Inlägg

Inlägg som KastorFiberOG har skrivit i forumet
Av KastorFiberOG

Det beror på vilken Hz du har inställt, broder - gå in i spelet och sänk den till 59 om du har den på 60 så slutar det svartna när du dör. Lycka till!

Av KastorFiberOG
Skrivet av Infinity_90:

http://i163.photobucket.com/albums/t309/Zmile4ever/Eyefinityc...

Hoppas detta gör det klart för vissa varför många vill ha 3 st 24" över 50"

Tack. Perfekt förtydligande!

Av KastorFiberOG

Ok, nice - tack för svaren Apple.

Detta som snubben skrev om angående att ändra klusterstorlek i samband med formatering, är det någon som har "the skinny" på det?

Av KastorFiberOG

"Formatera" SSD?

Yo!

Jag köpte en "INTEL X25-M 160GB SSD SATA/300 MLC 34NM" häromdagen i samband med att min hdd crashade - jag har aldrig haft SSD innan och gör säkert saker och ting svårare än de behöver vara men detta med SSD innebär ett nytt sätt att tänka som "mekande användare" så jag blir lite nervös, det är ju inga billiga grejer så man vill ju veta vad man gör innan man gör det...

Jag monterade disken och installerade windows 7, det blev något fel och jag var tvungen att ha skivan i för att windows skulle starta - jag installerade om windows igen och ställdes då inför möjligheten att "formatera" disken.

Jag valde att inte formatera då jag inte vet något om detta för ssd och fick istället en extra katalog vid namn "windows.old".

Installationen fungerade inte och jag fick göra allt igen (ytterligare en windows.old.0) och nu fungerar allt. Jag raderade windows.old katalogerna.

Nu, några dagar senare behöver jag ominstallera windows igen och tänkte förbereda mig lite bättre...

-Skall man formatera en ssd-disk vid ominstallation av OS?
-Jag läste i en googlad kommentar på Dustin något om att det kan bli "fel" om man väljer default-inställningar som medför att disken blir långsam. Är det någon som kan förklara detta?
"Alla OCZ SSD kommer formaterade. Om du formaterar om den så är det oerhört viktigt att du väljer den minsta klusterstorleken 512 och inte standard. I annat fall får du garanterat hängningar, ryckighet och dålig prestanda. Exempelvis tog ominstallation av grafikdrivrutin 15 minuter i stället för normala 2 minuter på grund av att jag lät Windows installationen formatera om disken. Prestandan uppges till 170/98 men mina mätningar stannar på 150/98. Du kan med fördel stänga av diverse Windows disk cache inställningar som är optimerade för vanliga diskar men värdelösa för SSD. Läs gärna mer om SSD åtgärder på: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?p=3005...

Jag är tacksam om någon reder ut detta med SSD och ominstallationer av windows en smula.
Tack så länge!