Inlägg

Inlägg som Heinel har skrivit i forumet
Av Heinel

Så länge det är låst till gameworks kommer det vara en perentes, när de andra får fart på det blir det en standard. Nvidia ha haft många imponerande lösningar som bara blivit halvmesyrer pga deras inlåsning. Ska det bli bra måste spelen göras från grunden för raytracing, men vem utveckar ett sånt spel och förlorar hela konsollmarknaden och en stooor del av pcmarknaden?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Icte:

Jag spekulerar även att 2080 och 2080 Ti kommer att kosta mer än 1080 Ti då det tidigare ryktades om att NVIDIA har ett stort överskott av osålda Pascal grafikkort i lager (något som återspeglades när de plötsligt fick in 1080 Ti Founders Edition på deras hemsida i de flesta regionerna) och väljer att fortsätta sälja både Pascal- och Turing grafikkort samtidigt fram tills dess då de släpper 7 nm grafikkort - vilket om jag hade rätt blir någon gång innan sommaren 2019.

Det här är helt säkert anledningen till lanseringen av 2080 och 2080ti samtidigt. Alla kort under 2080 skulle kannibalisera på deras försäljning av stora 10xx lager, men att endast lansera 1 kort(2080) skulle inte vara någon vidare lansering. Speciellt om 2080 inte slår 1080ti nämnvärt på fingrarna gällande pris eller prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Skulle säga att samsung q7f är motsvarande nu. Förut var 8000 serien paneler med ”kvantprickfilter” dvs det som samsung nu kallar qled(samt höjt priserna med 5000kr). Bondfångeri

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av macbang:

förstör allt med att säga " LG OLED "

Men så kostar ju billigaste 77” 90-papp också

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Haszan:

Alltså, jag förstår det farliga med att köra 150 km/h, men det kunde ha gått ännu fortare, det kunde ha varit mitt i stan eller på landsväg, vilket hade varit mycket farligare, det kunde ha varit andra bilar på vägen, men nu eftersom det ändå var på en tom motorväg mitt i natten så tycker jag inte att det var lika farligt.

Nu tycker jag väl inte att 150km/h på motorväg är så farligt men... du kommer med lite omogna bortförklaringar. Det var ju uppenbarligen minst en till bil på vägen;)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Laine:

Tjo, här var det inte mycket drag. :- )

Har arbetat lite smått med projektet hela tiden, men lånade ut större delen av hårdvaran till en parallell grej och den återvände livlös vilket satte lite käppar i hjulet. Vi får se hur det ordnar upp sig med nya prylar.

Tills vidare, lite nytt trams - Placerat om pumparna, bytt ut mot matta nickel-kopparrör.

https://i.imgur.com/M17cX9u.jpg

https://i.imgur.com/yk53ry0.jpg

https://i.imgur.com/igRxoKA.jpg

https://i.imgur.com/Txfzuik.jpg
Fattas fortfarande något som binder ihop fronten med resten av chassit, just nu är det bara en väldig klump. Inte en aning vad lösningen kan tänkas vara.

Lite lagom pinstriping på fronten skulle se bra ut. Fö riktigt fint byggt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Raptor:

Det är så att jag letar efter en högtalare till min mor. Hon vill ha nåt i köket för att kunna lyssna på musik som hon har lagrad på sin tablet samt även kunna lyssna på radio. Ljudet ska ju också vara OK såklart, men hon är dock inte särskilt kräsen. Priset ska helst ligga på max runt 1500:-.

Jag har hittills främst kollat på dessa:
Yamaha WX-010
Sony SRS-ZR5

Tar gärna emot åsikter på ovanstående högtalare, men självklart också tips på andra liknande

Tycker att du kollar på vettiga produkter med modern mjukvara, slänger in audiopro addon c5 som alternativ, har fått mkt bra kritik i tester för både ljud och funktionalitet.
Ex:
https://www.whathifi.com/audio-pro/addon-c5/review

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av KingCobra:

Har denna https://www.hifiklubben.se/stereo/radio/argon-inet2-musikstre... kostar lite men är helt överlägsen. Köpte en för 3 år sen , kostade då 1600 så den har blivit dyr tyvärr. Men som sagt...grymt bra. Vet inte om den har BT dock...men spotify conmect är ju smidigt.

Överlägsen vad? Har haft ett par argon produkter genom åren men skulle inte beskriva någon utav dem som överlägsna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Har varit ett par gånger som nya okända aktörer sålt refurbade telefoner som nya.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Yonie:

Kan vara värt att påpeka som påminnelse, eftersom folk verkar ta det för givet: öppet köp är ingenting som "gäller" efter pengarna bytt hand. Det finns ingen lag eller regel som sätter krav på det, utan säljaren kan erbjuda det om den så vill. Därför ska man alltid ska fråga i butik och kontrollera på hemsidor.

Ta inte öppet köp eller bytesrätt för givet. Undersök alltid.

Black Zero, du verkar lite fixerad på att uppgradera CPU:n. Behöver du verkligen det? Om du ser förbi din känsla en liten stund, och istället staplar upp faktiska fördelar med att byta.

