Inlägg

Inlägg som SpeedyDT har skrivit i forumet
Av SpeedyDT
Skrivet av freedoo:

Om det finns en plombering du råkar bryta när du ska komma åt och ta ut hårddisken så ryker garantin. Din nuvarande hårddisk har med största sannolikhet 2 partitioner varav en är till för att kunna återställa datorn så som den var installerad när du köpte den. Den partitionen får du inte ta bort eller formatera, då ryker garantin.

VIsst borde man få installera om windows om man får ett virus eller andra mjukvaruproblem. Så länge återställningspartitionen är oförändrad, samt har licensnyckeln kvar fastklistrad nånstans på datorn så kan du installera om datorn med det som finns på återställnings partitionen.

Däremot kan OEM licensen blir lite kinkig när du aktiverar windows fler gånger om man ens kan göra det längre med OEM versioner idag. När jag hade en förinstallerad windows xp OEM licens på en laptop jag hade köpt så var jag tvungen att ringa ett nummer under aktiveringen där jag fick en ny aktiveringskod som behövdes för att aktivera windows efter en ominstallation.

Så jag antar att vad dom menar med att en formatering bryter garantin är pga OEM licensen inte går att aktivera två gånger eller nåt i den stilen. Men det låter ändå lite konstigt om det är så. Så fråga om varför en formatering bryter garantin.

Om det inte är nån plombering som måste brytas för att komma åt hårddisken så sätter du bara tillbaka den gamla när du behöver garantin.

Tack för hjälpen, öppnade lite lätt på luckan och såg ingen plomberna så jag bytte ut hårddisken till ett MX100 och det är en väldigt stor skillnad på att boota uppåt datorn, starta program och spela spel!

Självklart kommer jag installera tillbaka den gamla hårddisken om jag skickar in den på reparation. Hoppas bara att garantin gäller!

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT

Jag tror att det kan bero på hårddisken. Satt exakt samma på min nya Y50-70 och datorn kändes väldigt långsam att boota upp, starta program osv. Byte den ut mot en SSD och allting flyter som en dröm!

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT
Skrivet av Oliver91:

de får du fråga lenovo om, jag vet att asus och msi inte bryr sig om det på sina laptops men det kan skilja från tillverkare till tillverkare.

Jag ringed sista minuten till Lenovo innan de stängde och de sa att formaterar man hårddisken så försvinner garantin. Men jag tänker göra en backup av Windows och alla program som följde med och senare byta till ett SSD om några veckor.

Blir det något problem med laptopen så sätter jag tillbaka den gamla hårddisken

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT

Tack för era svar! Kanske en dum fråga, men om jag installerar Windows 10 på hårddisken som medföljer datorn och formaterar senare om den med Windows 10 för att få bort allt bloatware. Det bryr sig väl Lenovo om man skickar in datorn på reparation eller hur?

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT

Gäller garantin om man byter Hdd?

Hejsan allihopa!

Köpte en Lenovo Y50-70 på Webhallen och märkte genast hur långsam hårddisken är. Tänkte att byta ut den mot en Crucial SSD eller Samsung 850 Evo. Men jag undrar hur det gäller med garantin.

Kan man byta hårddisk utan att garantin försvinner eller är det ett nej nej från Lenovos sida?

Av SpeedyDT

Det fungerar inte alls bra för mig, massa problem att installera Windows 10. När man väl har fixat det så är det massa problem med att installera drivrutiner till 970. B.net vägrar ladda ner Starcraft 2 fastän man har fullt fungerande internet.

Så nä, jag går tillbaka till Windows 8.1 för tillfället tills MS fixar allt. Är grymt besviken när Windows 7, Windows 8 och 8.1 har fungerat klockrent för mig

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT
Skrivet av PeNMaX:

Börja med att uppgradera till Windows 10 så din licens aktiveras efter det kan du göra en clean install.

Menar du att boota direkt på USB och formatera om datorn? Har försökt efter ha aktiverat Windows och den vägrar ta emot cd nyckeln

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT

Smart idé! Grattis!

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT

Låter bra! Kanske köper en nästa år om jag orkar inte installera om Win 7 > Win 8 > Win 8.1 till Win 10

Skickades från m.sweclockers.com

Av SpeedyDT

Kommun 940m vara exakt samma GPU som 840m?

Av SpeedyDT

Vet inte om detta har blivit postat redan. Men det verkar som om GTX970 enligt Boris Vorontsov har bara 3,5GB Vram och 0.5GB är vanlig ram som finns på moderkortet.

http://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/2uco43/boris_voront...

Av SpeedyDT

Kan inte Nvidia bil stämd för att vilseleda folk med fel speccs?

Av SpeedyDT

Kan man köra med ett 670 också?

Av SpeedyDT
Skrivet av DeFeCT79:

Har du verkligen ändrat upplösningen till 4k i spelet då?
4K på ett 670 låter ju lite tungdrivet kan man ju tycka.

Jag får inte något spel att fungera bra i 4k med ett GTX 980 (bra=acceptabel FPS)

O ja, man märker det då man ser nästan inga jagades och prestandan är väldigt bra om det är inte så många enheter som slåss samtidigt. Tråkigt att du inte får ditt gtx 980 at fungera så bra med det

Av SpeedyDT
Skrivet av DeFeCT79:

Ja, då kan man ju njuta av knivskarp bild i 5-10 FPS ju

Får ju 60fps på min gtx670 med starcraft 2 så jag kan inte klaga

Av SpeedyDT

Ni måste stänga av filtret och sedan köra 4x för att få en skarp bild

Av SpeedyDT

Tack Treant och Hardware Guy! Ska ladda ner den hemma hos brorsan imorgon!

Av SpeedyDT

Brorsan hittar inte Win 8.1 CD nyckel. Är det kört för honom?

Brorsan som är autistisk har problem med sin dator under veckan så jag har tänkt att traska över till honom imorgon och installera om Windows 8.1. Men problemet är att han har tappat bort sin CD nyckel, han köpte datorn från en databutik här för över ett år sedan.

Sista man vill är att han måste ut och köpa en ny CD nyckel då han har ont om pengar :/ finns det något sätt att få fram CD nyckeln på Windows?

Av SpeedyDT

Har du installerat senaste Firmware till Evo? Hört att det skulle lösa detta problem med att prestandan försämras

Av SpeedyDT
Skrivet av Talarion:

Ja det kan man men man måste göra en upgrade efter du installerat det. Lite märkligt men då kan du lägga in nyckeln och få det aktiverat.

Uppgrade? Hur menar du? Räcker det inte att man sätter in USB och skriver in cd nyckeln?