Inlägg

Inlägg som Lars_Vegas har skrivit i forumet
Av Lars_Vegas

Hmm - detta var ju riktigt bra - blir ju 6 procent rea på webhallen ex.... Jag tänkte köpa en macbook pro - någon som.vet om man dp kan köp tre presentkort på 10.000 styck och få 1800 kronor rabatt? Ändå smart isf...

Av Lars_Vegas

Tjenare!

Jag tänkte unna mig en Macbook pro 16 - blir lyxigt och svindyrt förstås

Som väntat fick man inget extra hos Apple nu med black friday - man får ett tillgodokvitto om man köper någon av de lite äldre.

Någon som sett något på andra butiker? Sannolikt inga reor på den nya 16-tummarn men någon site som ex bjussar på något/ger poäng eller rabatt på något sätt?

Tack på förhand om någon sett något!

Av Lars_Vegas
Skrivet av MadMantiz:

Extremt känslig i ögonen, kanske mycket beroende på att jag bara har ett som fungerar så är väl lite extra rädd om det. Fick ett spån i ögat en gång och fick fara till ögonläkaren för att konstatera att det blivit en liten repa på hornhinnan bara, men för att ta reda på det så fick jag titta in i något samtidigt som han vände ut och in på ögonlocket för att komma åt. Började bara susa i öronen innan det svartnade och rätt vad det var låg jag på en bänk och tittade rakt upp. Livrädd att måsta operera grå starr eller något framöver, tydligen görs det utan att man sövs... så otroligt obehaglig tanke!

Utöver det, höjder. Inget problem att titta ut genom ett fönster eller åka flygplan men att gå på en gångbro över en viadukt och titta ner, usch! Går i mitten av bron och ser ut som en fåntratt..

Hej!

Jag förstår dig... Jag arbetar som ögonläkare och du behöver inte oroa dig - man kan göra starr-op i narkos om det behövs och vi tar stor hänsyn till om det är sista ögat...

Av Lars_Vegas

Tack för svaret!

Jepp Paradigm PW-AMP har bara analog ingång... Tyvärr! Den är dock riktigt fet, med bra rumskorrigering, kompakt och spotify connect (kan rekomendera den här stärkaren!) och jag diggar den så ersätta den med en hemmabiohistoria är inte riktigt aktuellt! Tack för input dock!

Jag är mest intresserad av en separat mindre DAC mellan TV:n som har TOS-LINK och stärkaren som har RCA.

Skrivet av GarfieldPower:

Är det en förstärkare utan inbyggd DAC du har idag? En analog varelse?

Din DAC sitter ju i tvn så en ADC är vad du behöver, tror en modern hemmabio reciever löser ditt problem, någon billigare Yamaha, kolla in mellandagarna eller BF.

Av Lars_Vegas

Passande DAC mellan TV och förstärkare

Hej där bästa vänner och ljudintresserade!

Lars Ekström heter jag och jag har en DAC-fråga till Er...

Jag har en relativt ambitiös stereo med Carlssons sista högtalare - dvs OA52.2 - https://www.carlssonplanet.com/hogtalare/producerade/carlsson... samt en Paradigm PW-AMP. Allt bra och högtalarna går i princip varje dag sedan 20 år - barn och katter har lekt med dessa och de tuffar på helt opåverkade vilket är helt sinnes egentligen...

Nåväl - nu tänkte jag koppla in dessa till min TV som bara har TOS-link ut. Inget större problem egentligen - men däremellan krävs en DAC. Jag är lite allergisk mot hifi-magi och att lägga för stora summor men älskar förstås teknik och gillar exempelvis Ljudtekniska sällskapet osv... Så jag undrar - är det någon vänlig själ som har en DAC att rekommendera och som helst ligger under 2.000 i pris? Kraven är förstås Toslink in samt analog ut - då finns budgetmodeller som dessa:

"Deltaco ljudomvandlare" dvs DG-AN1
https://www.discatonce.se/se/kablar-kabelsortering/ljudkablar...
Den har även hörlursförstärkare - inte precis det tyngre artilleriet men skall stödja 96 kHz och har som sagt hörlursstärkare.

Fiio D03k
https://www.komplett.se/product/657810/tv-ljud-bild/horlurar/...

Cyp-AU-d3
https://www.larsbengtsson.se/produkter/visa/ljud/stereo/d-a-a...

Argon Nano-dac:
https://www.hifiklubben.se/stereo/da-omvandlare/argon-audio-n...

Vad tror ni helt ärligt - skulle man i ett blindtest kunna skilja dessa mot bättre modeller? De ovanstående är trots allt rätt smidiga och jag kanske vill uppgradera senare TV:n i framtiden och så kanske det är gott att bara ha något jävligt enkelt och billigt tillsvidare...

