Inlägg

Inlägg som tobbe134 har skrivit i forumet
Av tobbe134
Skrivet av Inveramsay:

ska du filma mycket kolla in 18-135 IS STM eller nya kitobjektivet 18-55 IS STM som kommer med 700D. Har du inte problem med manuell fokus under filmning finns det trevligare objektiv att hitta som Tamron 17-50 f2.8 VC

Vad har du satt som budget?

Canon 650D har inbyggd autofokus vilket borde väl resultera till att man inte behöver AF i objektivet? Är inte så värst kunnig men låter mest logiskt för mig. Funderar på 18-135mm eftersom räckvidden är stor. Min budget är ca 8000:-

Av tobbe134

Objektiv & erbjudande till Canon 650D

Hejsan!

Jag behöver hjälp att hitta något erbjudande för Canon 650D, finns två alternativ. Första alternativet lyder, jag köper bara kamerahuset för att sedan köpa till ett objektiv eller alternativ två där jag köper ett paketerbjudande. Har Googlat runt sisådär 1 timma nu utan någon vidare framgång, men jag kan inte påstå att jag är så värst bra på att hitta saker på nätet. Om det ej finns något erbjudande kan någon rekommendera ett objektiv för mitt ändamål.

Foto - Kommer nog mest användas till natur bilder. Men dels vanliga bilder.
Film - Filmandet kommer nog va det viktigaste, kommer filma natur/folk/städer.

För att vara extra tydlig behöver jag din hjälp för att hitta ett prisvärt paket eller en rekommendation till något objektiv. Min budget är runt 8000:- för både kameran och objektivet.

Tack på förhand!

Av tobbe134

Äsh, jag tycker att det nya typsnittet är behagligare. Allt känns mer mjukt nu, allt blir behagligare att läsa och angående ikonen tycker jag att den ser helt okej. Skulle dock inte ha 100% svart i ränderna men smaken är som baken.

Av tobbe134

Vilken är den mest prisvärda högtalare?

Tjena!

Behöver din hjälp! Jag tänkte inskaffa ett 2.0 system och har fastnat för dessa Alternativ 1 (lite mer permium version) och Alternativ 2

Min fråga lyder om det är värt dom där extra 350 kronorna? För det mesta tittar jag på film, redigerar lite film, lyssnar på musik. Jag brukar inte höja till MAX volymen om det är värt att nämna.

Av tobbe134
Skrivet av Ozzed:

Kanske en dum fråga men har du kört alla updateringar från Windows update och Modern UI? Använder du startmenyersättare eller kör du "som det är"? Har du kollat program som startas automatiskt? Provat att stänga av alla tjänster utom Microsofttjänster? Minns du om du installerat något särskillt program innan problemen började?

Hejsan!

Om jag inte har fel så sköter windows update sig själv? Men ja, jag sökte efter nya uppdateringar men windows update fann ej några. Jag löste problemet genom att göra en formatering, inget jag gillade men orkade inte felet! Nu har jag stött på ytterligare ett fel dock, texten i modern UI är suddig och apparna flippar typ ut, allt är svart förutom visa områden? Kan länka bild på felet när jag kommer hem. Sitter nämligen på min iphone just nu.

Av tobbe134

Steelseries Sensei Raw (Rubber Surface)! Skönaste materialet på en mus jag någonsin provat. Du blir inte svettig, det är inte plast på sidan av musen utan hela består av det matta gummi materialet. Kostar ca 500kr, fick min för 350kr men det var något erbjudande på Mediamarkt. Rekommenderar den starkt och den lyser diskret vit/blå, snyggaste nyansen enligt mig!

Av tobbe134

Windows 8, Start up error?

Hejsan!

Jag har ett problem som uppstod sisådär 3 veckor efter jag fick min nya dator. Första gången jag fick denna underliga error återställde jag datorn till en tidigare tidpunkt. Hela processen funkade och meddelandet upphörde tills 1 vecka sedan... Har provat uppdatera/installera om grafikkortsdrivrutinerna. Felet poppar precis upp när Windows har loggat in och ger mig två alternativ "skicka informationen till microsoft" eller "stäng ner". Självklart stänger jag ner det och inget händer, allt funkar som vanligt men börjar bli sjukt irriterande nu efter någon vecka.

Bild på felet

Snälla hjälp mig med problemet!

Av tobbe134

Förstod inte riktigt, vill du köpa 3 kort för 4000kr vardera eller allt tillsammans? Mitt tips är ett GTX TITAN som du kan hitta för runt 9000kr, kanske finns en kampanj nu också. Jag har själv inte kört SLI/Crossfire men många här i forumet, men också från redaktören påpekar själva att det kan uppstå problem med SLI/Crossfire. Därför rekommenderar jag dig att du köper ett GTX titan som inte använder sig av fler gpu:er. Lycka till!

Av tobbe134
Skrivet av Shudnawz:

Du har lirat gratis ett tag, kul för dig. Bit nu i det sura äpplet och skaffa ett eget konto, som du har 100% kontroll över.

Haha det har du rätt i, ringde till supporten och fick svaret att jag bröt mot deras regler/lag. Man får tydligen inte ge spel eller sälja till andra personer, jaja får la bli att köpa bf3. Dock fick jag vänta i telefonkön i 20 minuter för att sedan höra att jag bryter mot deras regler och kan inte hjälpa mig.

