Inlägg

Inlägg som tobbe134 har skrivit i forumet
Av tobbe134
Skrivet av Nisse-Tuta:

Vad gör du om du köper en vara här på SC, eller på Scandinavian Photo eller en bilhandlare eller av en kompis?
Som jag sa, vet man inte vad man sysslar med så är det klart man ska ta det lugnt.

Ville bara poängtera att pengarna tillbaka inte gäller varor som går sönder senare, därför rekommenderar jag att han inte köper en kamera utan garanti/kvitto. Köper du från Ebay kan du varken känna på kameran först du får den, garanti/kvitto finns förmodligen inte och du kan råka ut för otrevliga händelser i framtiden. Att köpa något lokalt är en helt annan sak, exempelvis blocket. Det kan jag rekommendera, men endast om det finns garanti/kvitto.

Av tobbe134
Skrivet av Nisse-Tuta:

Det som är bra med eBay jämfört med tex marknaden här på sweclockers är att man har pengarna tillbakagaranti.
.

Det gäller väl endast om man inte får korrekt vara, eller om varan har ett fel som inte nämnts i beskrivningen? Vad händer om du köpt en kamera och 3 månader senare går den sönder, då sitter du i en tråkig sits. Svårt att urskilja dumsnål och ett bra köp.

Av tobbe134
Skrivet av MotocrossTV:

Hittade en fs100 på blocket för 22 000 kr så de kanske är överpris då?
Vad är det för skillnad på fs100, fs100e, fs100ek och fs100jk?
Hur riskabelt är det att handla videokamera på ebay?

Jag skulle personligen aldrig köpa en kamera från Ebay, för stora risker. Men för den delen, skulle nog inte köpa en kamera andrahand för över 20.000 kr eftersom man vet inte hur den har behandlats. Möjligen om den har lång garanti kvar och är relativt ny. Jag rekommenderar GH4, kompakt kamera med 4k och 96 fps 1080p.

Dessutom som jag skrev ovan - Bästa recensionen du kan hitta enligt mig, bör nog besvara allt du behöver veta.

Av tobbe134

Gå tillbaka med datorn och låt service titta på den. Kan mycket väl vara hårdvarufel, annars om du känner någon kan du alltid prova att installera om Windows 8 och hoppas på att det endast var mjukvarufel.

Av tobbe134

Vad är deras motivering till att de inte vill investera i fiber?

Av tobbe134
Skrivet av Holck:

Arri Alexa.. En kamera som filmar strax över 2K (HD cine) är filmarnas favorit.
Den har använts till en hel rad biofilmer, game of thrones osv.

En av världens bästa digitala filmkameror. Kanske den bästa?

http://www.arrimedia.com/assets/images/resize/full-width/397....

Det är fullkomligt hål i huvudet att bara rassla fram sin favoritkamera och säga att denna ska man ha.
Flera verkar ha missat att det handlar om actionshots a la motorcross..

Tror Ni att kameran jag beskrev ovan skulle vara lämplig att filma detta med? Trots att den åker 8or kring
allt annat vi redan har pratat om?

Ingalunda.

TS bör titta på kameror som är snabba att använda, möjlighet för manuella och automatiska inställningar
och känna sig för.

En GH4, 5D mk3 etc är en kamera som i rätt händer kan ge fina saker. Kan passa utmärkt för vad TS
vill göra men.... varför ska man göra det onödigt svårt?

Arri Alexa är precis som GH4 och 5D en kamera som bör användas under kontrollerade former.
Att filma liveevents osv görs på kameror anpassade för sådant då de är gjorda för att snabbt
ratta inställningar, både remote eller direkt på kameran. Alla kameror kan ge önskade effekter.
Bara olika svårt.

Kolla in lite ENG kameror, rena videokameror.

Dock missar du lite av kreativiteten. Men, med lite trix kan du nog få till det ändå..

Ursäkta, läste igen. Får skylla på att jag är trött :p.

