Inlägg

Inlägg som RexD har skrivit i forumet
Av RexD

Trådlös nätverksbrygga

Hallå! Jag har lite funderingar kring en trådlös nätverksbyrgga.

I ena huset(hus 1) har vi trådlöst nätverk som jag vill använda i en stuga(hus 2) längre ned på gården med plåttak.

I hus 1 så har jag en router med trådlöst nätverk och flera enheter anslutna med både kabel och via wlan. I hus 2 har jag en dator som
ska anslutas med kabel och en del annat som ska anslutas med wlan.

Så min fråga är, ska jag göra min lilla ap i hus 2 i bridge mode?

Om routern i hus 1 har ip-range 192.168.1.100-199 kan jag då konfiga ap i hus 2 som 192.168.1.2
och inne i inställningarna använda följande inställningar:

Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1 (adressen till routern i hus1)
Local DNS: 192.168.1.1
DHCP Server: 192.168.1.1
DHCP type: Forwarder

Stämmer detta? Hur får jag dem att tala med varandra då? Är det genom att ha samma SSID, lösenord och kanal?

Blir snurrig på allt detta, brukar få det mesta att funka och hittar logik i det mesta, men av nån konstig anledning så är trådlöst
nätverk med mer än en ap som rappakalja för mig.

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av RexD

Webhallen är ett skämt. Han i kassan vet eller ska veta med 100% säkerhet att Blizzard inte kan hjälpa dig. Det som retar mig här är hur de kan säga så, svettbutik!!!!

Av RexD

Kanske tips på en bra cpu-kylare också. Ska man ha chassifläktar? Vill ha ett så tyst system som möjligt!

Av RexD

HTPC tips!

Bygger en HTPC, har moderkort och cpu(i5 2500) redan. Behöver ett billigt grafikkort som har dubbla hdmi och även skickar med ljudet i den kabeln och ett passivt/tyst nätagg. Kan nån vara jättebussig och tipsa om bra delar till mitt bygge. Jag har denna låda: http://www.dustinhome.se/product/5010184138/chieftec-htpc-hm-02b-hi-fi-atx-black/?csref=Prisjamforelse_Pricerunner_5776

Av RexD

LÅnar tråden lite snabbt. Jag köpte ett Logitech K800 häromdagen och trodde så klart att jag skulle bli nöjd. Gillade det inte alls med avrundade tangenter osv. Jag vill ha ett tangentbord som funkar precis som på en bärbar. Har ett apple tgt-bord som är helt gudsbenådat skönt, dock så funkar inte alla knappar som de ska eftersom det är apple så nu letar jag efter ett liknande till PC! Nån som kan ge tips på scissor-switch tgt-bord !?

Av RexD

Problemet dyker upp på en dator jag håller på att laga, fast jag bytt till en fläkt. Är det något jag ska ändra på för att få snurr på det hela!?

Av RexD

Ok, låter ju faktiskt väldigt logiskt. Men är den här routern verkligen en router som kan skicka i 300mbps, hört ngt om att den bara klarar hälften när det väl kommer till krita. Sen tänkte jag om jag skulle koppla in en sån 300mbps usb sticka, hur mycket skulle jag kunna få ut totalt i ett sådant fall!?

Av RexD

100mbit fiber med 54mbit wlan?

Nu kanske jag låter som världens dummaste, men jag måste reda ut några begrepp med wlan osv. Om jag har 100mbit telia fiber i väggen och kopplar in en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=529115 med 300Mbps och ansluter till den med en laptop som har en anslutning på 54mbit/s ! Hur snabbt ska det kunna gå för mig då? På bredbandskollen alltså. Måste man ha snabbare wlans kort för att kunna komma upp i nå hastigheter?

*Topic redigerad*

Av RexD

Det är till ett chaintech mpm800-3 moderkort!

Av RexD

Chaintech drivrutiner

Nån som vet vart man kan få tag på chaintech drivrutiner?

Av RexD

Lånar tråden lite snabbt. Mitt system:http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=RexD&k=971499 Jag använder mig av kylaren som följer med vid köp, kallas den stockkylare? Jag provade att mäta upp tempen när jag kollar på film, har ett firefox fönster med 5 flikar igång samt utorrent, tänkte att det skulle belasta fint. Min temp var som högst 55 grader! Är det bra? Tycker dock att fläkten låter lite för mkt för att det ska kännas kanon när jag har den idle i tv-rummet. Blir det bättre av att använda sig av en chassifläkt extra då istället? Hur kan man på bästa sätt veta vilken fläkt som ger lägst ljud ifrån sig isf? Ska jag satsa på en dyrare cpu-kylare? Använder mig av en sata disk och vill helst inte byta mot en ssd i nuläget.