Av tobbe134

Håller på ringa till deras support men verkar som dom inte kan hjälpa mig eftersom jag inte kan bevisa att kontot är mitt. Vilket är förståeligt men samtidigt handlar det om en mailadress inte lösenordet...

Av tobbe134
Skrivet av Zoidberg:

Du borde skylla dig själv om du fyllde i en slumpmässig e-mail adress...

Läs en gång till. Det är inte jag som har skapat kontot eller köpt spelet utan en kompis till mig.

Av tobbe134
Skrivet av Zache_:

Har du kvar cd-nyckeln kan du (förhoppningsvis) kontakta Origin och be dem om din info, är nog även vara bra att du kan lösenordet.

Men han gjorde ett digitalt köp och då skickar Origin cd-nyckeln till mailen man har angett, vilket då inte skulle fungera eftersom han valde random mail?

Av tobbe134

Förlorat Battlefield Konto, hjälp!

Hejsan!

Vi börjar från början, jag fick/låna ett bf3 konto av en kompis för ca 1 år sedan. När han skapade Origin kontot valde han random e-mail adress ex. 19a392k32o1132@hotmail.com(fråga mig inte varför). Min dator gick in på lagning och kom aldrig tillbaka vilket resulterade till att jag fick en ny dator(den jag har nu). Tyvärr har jag inte kvar mailadressen och hur ska jag nu lösa det här nu? Jag kan fortfarande namnet på gubben och lösenordet till origin men jag kommer inte ihåg mailadressen...

Jag har googlat men hittar verkligen inget. Har försökt att hitta en mailadress till Origin support men det verkar helt omöjligt(?) Värt att nämna att jag inte har något bevis att kontot är mitt förutom om att jag vet gubbens namn och lösenord till Origin. Jag har redan frågat kompisen om mailadressen men har formaterat om datorn många gånger sedan dess så det kan jag redan utesluta.

Hoppas ni kan hjälpa mig, tack på förhand!

Av tobbe134
Skrivet av Primonniz:

Har samma bekymmer.

Har hämtat Uplay PC men får det ändå inte att fungera. Hur gjorde du mer?

Ladda ner Uplay PC>loggar in på ditt konto du registrerade spelet(köpte)>trycker på fliken nedladdning>ladda ner assassin ceeds 3. Lycka till.

Av tobbe134

Assassin's creed 3 hjälp!?

Hejsan!

Kort sagt, jag fick en kod från Geforce och genom den fick jag Assasins creed 3. När jag försöker starta installationsfilen får jag denna errorn "Kunde inte hämta installationsmappen! Installationen avbryts." Någon som kan hjälpa mig? Försökt googla men hittar inget. Ska installationsfilen placeras ut någonstans?

Info från Ubisoft

Spara filen Assassins_Creed_III-The_Tyranny_of_King_Washington_DLC_en.exe på skrivbordet. När du har sparat filen kör du den för att installera det nya programmet.

Spara filen AC3_TyrannyOfKingWashington_DLC3_install_guide_EN.pdf på skrivbordet. När du har sparat filen kör du den för att installera det nya programmet.

Har gjort de både aspekterna och inget funkar.

Tack på förhand!

Edit! Fick det att fungera... jag visste inte att man behövde Uplay pc för att installera spelet. Konstigt nog skriver dom fel info i fliken som öppnas när man har köpt spelet. Var vänlig och ta bort tråd.

Av tobbe134
Skrivet av Follow90:

Har letat men hittar inte vart jag startar adaptiv vsync? kan någon vägleda mig?

Det kräver att ett Nvidia kort. Du går in i grafikinställningar<längst ner står det V-sync. Den är inställd på adaptive i standardinställningar, om inte så är de bara att ändra. (Kan inte lokaliseringen helt perfekt, är i skolan men om jag minns rätt så bör det vara rätt)

Av tobbe134
Skrivet av Daemon:

Är nog överdrivet att kalla detta vanligt men har hört ett flertal gånger om liknande fall där t.ex. folk haft inbrott och sedan fått ett USB-minne eller dylikt i brevlådan med alla dokument som låg på deras datorer som blivit stulna.

Tjuvarna ville nog inte besvära sig att skicka ett USB, istället lämnade de kvar hårddiskarna. Tjuvar förr i tiden.

Av tobbe134
Skrivet av SanyaIV:

Du är inne på fel ställe =P

Nere i högra hörnet så höger-klickar du på PowerStrip och letar efter "Display Profiles" <- exakt det namnet.

Här http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6cViQJ... kan du se hur fönstret ska se ut (vänster på skärmen (ej GPU-Z))

Edit: Har du testat att ändra i Nvidias kontroll panel? (Och jag antar att du har något nyare drivrutiner)

Nu hittade jag det, den arbetar tydligen i 120hz. Kanske jag är förblindad över windows 8 mjukhet eller något i den stilen

http://www23.speedyshare.com/6DRAN/download/3.png

Av tobbe134
Av tobbe134
Skrivet av SanyaIV:

Har själv Windwos 8 och känner att den stödjer 120Hz riktigt bra (i skrivbordet) Som sagt så kan du testa PowerStrip då denna mäter vilken Hz skärmen uppdateras i, länk hittar du i mitt förra inlägg.

Haha fattar inget av programmet, här är bild om du skulle kunna förklara.

http://www23.speedyshare.com/EwqjA/download/Namnlos.png