Inlägg

Inlägg som wihlke har skrivit i forumet
Av wihlke
Skrivet av Marinlik:

För att bara diskutera en liten del av detta. När du säger saker som att "låta flickvännen gå utomhus själv" så är det lite väl nära de kulturer som anser att mannen äger kvinnan, och att kvinnan bara ska vara ute med mannen. Även om det finns en risk så har väl hon all rätt själv att bestämma vad hon ska göra. Även om du säkert inte menar det som att du ska tvinga henne till att vara hemma, eller bara få gå ut med andra så är det förminskande mot kvinnor att använda utryck som att man som man ska "låta" dem gå ut själv

Hur skulle du själv uttryckt det, av ren nyfikenhet? Jag skulle säga samma sak om mina killkompisar; att jag inte vågar låta dem gå ut själva, möjligtvis i brist på ett bättre ord. Sen vad de gör är ju upp till dem. Värt att nämna är att min flickvän hade använt samma ord om mig utan att för den delen tro att hon äger mig.

Jag kan även själv använda ord som "fan", "herregud" och dylikt trots att jag ser tro på en religion som extrem mental svaghet. Det följer med kulturen och även om det är värt att utfasa dessa ålderdomliga uttryck går det säkert att göra utan att behöva ta till "politisk korrekthet" och liknande konstruktioner.

Ett alternativ kan ju vara "vilja". Exempel: Jag skulle inte vilja att du går ut ensam, Marinlik.

Skillnaden kulturellt (med individuella och regionala avvikelser i berörda kulturer) ligger ju i, dels att andra i Sverige inte lägger sig om min flickvän eller jag går ut ensamma, och dels i handlingarna om de trots allt bryr sig. Männen som artikeln handlar om har uttryckt olaga hot och bör åtalas därefter, med eventuell psykologisk utvärdering.

Av wihlke
Skrivet av Oliver91:

du har ju ett rejält vattenkylningssystem, det är dessa 120mm radiatorer som presterar kasst jämfört med en stor towerkylare

Jag förstår. Såna kylare är perfekta för kompakta mITX-byggen. Annars instämmer jag med att tornkylare både är bättre, billigare och mycket maffigare.

Av wihlke
Skrivet av infexis:

Jag ångrar också mitt köp av H60 nu när jag blivit efterklok. Har funderat på att byta den till något bättre, men med tanke på att min cpu ligger på 4.8ghz/1.42v/80c så känns det ändå inte lönt då jag inte vill gå högre.
Btw. att säga att en fet luftkylare är "maffigare" är typ som att säga att en vattenkylare är stilrenare

On topic: Jag tror, som en del sagt tidigare, att det handlar om kylpastan. Antingen för mycket eller för lite, eller dålig kontakt mellan cpun och kylaren.

Ang vattenkylning tycker jag det kan se relativt maffigt ut också. Men ni kan ju avgöra själva vad ni tycker. Detta är min första vattenloop som jag gjorde nyligen. Fick skära en hel del med dremeln för att få plats med 200mm rad i toppen och poppa en del nitar för 240mm i fronten.

Tempsen är iaf för cpu/gpu:
idle: ca 25/23
load: max 40/40

http://i1287.photobucket.com/albums/a634/wihlke/vattenloopen_lit...

Av wihlke
Skrivet av Minsc S2:

Lite tråkigt att man "bara" fokuserar på att minska strömförbrukningen/värmen.
Visst, det är ju trevligt och så, men när det inte finns en enda CPU på marknaden (I7-39XX serien kanske är ett undantag) som kan köras i stock-speed utan att flaska high-end SLI/CF-setups så börjar man ju fundera om inte lite mer prestanda hade varit trevligt.

Kanske ett nödvändigt steg dock, så kan man bättra på prestandan i nästa generation.

Du får vara medveten om att vi inte längre kan få ut mycket mer prestanda med kisel. Vid det här laget är även hastigheten av elektricitet en begränsning. All prestanda nu fås genom att köra fler trådar åt gången men alla applikationer har en gräns för hur trådade de kan vara så förbättringen är inte alltid så stor.
Den största förbättringen man nu skulle kunna göra vore att använda supraledande material för att minska motståndet, men de måste kylas till mycket låga temperaturer och dessutom vore det för flyktigt att lagra data i dessa material..

