Inlägg

Inlägg som mUpp har skrivit i forumet
Av mUpp
Skrivet av Dr.Mabuse:

@mUpp: Spontan gissar jag på skadlig kod. Din bild kan jag inte se, vekar inte vara i presentationsläge, så det är svårt att dra några slutsatser. Kan du justera?

Hej!

Märkte också detta nu.
Se nytt försök med bilden:

https://www.pixeltopic.com/image/oyxwfldfemdjdjh/

En återställning av Windows kanske vore att testa då? Har kört igenom fullständig sökning med tre olika antivirus-program utan att få träff.

Tack för din respons!

Av mUpp

Kan Windows ha gjort en återställning av sig själv? Datorn hänger sig kontinuerligt

Hej!

Här kommer infon kring problemet:

Jag har en HTPC/Server som mestadels kör Plex. Den rullar på 24/7 och har inte krånglat ö.h.t på snart 3 år. För drygt 2 veckor sedan fick jag ett sms av en polare om att servern låg nere då jag var bortrest. Väl hemma slog jag på skärmen och möttes av en helt lila bild. Tryckte på reboot-knappen och fick upp en blå skärm med en ruta i mitten "!!! Warning !!! No bootable device is detected. System will enter the BIOS Setup Utility".

Där och då var slutsatsen att min SSD gett upp. Men döm om min förvåning när jag stängde av datorn med strömknappen, väntade en liten stund och sedan provade att starta den igen. Då fungerade allt precis som vanligt, i ca 2 dygn. Sen hade den låst sig igen, denna gången utan lila bild utan jag såg bara Windows-skrivbordet. Detta har sen repeterats ungefär 5-6 med något dygns mellanrum.

Tänkte att datorn kanske blev överhettad och blåste ur den på damm, såg till att inga fläktar gett sig och tog även ut det externa grafikkortet för att se så att inte det var boven i dramat. Fungerade återigen bra i något dygn, men igår kväll låste den sig igen. Då gjorde den det medan jag höll på att använda den. Jag kunde få upp startmenyn 2-3 gånger innan datorn till sist slutade svara på alla kommandon.

Googlade runt och fick tips om att kika i "Tillförlitlighetshistoriken" och det är här jag börjar ana oråd. Den visar nämligen bara historik fram till för ca 2 veckor sedan, d.v.s exakt samma tid då fenomenet uppenbarade sig för första gången. Dessutom ser det ut som att den har installerat om varenda drivrutin och en mängd Windows-relaterade program. Se bilden nedan:

http://forumbilder.se/G7DCL/win10

Jag drar slutsatsen att mina problem började i samband med detta så den stora frågan är egentligen huruvida detta bör ses som ett mjuk eller hårdvarurelaterat problem? Har kört en rad olika benchmarks på datorn och inget program visar något som helst fel avseende hårdvaran.

Varenda drivrutin är uppdaterad, BIOS är uppdaterat, Win-update likaså.

Tacksam för tips om vad som kan ha hänt!

Av mUpp

Macbook Pro (Late 2013) fastnar under uppstart

Min sambos dator gick häromdagen helt plötsligt inte att starta. Apple-loggan visas, den börjar ladda men det går trögt upp till ca 70%. Till sist stannar den och stänger av sig. Har läst runt en hel del och det mesta pekar åt en trasig hårddisk. Men jag lyckas komma in till skivverktyg via OS X Installer och kan där köra diagnosverktyg på hårddisken som inte ger några felmeddelanden, vilket ger mig lite hopp. Fick i efterhand reda på att den vid ett flertal tillfällen startat om sig själv: https://support.apple.com/en-us/HT200553

Ni förstår säkert själva att jag inte vill prova att blåsa datorn då den innehåller väldigt mycket värdefull, icke backupad, data. Så alla tips på vad felet kan vara och hur jag kommer runt det, eller på annat sätt kan få ut info från hårddisken, mottages tacksamt!

