Inlägg

Inlägg som flipp3n har skrivit i forumet
Av flipp3n
Skrivet av Idumhet:

2 300 kr 2300 + frakt

Kortet är ditt! Pma mig dina kontaktuppgifter

Av flipp3n

Budslut idag 22.00!

Av flipp3n

Powercolour radeon 6650 xt red devil

Hej!
Då jag uppgraderat gpu pga flytt till 1440p, så säljer jag nu mitt 6650 xt. Aldrig överklockat och går tyst och svalt. Inget coilwhine till min vetskap!
Inköpt på inet 2022-11-25. Köptes då för 4399kr. Tänker mig att 2000kr bör vara rimligt.

Läs hela annonsen här

Av flipp3n

1400:- plus frakt om det finns kvar ?

Av flipp3n

1100 plus frakt för 1080

Av flipp3n

EVGA kortet bjuder 800 kr plus frakt

Av flipp3n

hur felsöker man ett nätagg enkelt ? Jag får som sagt igång datorn om jag flippar på strömbrytaren till nätagget ett tiotal gånger.
har provat att kastbyta reset och power knapp samt startat med skruvmejsel utan resultat, så dessa är nog uteslutna

Av flipp3n

Har felsökt knappen och det gjorde ingen skillnad. får köpa ett nytt nätagg och testa

Av flipp3n

Powerknapp funkar ej

hej!

min dator vill inte längre starta på kommando med powerknappen. om jag flippar fram och tillbaka med strömläges knappen (1/0) på nätagget så hoppar den igång självmant. Ibland funkar knappen ett par dagar och sen lägger den av igen.
När jag flippar av/på med nätagget så liksom klickar det till och sen hoppar datorn igång.

har läst att detta kan bero på olika saker, men har inte hittat någon forumtråd som sedan haft en lösning publicerad...
Jag tänkte börja med att felsöka själva powerknappen, men undrar om någon har en slags felsökningsstege man kan följa i det här fallet, alternativt en lösning på eget upplevt problem?

Av flipp3n

970 strix låter illa

Hej!
Mitt geforce 970 strix OC har börjat låta ganska illa senaste dagarna. Det är inte coilwhine utan det låter mera som om en av fläktarna har börjat ge upp. När jag sätter kortet i 0db mode via asus gpu tweak försvinner ljudet helt.
Kännt på den bakre fläkten och den känns väldigt ranglig. Provade att dra åt alla skruvar på själva inserten men utan resultat.
Läst lite inlägg om folk som smort upp fläktar för att senare va problemfria. Så jag tänkte att detta är nästa steg då min garanti har gått ut. Om ingen sitter på en länk med nya fläkt då jag gått bet på att hitta en.
Frågan är alltså om det är någon som har erfarenhet av att smörja upp gpu fläktar eller har någon annan lösning ?

Mvh Bekymrad

Av flipp3n

Jag kan inte inte ens köra AIcleaner av någon anledning. Får prompten att godkänna ändringar av datorn, men sen så händer inget. Installerade windows 10 x64 idag tillsammans med nya 15 8600K och z730-A från ASUS.

Någon som kan hjälpa mig ?

Av flipp3n
Skrivet av Elghinnarisa:

Du har tyvärr missuppfattat det lite. Ett Capture card är inte ett grafikkort, det är extra hårdvara som de använder sig av för att spela in/streama.
Dessa kommer vanligtvis antingen som en extern enhet som man kopplar mellan skärm och dator eller som ett insticks kort till datorn där man gör på samma sätt.

Här är ett exempel på ett capture card: https://www.inet.se/produkt/6305851/avermedia-live-gamer-hd#/... (första bästa resultat på google helt enkelt ).

Utöver det så vill man rent generellt inte använda sig av grafikkortet för att streama, nvidia kort kan använda sig av nvcap eller vad den nu heter men kvalitén blir helt värdelös.

Du vill antingen att CPU'n gör jobbet i OBS, eller införskaffa dig ett riktigt capture card.

Jo jag läste på lite på om capture card. Det var därför jag separerade "capture card" och "streaming card". jag är som sagt nybörjare och lite trög att komma igång.

Av flipp3n
Skrivet av Naga:

Kan ju vara aktuellt att skriva vilken processor du har också, då jag skulle tippa på att det är processorns fel snarare än GPU om spelen börjar lagga när du har stream igång.

Se där. har lärt mig vid det här laget att skriva ut specs. men jag missade det. Uppdaterar tråden med komponenter

Av flipp3n

Dedikerad "streaming GPU" (twitch nybörjare)

Hej alla glada!

Jag har under veckan startat en stream. (twitch.tv) Jag har hunnit lära mig streaming mjukvaran (OBS) ganska bra, inställningar med mera. Dock så har jag märkt att att oavsett vilka inställningar jag har för streamen, så blir mina spel väldigt laggiga. Kvaliteten på streamen är jättefin och allt där fungerar fint. Men själva spelet är nästan ospelbart pga. lagg.

Jag har tittat lite på de mer seriösa streamarna(staving?) och jag har märkt att de flesta har ett såkallat "capture card" eller "streaming card". Frågade runt lite om detta och en del personer har antagligen SLI/crossfire och använder ett kort för själva streamingtjänsten, om jag har förstått det rätt.

