Inlägg

Inlägg som zaphr har skrivit i forumet
Av zaphr

Asus RTX 2070 Super Dual OC EVO vs Gigabyte RTX 2070 Super Gaming OC?

På impuls så köpte jag ett ASUS RTX 2070 Super Dual EVO-kort som uppgradering från mitt gtx 1070 för att jag ville vara mer "föreberedd" inför Half-Life Alyx. Jag läste runt lite dock och Gigabyte:s Gaming-kort verkar vara väldigt vara väldigt omtyckt.

Vilket av dessa kort anser ni är bäst, och varför?

Av zaphr

Asus gtx 770 vs MSI gtx 770 Lightning

Tja.

Jag var länge inne på att köpa ett MSI Geforce Gtx 770 Lightning men jag tvekade för länge och kortet gick ur lager.
Asus Gtx 770 Direct CU II OC verkade vara lika bra i de recensioner jag läste så jag valde att köpa det kortet i stället.

Många hade lyckats överklocka Asus-kortet till 1260mhz i boost clock och hela 8ghz i minnesklock.

Jag brukar inte överklocka grafikkort men ville med detta köp höja core-klocken till så att det motsvarade MSI-kortet.

Först testade jag att efterlikna de överklockningar i recensionerna jag hade läst, alltså 1260mhz i boost och 8ghz på minnena: inte en chans.
Unigine Heaven 4.0 kraschade tidigt även med power target höjt till 110% och GPU Temp Target på 94c.
Jag sänkte och sänkte men krashade gång på gång. Till slut testade jag default på minnena och 1200mhz (MSI Geforce GTX 770 Lightnings defaultvärden) men även detta var för instabilt och Heaven kraschade..

Jag låter väl ganska bortskämd (bara 1111mhz känns helt sjukt i jämförelse med mitt gamla gtx 480) men det känns som att jag drog en nitlott och fick ett ganska kasst kort om det inte ens klarar av samma fabriksklock som MSI-kortet, långt under vad andra klarade med sina ASUS-kort.

Jag funderar på att lämna tillbaka ASUS-kortet och köpa ett lightning istället. Det konstiga är att det verkar överklocka sämre än ASUS i tester.

Vilket kort kyler bäst? Ni som har antingen ASUS 770 Direct Cu II eller MSI 770 Lightning, hur överklockade era kort?

Tack på förhand

Av zaphr

Värdering på LGA-775-dator

Tja! Efter att jag för ett tag sedan köpte ny dator är det dags för att sälja den gamla.
Jag har aldrig sålt en dator förut och behöver hjälp med att värdera den.

Datorn ska säljas utan skärm.
Innehåll:
Core 2 Duo E8500
4Gb Corsair Ram (6400 DDR2 2x2GB)
550W Corsair PSU
MSI moderkort (P45 Neo-F tror jag det hette)
EVGA SC GTX 460 1GB
Cooler Master Centurion 534
Sony DVD-RW-skrivare

Vad tror ni jag kan få för denna?

Tacksam för svar

Mvh
William

Av zaphr

Sorry för bumpen, men jag vill gärna få hjälp med mitt problem då jag inte kan lira något online-spel utan att jag disconnectas och måste rejoina.
Mitt problem är som sagt att jag inte kommer åt min router via telnet (läs felmeddelandet ovan).

Vore fantastiskt om sandnabba eller någon annan som vet om hur man gör/har gjort det själv kunde svara

Av zaphr

Tack sandnabba för förslaget, jag är dock hyffsat okunnig när det kommer till modem, routers och liknande saker. Kollade igenom tråden men dom snackade mest om att hacka administratören, men jag kan ju ha helt fel :). Skulle du kunna berätta hur jag sätter upp routern som ett modem?

EDIT: Kollade runt lite och tror jag förstår hur man ska göra, problemet är dock att när jag försöker logga in på min router via telnet så får jag felmeddelandet: Connecting to 192.168.1.254...Could not open connection to the host, on port 23: Connection failed.

Jag skrev då först o , sen så skrev jag in min gateway. Hur skriver jag in användarnamn och lösenord om jag inte äns kan logga in på routern?

Av zaphr

Har ni några tips på billiga men stabila modem som tar 100Mbit ner och 10 upp? Behövs inte vara wireless och ska inte vara router/gateway.

Av zaphr

Telia/TG787 + L4D2 = fail

Hej, har haft ett besynnerligt problem så länge jag kan minnas på denna uppkoppling. Varje gång jag försöker att joina en server i Left4Dead2 så antingen fastnar laddningen och jag får efter en minut ett meddelande om att "connection to server was lost" eller "connection failed after 10 retries" (mindre vanligt). Detta är oftast om jag har gått med i en lobby och sedan börjar ladda när antingen lobbyleader eller folk röstar för att starta.

