Inlägg

Inlägg som Kalle_L har skrivit i forumet
Av Kalle_L

Vilken processor ska jag välja?

Hej på er alla,

Jag håller på att bygga en lagringsserver som kommer att köra VmWare eller Hyper-V. Den kommer även köra videokonvertering så hög processorhastighet är mycket önskvärt.

Vill därför gärna ha en processor som stödjer Vt-d så att jag har möjlighet att ge direkt access till hårdvaran till de virtuella maskinerna. Samtidigt vill jag gärna kunna överklocka processorn om möjlighet finns i och med videokonverteringen.

Har tittat på Intel Core i7 3770 3,4Ghz (den utan K) men den verkar vara ganska låst gällande överklockning.
Intel Core i7 3770K 3,5Ghz (den med K) är väldigt bra för överklockning men saknar Vt-d så den går helt bort för mig.

Är det någon här som försökt klockan en Intel Core i7 3770 3,4Ghz (den utan K) och hur har det i så fall lyckats?

Edit: Hittade följande så överklockning med Intel Core i7 3770 3,4Ghz (den utan K) verkar fungera någorlunda bra.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1692546

Av Kalle_L

Vilket router kör du?

Skrivet av hasenfrasen:

Med 100/100 menas 100 Mbit/s dvs max ca 10 MB/s. 7 mb/s dvs millibit per sekund är något helt annat. Vad har du för bitrate på inkommande respektive utgående? Jag säger åt min utorrent att max lämna ifrån sig (dvs utgående) 80% av bandbredden för att jag själv ska kunna surfa. Med 0,75 Gb/s gör det inte så mycket http://privat.bahnhof.se/wb191982/762x95bbk_resultat.jpg

Hasenfrasen, vilken router kör du med för att komma upp i den här hastigheten? Kör du med Tomato firmware på routern?

Jag kör en WNR3500Lv2 med Toastman Tomato firmware och kommer maximalt upp i 130 Mbit i WAN2LAN, vilket så klart är extremt frustrerande eftersom jag har 200 Mbit ner

Tyvärr kan jag inte köra med standard firmware för WNR3500Lv2 då jag behöver OpenVPN stöd i routern, vilket Toastman Tomato firmware stöder.

Av Kalle_L
Av Kalle_L

Finns det någon som eventuellt skulle kunna tänka sig att sälja sin WD20EARS-00S8B1?
Disken jag har är en 2TB med produktionsdatum 10 Oct 2010.
Jag finns i Uppsala/Stockholm.

Av Kalle_L

Kontrollerkortet har inte brunnit på min disk men jag misstänkte att det EVENTUELLT kunde vara kontrollerkortet som felet berodde på då disken var helt omöjligt att läsa i AHCI-läge men fungerade bra att läsa i IDE-läge.

I AHCI-läge kunde jag läsa max 2-3 MB med data. Detta fungerade oavsett vilken fil jag läste, men efter 2-3 MB så uppstod det läsfel.

När jag körde i IDE-läge så gick det utmärkt att läsa data. Lyckades rädda 1GB data genom att köra i vanligt IDE-läge.

Vad detta beror på vet jag så klart inte men det är väl mycket möjligt att det är olika logik för de olika lägena och kanske även skiljer sig något hur datan cachas på kontrollerkortet.

Kopieringen stod på över natten och när jag kom tillbaka på morgonen så hade det uppstått ett läsfel. När jag sedan bootade om så gick det inte att läsa från disken överhuvudtaget oavsett om jag körde i AHCI eller IDE.

Visst, det kan säkert vara plattorna också men som sagt det kan lika gärna vara kontrollerkortet. Datan var i alla fall tillräckligt viktig för mig för att prova att byta kontrollerkortet men inte tillräckligt viktig för att betala 10.000 SEK för återställning via något dataräddningsföretag.

Nu blir det väl att byta hela disken och glömma datan i och med att jag inte får möjlighet att prova att byta kontrollerkortet.

Så får du problem med din WD disk och du kör i AHCI-läge, gå över till IDE-läge så kanske du kan rädda en del av datan i alla fall.

Av Kalle_L

Är det helt kört tro?
Ingen som har något kontrollerkort över?

Av Kalle_L
Av Kalle_L

WD20EARS-00S8B1

Hej alla,

Håller på att försöka rädda data från en WD20EARS-00S8B1. Misstänker att det är kontrollerkortet på disken som gått sönder (vanligt förekommande på denna disk tydligen).

Försöker hitta ett nytt kontrollerkort men modellen är ju något gammal så det är omöjligt att köpa en ny disk och byta korten.

Är det någon som möjligtvis har denna disk liggande där själva disken gått sönder men där kontrollerkortet fungerar?

Edit: Det är 2TB modellen jag har.