Självklart är alla möjliga startkommandon från Apple utvärderade, utan lycka.

Tack på förhand!

Av mUpp

Asus RT-AC56U

Har bytt upp mig och säljer därför denna väl fungerande router. Router + nätadapter. Finns säkert en kartong på vinden om jag letar.

700:- och jag ser helst att den hämtas i Göteborg med omnejd.

Läs hela annonsen här

Av mUpp
Skrivet av ZonCo:

Sista chansen.

3500kr exkl. frakt för enbart NAS. Får jag inte det eller högre så behåller jag den.

Har skickat PM, vill köpa den!

Av mUpp

Ett betydligt bättre val? Om än tillfälligt pga kampanj

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/191411-a...

Av mUpp
Skrivet av sYph:

Det där problemet har jag också på alla mina maskiner. Min personliga gissning är att det tar så lång tid att komma upp i full hastighet på NER-testet att UPP-testet inte hinner klart.
Detta baserat på att alla mina trådlösa enheter inte kommer upp i 250 (som är min hastighet), samt att när jag testar mot en annan server, tex Luleå (eller vilken stad det nu är) så går det bra.

Tack för ditt snabba svar!

Provade själv nu att ange Luleå istället och mycket riktigt så landade testet på 104,90mbit/s upp. Mot Sundsvall landade uploaden på 104,49, mot Stockholm 106,04 och mot Malmö 106,33.

Problem solved Trevlig fredag!

Av mUpp

Oförklarligt låg upp-hastighet på trådbunden dator (Fiber)

Hej,

Jag har 100/100 fiber från BBB. Denna hastighet överträffas med råge av alla mina trådlösa enheter, oftast ligger jag runt 115/115. Däremot har min HTPC/Server problem med uploaden. Ner går den först upp på 250 och räknar neråt för att alltid landa mellan 110-120. Upp har jag aldrig kommit över 65, oftast ligger det runt 45-50. Denna är givetvis ansluten med kabel och nu börjar mina tankar snurra ifall det skulle kunna vara själva kabeln som är mysteriet?

Senaste drivrutiner på allt, senaste firmware i routern. Detta problem har funnits sedan dag 1. Nedan hastighetstest gjordes nyss med ett par minuters mellanrum. Har några spontana idéer på vad jag kan prova?

http://www.ladda-upp.se/bilder/wkghlkfejyzclw/

http://www.ladda-upp.se/bilder/jvtponwobbhbkv/

Tack på förhand!

Av mUpp
Skrivet av Svensktiger:

Olika diskstorlekar måste monteras minst parvis för att undvika "bortslösat" utrymme.
Så med en till 4TB kunde volymen utökas med 1TB.
Förutsatt att du kör SHR såklart

Tack! Jag tänkte inte alls på att det var SHR jag körde och inte en vanlig RIAD 5. Nu när jag kikar i kalkylatorn så har jag, precis som du säger, frigjort 1TB extra utrymme.

Då dog inte en disk förgäves

Av mUpp

Byte av trasig HDD i NAS, nu nästan 1TB mer fritt utrymme?

Hej!

Igår pep min Synology DS413j om att en disk var dålig. Jag hade då 3*3TB Seagate och 1 WD Red 4TB disk i den. Det ger totalt 9TB användbart utrymme och 1TB "döutrymme" från 4TB-disken.

Den disken som var kass var en 3TB-disk som ersattes av en ny WD Red 4Tb. Detta skulle ge mig samma totala användbara utrymme som tidigare, men nu med 2TB "döutrymme", vilket så också är fallet när jag kollar efter.

MEN. Det som ger mig huvudbry är att jag gick från drygt 100GB ledigt utrymme innan den dåliga disken byttes ut till 1,05TB ledigt enligt DSM. Finns det någon rimlig förklaring till detta eller jag tappat nästan 1TB data? Det ska ju vara omöjligt i en RAID 5-konfiguration om inget annat går snett, och det har inte skett mig veterligen.

