Inlägg

Inlägg som neX har skrivit i forumet
Av neX
Skrivet av Jenifer:

Tack för infon Carl, det har gått över 1 timme nu sen jag beställde, vet ej om det beror på att det är natt men endå hade tänkt vara uppe dygnet runt och lira. Så jag skulle sluta leva som vampyr men men där ser man otur då i mitt fall att det skulle trasla just för mig.

Man kan se sin order nyckel direkt vid köpet, det gjorde jag :>

Av neX
Skrivet av Newklear:

Man kan bära runt på hur många champion bags som helst, man är inte bunden till att endast ha en. Det är battlemaster bags som man endast kan ha en utav.

Champion bags innehåller inte alltid 3 commendations. Det är antingen:

3 commendations + credits

eller

1 commendation + champion gear token + credits

2 st daily varje dag som ger 1 champion bag vardera, 2 st weekly varje vecka som ger 2 champion + 1 battlemaster, eller 3 champion bags.

Totalt 20 bags varje vecka... Får man ingen champion token alls så får man i alla fall 60 st centurion commendation med vilka man kan köpa nästan 2 centurion delar med.

Dock är chansen rätt liten att man inte får någon champion token alls av alla de 20 champion bags.

Hade det varit enklare än så så hade nog ganska många klagat, då det redan nu är hur lätt som helst att få PvP gear.

Skrivet av ozo64:

Ok jag ska försöka förklara hur det funkar.

Av pvp vendor så kan man konvertera sina warzone commendations till mercenary commendations. När man skaffat 200 av varje så kan man köpa en champion bag. Bagen innehåller alltid 3 centurion commendations och kan om man har en jävla tur innehålla ett champion item. Det är ett sätt. Bagen kan endast öppnas när man är lvl 50 och man kan bara ha en åt gången så man kan inte grinda och köpa en massa sånna innan man nått lvl 50.

Sen så finns det dailyquest för warzone där man ska vinna 3 matcher. 3 matcher ger antingen en championbag eller en battlemasterbag. Battlemaster kan man endast öppna vid valor lvl 60 så det är inget man har ngn nytta av på länge.
Det finns också weekly där man ska vinna 9 matcher. Den ger 3 bags.

Ilum har på samma sätt en weekly och en daily. Samma rewards.

Centurion är tier 1.
Champion tier 2.
Battlemaster tier 3.

Nu har jag snart fått ihop 39 centurion vilket räcker till en centurion del.

Tack för hjälpen båda, lite knöligt kanske, men tror jag fattar:P

Av neX
Skrivet av ozo64:

jo de sämsta pvp prylarna kan man köpa men det krävs commendations från 13 bags för att få råd med ett item. idag så kommer jag kunna köpa ett centurion item då har jag pvpat i 4 dagar

Warzone används inte för det lila pvp gearet (artefact?) utan för warzone comms köper man centurion comms (?) och sen bags för de högre commendations?

Av neX
Skrivet av ozo64:

mer än jag som är trött på att endgame är ett enda lotteri? krävs ingen skill utan bara tur om man får ngn bra utrustning. har nu öppnat 12 champion bags och har fått 2 implants. smått frustrerande

Kan man inte köpa gear för marks då? Så förstod jag det som.. Annars får någon gärna förklara hur det går till när man köper pvp gear.

Av neX
Skrivet av Itchy Trojan:

Sätt en viss diskussion kring EVE här och , till dem som spelat båda: Vilket av dem har "bäst" grafik? Har inte spelat eve på länge men jag kommer ihåg att det var lite i still med cod 4 angående texturer och effekter, är SWOTR liknande?

EvE fick en update för ett tag sedan, high-res textures på alla skepp och byggnader etc.

egen taget screen: http://img807.imageshack.us/img807/6670/201105281406.jpg

*edit*
Har inte maxat grafiken där dock..

Av neX
Skrivet av Trackmaster:

Det är för att SWTOR körs i administörssläge. Ställ in ventrilo att den startas i administratörsläge så funkar det!

Mjo, fick det tipset i general chatten, hade visst glömt det Så det fungerar nu ivf.

Av neX
Skrivet av RawHead:

Jag kör röstaktiverat själv (med mute på headsettet) men några guildies kör med PTT och det funkar bra för dom...

