Inlägg

Inlägg som Nahkzul har skrivit i forumet
Av Nahkzul
Skrivet av djaxxo:

alltså tänk dig att du köper dig en NY dator.. så kommer den bli vid återställning

så allt DU har installerat försvinner men allt som fanns med vid KÖP utav datorn skall i regel finnas i återställningspartitionen som fixas automatiskt när du väl har börjat med återställningen

Okej tack så mycket. Har läst lite på Flashback också, finns lite folk som vill göra som jag och en återställning av operativsystemet ska tydligen vara det som jag är ute efter. Värsta som kan hända är att jag får fråga min kompis om nytt OS.

Av Nahkzul
Skrivet av djaxxo:

jopp en återställnings partition är ju till för att "installera om " operativsystemet till ursprungligt skick som det var från OEM

om du vill spara bilder, spel osv... lägg på ett usb minn/hårddisk osv.

risk finns att det försvinner

aa men det gör inget om sådant försvinner. Då behöver jag alltså inte hålla på att bränna över skiten på CD och sånt? Är mest det jag är orolig över. Inte att filer försvinner.

Av Nahkzul
Skrivet av mr_sQuinty:

Nästan alla märkesburkar kommer med en återställnings partition som du kan återställa datorn med till ursprungsskick , du uppmanas i regel även att bränna ut denna på skiva , förutsatt att det finns en sådan drive.

Lyckades hitta en såndär återställning partition. Där kan jag välja att återställa operativsystemet. Vad menas med det? Står bara att alla data på C:\ kommer raderas. Men har jag kvar mitt operativsystem då?

Ursäktar mina frågor, men detta är första gången jag försöker mig på något sådant. Man lär sig av att fråga

Av Nahkzul

Frågor ang Total Återställning av datorn

Tjena. Jag har funderingar på att total återställa min dator då denna blivit ganska seg samt att jag har alldeles för mycket skit på den.

Mina undringar är då; Försvinner allt som är installerat från datorn? Spel, bilder m.m

Samt att om jag totalåterställer, kommer jag då ha kvar mitt operativsystem? För detta är en märkes dator (Acer) med W7 som den även hade när jag köpte den. Jag har alltså ingen skiva med operativsystemet på. Är det ett måste att jag får tag i en skiva med operativsystem nånstans innan jag återställer datorn eller stannar operativsystemet kvar så att jag kan köra igång och göra det jag ska på en gång? Jag har ingen speciell lust att fixa fram ett nytt OS.

Tack för svar.

Av Nahkzul
Skrivet av _MmattiasS_:

antagligen inte spelen skulle flyta på lika bra iaf
http://www.inet.se/kundvagn/visa/489700/2011-06-01

Det där paketet ser kanon ut. Tack så mycket

Av Nahkzul
Skrivet av _MmattiasS_:

nej det kan han inte med det moderkortet
p67 eller z68 ska det vara!
http://www.inet.se/kundvagn/visa/489537/2011-06-01
du skulle kunna byta ner processorn till en phenom II 955 ist om du tycker att det blir lite för dyrt

Skulle det göra stor skillnad om jag skulle byta ner mig till Phenom II 955?

Känns som om jag skulle behöva dra ner på lite grann då jag måste köpa ett operativsystem också och då stiger priset åtminstone tilll 7500. Jag skulle helst inte vilja stiga över 7000 då jag har andra saker jag måste införskaffa.

Av Nahkzul
Skrivet av Fille625:

Här är en annan (mycket prisvärd) rekommendationen från en annan tråd:

Kommer den klara av Diablo 3 på iaf en aning höga inställningar? Kommer datorn att hålla länge?

Av Nahkzul

Saknar OS. Tangentbord och mus har jag redan.

Ändrar inlägget igen.

Av Nahkzul

Gud va dum jag känner mig som inte skrev att jag vill byta till stationärt.

Ändrar inlägget.

Av Nahkzul

Ny speldator, hjälp.

Tjena, nu är det dags för mig att byta ut min gamla bärbara till något kraftfullare. Det skall vara en stationär dator. Jag vill ju ha en bra dator tills Diablo 3 kommer ut
Jag skapade denna tråden för att jag inte kan så himla mycket om dator komponenter och vet inte vad som är bra och dåligt.

Min budget ligger på runt 6000 men skulle kunna gå upp till lite mer om det skulle göra stor skillnad.
Datorn behöver inte klara de flesta spel på högsta grafik, men den ska ändå vara bra nog för att kunna klara en aning hög grafik på de flesta spel. Operativsystem ska ingå i budgeten.

Dessutom, rekommenderas det att man bygger datorn själv än att man köper en färdig? Skulle jag då isåntfall kunna spara lite pengar om jag bygger den själv? Har hört att det inte är så himla svårt att bygga ihop en dator på egen hand.

Tack på förhand.