Idéer?

Av mUpp

Med risk för OT här men i mailet från Dustin Home står det att den ska lanseras på söndag kl 12, men det blurrade priset ser ut att vara fyrsiffrigt. Frågan är - Ska man slå till nu eller vänta?

Av mUpp

Kan det vara detta som spökar?

http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=sv&answer=271693...

Min nya telefon klassas väl som en ny enhet, men jag trodde att befintliga domäner kunde fortsätta registrera nya enheter.

Av mUpp

Får inte exchange-sync att fungera

Hej,

Bytte igår från en Iphone 4S till en 5a och valde att säkerhetskopiera min gamla telefon och återskapa den nya från säkerhetskopian.
Allt fungerar fint, men av erfarenhet sen tidigare måste man fylla i lösenord för alla sina mailkorgar på nytt.

Efter att ha gjort detta fortsatte telefonen att klaga på "Kan inte hämta e-post, Anslutning till servern misslyckades".
Jag valde då att radera alla mailkorgar och lägga in de på nytt, tänkte att det kan ju inte skada. Sagt och gjort, jag provar med min första mail (exchange) men den fortsätter klaga direkt. Testar då min jobbmail (också exchange) och denna fungerar.

De mailkorgar som inte fungerar kör vi via Google Apps då jag är med i två bolag, den som fungerar är via en större koncern där jag är anställd.
Min kompis mail (Google apps) fungerar som vanligt, och jag har identiska inställningar ifyllda på min telefon, men får ändå upp felmeddelandet.

Jag känner mig helt lost eftersom jag aldrig haft problem med detta tidigare, och därför vänder jag mig nu till er.
Någon som har en aning om vad det är som gör att det felar?

Bifogar två bilder så att ni själva kan bedöma. Den första är fungerande och den andra är det inte.

http://forumbilder.se/CDLCP/prntscrn2.PNG?width=150

http://forumbilder.se/CDLCP/1prntscrn1.PNG?width=150

All hjälp mottages tacksamt!

Av mUpp

Ändra ordning på mailkorgarna i iPhone?

Hej,

Har ett flertal olika mailboxar i min iphone och hittills verkar telefonen ha lagt dessa i någon slumpvis ordning. Tänkte ordna upp det lite men kan inte hitta någonstans där man kan ändra ordningen på hur de ligger.

Är det möjligt?
Om inte, hur sorterar telefonen upp dessa eftersom de senast 2 skapade hamnade nederst och näst överst.

Tacksam för svar

// Björn

Av mUpp

Byta ut Home Server mot Readynas NV+ ?

Hej!

Skulle behöva lite råd från er här inne då jag får i funderingar kring ett byte till NAS från Home Server.
Just nu har jag en Scaleo 2205 med 4*1TB diskar. Har inte upplevt några problem förutom en disk som dog i samband med en flytt, vilket medförde att jag tappade 1tb film.

Home Server kör ju inte raid utan jag har duplicerat mina folders för musik, bilder och program, vilka jag värderar högst. Dock skulle jag helst vilja köra en Raid 5 lösning för att helt utesluta att ett ras skulle påverka det jag lagrar.

Just nu säljer Netonnet ut Netgear Readynas NV+ för endast 2190:- utan diskar. Tror ni denna skulle kunna klara av jobbet?

Det jag absolut främst använder min Home Server till är lagring av film, som jag sedan streamar via en popcorn hour till teven. Detta kan jag inte tänka mig skulle vara några problem med NV+, även om jag läst att den är rätt långsam att överföra filer till.

Det jag dock har mer frågor kring är själva raid-hanteringen. Det var några år sedan jag sysslade med detta nu så skulle behöva en refresh. Om jag väljer att sätta upp en raid 5a, behöver alla diskar vara exakt likadana då? Om jag skulle börja med 3 diskar, kan jag sedan expandera raiden genom att addera en till disk, eller måste jag göra om hela raiden från ruta ett då?