Av tobbe134
Skrivet av MotocrossTV:

Jag har länge gått och funderat över Panasonic GH4, den verkar ha en otroligt fin bild och verkar vara en grym kamera på alla sätt. Men när det kommer till autofokusen så verkar det som att det är där den brister lite. Jo visst ska man köra så mycket manuell fokus som möjligt men det vore bra att ha en autofokus som man kan lita på när man filmar på crosskörningen med.

http://youtu.be/qV2454eS2Qw - Bästa recensionen du kan hitta, bör nog besvara allt du behöver veta.

Hade jag haft pengarna skulle jag utan tvekan köpt en Panasonic GH4, enligt mig den mest prisvärda kameran jag känner till. Med speedbooster kan du även klämma in Canon objektiv vilket inte är helt fel. Canon har stannat i sin utveckling enligt mig, de erbjuder inte alls samma funktionalitet vilket du kommer se i recensionen ovan.

Av tobbe134

Jasså, får ta och höra vad de säger. Får bli att jag ringer service på en gång vid framtida ärenden. Tack för svar!

Av tobbe134

Tre mobiloperatör - Urdålig service

Ärendet löst, var vänligen att ta bort tråden.

Av tobbe134

Såg du videoklippet i full HD på båda enheterna?

Av tobbe134
Skrivet av Gilgamesh:

jadu, först och främst är det helt olika system sedan skiljer sig upplösningen mellan dessa enheter som jämförs, både S5 och M8 sitter på 1080p jämfört med iPhones lågupplösta skärm.

Vilken mobil syftar du på Iphone 4,5,5s? Inte är det Iphone 6 plus i alla fall , för den har en upplösning på 1920x1080 med 401 ppi, men vad vet jag?

Av tobbe134
Skrivet av Lexius:

Ja fast jag tror inte han vill ha en mobil som blir böjd i fickan utan vi på sweclockers rekommenderar LG G3.

Vi på Sweclockers är lika trångsynta och letar faktiskt upp fakta. Iphone 6 har inte problem med hållbarheten utan det gäller Iphone 6 plus. Sedan förmodar jag att han kommer bära skydd till mobilen vilket löser det så kallade problemet. Kan inte säga något om hur illa det är men enligt många webbtidningar är problemet inte lika farligt som befarat. Många har inte haft några problem och därför bör det ses med översyn.

Av tobbe134

Jag rekommenderar Iphone 6, eller 6 plus beroende på vilket skärmstorlek du föredrar. Inget fel att den är bäst i speed test och top 3 spec test av dagens high end mobiler.

Av tobbe134

Sitter i samma sits, fast med 20 arbetsdagar hos 3. Ska dit imorgon och diskutera hur man löser ärendet. Har för mig att företag har 2 reparationer på sig att laga en vara och den tredje får du som konsument välja en ny mobil eller prova reparera igen(ta inte mitt ord men har för mig detta). Bästa lösningen är att visa felet i butik och be om att prata med butikschefen. Mer än så tror jag inte att det finns att göra, tyvärr.

Av tobbe134
Skrivet av Sears:

Håller med om att iOS 7+ ser väldigt behagligt ut för ögat.
Men det får mig inte att dregla på samma vis som material design a la' Android L gör.
Google och Android har lagt otroligt mycket vikt på design på sistone. Android Wear är även det ett bra exempel på detta.
Kolla in guidelines för material design:
http://www.google.com/design/spec/material-design/introductio...

Håller med, ska bli intressant hur nya Android L kommer se ut! Förhoppningsvis ett stort steg åt det bättre, och jag måste faktiskt hålla med dig gällande Apple Watch. Var inget stort fan av Samsungs fyrkantiga klocka och inte Apples för den delen. Moto 360 ser förbaskat bättre ut må jag säga, har dock inte sett mycket från Android Wear. Tyckte från Apples keynote att operativsystemet hade sina starka och svaga sidor, exempelvis hemskärmen var enligt mig ett mysterium hur man ska kunna hantera det smidigt. Tiden får säga sitt, förhoppningsvis till det bättre.

