Inlägg

Inlägg som reexe har skrivit i forumet
Av reexe

Annonsen är avslutad

Av reexe

Annonsen är avslutad

Av reexe

GeForce RTX 2070 + Egpu låda (går att ta ur kortet)

Ett GeForce RTX 2070 i en Thunderbolt Egpu låda (går självklart att ta ur kortet o sätta i en annan dator om så önskas) säljes.

Kortet (och hela lådan) är bara drygt 1 år gammalt då jag fick ett helt nytt på garanti pga fel som uppstod vid uppdatering av firmware på det gammla kortet.

Kittet heter Aorus gaming box 2070

Egpu lådan går att koppla till alla datorer som har Thunderbolt 3 och man kan på så sätt få gaming prestanda på en vanlig laptop.

Hämtas i Nynäshamns kommun.

Läs hela annonsen här

Av reexe

DELL Ultrawide U3415W Curved

34 Tum Curved Ultrawide, modell U3415W
På bilden sitter den monterad på VESA arm som EJ ingår, original armen som återfinns på nästa bild är den som ingår (höj och sänkbar).

Hämtas i Nynäshamns kommun.

Läs hela annonsen här

Av reexe

Temps

Då jag har fått flera PM med frågor om temperaturer så postar jag det här också.
Idle https://imgur.com/a/F32uvTP
Pubg temps https://i.imgur.com/uDNa34g.jpg
Senaste budet ligger på 8k

Skickades från m.sweclockers.com

Av reexe
Skrivet av Zutko78:

Hej. GPU I ditt bygge, är det blower style card eller open air?

Skickades från m.sweclockers.com

Blower

Av reexe
Skrivet av Anonym 77:

Menar inte att vara otrevlig men är du dum.
Du borde först kolla vad saken är värd, 7k är mycket mer än vad de är värd och du vill ha mer, jag skulle ha godtagit direkt innan budaren ser sitt misstag

Wow tack för din extremt hjälpsamma kommentar, om din mening verkligen var att hjälpa mig skulle du ha skickat det där i ett PM istället.

Om man ska gå av dina tidigare inlägg att dömma så har du inte helt och fullt koll på marknaden.
Nu är inte detta exact samma delar pga att vissa produkter har ersatts av andra, och chassitet går inte ens att köpa längre då det bara tillverkades i begrensat antal som en form av premium chassi, men här är en länk med samma/ersatta delar i nypris på komplett https://www.komplett.se/wishlist/shared/61430f33-0888-4334-ba... sen + 2000kr för chassitet, så ca 15.400kr om du inte orkar följa länken.

Om jag tycker en sak är värd en viss summa och inte vill sälja under denna summa, så är det ju upp till mig som ägare av det jag säljer.

Nu håller vi oss till ämnet i denna tråd tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av reexe
Skrivet av Rick21:

7000 + frakt. Samt grattis!

7000 är fortfarande lite i underkant av vad jag tänkt mig, får se vad som händer under dom närmaste dagarna, men noterat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av reexe

Kan de vara så att du stängde av datorn genom att hålla in knappen i 12 sekunder alt bara dra ut sladden? Isf kan det stämma som inlägget ovan säger, då detta kan om man har otur ge korrupta filer, har man ännu mer otur kan dessa filer vara boot filer. Det skulle förklara varför den ville köra en disk reparation.
Isf är nog tangentbordet inte orsaken (även om det kan vara trasiga tangenter).

Skickades från m.sweclockers.com

Av reexe

Extremt kompact Gaming dator [1070, i5, 16gb]

Hej!

Jag har byggt en super kompakt fullfjädrad gaming dator i ett special designat chassi från DR ZABER, den har plats med fullstora grafikkort även fast den är ungefär samma storlek som en Xbox One.
Nu har jag inte kunnat använda den på länge då familjen utökats med 2 barn.

Priset är ett riktpris, buda i kommentars fältet.
Jag säljer datorn som den är.

Datorn är byggd i ett svart Saber chassi, samt har 2x256gb SSD. Resterande delar finns med på kvittot i bildformat. Då jag byggde denna för drygt 2 år sedan så har de flesta delarna fortfarande garanti (som syns på kvittot).

Jag har även en sådan här skärm jag skulle kunna tänka mig att sälja till rätt pris.

Finns 5 mil söder om sthlm, kan tänka mig att sända mot att köparen betalar frakten.

Läs hela annonsen här

Av reexe

@Niolator: Beror ju på hur han kommer ut ur bios igen, om han kommer ut ur bios genom att manuellt gå till listan med alla bootbara enheter och väljer windows bootloader så är det inte så konstigt, om han deremot trycker tex F10 och stänger bios utan att spara och windows sedan startas så låter det konstigt, då skulle det kunna vara tex att den specifika sata kontrollern inte har hunnit initiallisera under post, och man kan eventuellt stänga av fast boot för att komma runt det.