Tanken är att slutligen köra 4*2TB, vilket skulle räcka en lång tid framöver för mig. Men om det kräver att man behöver exakt likadana diskar skulle jag bli tvungen att köpa 1-2 spare att ha på hyllan, och då är jag rädd att hela projektet skulle bli lite för dyrt.

Kom gärna med råd och tips! Jag är som sagt nöjd med Home Server men oroar mig alltid lite för att risken för ras finns utan möjlighet att återskapa.

// Björn

Av mUpp

Jag kommer prova med annat PSU innan jag gör en RMA på brädan. Har googlat en del och hittat runt 10-15 trådar på diverse forum där folk har just detta problemet.

Vad som dock inte hjälper mig är att folk löst problemen på olika vis. Vissa har bytt till minnen som kör 1333MHz och fått det att fungera, andra har bytt ut moderkortet och en del har helt enkelt laborerat runt med minnen, clearat cmos etc.

Men faktum kvarstår att just detta moderkort verkar vara lite kinkigt för vissa.

Av mUpp
Skrivet av Luxs:

Jag har nu testat alla kombinationer av minnen som jag kan komma på, och har lyckats fått fram ett ljud när man starta datorn, allt är som vanligt bara att de första som händer är att datorn piper 2 korta pip när man starta den, i manualen står det " 2short: CMOS setting error" finns det något mer man kan göra än att köra clear cmos för att eventuellt fixa detta? för clear cmos gör ingenting.

Vilken kombinationen blev den "vinnande" för din del? Prova att cleara cmos grundligt genom att ta ut batteriet någon minut.

Av mUpp

Hej

Manualen säger att de olika ledsen visar hur pass hög belastning de olika delarna har
Men min erfarenhet säger mig att när alla leds lyser, d.v.s från grönt till rött så är det något fel.

På ett tidigare moderkort jag haft så lös dessa just vid starttillfället men slocknade sedan efter post.

Av mUpp

Hej

Ja, precis. Datorn går igång, alla fläktar och hddn spinner upp men den ger ingen bild till skärmen.

Har som sagt provat att flytta runt minnena, men kan inte prova grafik och minne i en annan burk då jag inte har tillgång till detta.

Är erfaren inom datorbygge så det är frustrerande att inte få igång det hela. Vad jag kunde söka mig till här på forumet har folk löst sina problem oftast genom att just flytta minnena, cleara cmos etc men inget av detta har hjälpt.

Får inte post-pip vid några av scenarierna.

Av mUpp

Nybyggd dator postar/startar inte

Hej!

Har precis byggt ihop en dator baserad på ett paket från Komplett, med några mindre ändringar. Spec enligt följande:

Processor: i7-950
Moderkort: Gigabyte X58A-UD3R
Minne: 3x XMS3 1600MHz 2gb
Grafikkort: Sapphire HD5870 1GB
Nätaggregat: Chieftec Super Series 650w

Problemet är att den inte ger ifrån sig några som helst pip. Allt kablage är (vad jag kan se/läsa mig till) inkopplat. Ja, 12v kabeln vid processorn sitter i. Jag har provat med ett annat grafikkort, ingen skillnad. Jag har provat att placera om minnena, ingen skillnad. Jag har provat utan grafikkort, ingen skillnad.

Dioderna på moderkortet lyser (grönt, gult, rött) för Phase LED och NB Phase LED. Dessa lyser konstant från det att man trycker in startknappen tills dess att man stänger av.

Inga pip, ingen bild.

Har ni några idéer om vad som kan vara fel? Känns som att grafikkortsproblem är uteslutet med tanke på att jag provat 2st. Minnena har jag flyttat om alla 3 och detta har inte resulterat i någon skillnad, så det känns inte heller så troligt. Kan det vara moderkortet som helt enkelt inte vill?

Har provat att köra riggen utanför chassit på antistatpåsen, samma sak då.

Alla tips mottages tacksamt!