Om jag i stället går med direkt i ett game så kan det funka utan problem tills ungefär 20 sekunder har gått efter att jag har kommit in och jag får connection problems (som räknar ner från 25 sekunder och sedan kickar mig)

Efter att ha installerat left4dead2 på olika datorer, följt guiderna på portforwarding så kvarstår ändå problemet. Jag har sett en del trådar med liknande problem fast i andra spel, finns det en lösning eller är det bara att kasta skitet? (router-modemet)

Tacksam för svar

William

Av zaphr

Zcenicx, jag hittar varken 480-backplate eller high flow bracket på komplett/inwarehouse som enligt EVGA ska ha dessa produkter, vet du vart man kan få tag på dem?

Av zaphr

Tråkigt för dom verkar vara väldigt bra i USA, snyggare förpackingar, bättre support etc. Dock bara vad jag har hört men EVGA verkar ha väldigt bra rykte i USA.
Som tur var så behövde jag inte göra några ingrepp på fästplåten, vet inte varför den är böjd sådär, kanske har med att den liksom kläms fast bättre eller något.

Kul att dom försöker innovera med olika lösningar men ibland blir det mer irriterande än att det hjälper, som ASUS med deras Q-shield-vaddering, har haft otroligt mycket problem med att få moderkortet att lina upp med skruvarna.

Av zaphr

Hej, kortet är från Webhallen och inte komplett, plus att jag frågade ifall det var demo och dom sa nej. Quickstart guiden var dock lite knöglig (hade ett hundöra i sidan) så jag hoppas att det var EVGA som har gjort det och inte webhallen som ljög för mig.

Angående fråga 1 så är den löst. Kortets baksida såg alltså inte ut att ha blivit böjd oavsiktligt utan det såg ut som att det var en funktion. Jag var lite "ny-komponent"-paranoid så jag vågade inte göra så mycket men efter att jag hade skrivit frågan så testade jag att trycka i den och den passade.

Kan man köpa bakplaten löst också eller måste jag köpa ett nytt kort? Om inte finns kortet (1485) att köpa i sverige?

Angående produktionsfrågan så menade jag snarare (minns inte exakt hur dom skrev det i tråden jag länkade) att dom stresstestar alla kort i USA och de som är "bäst" blir FTW, sen lite sämre SC etc. Vad de skrev i tråden var något i stil med att de på den europeiska avdelningen överklockade vanilla-korten också (de som då var "sämst") Men det kanske var skitsnack.

EDIT: sorry såg att du skrev att både bakplaten och highflow bracket kan köpas separat.

Av zaphr

Bättre EVGA GTX 480 för amerikanerna?

Hej, köpte precis ett EVGA GTX 480 1.5GB SuperClocked från Webhallen och har lite frågor.
1. Det mest kritiska är att jag faktiskt inte kan få grafikkortet att fastna i moderkortet (Asus P6TD Deluxe)
Vet inte riktigt vad man kallar metallskivan som sitter längst bak på kortet med alla portar men den är i alla fall böjd utåt (från grafikkortet) längst ner vilket gör att kortet är cirka 3 millimeter tillvänster om PCI-E slotten. Varför har dom böjt plåten? Vill dom att man ska ha den böjda biten utanför snarare än i springan mellan moderkortet och chassiväggen? Eller vill de att man ska trycka den åt vänster (mot baksidan av chassi) så att den funkar lite som en fjäder?

Jag har självklart inte testat något av detta då det känns som att risken med att paja grejor är ganska stor.

2. Jag läste för ett tag sedan om att EVGAs europa-avdelning har sämre kvalité än den amerikanska sidan och att de tar vanliga GTX 480 och överklockar dem snarare än processen att genomföra tester på kortet on "weeda ut" så att de bästa korten blir FTW, sen SC och om de inte klarar de stresstesterna så säljs de som vanliga. Vet inte så mycket mer, men jag läste det här iaf: My Evga Geforce GTX 480 Superclocked Finally Here In Sweden However
Är det sant och i så fall är det troligt att jag har fått ett vanligt GTX 480 som sen har överklockats i europa (vet att jag i stort sett beskriver den vanliga processen nu men hoppas någon fattar vad jag menar) och som därför liksom har nått sina topp om man säger så?

3. Såg nyss en unboxing-video på youtube därför att jag ville se hur andra installerade sina, och såg ett GTX 480 SC som hade en särskild backplate (notera att det inte är highflow-bracketen som jag menar utan baksidan på kortet) som tydligen ska göra kortet 10c svalare, mitt har en vanlig backplate med kretskort, löd-punkter etc. Har denna backplate helt enkelt inte kommit till Europa?

