Inlägg

Inlägg som Metalking har skrivit i forumet
Av Metalking

Helt sant, ingen aning om sånt faktiskt....Men jag stoppade in skivan och följde instruktionerna, fick ingen fråga om att ta bort partioner mm, bara fråga om jag vill uppgradera eller anpassa, alltså körde jag anpassa, då körde den om allt, hittar inget gammalt på burken och den visar rätt saker i systemegenskaper.

Av Metalking
Skrivet av panpo98:

Du har tur att du ens kommer in i Windows om du glömt att installera om Windows efter att du byggt färdigt och glömt göra som hasenfrasen skrev.

Du kan inte köra gamla Windows hårddisken så där. Det blir som om du om din mormor skulle byta kläder/skor med varandra. Även om ni fick på er kläder/skor så skulle ni inte trivas. Även om du struntar i felmeddelanden, blåskärmar och andra fel så går datorn långsammare än vad den borde göra bara för att du var för lat för att installera om Windows när du byggt färdigt datorn.

Dumt att lägga ut mycket pengar på ny dator och sen strunta en sån viktig detalj.

Men jag har gjort en nyinstallation av windows, hade en win 7 32 innan och nu installerade jag win7 64, OBS en NY installation INTE uppgradering, och inga inställningar/filer eller annat fanns kvar av det gamla, utan detta är en helt ny installation.

Av Metalking

Nope, inga ext inkopplade, inget ext alls faktiskt Har bara försökt att installera saker, men lite tråkigt med 40-50 min mellan omstarterna

Av Metalking
Skrivet av hasenfrasen:

Har du gammal installation på diskarna (inklusive datadiskar) så bör du ta bort alla gamla partitioner när du byter moderkortet då sektoröversättningen i BIOS kan vara annorlunda mot ditt gamla moderkort. För ditt X-FI hämtar du drivare från creative.com

Hej!

Tack för tipsen All hjälp är välkommen, hittade även denna :

Fixing "BOOTMGR is missing" Error While Trying to Boot Windows 7 or Vista - How-To Geek

Skulle det kunna funka så vore det kanon! För sist när jag försökte starta med hdd så stod det just att "BOOTMGR FATTAS".

Av Metalking

Tar 40 min för datorn att starta efter tex en omstart.

Hej!

Ny här.

Jag har ett problem, har byggt data för första gången, problemet är att det tar ca 40 min innan datan startar när man sätter igång den.

Alltså efter att moderkortet visats i skärmen så tar det stopp, det låter som om diskarna står på samma ställe och hackar typ, trr, trr, trr, tsrr, tsrr så gör den i 40 minuter ca sen startar windows som vanligt och NÄSTAN allt funkar, får heller inget ljud i mitt X-FI, har en

Komplett.se - Uppgraderingspaket - Intel Core? i7 950, https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=595080

Samt ett Antec ninehundred chassi.... Win 7 64.

Vad kan problemet vara?? Jag har testat 2 diskar samt kört felkontroll, inget fel hittas på diskarna.