Jo, ventrilo fungerade ju för de jag pratade med, men inte för mig av nån anledning. Tänkte om det var någon som stött på liknande problem? (Ventrilo har funkat för mig i mängder av olika spel så blev lite förvånad).

Av neX

Ventrilo push to talk

Provade installera Swtor igår och spelade lite, givetvis ville man ju tjöta på vent med guildpolarna från wow som också spelar, men det gick inte. Min vanliga knapp jag använder för att prata (numpad + (vanligt tgntbord)) funkade inte när jag var inne i spelet. Har för mig att man ska kunna adda något till sökvägen på spelets genväg?

Startar spelet som admin men det hjälper inte heller. Satte även push to talk på mouse 3 vilket inte fungerade ändå.

Någon som har liknande problem?

Av neX
Skrivet av JMicke:

Det låter ju som det är datorn som det är fel på, inte spelet ...

Visst, lite är datorns fel, men vad det är för fel har jag ingenaning om prövat allt känns det som. Men AoC känns fortfarande väldigt ofärdigt, kan inte direkt påstå att pvpn imponerade på mig tycker inte att styrningen fungerar bra (för melee då), det fungerar i pve, men rörelserna är för stela, men kanske bara jag som saknar det rätta knycket..

Av neX

Fått två stycken blue screens idag, varav en skedde i samband med avslut av AoC, det ryker från burken nu, är fan knappt spelbart som det är, ska jag få massa andra problem kan det vara

Av neX
Skrivet av Hjulstad:

Om det är första gången du går igenom den zonen så kommer den att ladda ner all info i bakgrunden.. Detta sker i varje zone om du har en ny installation av spelet.. Du kan dock ställa in hastigheten för nedladdning i menyn, bästa är att höja den och afka lite medans den laddar, ev. om du är på PvE server bara fortsätta questa då det inte spelar nån roll med lagget..

Aha! Kanske är det den gör, dock lite underligt då jag valt under options på start-up rutan att den skulle ladda in allt material. Och lagget är så gravt att jag trycker/vrider på kameran och det blir typ 2-5 sec fördröjning innan rörelsen sker, sedan dröjer det ytterligare sekunder innan något annat sker

Och jag spelar på den nya servern Rage, så blir svårt att afka om man inte är i en stad

*edit*
Får dessutom efter varje nerstängning att någonting är trasigt och måste lagas. Spelar ingen roll hur jag stänger ner spelet. Verkar dock vara något vanligt :s

Av neX

...

Kom till Conarch village och givetvis började lagget/hacket igen (latency höjning samt fps drop), vad är det frågan om liksom? Har inga fler förslag på vad jag kan göra åt saken förutom att damma av datorn, men var bara några månader sen sist.. :s

*edit*
Verkar som om att det är någon form av laddningslagg, för efter en liten stund i byn kunde jag springa runt utan hack, vet inte riktigt vad jag ska tro längre.

Av neX
Skrivet av Arius:

Minimum configuration (1024x768, detail reduced) Edit Minimum configuration (1024x768, detail reduced) sectionEdit OS: Windows XP Service Pack 2 or Windows Vista Processor: Intel Pentium 4 3Ghz or equivalent RAM: 1GB Video card: ATI Radeon 9800/nVidia GeForce 6600 DVD-ROM: Quad-speed (4x) DVD-ROM drive Hard drive space: 32GB Recommended configuration (Up to 1280X960, most features on) Edit Recommended configuration (Up to 1280X960, most features on) sectionEdit OS: Windows XP Service Pack 2 or Windows Vista Service Pack 1 Processor: Intel Core 2 Duo 2.4GHz or equivalent RAM: 2048MB Dual Channel DDR2 Video card: NVIDIA GeForce 7900 GTX or equivalent Video memory: 512MB DVD-ROM: Quad-speed (7x) DVD-ROM drive Hard drive space: 32GB

Där har du nog lite av förklaringen iaf, vad spelar du på för upplösning?

Vilket Radeon HD5700 är det du har? 5750 eller 5770?