Video: YouTube - EVGA GTX 480 Superclocked + Unboxing (gå till 0:50)

Tacksam för svar

Edit: ändrade rubriken då den tidigare var så grå..

Av zaphr

Moderatorerna kan stänga den här tråden, jag hade tydligen använt standoffs med olika höjd.... (vart är facepalm smileyn? )

Konstigt att det kunde slinka igenom då jag hade ett moderkort som passade in där innan?

Av zaphr

Asus P6TD Deluxe får "linar" inte upp med standoffs

Hej, lämnade nyligen tillbaka mitt P6X58D Premium på grund av problem med att minnena inte hittades och för att jag inte fick plats med mitt PC-ljudkort när SLI användes. Nu har jag bytt till ett P6TD Deluxe. Jag hann inte sätta in moderkortet innan det blev problem. Först så får inte moderkortet plats alls om jag har I/O Shielden (Q-Shield) installerad. Detta var ett problem med mitt förra moderkort också, då slutade det med att jag drog bort aluminium-vaddering och det funkade. Förra gången var det också inga problem att sätta tillbaka vadderingen när jag skulle lämna tillbaka kortet.

Jag hade självklart tur den gången, men dum som jag är så river jag bort vadderingen denna gång med. Det blir inte lika snyggt denna gång, lite av baksidan av vadderingen sitter kvar etc. Jag sätter i I/O shielden utan sin vaddering och testar igen, moderkortet "klickar" och sitter fast, jag börjar skruva fast det i standoffsen men efter kanske 3 skruvar så funkar det inte att skruva ner skruvarna hela vägen, de är liksom sneda.

Nu efter kanske 10 försök så är jag redo att ge upp. Det varierar mellan att jag kan få 2-5 skruvar av 9 att passa.

Vad ska jag göra? Och ännu mer viktigt, ifall jag behöver lämna tillbaka moderkortet, vad gör jag med den trasiga I/O-skölden?

Tack på förhand

William

Av zaphr

Tråkigt att det är fler som har problem med detta. Ska testa alla minnena var för sig innan jag gör beslutet om RMA men tror inte att det kommer att komma upp några problem, minnena fungerar ju oftast, alla hittas alltså, men sen efter ett tag börjar det bugga sig igen.

Ett till skäl till varför jag troligtvis kommer att lämna tillbaka moderkortet är att jag inte får plats med båda grafikkorten och mitt ljudkort samtidigt, ifall att jag byter moderkort, har ni några förslag på stabila x58-kort?

Har funderat lite på gigabyte, UD5/7, är dessa bra? En sak som jag är lite rädd för angående ångerköpet är dock att jag hade problem med att få in moderkortet genom I/O shielden då den har något slags skyddande vaddering. Jag tog bort vaddering för att få in kortet men sparade vadderingen och den går att sätta tillbaka I/O shielden utan att det ser konstigt ut (den är inte söndersliten eller så) Hur troligt är det att komplett bråkar om detta?

Av zaphr

Tack för alla svar, ska testa alla minnen var för sig och se om något strular. Det som gör mig förvirrad är dock att jag hade följt inställningarna i I4memory-tråden och då fungerade ramminnena som de skulle, vara genom ett flertal restarter (höll på och defraggade lite) tills jag stängde ner datorn och startade den 12 timmar senare, då hade jag helt plötsligt 2GB ram igen (jag hade inte dragit ut sladden så det var inte (?) en cold reboot.) När jag såg detta gick jag in i bios och ändrade klockfrekensen på minnena till stock (1600 från 1333 tidigare) ökade UCLK motsvarande, och hjöde QPI/DRAM Voltage en aning, och vips så hade jag 6GB igen. Jag tvivlar starkt på att moderkortets återhämtning hade med mina inställningar att göra, verkar mer vara en slump. Om jag stänger av datorn nu igen i en halv dag så kan jag lova att den kommer hitta 2/4GB igen. En annan sak som jag är konfunderad över är att i i4Memory-tråden om att minnen inte hittas vid överklockning så är det 2gb som inte hittas, jag förlorar oftast 4GB, kan detta fortfarande ha med för låga spänningar etc?

Som sagt det slumpmässiga beteendet får mig verkligen att undra över vad det är jag eller asus har gjort fel.

Av zaphr

Hej, jag har nästan erfarenhet av båda. Äger ett P6X58D Premium och två EVGA GTX 460 1GB Superclocked (core på 763) External Exhaust.