Om man vill gå ett steg till och också få en hörlursförstärkare inbyggd så hade det inte varit helt fel dock. Vad tror ni ex om detta:

Aune-X1s
https://www.fyndborsen.se/horlurar/tillbehor/aune-x1s-svart

Pro-Ject Pre Box S2 Digital
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4439871

S.M.S.L M3
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3574051&show=used%2Cdem...

Vad tror ni - missar jag någon här? Jag spelar trots allt oftast via Spotify connect och det är mest TV-ljudet som kommer gå AppleTV - "Samsung TV" - DAC - Paradigm AMP.. Det är alltså kanske inte någon perfekt väg men funkar ändå - vad tror ni - skulle man kunna höra skillnad på den översta Deltaco-historien och ex Aune:n? (Hörlursutaget köper jag verkligen har en skillnad - men själva DAC:en?)

Haha ledsen för långt inlägg men vore kul att veta vad ni tror/har belägg för!

Med vänlig hälsning
Lars

Av Lars_Vegas

Någon som sprungit New York marathon?

Tjenare!

Jag har en polare som är namäld och klar till New York marathon. Nu har han skadat knät och undrar om jag skall springa i hans stället. Jag har kollat med dem och att ändra namn var omöjligt - så det är kört - men polaren tänkte ändå åka bort och kan då hämta ut sitt startbevis - därav en lite specifik och smal fråga:

Kollar de legg i samband med starten? Dvs om jag sätter hans startlapp på bröstet och springer i hans namn - fungar det eller kollar de legg? Jag har sprungit STHLM marathon, gbg varvet mm mm i andras namn (billigare såklart!) och skiter i resultatet - men är det någon som sprungit New York marathon och vet om de springer runt och kollar ID vid starten?

Tusen tack för ev färsk erfarenhet!

Mvh
Lasse

Av Lars_Vegas

Dom är borta till nöjda användare. Tack för visat intresse.

Av Lars_Vegas
Skrivet av Xcalibur:

Skriv hur så kan det ju hjälpa andra,
Jag är ingen gosse utan en apache helicopter.

Skickades från m.sweclockers.com

Tjena

Jo men det visar sig att allt är "sandboxat" - det är alltså inget man kan göra utan jailbreak vad jag förstår... Skulle bli att spela in via line in på datorn... Dock så fick jag via Facebook kontakt med en utvecklare av appen som lovar att uppdatering kommer... Så egentligen ingen smart lösning direkt hehe

Ha en fin dag!

Av Lars_Vegas

Tjena gossar!

Nu verkar detta ha löst sig!

Tack för tipsen.... Ha en go kväll!

Av Lars_Vegas
Skrivet av Xcalibur:

Du behöver ju inte uppdatera telefonen om du nu tycker appen är bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Tjena!

Jo men det stämmer - blir svårt att sitta på iOS 10 resten av livet dock Nya iPhones ramlar in och så vidare!

Av Lars_Vegas

"Spela in"/föra över ljud från en app till ex mp3?

Tjenare!

Hallå go vänner...

Jag har en kort fråga och en lite lustig situation!

Jag använder en app som båda jag och familjen använder för att ta powernaps som heter Pausa - en sorts mindfullnes som har varit otroligt gott att ha i ett stressat liv!

https://itunes.apple.com/se/app/pausa-mindful-moments/id60397...

Appen är numera "vintage" och har inte uppdaterats sedan 2013 ser jag... Oldschool!

Nu i iOS11 så kommer den sluta att fungera... Då slutar också livet att fungera - Jag undrar om någon vet ett smart sätt att "spela av" ljudet från appen - likt att ta en screenshoot fast för ljud direkt i iOS. Alternativet blir förstås att spela av ljudet via datorns mikrofoningång - någon som har ett tips på ett smidigt program i windows då? Någon gratis ljudinspelare helt enkelt... Men om man kunde lösa det direkt i iOS så vore det perfekt! Liksom att låta musiken spela i en app och samtidigt spela in i en annan om jag förklarar det enklare så!

Jag har inte rootat. Jag har mailat till appens skapare utan svar...

Tusen tack för eventuell hjälp!

/Lasse

Av Lars_Vegas

Tjena!

Den ena gick till först ut där Thesoxie - den andra är din
Rutger jörnåker om du vill ha den. Skicka PM vetja! Jag kollar under morgondagen - men då är båda borta preliminärt tack för intresset!

/Lars

Av Lars_Vegas

Två stycken Apple Xserve

Tjenare!

Dessa två skönheter alldeles gratis...

http://www.everymac.com/systems/apple/xserve/specs/xserve-int...

Dessa två fick jag på köpet när jag köpte en skärm på blocket... De fungerar så vitt jag vet men jag har ingen användning för dem. Jag har inte kikat in och sett om det finns extra RAM eller diskar osv... De går igång och turligt nog har de en "diagnostiklampa" som lyser grönt. Jag har tyvärr inte någon displayportkabel och hinner inte fixa med dessa.

