Inlägg

Inlägg som Bbirger har skrivit i forumet
Av Bbirger
Skrivet av insu:

Jag hänger inte mé, Vippströmbrytare är ju vanlig strömbrytare?

Nej de skiljer lite, en sån låter inte heller strömmen komma rent utan den kommer i pulser eftersom vippan studsar i början

Av Bbirger
Skrivet av Jalle64:

Ja, men det är ju ändå strömmen som försvinner vilket den ju också gör när strömmen går. Vilket ju inte bör påverka hårdvaran i övrigt såvida du inte får någon spik i strömmen innan den "går".

Vissa delar är ju känsliga till powersurges och spänningsskillnader som de inte är förberedda på som uppstår vid strömavbrott/vippströmbrytare.

Det finns ju helt klart ett utfall där modekortet har någon form av procedur som skyddar de känsliga delarna och/eller att strömbrytaren i nätagget inte bryter strömmen rent!
Längre kommer vi tyvärr inte utan att studera elläran och digitalteknik!

Jag har ryckt kabeln på många många av mina datorer och har aldrig upplevt det här, tänker inte bli ledsen den dagen jag får bita i det sura äpplet heller, men risken finns helt klart

Av Bbirger
Skrivet av Jalle64:

Du stänger ju av utan att den hinner spara så där är det ingen skillnad nej. Om den däremot stängs med ett snabbt tryck på knappen ja då hinner den ju detta.

Tänk inte i mjukvara nu utan hur det fungerar i hårdvaran

Av Bbirger
Skrivet av Jalle64:

Och skillnaden är?

går inte via modekortets avstäningsprocedur

Det finns en signifikant risk för att sabba hårdvara om man använder fel strömbrytare ja!

Men jag personligen hade inte orkat bry mig om jag blev tvingad att använda den

Av Bbirger
Skrivet av xfade:

På det gamla chassit måste (borde) det väl funnits en start knapp som gick till pinsen på moderkortet?

I få fall om du inte skall använda chassit till något annat är det ju bara att klippa bort den kontakten.

Vad är det för moderkort du har eve vad är det för datorchassi?

det är ju till en förstärkare, det kan vara en vanligströmbrytare istället för en vippströmbrytare på den

Av Bbirger
Skrivet av FudgieCars:

Tanken var att använda en gammal förstärkare som chassi. Var lite osäker om den startknappen skulle funka då det är annan typ av startknapp.

slit loss en av lampknapparna ni har i huset och koppla till modekortet så startar du datorn genom att vippa på och av norskreset är riktigt nice bara slå på i 5 s

Av Bbirger

ser inte ut som det, visa en graf på GPU last i % under de mest krävande senarion

Av Bbirger

Att ta ett fika med ex'ett kanske kan vara ett bra komplement till blockningen! Personen har ju faktiskt gillat sitt ex någon gång och om det blev ett oklart avslut kanske det är den bästa lösningen

Undra hur mycket kontroll man får när man skriver en iphoneapp, kan man koda en egen som blockar vissa nummer tror ni?

Av Bbirger

Med lite signalbehandling kan du nog räkna ut om du lyckas skydda dig från ljud och isolera motorljudet rätt bra. Men enklare kanske är att på något sätt sniktitta när tändstiften får impulser. Jag har inte tänkt på det men kanske är högspänning där samt blir väldigt dåligt om man är och klipper i de sladdarna

Av Bbirger
Skrivet av Mr.Azum:

vad är en comport för något? :S

Jag har inte fullkoll på hur man räknar varven men är det inte att man mäter antalet tändningsimpulser och sedan beroende på vad man har för takt (2-takt eller 4-takts motor) räknar man ut varven?

Låter vettigt! Steget extremare är att analyser hur motorn låter

Av Bbirger
Skrivet av wORD32:

Tjänar man bra?
Ska du jobba i sverige kommer du väl ligga i överkant av svenssonlön. Men det är svårt att tjäna bra och fortfarande vara stolt i Sverige

Bbirger Jag har en liten fråga till. Det är så här jag har en dröm att flytta till USA och arbeta där.. Tror du att jag har stora möjligheter att få jobb som spelprogrammare där?

Ja det hoppas jag! Sen kommer det ju ta dig några år att ta dig igenom skolan. Efter de åren kanske du kommer på att du kan även appliciera dina madskillz på militärutrustning, hjälpmedel för folk med funktionshinder eller något annat. Då finns det ju absolut buisness att göra i alla världens hörn!

Går i samma banor som dig, vill gärna över och jobba i silicon valley:)

Av Bbirger
Skrivet av wORD32:

Haha självklart inte jag förstår att det är mycket mattetänk men i slutändan om man t.ex. har varit med och tillverkat ett spel så är det väldigt nice att ta åt sig

Ja absolut! Sen ska du ju ha ett jobb oavsett, gör väl inget om det är drygt bara du ser någon form av glädje i det

Av Bbirger

Om du ska jobba som ingenjör måste du tänka på att det är mer vetenskap än en konstform. Du trycker inte i dig massa konstiga substanser, njuter av att se konstiga ljud och höra färger för att sedan vakna upp med ett perfekt spel. Utan på den nivån beskrivs allt och utförs ur matematiska modeller. Dvs. programmering är matte.

