Inlägg

Inlägg som MazStudios har skrivit i forumet
Av MazStudios

Utan tvekan det mesta med Peak Design! De har sina rötter inom foto egentligen, men kan kan använda deras ryggsäck till det mesta givetvis. Det jag gillar med dem är att man kan bygga om insidan en hel del på dem. De större har dessutom "konfigurationskuber" med olika setups som man kan ha i.

För kameran har jag en från travel line:
https://www.peakdesign.com/collections/travel-bags/products/t...

Har även stoppat i en tech pouch i:
https://www.peakdesign.com/collections/pouches-cubes/products...

Som vardag/jobb kör jag med en Everyday backpack zip 20L
https://www.peakdesign.com/collections/all-bags/products/ever...

Samt en liten techpouch i den med för allehanda nyttigheter.

Av MazStudios
Skrivet av pg0n:

Du är tvungen att köra på lägre hastigheter vid 4x dual rank. Hur bra det fungerar beror främst på din processor (Alla är olika.), men kolla hur både moderkort och processor klarar fyra dual rank stickor.

Då kanske det bästa alternativet är att vänta på 96GB helt enkelt. Sen får man se hur ddr5 mognar framöver?

Av MazStudios
Skrivet av pg0n:

DDR5 är inte problemet, snarare nuvarande CPUer. Det är fortfarande problem med att få fyra stickor att fungera korrekt vid högre hastigheter/XMP, det blir ännu krångligare om man kör dual rank stickor.

Ett alternativ som kan fungera bättre är de nya 48gb stickorna som ska komma ut, då kan du iaf få in 96gb på två platser. Lite oklart kring kompatibiliteten dock.

Just ja, läste precis idag att det är på G 24/48Gb stickor. Intressant. Men du säger att om man skippar xmp, så funkar det bättre?

Av MazStudios

4*32GB DDR5 - Problem lösta med 4 stickor eller fortfarande krångligt?

jag har just nu 2*32GB DDR5, men överväger 4*32, för den totala mängden 128GB. Håller på en del med video och känner att 64GB ibland är på gränsen. Photoshop funkar dock fint med 64GB.

Men. När jag uppgradera burken till ett asus strix z690-f gaming samt i9 12900kf så kom jag aldrig på tanken att kolla om det fanns problem med ddr5. Men det gjorde det naturligtvis och mina tidigare stickor, 4 st, funkade självklart inte. Fick byta till 2*32GB och det funkade bättre.

Men det skavde ju lite och har försökt hålla mig uppdaterad. Är ingen inbiten byggare, utan gör det bara när det behöver uppgraderas. Däremellan håller jag mig inte speciellt upp-to-date så att säga. Så vid varje nybygge måste man ju plugga ikapp.

Så. Som jag förstått det ser det ut så här idag gällande DDR5. 2 stickor. Inga problem. 4 stickor. Känsligt läge. Men, det kan gå om man inte använder xmp.

Är detta korrekt eller har det skett några framsteg med detta? Såg precis igår något om att kingston har släppt 2*32, som funkar som 4 stickor för den totala mängden 128GB. De är dessutom på 6000MHz. Hittade detta lilla klipp angående dessa stickor:
https://www.youtube.com/shorts/QyxrP3t4IV4

Kan någon hjälpa mig reda ut detta spektakel? Är alla setups med 4 stickor DDR5 krångligt, eller blir det bara det när man använder xmp? (som jag förstått är överklockning?) Är de nya stickorna från kingston lösningen?

Jag har även läst att det överlag är sämre med flera stickor än 2?

Stort tack på förhand!

Av MazStudios
Skrivet av perost:

Recensioner på 950 Pro har börjat dyka upp nu. Här är Anandtechs recension, som vanligt mycket djupgående.

Äntligen lite mer info! Tack.

Av MazStudios
Skrivet av fax110:

Nog borde du kunna Gulla lite med inte så du får ta moderkortet på en ny beställning och behålla ssd på den gamla beställningen?

Ja, Inet brukar vara väldigt tillmötesgående. Mitt moderkort sen ca två år tillbaka brakade ihop nyligen. Skickade in om de hade andra med 2011-sockel. De sa nej, men att det fanns garanti kvar fortfarande på det jag hade, så de tyckte jag skulle skicka in för koll och få pengarna tillbaka. Top notch.

Av MazStudios

Jag har beställt en 950 Pro faktiskt. Men som redan nämnt, den skjuts upp hela tiden. Även den NDA som ligger på det hela har skjutits upp flera gånger. Därför vi iten fått se några tester än fattar jag det som. Beställde min på webhallen, som idag ändrade det till första november. På andra ställen har jag sett det skjuts fram ända till slutet av november. Frustrerande minst sagt ha ha

Av MazStudios

Blandat potpuri

Har en hel hög med prylar som ska ut nu:

- Corsair 32GB (4x8GB) DDR3 CL10 1866Mhz VENGEANCE Quad Channel
- GeForce8800GTX
- i7-920 2.66GHz LGA1366
- i7-3820 LGA 2011
- P6T-DeluxeV2 + i7-950_1366 + 12 GB OCZ DDR3 PC3 10666 Gold Triple Channel Memory (Någon av minnesmodulerna är lite hawai sådär, men kort+cpu funkar)
- Soundblaster Audigy 2
- Orchid Technology Fahrenheit 1280 (duktigt gammalt vgakort)

Välj, vraka, kom med ett bud

PS.

Bild på allt

Av MazStudios
Skrivet av ziim0n:

Som ovan, prova först med att byta både kablar och s-ata portar, om du nu inte redan gjort det.

Synd att folk alltid ska lära sig att ta backups på viktigt material genom den hårda vägen

Yes, testat.
Ja, visst suger det =/

Av MazStudios
Skrivet av Printscreen:

Har du testat att byta SATA-port eller dator?

Yupp, testat.

Av MazStudios

Min agility syns inte längre i win7 eller BIOS

Hejsan

Mitt första inlägg här. Tråkigt det ska bli ett sådant dystert =/

Köpte 2009 en ssd, agility från ocz. Den fungerade fint. Köpte sedan ny, en vertex 2, och den gamla fick då istället tjänstgöra som cache för t.ex. photoshop osv. De aktuella bilderna jag jobbar med ligger med andra ord just där.

Uppdaterade den sedmera till v1.6 som är den senaste. Efter det har den ibland försvunnit från explorer i datorn. men startat om vilket resulterat i den återvänt. Men igår försvann den igen, och kom inte tillbaka vid omstart. Den finns itne ens i BIOS.

Skickat ett inlägg i OCZs forum, men lösningen där verkar bara vara nått som kallas destructive flash, vilket betyder allt raderas. Och det är just det som itne får hända då jag har massa jobb där.

Finns det verkligen inget jag kan göra?

Väldigt tacksam för hjälp.