Av tobbe134

Introduktion

Jag är både en Android och Apple användare vilket gör mig kvalificerad att uttrycka dessa åsikter. Det känns verkligen som man är på lågstadiet, för länge sedan var argumentet "Iphone är sämst, kolla på dess prestanda". Påminner om när någon i klassen började tjafsa och ena personen hade majoriteten med sig och alla börjar gapa som babianer när personen säger något tillbaka. Vilket är ungefär vad som pågår i dagens webb.

Åsikter

Kan inte säga nog, optimering, optimering och optimering. Dagens telefoner handlar inte längre om specifikationer i den högre prisklassen. Det handlar om hur operativsystemet beter sig för användaren. Dessutom detta "Apple kopierar Android" vice versa. Om ni inte känner till detta börjar Apple konstruera sina telefoner 2 år innan produktionen börjar. Det skapar en dubbelmoral, när ett företag lanserar något som existerat tidigare argumenterar människor att de har kopierat, men om företaget inte lanserar det klagar alla på det.

Jag äger en Samsung Galaxy S4, HTC ONE och Iphone 5S och jag kan säga efter många månaders användning med dessa telefoner att alla har sina fördelar. Men min personliga favorit är Iphone, detta grundas via design och upplevelsen. Ingen kan säga att jag har fel eftersom detta är åsikter inte fakta, jag repeterar, åsikter inte fakta.

Batteritiden med dessa telefoner är ungefär lika, någon kan möjligen ha någorlunda bättre batteritid men inget värt att nämna. Jag personligen gillar starkt Ios 7/8 design, vilket många andra förmodligen också håller med om. Att Apple lägger mest resurser på design av alla företag inom denna industrin syns. Detta skapar en upplevelse som många söker efter, vilket är något jag inte funnit inom Android. Jag känner en stark förvirring när jag bläddrar genom operativsystemen, det är ingen röd tråd ut känns som det är tredje parts utvecklarnas uppgift.

Slutsats

Jag nämner här med inga specifikationer eftersom för mig är det irrelevant. Jag har aldrig använt Z3 vilket gör att detta är en svår bedömning. Men utifrån min erfarenhet av Android, skulle jag säga köp Iphone 6. Detta grundas främst på den nu har en större skärm och att det jag sett från Z3 är inget som imponerar mig. Dessutom att en Iphone 6 presterar bättre än Samsung S5 kan äntligen få slut på det här med specifikationer....

Av tobbe134

idétorka, hjälp!

Tjena!

Försöker brainstorma ihop något att göra framför datorn, har ni några idéer för två personer? Viktigt, får ej innebära en bra dator, nivån ligger någon stans mellan team fortress 2 och minercraft.

Tack på förhand!

Av tobbe134

Jag har en late 2013 rMBP 15 tums, och allt flyter på klockrent. Att använda sig av parallellt skrivbord på Mac funkar men jag upplever att man får ett bättre flyt med det vanliga sättet (ha igång ett os i taget). Glöm inte att den har 4k skärmupplösning! Datorn kostar vad den kostar men jag föredrar Mac eftersom bra service och OS X. Värt att nämna att jag versionen med 750m grafikkortet, något som du bör fundera över eftersom iris pro 5200 inte har de högsta prestandasifforna.

Av tobbe134
Skrivet av joary639:

Kör ni fortfarande på denna server? Har inte spelat så länge..
Ursäkta noob frågan men vad är premium?

Om jag inte är helt ute och cyklar så betyder det att du har ett betalt minecraft konto, du kan joina fler server. Exempelvis finns det servrar som tillåter spelare med crackat minecraft, men vissa har en spärr som tillåter endast spelare med riktiga konton.

Av tobbe134

Som ovan säger, det fungerar prima. Jag kör själv Windows 8 på min late rMBP, tyvärr har jag problem med skärmupplösningen. Windows är inte riktigt optimerat för 15 tums 4k upplösning, allt känns suddigt om man tar lägre upplösning.