Inlägg

Inlägg som Aramil har skrivit i forumet
Av Aramil

Om man har en Mac då?

Och om man har en Mac med Mavericks, vad gör man då? (jag är i exakt samma situation - har comhem med båda routrarna i fråga)

Av Aramil

Kolla under ljudkort här till exempel så förstår du nog hur frågan uppstod

http://www.inet.se/produkt/1902218/gigabyte-z77-g1-sniper-m3-...

EDIT: Jag är för övrigt också nyfiken på svaret.

Av Aramil

Gott. Det löste sig! Fick den att hitta skivan.

Av Aramil

Skulle det fungera att bränna ISO:n på cd istället för att köra med USB?

Av Aramil

Den hittades inte : (

Glömde säga att det är 64bitars versionen av Windows 7 professional jag har.

Någon som har ett förslag på vad man kan göra nu?

Av Aramil

Gott! Såg att han skrev det om att han uppdaterat Kernel, men jag lyckades inte dra slutsatsen att det bara handlade om går/går inte. Kunde för mig lika gärna ha varit att det sabbade allt och min dator inte skulle starta mer..

Hursom, tack för infon. Jag återkommer med resultat!

EDIT: Tolkade du det som att man fortfarande skall använda ursprungliga länken längre upp i posten?

Av Aramil

Alltså, jag har Windows 7 professional. Inget Linux alls. Är guiden fortfarande relevant?

Jag har alltså OCZ Vertex 3 MAX IOPS som primary drive i min stationära dator, och inga andra hårddiskar därutöver.

EDIT: Om vi antar att det är relevant för mitt syfte: I första post:en skriver han

"
The list of systems with known issues so far are:
2011 MBP (all configs) - See the update at the bottom of this post
AMD 6xxx series video cards (this is why the new Macs don't get a GUI screen) - See the update at the bottom of this post
Z68 chipsets are not supported by the Linux Kernel at this time. - See the update at the bottom of this post"

Jag har ett Z68 moderkort (Asus P8-Z68VPRO). Betyder detta att jag kommer få problem om jag försöker updatera min firmware på det sätt som föreslås i guiden? (Notera att jag inte kör Linux (se ovan), men deras "flashnings-OS" eller vad man skall kalla det är ju Linux-baserat, vilket är varför jag frågar)

Av Aramil

..

Om du har någon mer specifik länk till en tråd eller något så vore det asnice!

EDIT: För om du menar den här (enda vettiga jag hittade) http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?81226-... så har de tagit bort tråden till vilken det länkas i tråden jag nu länkar till.

Av Aramil

Någon som vet om det Frispel föreslår precis ovan fungerar(/at)?

Av Aramil

Blev det något snabbare när du stängde av internal pll? Jag har inte testat det ännu, men såg också rekommendationen i länken.

Av Aramil

Okej, länken som kerbo skickade var lite köttig. Inte direkt en tråd som handlade om problemet.

Cufos: Haha asså du kan inte missa det. Så här ser det väl ut när du gå in i UEFI BIOS: http://www.legitreviews.com/images/reviews/1615/asus-p8z68-v-... , och som du ser finns där tre knappar till höger (stora rutor med "hastighetsmätare" i). I bilden är "normal" vald. När jag installerade allt (notera att jag också hade/har Corsair Vengeance 1600Mhz minnnen) så var minnena inställda på 1333 Mhz, vilket jag på något sätt då ändrade till 1600 Mhz. När jag testade att aktivera "Asus Optimal"-modet så klockades de emellertid automatiskt till 1640 Mhz eller liknande (det var även i samband med detta som datorn startade om sig vid boot). Så kör på "normal". Men du hittade det ilr?

Tack för din berättelse ad72, nu verkar du ha samma tid som oss ungefär. Frågan är bara hur man får bort (större delen av) de där 15-16 sekunderna. Jag själv har till moderkortet och datorn totalt bara kopplat processor, SSD via SATA3 (intel), Blu-ray-spelare via SATA2, RAM-minnen, PSU med ström, fläktar, nätverkskabel med Internetuppkoppling, skärm genom DVI (Benq) samt tangentbord och mus via USB 2.0 portarna.

Ska f** gå till botten med det här!

Av Aramil

Tack för länken, jag ska kolla igenom den! Angående program som kan ha rubbat inställningar så tvekar jag på det; jag har haft samma "problem" ända sedan endast windows 7 pro. var installerat.

Cufos, har du klockat eller eventuellt valt ett "mode" skiljt från "normal" (eller "standard" kanske det är), typ "Asus Optimal" eller liknande i BIOS? Jag rekommenderar nämligen inte att använda deras färdiga "modes" då det fick min dator att starta om sig en gång vid varje uppstart (innan BIOS, så som du beskriver). Klocka själv om du ska göra det...

Är det någon som lyckats hitta "Quick Boot" (eller motsvarande)? För jag har letat och inte hittat något. Däremot stängde jag av Marvell controllerna samt eSATA (i listan i BIOS så kommer de efter Marvell (namnet innehåller inte "eSATA")), vilket gjorde att det gick ganska mycket snabbare EFTER de där 16 sekunderna.

Kan tillägga att jag inte överklockat någonting över huvud taget.

Av Aramil

16 sekunder innan bios BÖRJAR starta med Asus P8Z68-V Pro, lösning?

Hej,

Har precis införskaffat en dator med följande spec. http://www.inet.se/kundvagn/visa/494781/2011-06-04 (resten torde vara irrelevant, antar jag). Datorn tar 35 sek på sig att boota (tid tills datorn är fullt användbar, från startknappstryckning), varav de första 16 sekunderna består i att skärmen är helt svart och datorn mest ser dum ut och tänker. Efter dessa 16 sek går det fort; BIOS flashar förbi på någon sekund, Windows 7 loggan syns ungefär lika länge, och därefter är den i princip igång.

Finns det något jag kan göra åt de där första 16 sekundrarna?

Tack på förhand!

Av Aramil

Räcker 3 x 800RPM Scythe GT för att kyla ett FD R3 inkl. processor?

Hej!

Tänkte bygga dator enligt http://www.inet.se/kundvagn/visa/489219/2011-06-01. Där jag tänkte ha en Seasonic X-400FL 400W (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=703557) som PSU, och en CM hyper 212 (http://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-pl...) med medföljande fälkten utbytt mot en Scythe GT 800RPM-fläkt (http://www.inet.se/artikel/5321443/scythe-120mm-gentle-typhoo...) som processorkylare, samt byta ut de i chassit två medföljande fläktarna mot lika dana.

D.v.s. totalt tre Scythe GT 800RPM fläktar i chassit, och inget annat. Jag är inte över huvud taget intresserad av att överklocka. Vi bara ha en snabb dator som är så tyst som möjligt.

Inget spelande skall ske på den, så därför inget grafikkort.

Kommer det räcka för att kyla datorn?

Eventuella kommentarer om datorbygget välkomnas också

Tack på förhand.