Hoppas du blev mer taggad än avstött

Tjänar man bra?
Ska du jobba i sverige kommer du väl ligga i överkant av svenssonlön. Men det är svårt att tjäna bra och fortfarande vara stolt i Sverige

Har du/ni gjort något stort projekt på högskolan eller på jobbet?
Du kommer få massor av chanser på dig. Om jag ska spå din framtid tror jag att du kommer ha svårt att sitta still

Är det lätt att få jobb inom programmerings branchen?
Relativt lätt antar jag.

Är det svårt att ta examen på Högskolan?
JA. Men det är mindre trams än gymnasiumet, vilket gör det lättare för endel.

Kan det vara ganska tråkigt ibland att bara skriva en heldel kod? Har ni några tips på hur man kan hålla sig uppe så man kan skriva mer kod!

Se målet

Av Bbirger
Skrivet av DrumTiger:

Hur kan man få statisk elektricitet med ett plastmunstycke? Jag dammsuger inte heller i datorn, men har lite svårt att förstå hur denna elektricitet skulle kunna uppstå? Var laddas den upp och var kommer den ut till datordelarna?

Du skjuter iväg dammpartiklar as fort.

Sen kan en damsugare också få fläktar att snurra för fort. Snurrar man en elmotor åt "felhåll" så blir det en generator.

Av Bbirger
Skrivet av StabTheDrama:

Du kommer ALDRIG att uppnå samma kvalité och säkerhet som trådat nätverk ger med trådlöst.
Den enda fördelen som finns är att man slipper. Eventuellt också att det blir lite snyggare utan kablarna, men det går att göra jävligt snyggt.

En mikro står i midjehöjd. Det finns ingenting som säger att du måste dra kabeln i den höjden. Ofta drar man vid taket eller golvlister, eftersom där finns en naturlig kant att följa så det inte sticker ut. Ofta har rum till och med 2 väggar. Ibland till och med fler. Jag har svårt att se hur mycket en mikro skulle störa en nätverkssladd.

Aldrig är synd att säga, vill inte ta tråden offtopic men det finns helt klart tillfällen då kablar ger sämre kvalité än trådlöst.

Men jag är absolut med dig, om jag hade något kritiskt och struntade helt i det estetiska så skulle jag dra en kabel rakt över golvet till datorn. Men användaren verkade inte vilja det av just det enkla skälet. Vidare kan en as fet högtalare eller vad som helst med högström/magnetism osv störa en kabel om den ligger för nära

Av Bbirger
Skrivet av StabTheDrama:

Det handlar inte bara om MB/s tyvärr...
Folk som spelar på trådlöst har låga krav.
Det finns bara ett bra alternativ, det är kablar. Det finns inga ursäkter förutom lathet.

Om användaren ligger på 5 GHz bandet som inte delas av någon annan sändare i närheten, inte har mikron igång eller gör något på en annan dator kommer det att funka lika bra, men med vinsten att slippa ha massa nätverkssladd i huset.

Det kan t om. vara en fördel, nätverkssignalen igenom sladden kanske blir för svag efter att användaren lindat in hela lägenheten i den
eller
har varit tvungen att dra den förbi en mikro och får en massa störningar.

Av Bbirger
Skrivet av ZerxXxes:

Jag hade ärligt talat dragit nätverkskabel, borrat igenom eller satt klamrar längs väggen eller vad som helst.
Elnätslösningarna kan funka bra man kan också vara ostabila, beror mycket på elnätet i ditt hus.
Kör du trådlöst kommer du ju inte få ut några 100/100 och det vore ju tråkigt att betala för det och sen ha en flaskhals med en trådlös länk.

Varför skulle inte trådlöst fungera? Grejerna under alternativ verkar kunna leverera. (Ta bort den dryga tonen, är bara nyfiken på din tanke )

Edit: Jag röstar på att du kör det trådlösa alternativet och ligger på 5GHz bandet, speciellt om du bor bland många wifisändare

Av Bbirger

En fråga som inte är knuten till något vettigt.. men vad händer om du försöker bota från typ en USB-sticka med linux på?

Av Bbirger
Skrivet av mechersmith:

Har du testat reseta BIOS? Görs genom att koppla ur batteriet som finns i datorn, vissa laptops har även att det går att reseta om man tar ut laptopbatteriet och sedan håller ned avstängsningsknappen i 10-15 sec.

Testa det samt självklart ta ur alla CD/dvd och USBenheter, annars testa att konsultera denna länken http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01896512...

Av Bbirger
Skrivet av Swippz:

Det blev ju mycket bättre, ska klura lite på det

men om det här är en skoluppgift kanske du kan låta det vara för nu. Läraren kanske blir misstänksam eller så förstör jag någon pedagogisktråd denne försöker följa