinner ladda in ordentligt. men HELVTE va snyggt spelet är på denna dator nu. vill inte leva i denna värld längre, vill bo i Oblivion ok, kanske inte riktigt men jaja.

Jag har inte testat att spela via mitt wlan än men o tanka funkar skit bra. har iofs D-link dir 635 (n teknik prototypen) med trippla antenner osv. så det kanske gör lite skillnad vet ej..
datorn har också grymt bra motagning för wlan. får typ lika lång räckvidd på denna dator som jag får med min andra bärbara som ändå har d-links Rangebooster kort. jaja..

älska XPS får fixa hem 3dmark till helgen och se.

någon som kan rekommendera nått bra antivirus som funkar bra på denna dator och som inte är i vägen?