Som referens så kan jag säga att spelet flöt okej (30-40 fps) på medium i 1920x1080 på min burk när jag hade följande uppsättning:

Amd 1055T @ 3.5 Ghz
8gb DDR3 ram @ 1600 Mhz
Radeon 5770 (som var överclockat, minns inte frekvenserna)

Jag har ett Radeon 5770 nu, men hade ju inte det 2008 när jag spelade sist och det inte laggade apa som nu (på servern Crom, om det spelar nån roll).

Nåväl, tortage funkar rätt bra faktiskt. Får väl, som sagt se om det blir värre senare.

Angående deleta gubbe finns det en liten döskalle vid namnet på gubbe, svårt att se, men om du trycker på den må du skriva in ditt ACC lösen och sen försvinner gubben:P

Av neX

Gjorde en ny gubbe på den nya Rage servern och det laggar inte alls/lika mkt i startområdet som det gör i Old Tarantia.. Får se hur det blir när man kommer ut från Tortage:>

Av neX
Skrivet av Death On Wings:

Problem med din dator.

Tryckte själv bara på High och sen drog på 1680x1050, flyter fin fint.

Spelet i sig är inte någon höjdare, tycket du inte om det innan så gör du det inte nu.
Folk som spelar kallar det PvP när dom hoppar på 3-4 levlar lägre spelare när dom själva är 3 st högre level spelare.
Communityn är till och med värre än i WoW.

Jag har en:
intelcore duo 2.4GHz
Radeon HD 5700
2GB DDR ram

Möjligt att det är de senaste drivisarna från ATI som förstör något? Någon som har koll på det? Spelet bad nämligen mig att installera de senaste drivrutinerna när jag klar med spelets installation.

*edit*
det som verkar hända är att jag med jämna mellanrum får en spike i latency(går mellan 50-1000 ibland) samtidigt som jag får fps drop (från typ 30-40 till 2-8). Vilket gör att spelet känns väldigt svårt att spela, är det någon som har tips på vad jag kan göra åt saken?

Har prövat med att ta bort nya drivers, samma sak, tog tillbaka drivers och kör med Gamebooster för att ta bort onödiga processer när jag spelar, bättre nu, men fortfarande ms spikes och fps drop. Detta sker även med low settings.

Vill minnas att sist jag spelade spelet så funkade det bra, det var snyggt och spelbart (för det mesta, långa laddningstider dock). Men nu är ju uppenbarligen något galet.

*edit*
fps och latency blir knasigt så fort jag snurrar på bilden eller försöker röra min gubbe, då blir det hack på en gång.. :f

Av neX

Ok, provade runt i 1-2h och jag laggar så jävla mycket, helt ospelbart, får fps drop varannan sekund och då har jag nytt gfx kort och skärm sen sist jag spelade (kommer inte ihåg om jag bytt ut något mer). Även med allt på low och particles off var det ju löjligt. Att det skulle se så jävla fult ut och ändå lagga till ibland?? Vad i helvete liksom. När jag testade spelet första gången så funkade det bättre än det gör nu, vet inte vad som är fel men de laggar hårt.

Av neX
Skrivet av Vym:

Det bestämmer du själv. Istället för att trycka Play i mitten så får du möjlighet att välja vilka karaktärer du ska låsa upp.

Ok, då majoriteten är under lvl50 spelar det väl ingen roll då man bara kan ta bort och prova en ny direkt på 50

Av neX

Får error när jag försöker få ett nytt lösenord till mitt account :F

Unchained verkade endå vara lite väl åtstramat. Vill minnas att jag hade typ 4-6 olika gubbar, nu kan jag bara nå två, men vilka då? Vem bestämmer? :s

Av neX

Kör Ubuntu 11.04 med unity:

http://img836.imageshack.us/img836/900/ubuntu1104unitystarwar...

hittade det roliga kommandot: telnet towel.blinkenlights.nl igår ^^

Av neX

Jag som ny användare utav Linux och Ubuntu förstår inte riktigt vad det är som ni tycker är fel? Jag har inte upplevt någonting utav det ni har beskrivit. Stora ikoner, visst, men stor text? Knappast. Problem med ljud, är min laptop utan externa högtalare så ljudet kommer suga ändå. etc.

När jag installerade ubuntu 11.04 så bara funkade allt på en gång, t.o.m. mitt trådlösa nätverk som jag haft problem med andra datorer innan, fungerade direkt.