Jo, vid distansavtal har du lagstadgat 14 dagars ångerrätt från att man mottagit varan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Är väl lättare att ägande och hela köpesumman byts nästa månad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

**bort //mod**

Det finns så många olika sätt att tänka på, både gällande bil och ägande. Hur gamla är barnen? Kan inte ge några specifika råd till dig men kan säga hur jag tänkte.
Köpte en ny bil som ska ägas 7+år då det (för mig) är en rimlig avvägning.
1. Har 3 barn(0, 2, 4år) dvs en vanlig bil blir full. Om man tänker på ett par års sikt. Vill barnen ta med någon kompis/ska någon mor- eller farförälder följa med på utflykt. Satte krav på 7 säten
2. Många barn i bilen, nappar/leksaker tappas. Krav automat
3. Ingen finlandsfärja till bil
4. 4WD
Hade lite fler krav men för att komma till saken. Det finns 2 små MPVs på marknaden som ger bra flexibilitet som är överlägsen kombi för barnfamiljer(har även en bmw 525i) men känns relativt nätta att ratta runt.
- BMW 2-serie Gran Tourer
- VW touran

Slutade för mig med en 218d xdrive, men båda bilarna bör provköras.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av cyprus:

Så man kollar inte specs innan köp? Det kallar jag knappast scam utan ett dumt beteende från köparen. Har man inte den basala kunskapen vid inköp av hårdvara kanske man ska be om hjälp.

Då får du gärna förklara meningen med produktserier och produktnamn om de ändå inte står för något. Tänk om intel helt plötsligt halverade mängden L2 cache på vissa 8700K utan att säga något så att den presterade 40% sämre. Enligt ditt resonemang får man alltså skylla sig själv om man inte synar varje tänkbar aspekt/spec av just det exemplaret innan man köper? Helknasigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av cyprus:

Att köpa datorkomponenter kräver ju lite mer kunskap än att köpa en liter mjölk. Att kolla upp VAD du tänkt köpa INNAN du trycker på köpknappen är väl en bra idé. Att ropa scam är ju bara löjligt.

Problemet är ju att man kan göra sin research och ändå bli lurad. Man läser tester, bestämmer sig för ett 1030 men anar föga att tillverkaren, efter alla recensioner är gjorda, i tystnad smugit ut något helt annat med samma produktnamn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av anon285805:

@Rupenbritz: Nästa år så kommer Samsung släppa ut några TV modeller med MicroLED

https://www.zdnet.com/article/samsung-begins-microled-tv-pre-...

Nja, modulära jättedisplayer för företag skulle jag inte kalla ”TV modeller”.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Är inte riktigt i samma situation men har 3 barn där den äldsta precis fyllt 4. Mitt råd: köp inte för litet, det kan råka komma en till. Köpte relativt nyss en 218d xdrive gran tourer, flexibel, rymlig och trevlig att köra. Tar den precis lika gärna som min 525i xdrive. En mindre MPV känns oslagbart, mkt lastutrymme eller 3e sätesrad. Köp för guds skull en automat om du har barn. Har inte köpt det förut men det är guld då barn har en tentens att tappa nappar och saker vid precis varenda rödljus. Så spana in 2 serie GT eller VW touran om du inte vill gå direkt på en finlandsfärja:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av M89:

Blir ju inte lätt att driva en politik när ingen av de andra partierna vill ha med dem att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Inga vill prata med oss, därför röstar vi tvärtemot den politik vi säger oss föra - S(kit)D(umt)

Av Heinel
Skrivet av BobbanLCD:

Intressant!

Läste om detta med local dimming då Netonnet rear en Philips med det och jag var inte så insatt i tekniken. VA har en större chans att likna en plasma då med andra ord.

Ju mer info man får desto mer osäker blir i alla fall jag. Jag tror det är så enkelt som att jag ska strunta i vilken panel det är och gå på andra saker istället. Med så många inställningar lär jag ju få till en bild jag gillar.

Dock undrar jag om inte det är så att VA likt min plasma blir ganska varm vilket en del med IPS noterat då det i ett fall var så att ägaren till en kunde sänka sin AC hemma när han bytte från VA-panel till en IPS. Vissa skärmar är verkligen som brasor vilket en del kan uppskatta om de har kallt på vintern.

Nej, det blir eventuella kampanjer som får avgöra detta nu men stort tack för ditt kunnande. OLED är uteslutet för min del för inbränning skulle direkt bli ett problem med tanke på det material som jag tittar på.

Är ju bara att kolla på förbrukningen, ungefär lika mkt blir ljus, resten blir värme;)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Tror du får ge tydligare information om vad problemet är om du ska ha hjälp. För senaste beskrivningen skiljer sig nämnvärt från trådstarten. Har ni tillgång till både filer och lösenord, men programmet strular, så har kanske krypteringstjänsten en teknisk support?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Varför skulle någon anställa någon som har en så uppenbar brist på planeringsförmåga/framförhållning när de redan kunnat välja och vraka i andra omeriterade men drivna personer i flera månader?

Skickades från m.sweclockers.com