Min fråga är alltså om det går att två olika grafikkort, och sedan dedikera ett av dem till själva streamingtjänsten(OBS) ?
Det kort jag har nu är ett 680, men jag har ett 560TI liggandes. Kan detta fungera?
Jag är som sagt väldigt grön på detta område, all hjälp uppskattas!

Om tråden är postad i fel forum får Mod. gärna flytta den.

Spec:
cpu: i7 3770k @ 4.2 ghz
gpu: ASUS 680DCUII
16 gb 1600 mhz ram
asus moderkort, "z-någonting"

OBS settings:
http://imgur.com/b8ft1Yy

Av flipp3n
Skrivet av makn:

Är väl bara 2gb minne på de där. Och då är det 2gb totalt. Lär ju ta slut snabbt.
Kör du samma inställningar i spelen med två kort?

Provade först samma inställningar, då med sämre fps än med ett kort. Sen ändrade jag till lite högre inställningar,då jag läst att ibland måste korten belastas för att inte skapa en flaskhals. Dock utan resultat. Kan spela BF4 med nästan allt på high och ha 60 fps med endast ett kort, men inte med två ?

Av flipp3n

680 SLI,värme och allmänna frågor

Hej!

Idag har jag kopplat in mitt nya Asus 680 OC DCUII och kopplat det i SLI med mitt andra. (två exakt likadana kort)
Jag har nu lusläst det mesta jag kan hitta om att köra dess två kort i SLI, inställningar,CPU:er,minne,nätagg, etc etc.
Nu har jag provat omkring på lite olika spel (bf4,h1z1,cs:go,farcry4) och samlat in lite fakta.
Det jag lagt märke till är först och främst att det ena kortet bli väldigt varmt(70-85 grader), medans det andra ligger omkring 40 grader. GPU användningen är ganska jämn, bägge korten arbetar ungefär lika mycket. 50 - 90% beroende på vilket spel. Dock så märker jag ingen eller liten förändring i FPS i något av spelen. Bf4 blir till och med sämre med SLI än utan. Provat lite olika inställningar i nvidias kontrollpanel. (physx på ett av korten,frame rendering,power management etc etc)

Nu provade jag att stänga av SLI i nvidias kontrollpanel. och då klättrade fpsen upp imellan 70-80 igen(bf4) Men det kortet som inte används, dvs det som sitter i den undre sloten, klättrar fortfarande upp i temp, men visar ingen aktivitet. Hur kommer detta sig?
Jag har inte provat korten separat ännu, tänkte försöka testa det ikväll.

Min Cpu är överklockad via Asus TurboV Evo programmet.

Specs:
Cpu: i7 3770k @ 4.1 mhz
Mobo: Asus p8z77 v - pro
Ram: Corsair 1600 mhz 16gb. Dessa körs dock i 1373 mhz enligt bios. Något som kan va fel?
Gpu: Asus 680 OC DCUII x 2 SLI
PSU: corsair 850 w modular

Tacksam för all info jag kan få, har jag missat något? fel kort i fel slot? dålig PSU? Vad som nu kan vara fel !

/F

Av flipp3n

Trådlös internetanslutning Asus M4A89GTD

Tjena!

Jag funderar på att möblera om i min lägenhet, och skulle för stunden haft tillgång till en trådlös internetanslutning istället för kabel.
Jag kom på att det följde med en liten vit antenn med mitt moderkort, som ska fungera som trådlös mottagare. Det följde även med en liten "instickspropp" för denna som skall monteras på moderkortet.
Den lilla proppen är monterad och jag har kopplat in antennen i den. Men den verkar inte vara aktiverad på något vis, då jag inte kommer i kontakt något som helst med trådlösa inställningar.
Är det så att jag måste ha ett Trådlöst PCI kort ändå ?
Saknar jag kanske några drivrutiner? (kollat om detta på asus hemsida och i manualen till moderkortet, men hittar inget om detta)

Hjälp uppskattas!

Mvh/ Filiph

Av flipp3n

det här problemet hade jag i bad company 2. Har du provat att reparera installationen ?

Av flipp3n

Nu skulle jag inte kalla mig för fanboy för något av lagen. Men jag har provat både nvidia och AMD. Jag har generellt haft minst problem med nvidia. Hade ett 5830 förut som jag fick göra RMA på 4 gånger. Jag kan acceptera att AMD har bättre priser etc etc. Men jag har kört nvidia sedan jag gick i skolan och det har krånglat vääääldigt lite. Sen tycker jag det ploppar upp kommentarer här och var om folk som stött på ditten och datten med sin AMD kort. Samma för nvidia givetvis. Men när jag har köpt nytt grafikkort så har jag inte vågat lita på AMD helt enkelt.
När nvidia slutar rulla ut uppdateringar, blir för prisgiriga och skiter i kunderna så kommer jag gladeligen att köpa ett AMD kort. Vem vill betala 3000kr mer för att få ett kort som krånglar mer liksom?
Men fortsätter Nvidia på det spåret dom kör nu så kommer jag nog köra nvidia ett bra tag framöver, då jag är jättenöjd med mina senaste kort. (560TI och 680)

Av flipp3n

De måste fixa sökfunktionen här i forumet. Får aldrig upp något relevant längre. Bara gamla trådar som spårat ur.

Det löste sig hur som haver av lite pill i bios och senare via diskhanteraren. tack för hjälpen!