Biologiska datorer har också en stor potential men man har hittills inte lyckats hålla hjärnceller vid liv särskilt länge i de sammanhangen och även om det skulle gå är det inte helt givet hur dessa datorer skulle utformas eller programmeras.

Processortillverkarna står nu minst sagt inför en stor utmaning.

Av wihlke
Skrivet av WeeMaan:

Självklart inte, det är ju micro-ATX.

Edit: Undrar om en phobya 200 i fronten samt en 240 i taket skulle få plats... Hmm

Det går, men 240:n måste vara tunn. Ca 30 mm tror jag skulle krävas. Jag har planer på denna kombination

Av wihlke
Skrivet av Poseur:

Heter killen något i stil med lIlIliLiLIliLiliIilLiIIiiLIiLlililililILILi och får 100 kills på någon minut, springer runt som support med en LMG och dödar allt med två skott så har du en uppenbar fuskare.

Jag har rapporterat flera användare med sådana namn... Blir skuten med LMG när rundan precis startat och man kört tre meter i en stridsvagn.
Sen flyttas kameran till snubben som är på andra sidan banan. Jävligt bra krut i de patronerna.

Av wihlke
Skrivet av Supermotard:

Har haft min dator i snart 3 år, den har varit stabil som berget och har aldrig kraschat! Har bara haft en BSOD och det var pg a drivrutinerna till min Razer DA Bytte ut mitt 4870 mot ett GTX580 i Oktober i hopp om att kunna spela BF3 i Full-HD med höga inställningar och 60+ i FPS men icke! Processorn flaskar så det blir en helt ny rigg på våren med ett eller dubbla 7970 och 3770K

Vilken CPU har du?
Själv sitter jag på en c2d 8400 som jag kör i 3.6GHz på def volt.
Kör med mitt nyförvärv GTX580 3GB bf3 i ultra (ja, allt i ultra även om det knappast behövs men då "endast" i 1080p) med jämnt fps på strax över 60 och mycket sällan att det går under alls!
Har iofs 8gig ram som kan påverka också. Känner dock också att det är dags för nya grejer nu

Av wihlke

Plockepinn-rage!!! >:D

Av wihlke
Skrivet av dodo1:

Jag håller också med.. och de gångerna jag spelat på nya karkand så har folk mest campat i husen / på taken

Sant, men därför man löper över taken och rensar

Av wihlke
Av wihlke

Var det möjligtvis en sån här du sökte?
4-pin Förlängning.

Av wihlke

Fick 0 poäng på en gammal bärbar ibm. testade även min benq m2400hd samt en macbook air bägge med samma resultat!
Mycket nöjd

Är en herre på 24.

Det var skönt att överbevisa min tjej btw som brukar argumentera om nyanser.... >:D

Av wihlke
Skrivet av Kalaskulan:

Men jag fick ju inte till det att bli 3,2 ghz om jag hade 8 multiplier? Vad ska jag skriva i FSB för att de ska bli 3,2 ghz?

Har prövat:

När jag skriver 1400 mhz med multiplier 8 blir processorn klockad till 2.8 ghz.
När jag skriver 1600 mhz med multiplier 8 blir processorn klockan till 3,6 ghz.

Herregud?! Läs bara ovan skrivna meddelanden. De säger exakt vilka värden som behövs var och det är väldigt optimalt för din hårdvara. Testa inga andra siffror än de har sagt.

Edit: Om du inte kan ställa fsb så ser du ju att 1500 mhz skulle ge 3.2 ghz oavsett men du verkar gå fel väg.

Av wihlke

Bara för att sammanfatta för alla förvirrade:

Lågprofil betyder att själva grafikkortets kretskort inte är lika BRETT som standard. Det ska kunna passa in på en kortare pci-plåt som på bilderna. Korten saknar därför ofta portar från de fullstora versionerna men får plats i mindre chassier anpassade för dessa.

Tar kylaren endast upp 1 pci-slot är det som ovan nämnt ett kort med enslotskylare.
Även dessa kan komma med kortare pci-plåt men behöver inte göra det.

Vilket av dessa man behöver påverkas främst av chassits utformning och utbud av pci-platser.
Anledningen till namnet low profile lär komma av att grafikkort förr oftast låg på högkant så att bredden blev höjden.

Av wihlke

vad använder du för CNC-fräs!? Ska köpa en och din har ju de perfekta dimensionerna för mig!