Inlägg

Inlägg som Hoppilandkall3 har skrivit i forumet
Av Hoppilandkall3

@stimpen: tack så mycket. det låter mycket vettigt det du säger. har nog en del skit på datorn och drivrutinerna är inte helt hundra kanske. ska ta och omformatera och se över drivisar! är inne på ny skärm också så får väl se lite tack!

Av Hoppilandkall3

@anderjo4: Har nästan uteslutande haft datorer med AMD, och ja det har krånglat tidigare, speciellt grafikkort.

Av Hoppilandkall3

@Alle22: Har ingen direkt budget, men det beror på. måste jag köpa nytt moderkort för ny processor så blir budgeten högre och då kanske jag överväger att köpa allt nytt, utom hårddisk kanske.
just nu har jag gjort en kundvagn på komplett med geforce 970 och en I5 4690K. hamnar på 6 k ungefär.
Använder datorn till CS främst, vilket funkar kalas för tillfället. men spelar också en hel del arma 3 mods som inte flyter på som jag vill.

Av Hoppilandkall3

Uppgraderings tips!

Tjena!
Dags att uppgradera min burk, och är inte speccielt insatt i datorbyggen längre.

Här är nuvarande rigg, köpt för ett år sedan ungefär:

AMD fx 8320 3.5 Ghz 8 kärnig
8 Gb ram (oklar frekvens )
AMD radeon R9 290
SSD disk

Är som sagt noob, så hittar inte vad jag har för cpu anslutningar på mitt moderkort. hade helst velat ha en intel cpu och ett nvidia grafikkort.

Tack för hjälpen

Av Hoppilandkall3

tack! vad är det jag ska kolla efter när jag väl kör programmet?

Av Hoppilandkall3

Har du tips på programvara som man kollar det med? har inte gjort det förrut
Kan nämna att jag updaterade till win 8.1 igår och efter det känns det som att det blivit ännu mer, det har hänt sporadist utan att datorn har varit i arbete, alltså bara stått igång med skrivbordet uppe.

Av Hoppilandkall3

BSOD väldigt ofta!

Tjenare, söker hjälp här efter att ha googlat å provat mig fram utan resultat

Problemet jag har är att jag får bsod väldigt ofta, sporadiskt. det sker oftast när jag försöker spela något (vilket jag i princip har gett upp, lirar hearthstone ibland som inte alls är krävande), kollar netflix eller bara surfar.

"Ett oåterkalleligt fel uppstod i en I/O-åtgärd initierad av registret. Registret kan inte tömma registerdatafilen" är det som står i event loggen.

i själva bluescreenen får jag oftast(!) 0x0000001 som felmedelande.

Detta händer på min laptop, Hp Pavilion, windows 8 64bit.

cpu: amd a10-5745m apu with radeonHD graphics 2.10 ghz
12 gb ram
8610+8670 radeon grafik, (tror att det är integrerat???)

Extremt tacksam för all hjälp! rätta mig om jag ligger fel i forumet!

Av Hoppilandkall3

Har haft samma problem sen jag köpte min burk. det suger ordentligt! hade vart kul å veta om du hittat någon lösning för det har inte jag.
Allt som oftast får jag felkoden 0xa0000001, gissar att det är nåt liknande för dig. tacksam för svar!

Av Hoppilandkall3

riktigt snyggt!

Av Hoppilandkall3
Skrivet av grasfer:

Har oxå samma problem, dock så är problemet borta nu när jag har bytt grafikkort.

Håller på att felsöka nu och se om det verkligen var det gammla kortets fel eller inte. Detta gäller 5850 dock men same shit

Varje gång jag stoppar i det gammla 5850 (1år gammalt) så crashar datorn på ett eller annat sätt, testat single, crossfire etc. Men allt funkar perfekt om jag tar ut gammla kortet och kör bara med nya. Så blir RMA snart när jag testat lite mer och vet säkert.

då vet du hur sjukt frustrerande det är dessvärre har jag inte råd att köpa ett nytt kort som jag gärna hade gjort om jag hade pengarna är dock rädd att få skiten undersökt av inet kommer kosta typ lika myckte :/

Av Hoppilandkall3
Skrivet av Fredric1994:

Gör en backup på de grejer du vill spara, sen formatera datorn.

