Inlägg

Inlägg som Brondmaniac har skrivit i forumet
Av Brondmaniac

Ännu en speldator tråd

Hej!
Känner nu att det är dags att börja byta upp sig från min 4,5 år gamla stationära. Då jag är medveten om grunderna angående datorkomponenter så är det tyvärr inte nog för att kunna plocka ihop en helt själv.

Budget ligger på 10 000 - 12 000kr.
Vill såklart ha SSD till OS samt ett antal spel. (240gb lär räcka gott och väl)
Tänkte köra dubbla skärmar.
Vill gärna kunna lira Skyrim på maxade inställningar med mods + ENB.
Vill gärna ha Windows 7.

Om ni har tid över så är jag tacksam för all hjälp jag kan få.

Av Brondmaniac

Okej, har bytt ut GTX 670 mot 280x istället, tack för tipset!

Bytte ut processorn mot en sådan eftersom jag hörde att Intel var bättre för gaming och den hade sjukt bra recensioner. Är detta ett bra val, eller ska jag hålla mig till AMD FX-6300?

Bytte även moderkortet mot detta ifall man vill köra dubbla GeForce-kort i framtiden.

Ser allt annat okej ut? Tänkte om alla komponenter är kompatibla med varandra etc.

Av Brondmaniac

Ny speldator, ser dessa komponenter bra ut?

Hej!

Det var dags för en ny stationär dator eftersom min nuvarande har jag haft i snart fyra år och börjar sakta ge upp. Jag spelar rätt grafikkrävande spel (Skyrim, BF3 etc.) och har en budget på omkring 8000kr (mer eller mindre). Eftersom jag själv inte är alltför insatt internt i datorer så tänkte jag att jag frågar här om tips, feedback och så.

Jag har även mailat en mer insatt polare med de delar jag valt och inväntar nu svar från honom. Eftersom han möjligtvis kan bygga ihop datorn åt mig, har jag inte valt monteringen i kundvagnen. Här är mina komponentval:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4005207/2013-10-14

Har valt mitt grafikkort från CDON, eftersom de tog slut i lager på inet.

http://cdon.se/hemelektronik/evga_geforce_gtx_670_2gb_ddr5_2xdvi_hdmi_displayport_pcie-20304428

OS har jag hemma redan. Notera att jag även tog med en SSD, eftersom jag hade tänkt installera OS + ett par spel på det för snabbare laddning och start av datorn.

Så om ni har något tips eller någon förbättring så hör jag gärna vad ni har att säga.

Tack på förhand!

Av Brondmaniac

Blockerad från bland annat Google, YouTube etc.

Hej, jag har tydligen blivit blockerad från en rad med webbsidor bland annat Facebook, YouTube, Google. Jag har provat att använda olika webbläsare (Explorer, Firefox, Chrome) men det står samma sak.

Här är meddelandet som kommer upp när jag försöker ta mig in på exempelvis Google;

http://i.imgur.com/6XoFVzz.png

Vad kan jag göra för att fixa detta?

Av Brondmaniac

Vad kan jag göra för att åtgärda detta?

Av Brondmaniac

BenQ G2222HDL LED problem "No Signal Detected!"

Hej. Jag har ett problem med min dator/datorskärm. Jag har datorskärmen som nämns i titeln och kör den DVI - DVI på min stationära dator. Alltså, när jag startar datorn så är skärmen helsvart. Om jag startar om skärmen så står det en ruta "No Signal Detected!" Jag har kollat så att alla sladdar sitter i ordentligt , vänt på dem och hållt på halva kvällen.

Jag behövde uppdatera en drivrutin på mitt MSI Radeon HD5670 1GB, för att kunna köra BF3, som jag hämtade gratis från geforce.com/drivers. Har det något med detta att göra kanske?

Av Brondmaniac

Tack, jag tror nog att det blir Microsoft Sidewinder X4! Den var bara 295kr på Webhallen och den har bra kritik. Tack för svaren

Av Brondmaniac

Ett bra tangentbord för (mest) Gaming.