Bortskänkes och upphämtas. Skulle helst vilja att de kommer till någon som faktiskt tänkte använda dem! Studenter eller liknande? Men ställer inga frågor...

Upphämtas i Kålltorp i Göteborg.

Mvh
Lars

Läs hela annonsen här

Av Lars_Vegas

A precis!

Någon som bor i Göteborgsområdet som vill ha två Xserve helt enkelt? Två mycket enkla krav - upphämtning och att man skall göra någonting med dem

/Lars

Av Lars_Vegas

Tjena go vänner!

Tack för tipsen och jag kommer avboka mitt kort... Helt overkill i dagsläget!

Som sagt - tack och ha en fin dag...

/Lars

Av Lars_Vegas

Okej!

Tack för all hjälp... Jag köpte en go begagnad Time machine för 1600 - blev liksom två i ett så fick vi lite extra backup eller en NAS - snyggt också!

Återigen tack för hjälpen!

Av Lars_Vegas

Hmm - Radeon Vega 56 ligger på pick-up point - värt?

Tjenare!

Jag sitter här med lite beslutsångest och vore supertacksam för lite hjälp!

Jag beställde på impuls ett Vega 56 för 4090 när det släpptes - tänkte att det såg la härligt ut och priset lät toppen! Det var ju lite stressande sådär - skulle de ta slut osv?

Min rigg idag:

i5 4670k i 4,2
Gigabyte GTX 980 4 gb G1 Gaming
8 gig ram
MSI Z87
Dell ultrasharp 1440p
Oculus Rift

Jag har två små hemma och har lekt med min occulus exakt en gång - spelar en del Dota 2 och har väl en backlogg på typ 20 spel hehe - annars mest lightroom osv...

Jag känner mig lite lost - enkelt att bara ångra köpet utan att hämta upp kortet - någon annan får det - eller är det eg ett värt byte från mitt GTX 980?

Mining är inget intresse då jag kan jobba extra hemmifrån istället vilket känns bättre och barnen inte vill lyssna på surrande dator dag ut och in...

Som sagt - är det prisvärt och en deal att kunna hämta ett Vega 56 eller helt meningslöst? Vad tycker ni? Vad får man för ett 980 ex?

Tusen tack för hjälp mina vänner!

/Lars

Av Lars_Vegas

Hej igen!

Tack för svaren.. Jag har startat om routern och kollat med bredbandbolaget... Jag tänkte vända om och börja från roten (routen? och köpa mig en trådlös router med bättre täckning helt enkelt... Börjar där!

På rak arm är det ASUS hederliga AC68U https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2037634 man skall gå på eller ex Netgear Nighthawk X6 R8000 som fås för två lax nu? Vad är mest bang for pengarna? Sorry att jag frågar igen - jag har som sagt bra koll på det mesta men nätverk är det fan mörkt i minnesbanken alltså....

Av Lars_Vegas

Tjena!

Tack för infon! Super!

Jag förstår - tänkte inte precis bli rik och snygg på de här burkarna.. Jag kommer ta kontakt med it auktion annars lägger jag upp dem som bortskänkes här på sweclockers tänker jag...

Tack igen och ha en bra dag!

Av Lars_Vegas
Skrivet av pallee:

Hej Lars!

Här kommer några frågor (utan inbördes ordning) innan du lägger ut dina surt förtjänade slantar:

1 Hur står routern placerad i förhållande till USB-kortet?
2 Är det många väggar i vägen eller sitter usb-prylen bakom datorn etc.?
3 Hur många andra enheter använder Wifi samtidigt?
4 Hur många andra trådlösa nätverk finns i grannskapet? Har du provat med att byta kanal på Wifi?
5 Har du provat att koppla sladden tillfälligt för att ta reda på om det faktiskt är Wifi som strular/alternativt provat med en annan usb-dongle?
6 Har du en annan dator/laptop att testa på?

Hoppas något av detta hjälper så kanske det blir en lösning för 0:-

Tjenare!

Tack för snabbt och gott svar... Jag har läst den utmärkta artikeln som var för bara någon vecka sedan angående wifi så har hyfsat koll...

1-2:Det är ett helt våningsplan emellan så golv mm. Har försökta ställa antennen/modemet så att så lite som möjligt ligger mellan... Så ja - golv mellan och den där skiten med första uttaget osv som kör att "modermodemet" ej kan flyttas.

3: Ca 4-5 stycken mobiler... Jag försöker stänga av wifi på min iaf...

4: Nej det har jag inte! Kan försöka prova...

5-6: Sitter på stationär dator så vette fasiken om jag orkar flytta runt den! Tjejen har en macbook utan ethernetingång...