Tänkte göra det, blåser om hela skiten senare i veckan å ser om det hjälper, dock är jag tveksam till att det skulle hjälpa :/

Av Hoppilandkall3

har använt driver cleaner

Av Hoppilandkall3

Grova problem med mitt xfx radeon 5770 HD.

Jo det är så att varje gång jag spelar nånting så händer det i princip hela tiden att skärmen slocknar och allt hänger sig, det händer även att den blir svart å sen kommer tillbaks efter en minut och ibland att spelet bara dör. Ibland kommer det upp ett medelande som säger att "ATI grafikdrivrutinen slutade svara".
Jag har haft det här problemet sen jag köppte kortet (samtidigt som jag köppte en helt ny rigg) i sommras.
Att jag inte hört av mig till inet innan är bara av ren lathet, men jag har också en kännsla av att jag kommer få betala en massa pengar för att de inte kommer lösa problemet då jag byggde datorn själv...

Finns det nåt sätt att fixxa problemet på själv? har avinstalerat och instalerat nya drivrutiner väldigt många gånger vilket inte hjälper :/ tack på förhand!

Av Hoppilandkall3

Har nästan exakt samma problem, det händer dock även när jag spelar wow, men inte lika ofta som om jag spelar typ League of legends. händer inte när jag bara surfar ifs.
Jag har dock suttit på mitt sen i sommras och inte brytt mig om att skicka tillbaka till inet, men tror ni att man får pengarna tillbaka ändå? har haft problemet ända sen jag byggde ihop burken :/

Av Hoppilandkall3

okaj, hur skaffar jag det?
(ursäkta att jag har inte så stor koll )

Av Hoppilandkall3

Har ett Asus m4a79xtd evo

Av Hoppilandkall3

Nej, har jag faktiskt inte gjort, är inte så bra på sånt, vet du nåt bra program för det? om det ens är så man mäter det
njaa skulle jag väll säga, det är de enda spelen jag lirar/har på datorn typ så. hände ifs när jag spelade assasins creed med, men mycket mer sällan. samma gäller wow, det händer oftast i starcraft, där händer det hela tiden

Edit:
Specs:
AMD phenom 2 x4 955 3.20 GHz
4 gb corsair minnen
Win7 Ultimate 64 bits.

Av Hoppilandkall3

datorn startas om eller hänger sig. överhettning/ram problem?

Tjena. i princip varje gång jag lirar starcraft 2 eller WoW så händer detta, skärmen blir svart och datorn startas om. detta händer efter att jag loggat in i wow/startat en match i starcraft. altså när den laddar allt typ(?).

Jag har själv ingen aning om vad det kan bero på. grafiken körs maxad och starcraft2 flyter på högsta inställningar (ca 100 fps).
Dator är helt ny, köppte allt för typ 2 veckor sedan och satte själv ihop det.

de jag gissar att det kan bero på är överhettning eller att ram minnena är trasiga på något sätt. har provat att byta slots på dem med, men problemet kvarstår. även provat med öppet chassi, samma sak händer.

Hjälp!

Av Hoppilandkall3

skrärmen fryser och datorn rebootas?

Hej, vet inte riktigt vart den här tråden ska vara men chansade på att mitt problem har med grafik kortet att göra.
I alla fall så har jag nyligen inhandlat en ny dator och i princip varje gång jag startar ett spel så händer följande: Bilden försvinner och blir helt svart, kort efter det startas datorn om.
Jag har ett xfx Radeon hd 5770 btw.

Är det någon som har den blekaste om vad problemet är? och ja, jag har laddat ner drivrutiner (cataclyst control center). dock är jag lite osäker på drivrutinsfronten, tycker att ati har en komplicerad sida för att få rätt drivers, men jag laddar iaf ner CCC, vilket står är rekomenderat. hoppas det stämmer.

Hoppas någon vet vad som är problemet. Obs. Detta händer oftast i Starcraft2 och wow
Tack på förhand!

Av Hoppilandkall3

slut på diskusion! sitter med allt här hemma nu, har vart inne på inet å bytt mot ett xfx radeon 5770, fick lägga 380kr i mellanskillnad. Hoppas jag blir någorlunda nöjd iallafall. nu ska det byggas