Inlägg

Inlägg som EternalLight har skrivit i forumet
Av EternalLight

Nu är jag visserligen insatt i 3d grafik och känner igen termerna och likande, så jag hade tyckte det var en intressant, tydlig och underhållande presentation.

Kan bara konstatera att de flesta av er som gnäller på hans engelska är troligen inte alls vana vid presentationer eller engelska i normalt språk. Han hade lite brytning men ändå en nästan ren engelska om man jämför med de allra flesta svenskar, ingen Svengelska eller andra konstigheter. Det enda egentligen som finns att klaga på är kanske att han tappade orden ibland och pratade lite fort (för att vara en presentation).

Jag gissar att de flesta här är alldeles för vana vid filmdialog eller andra utantill inlärda underhållnings tal där allt är skrivet i förhand. Normalt tal har några extra ord här och där, och någon paus då och då man letar efter orden är helt normalt, även för talare med engelska som modersmål.

Av EternalLight
Skrivet av Zyriak:

Därför att Eizo är det mest respekterade bildskärmsmärket i branschen kanske?

Okej
Jag kan för lite om bildskärmar så jag såg bara "ytterligare några skärmmodeller" som inte verkade sticka ut på något sätt och undrade var nyhetsvärdet låg. Tack för förklaringen.

Skrivet av Mr_Lazy:

om Swec bara ska rapportera om händelser som är störst och först så skulle det nog bli ganska tråkigt... datorer har ju funnits ett tag så det är ju ingen nyhet

Sant, men något måste ju sticka ut för att det ska vara värt att ha på första sidan.

Inser att jag var mer aggressiv än vad jag menade att vara i mitt förra meddelande. Det var mest menat som ett "Jag förstår inte vad som är speciellt med detta" och inget angrepp på någon.

Av EternalLight

Varför ska jag bry mig

Varför är detta värt att rapportera?

De är väll varken först, störst, billigast eller något annat som får dem att sticka ut från mängden, eller har jag missat något?

Av EternalLight

DraXula ponera följande i stället:

Du har en produkt där kvaliten varierar kraftigt med hur produktionen lyckades för varje enskilt exemplar.

Anta till exempel att din produker har ett antal moduler som alla kan fungera eller inte (tex. 4st kärnor, hyper threading delar etc) samt en mjukar reglering av hur snabbt produkten klarar av att exekvera (antal GHz den tål).

Det du gör nu efter produktion och sorterar upp dem i olika grupper: trasiga, fungerande produkter men med enskilda trasiga moduler, fullt fungerande produkter men som bara tål låga exekveringshastigheter och så vidare. Sedan säljer du dem som olika modeller av samma produkt och tar mer betalt för de som fungerar bättre.

Både AMD och Intel gör detta, men de måste också ta hänsyn till ytterligare en sak: Deras produktion ger inte nödvändigtvis rätt mängder av varje modell. De har då några olika val, att som AMD gör sälja de överblivna som sämre produkter och inte bry sig så mycket om att folk lyckas låsa upp dem. Eller att som Intel nu bestämt sig för att sälja de som sämre, men uppgraderings bara produkter.

Så att AMD magiskt kan kapa produktions kostnader stämmer inte, det handlar också om att alla producerade exemplar inte fungerar helt ut, och vad man gör med dem.