Om du ska installera ett PCI-ljudkort så kommer du få problem, det fick i alla fall jag. För att kunna få plats med ljudkortet så måste ena grafikkortet sättas i 8x PCI-E porten, men det funkar inte i mitt chassi (HAF 922) då nätaggregatet sitter för nära moderkortet. Som mina grafikkort sitter nu (båda i 16x PCI-E-portarna) så är alla pci-portarna blockerade och den tredje pci-e-porten är vad jag minns blockerad den med. Detta är dock mina egna erfarenheter, du kanske inte behöver ett ljudkort, eller så har du ett USB/PCI-E-ljudkort, mindre nätaggregat, högre chassi. Själva moderkortet har jag också haft lite problem med (alla ramminnena hittas inte ibland) men eftersom jag är hyffsat nybörjare så vill jag inte skylla det på moderkortet, ännu.

Utöver detta så tycker jag att det är ett bra moderkort och om dina grafikkort har external exhaust så borde det inte vara några problem, mina sitter tight men blir aldrig särskillt varma (övre kortet går inte över 65 grader i furmarks stabilitetstest)

Hoppas det hjälper.

Av zaphr

Asus P6x58D Premium, hittar inte alla minnen.

Hej, har sett att det finns en del liknande trådar som denna, så sorry om min tråd är en upprepning. De trådar jag har läst har dock skiljt så jag tänkte att jag skulle fråga ändå.

Jag köpte och plockade ihop min dator för ungefär 3 veckor sedan och jag har regelbundet haft problem med att mina 6GB- DDR3 minnen kommer upp som 4GB ibland, men oftast som 2GB.
(Ibland fungerar dom som dom ska och visas som 6gb i windows/bios)

Minnena är 1600Mhz DD3-minnen från Corsair ( CMX6GX3M3A1600C9 ) och jag är övertygad om att jag har installerat dom korrekt (A1, B1, C1) jag har också följt diverse guider på internet angående just att minnena inte hittas i bios eller win7 64bit (det verkar vara ett hyffsat förekommande problem med just det här moderkortet)

Mina specs är:
P6x58D Premium
I7 950 (stock inställningar)
NH-D14 CPU-kylare
3x2GB Corsair DDR3 12800 1600Mhz (se produktnr ovan)
2x EVGA GTX4601GB SLI
Corsair HX 1000W PSU
Win 7 64bit som sagt.

Bakplåten på cpu-kylaren är av metall men inslagen i gummi, detta borde väl utesluta att den kortsluter moderkortet?
Jag har testat XMP, AUTO och MANUAL i AI Tweaker i bios, testat MemOK, flashat BIOS till senaste (1002). Jag är dock nybörjare på överklockning och allt som har med bios att göra.

Jag har fått ångerköp godkänt av komplett och kommer att skicka tillbaka moderkortet om jag inte lyckas lösa detta problem inom en vecka.

Skulle verkligen uppskatta hjälp med mitt problem då jag föredrar att ha kvar kortet.

Tack

Av zaphr
Skrivet av Broder Truck:

Alternativt är det igensmockat med damm... Blås ur med munkraft eller tryckluft

Det jobbiga är att de titter jag har gjort på PSUn har visat att den har väldigt litet damm i sig, nu har jag ingen tryckluftsburk för tillfället så det kan ju vara så att detta faktiskt är problemet men det känns inte som så. Min corsair har en fläkt på undersidan som drar ut luft genom PSUn och på baksidan (under sladduttaget bakom datorn) kommer luften ut genom ett nät.. De gånger datorn har slocknat har det som sagt kommit het luft ur detta nät, så jag antar att det antingen är en allmän dålig kylning i mitt chassi med dåligt luftflöde eller så är skitet defekt.
Kan man mäta temperaturen runt/i Corsair VX550W med något program?

Av zaphr

Psu

Har inte fått bordsfläkten ännu men datorn stängdes av idag med ljudet av en fläkt som var på, kollade vilken fläkt det var och när jag kollade in bakom datorn så märkte jag att det var väldigt varmt från nätaggregatets fläkt, och det slog mig att kanske är det PSUn som överhettas, problemet är att med mina program (everest, speedfan/pc wizard etc) så hittar jag ingen tempsensor för PSUn, hur kan jag kolla om den är överhettad och ifall att det är PSUn som stänger av datorn, är det troligt att den bara stängs av eller blir det en BSOD i så fall?

Av zaphr
Skrivet av Shimonu:

Testa att köra med chassit öppet och, om du har, en bordsfläkt som blåser in eller nått sånt. Kanske snygga till kabeldragningen i chassit för att förbättra luftflödet.

Har faktiskt beställt en borsfläkt för det ändamålet Tack för hjälpen!