Av reexe

@status-418: Ojdå, sry klickade inte på länken 😅

Av reexe

Om du får allt att fungera och sedan ändå har kvar ditt original problem, så kan det vara så att routern blir överhettat och det derför fungerade ett tag när du startat om routern varja dag (då den ofta svalnar ner lite under omstarten), jag skulle rekomendera att sätta den så öppet som möjligt, damsuga den ordentligt och kanske även rikta en fläkt mot den.

Av reexe

Om du mot all förmodan bara vill gå tbx till din original firmware brukar ddwrt ha en guide på hur man gör det i sin dokumentation, det brukar inkludera att ladda ner en utillity från router tillverkarens egna sida och flasha routern igen med original firmware genom den, man brukar inte kunna bara skriver över ddwrt med original firmware, den knappen du tänker på är mest för att kunna uppdatera ddwrt.

Av reexe

@Borf: DD-WRT är en bra firmware och du kan troligen få bättre resultat genom att fortsätta använda den. När man resettar så går routern tillbaka till standard inställningarna, som inte alls behöver vara detsamma som din vanliga firmwares standard inställningar, utan nu när du har ddwrt kan det vara en annan ip range, som du nämnde 192.168.2.1 istället för 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 (de 2 sista är de mest vanliga). I vanliga fall används något som heter DHCP för att automatiskt dela ut ip adresser, men det kan vara så att detta är avstängt i default läget i ddwrt. Så för att få kontakt med routern igen när du inte vet vad den har för ip range, så kan du ställa in din ip manuellt på datorn eller telefonen du försöker använda för att logga in på routern igen med.
Detta gör du genom att gå in på ipv4 egenskaper på den nätverksenhet du ansluter med (wifi eller ethernet) och där ställer du in följande:
IP adress: 192.168.0.10 (1.10, 2.10)
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1 (1.1, 2.1)
DNS: 1.1.1.1 (dns är egentligen inte viktig för jusst detta men jag inkluderar den ändå).

Pga att du inte vet vilken ip range du nu har så får du testa dig fram och ändra 0.10 till 1.10 och 0.1 till 1.1, sedan testa 2.10 och 2.1 osv.
Andra default ip ranges kan även vara 10.0.0.1 men detta används mest i vpn och annan infrastruktur.

Av reexe

@Snoopaloop: Som Njano nämner (vilket jag tycker låter troligast) så kan det vara boot orningen.
Detta kan du enkelt se genom att öppna bios settings och kolla vilken hårddisk (eller annan hårdvara) som är satt som primär bootenhet. På vissa bios är det standard att den bootar först CD > USB > HDD/SSD, så du kan också testa detta genom att koppla ur externa usb saker som inte behövs tex usb hårddiskar eller usb minnen, samt kolla att ingen cd skiva sitter i datorn (om den har en cd läsare vill säga).

Av reexe

@kruJ: Det är möjligt att kortsluta och förstöra moderkortet på en dator (och om man har otur annat också) genom att kortsluta ett usb uttag (har själv varit med om detta då en familjemedlem pressade in fel sladd i ett usb 2.0 uttag). Då kaffet troligen kortsöt massa saker i tangentbordet så kan du haft otur och samma effekt kan ha uppståt hos dig.
Jag skulle försöka få tag på en dator du kan låna (som du inte är alltför rädd om då den kan gå sönder av detta) och testa sätta i dina komponenter en i taget för att se vad det är som inte fungerar, om alla dina komponenter fungerar på ett annat moderkort så är det troligen ditt moderkort som är trasigt och du får köpa ett nytt.

Av reexe

@relevantia: Ganska säker, fungerar åtminstonde med NVMe.

Av reexe

@status-418: Tror att han tänkte mer på att SSD diskar bara kan skriva och läsa ett visst antal ggr innan det "blocket" slutar att fungera, så SSD diskar blir mindre och mindre i storlek under åren. Men jag har kört SSD i flera år och so far är det ingenting jag märkt av alls. Dessutom blir ju lagring billigare och billigare, så troligen byter du ut en SSD långt innan den har nått sin livstid ändå

Av reexe

Varför det går seegt direkt i routern

Anledningen till att allting går långsammare när man kör vpn direkt i routern är pga att routern oftast har en cpu på 200-600mhz vilket är långt mycket seegare än din dator, och då openvpn kräver mycket krypterande så segar detta ner anslutningen.

Själv köpte jag precis en ny router och ökade min uppkoppling från 2.5 upp och 2.5 ner till 12 upp och 8 ner.

Routern jag köpte var Rt-n16 (överclockad till 533mhz) om någon undrar.