Hej.
Jag är i nuläget i ett rätt så stort behov av ett nytt tangentbord. Ett med en snygg design, sladd (såklart) och bra att spela på. Jag söker inte efter något med ett speciellt märke eller så, så alla förslag är välkomna! Jag har inget stort behov av extra knappar/tangenter
Har en budget på cirka 800 - 1000:-

Tack på förhand / Hampe

Av Brondmaniac
Skrivet av Relemy:

Okej, då går det att utesluta trådlöst i alla fall, men börja med att kontrollera den sedan är de nog dags o höra med din leverantör om de är något galet eller om inte gjort test med annan dator

Okej, ska pröva imorgon. Tack så mycket

Av Brondmaniac
Skrivet av Relemy:

Du sa att du hade internet via kabeltv uttaget då kan du testa att skruva ur koax kabeln och byta sida på den, så den sidan som sitter i väggen sitter i modemet istället. Det brukar hjälpa ibland plus att supporten vill att man testar det när man ringer in. Sedan använder du trådlöst eller med kabel till datorn?

Okej, jag ska testa det imorgon, är inte hemma just nu. Jag kör med kabel till datorn.

Av Brondmaniac
Skrivet av Allexz:

Hade jag varit du så hade jag omedelbart gjort en felanmälan.

Något som inte stämmer

Du verkar ha oacceptabelt höga pingtider.

Felanmälan vart? Hur gör jag det?

Av Brondmaniac
Skrivet av Allexz:

Kör en pingtest som vi gjort.

http://www.pingtest.net/result/43795598.png

Av Brondmaniac
Skrivet av Allexz:

146ms från var till var?

Om det är en Amerikansk spelserver du spelar mot så är det inga konstigheter, men om det är inom Sverige eller närliggande så antar jag att du har internetanslutning via 3G?

För att spela online så krävs det låga svarstider och den enda vägen man kan gå är genom en fast lina t.ex ADSL/Kabel/Fiber

Jag kör internet via kabel-tv jacket.

Av Brondmaniac

Hur kan jag ordna så jag får bättre ms?

Av Brondmaniac

Svarstiden är 146ms.

Av Brondmaniac

Hur kan jag få högre internet-hastighet?

Hej. Jag spelar bland annat WoW, Call of Duty, Bad Company etc. på min PC, men jag är trött på att det laggar så hemskt. Jag kollade med www.bredbandskollen.se för att se vilken hastighet jag hade på internet.

Det stod att jag hade cirka:
2,93 Mbit/s för att ta emot filer och 0,79 Mbit/s för att skicka filer. Jag är inget proffs men jag vet iallafall att det är väldigt dåligt. Kan jag göra något för att få bättre uppkoppling? (Så jag slipper lagget på spel bland annat)

Tacksam för svar!

Av Brondmaniac

Problem med uppkoppling på konsol

Hej!
Jag har haft min router sen jag fyllde 13 år (är nu 15) och den fungerade bra på Xboxen i ca 1 år när jag spelat online. Men nu har jag, så att säga, "röd connection" (vilket är det lägsta) i varenda match jag joinar hela tiden.. Lagget och delayen är inte speciellt kul. Finns det något jag kan göra för att fixa detta? Har en NETGEAR router förresten..

Tacksam för svar!

Av Brondmaniac

Ska köpa ett nytt gaming-rigg.. Är detta ett bra val?

Hej!
Jag har tröttnat på min laptop som inte kan ta några spel alls och ska därför köpa en ny stationär dator som jag kan spela t.ex LoL, Counter Strike och Minecraft med mina kompisar, men samtidigt kunna surfa bra på internet såklart.

Jag har lagt ihop en kundvagn för ca 8000 kr och eftersom detta är första gången jag lägger ihop mina egna komponenter till en dator så är jag inte säker på vad som passar och så.

Iallafall, här är min kundvagn:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/450282/nytt-gaming-rigg

Jag skulle vilja be om råd, tips och skriv gärna om jag glömt nåt, om ni rekommenderar nåt istället, om det är nåt som inte passar osv.

Jag är tacksam för svar!