Mycket konstiga frågor kanske, men som det heter frågar man inte får man inga svar. Skulle väl kunna testa mig fram, dock så skulle det nog bli en dyr historia till slut.

Av RexD

LÅnar tråden lite snabbt. Har också en likadan receiver. Kopplad på detta vis. HTPC > Receiver > TV allt via hdmi. Den enda upplösningen som funkar för mig är 1024 x 768 alla de andra blir antingen förstorade så hela bilden inte syns eller en liten ruta i centrum av tvn. Min tv är en LG LB2R 42" ! Varför funkar inte upplösningen som den ska? Kopplar jag datorn direkt till tvn så får jag 1366 x 768 att funka utan problem, men så fort receivern är med i matchen så blir det tok. Jag tycker det blir kanonbild om jag tittar på en 1080p film, men har jag verkligen full HD bild då? Upplys mig gärna, moderkortet i datorn är ett Gigabyte H55N-USB3 om det nu skulle ha någon betydelse. TAcksam för svar!

Av RexD

Hallå!

Nu är det så att jag har byggt mig en liten mediadator som är ansluten till tvn hemma och det flyter så bra att jag får gåshud. Systemet består av Gigabyte H55N-USB3, Corei3 540 och 4gb Ram samt en 1tb samsung 7200 disk. Nu har jag hängt lite här på forumet och kollat upp diverse saker angående detta bygge, jag har fått reda på att min cpu har inbyggd grafikkrets? Vad menas? Mitt moderkort har stöd för att cpun ska ha det inbyggd, men har ingen egen krets. Detta gör mig ganska konfunderad, dels med tanke att jag verkar ha ordnat en ren lyckträff vid väljandet av dessa komponeter och dels för att jag vill veta EXAKT hur det fungerar. Vilka moderkort har den här inbyggda kretsen man ska för till htpc för att man ska kunna använda sig av snål cpu? Jag skulle bli väldigt glad om nån vänlig skäl kunde hjälpa mig att bringa klarhet i detta!

Av RexD

Snabba svar, gillas skarpt. Dock pinsamt av mig att inte nämna full spec. Jag har en en Core i3 540 1156 och det är ganska precis att fläkten som följde med får plats. Lådan står i en tv-bänk, liggandes kan man säga. Med 10mm tillgodo ovanför. Är det kanske läge att utök med ett par chassifläktar istället? Finns det några riktigt tysta sådana?

Av RexD

Extremt tyst CPU-fläkt!

Nu behöver jag ha tag på en väldigt tyst fläkt med väldigt bra kylning.
Har en ett sånt här chassi: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=535527 och jag använder för närvarande fläkten man får med när man handlar en ny cpu. Den låter lite för mycket för min smak och det har hänt att när datorn går på högvarv så stänger den av sig pga av att den blir för varm. Tilläggas kan att lådan inte får tillgång till särskilt mycket luft där den står nu.

Är det nån som har nå bra tips så dela gärna med er, annars blir det till att köpa in ett gäng och testa själv, dock så är det en smula oekonomiskt.

Av RexD

Kanh man använda Dinovo som mus? Hur är det med minin kan man använda den som mus?

Av RexD

Har en ide-disk inkopplad via usb-kit, byglad som master. Min dator hittar inte disken, inte i diskhanteraren heller. Har provat att bygla CS, inget där heller. Nå tips? Vill bara ha ut lite gamla bilder från den.

Av RexD

Har samma problem!

Av RexD
Skrivet av Aphex:

Du måste inte alls köpa nytt när mobot går sönder, du kan byta ut allt i hela burken om du vill. kommer fortfarande gå att aktivera. I absolut värsta fall får du slösa 5 minuter på att göra det via en talsvarstjänst på telefon.
Undantaget är om du inte köpt licensen själv utan den följde med en märkesdator, då kommer du förmodligen få problem att flytta den eller göra ändringar i hårdvaran.Microsofts licensavtal är inte lagligt bindande. det är alltså inte olagligt att ignorera det."void where local law prohibits"

Jag hade en dator som kraschade med w7 oem, fick nytt moderkort! Kan jag alltså använda samma oem licens som jag hade till mitt kraschade moderkort?

Av RexD
Skrivet av Waxinator:

Har du provat att starta fabriksåterställning ?

Japp, det går som på räls än så länge! tack så himla mycket för hjälpen!