Inlägg

Inlägg som anon172162 har skrivit i forumet
Av anon172162
Skrivet av Vinolik:

@llrobbanll: heltäckt plåt bak?

Kanske lite vagt beskrivet Menar plåten som sitter till höger om expansionsplatserna. Den plåten är perforerad på R5 vilket gör att luft kan ventileras ut där. På Define S är den plåten hel vilket är lite synd.

Skrivet av willeykk:

Har också haft ett S, rekommenderar en fläkt i botten för att få extra luftflöde över grafikkorten. Om du inte har ett för långt power supply Jag hade delarna i sign och t.om. mitt högljudda 290x gick tyst, för att vara ett radeon kort såklart.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske gör så att jag kör två fläktar på de översta platserna i fronten då och sedan en i botten. Om jag nu kan bestämma mig någon gång vilket chassi jag vill ha

Av anon172162
Skrivet av Gagoff:

Prylbögen i mig vill självklart ha den, men det är svårt att motivera priset om man bara spelar på sin dumburk...

Så farligt mycket dyrare blir det faktiskt inte. Runt 1000:- mer än en skylake build i dagsläget. Kommer själv göra uppgraderingen till en 5820K inom kort.

Edit: 5820K är tom 500:- billigare än 6700K på cdon just nu.

Av anon172162
Skrivet av Vangen:

Jag älskar att redigera film. Och att sitta på en i5'a utan HT har funkat perfekt. Frågan blir ju vad ökningen skulle bli om jag skaffade mig en 6950x. Mycket snabbare än det jag idag tycker är snabbt nog.

För min del tänker jag vänta tills Haswell-E.

Tror du menar Skylake E? Haswell E finns redan

Av anon172162

Plockar nog upp en 5820K nu till julrean för att senare uppgradera till 6800K när priset på den faller. För en gångs skull har man ju det alternativet när Intel inte valt att byta plattform.

Av anon172162
Skrivet av rickardj:

Hej.

Jag har idag en Panasonic TX-P55vt30y men då jag har börjat spela väldigt mycket vill jag komma åt 4k upplösningen, samt att saker och ting bränner fast lite för enkelt i denna TV'n.

Min fråga är dock om jag byter ner mig i bildkvalité ifall jag byter till t.ex en LG 55UF675V 55" ?

Kanske är en dum fråga för vissa här men för mig är den befogad då jag inte har så bra koll på tv apparater

Tack på förhand!

Har samma modell som dig fast 50" versionen och jag har inga problem med att spela på den. Sätt TVn i Game picture mode så skärper den svarstiderna. Stäng även av all form av "bildförbättring" så dessa bara förstör.
Vad spelar du på? PC eller konsoler? Om konsoler så vinner du ändå inget på att byta till 4k då dessa knappt använder 1080p. XB1 kör ofta 720p och PS4 900p.
Skulle i vilket fall inte byta till TVn du föreslog.

Av anon172162

Tänk även på att saker som hibernation filen tar 75% av din totala mängd ram på hårddisken. Använder du inte hibernation kan du enkelt stänga av den med kommandot: powercfg -h off

Har du väldigt mycket ram kan du även minska page filen om du är i behov av utrymme.

Av anon172162
Skrivet av jonas1972:

Jag tog det främst för att s saknar platser för 5,25 tums enheter helt och inga hdburar såklart man har ju ändå plats för 5 enheter bakom på höjden,där huserar min 850 pro min 840 evo och nån gammal mekanisk samsung på 2 tb.Man kör ju ändå allt från usb idag.Sen satte jag in 3 140mm i fronten för maximalt luftflöde till mina gtx 980 i sli,funkar alldeles perfekt:-)

Upplever du att varm luft blir stillastående runt grafikkorten? Define S har ju en heltäckt plåt bak medan R5an har perforerad. Frågar för att jag är sugen på en Define S och planerar att ha 3 140 i fronten och en 140 bak.

Av anon172162

Någon mer som har problem med fast travel? Får klicka 100 gånger på kartan innan alternativet kommer upp.

Av anon172162
Skrivet av the_weird:

Det kan jag svara på

Jag kör med 4x140 (Noctua NF-A14 pwm) med 1 bak och 3 i fronten.
Sällan dom överstiger 400rpm och de räcker för att hålla systemet tyst och svalt.
Har förvisso inga mekaniska diskar men att det skulle göra någon väsentlig skillnad tror jag inte.

Kommer inte heller ha några mekaniska diskar så det blir nog bra. Jag funderade mest på om man hade behövt en extra fläkt som utblås men då verkar det ju fungera precis så som jag ville.

Av anon172162
Skrivet av Larskrister:

Hej!

Har gått i tankarna på att köpa ett fractal design define s, då jag bara behöver två hårdisk-platser och ingen optisk enhet. Sitter just nu på ett r3, som jag öppnat taket på, och känner att det är lite högljutt för att stå i vardagsrummet.

Så till min fundering..
Tror ni att man slipper öppna taket med 3×140 inblås i fronten och 1×140 urblåst bak?

Tacksam för svar! Mvh / Lassek

Hur blev det med kylningen? Funderar nämligen på samma chassi med samma setup med fläktar dvs 3x140mm fram och en 140 bak.

Av anon172162

Konstigt problem med @ tecken *Löst*

Har sedan ett par dagar ett irriterande problem. Varje gång jag skall göra ett @ tecken dröjer det ca två sekunder innan jag ser det på skärmen. Detta gör att alla e-post adresser jag skriver blir fel. Blir inte så med någon annan tangent eller tecken. 2 eller " tecknet som är på samma knapp har ingen fördröjning. Vad kan problemet vara?

Edit: Tangentbordet är ett Corsair vengeance K70 om det spelar någon roll.

Löste problemet. Tydligen hade ASUS GPU Tweak 2 aktiverat shortcut keys när jag installerade det och när man tryckte altgr + 2 eller ctrl + alt + 2 vilket ger @ så bytte det mellan olika modes i programmet.

Av anon172162
Skrivet av Campaigner:

Jag antar att du inte vill ha 5.25 platser.

Enthoo Prime e också bra.

5.25" platser använder jag ändå inte så det gör inte så mycket. Kanske blir ett R5 ändå. Define S verkar mer inriktat på vattenkylning och verkar ha sämre ljuddämpning

Edit: Såg att NZXT H440 fanns i "new edition" utförande utan fönster. SOLD!

Av anon172162

Lutar nog åt att det blir ett Define S. Tar 3 x140mm fläktar i fronten til skillnad mot R5 som bara tar 2x140. Har ett silverstone raven för tillfället och de 180mm fläktarna är inte direkt tysta.

Av anon172162

Chassi med bra balans mellan ljudnivå/luftflöde

Är på jakt efter ett nytt chassi men har svårt att bestämma mig. Bästa scenario hade varit ett väldigt tyst chassi med bra luftflöde (om nu ett sådant finns). Vill helst ha ett utan fönster då jag sällan sitter och stirrar in i datorn och så medför det att ljud läcker ut. Verkar dock vara svårt att hitta ett sådant nu för tiden.

Kandidater jag har kollat på hittills är:
Fractal Design Define R5
Corsair Obsidian 450D
NZXT H440

Något jag har missat som jag bör kolla på?
PS ska helst passa tilsammans med en Noctua nh-d15

Av anon172162
Skrivet av zyberzero:

Som du nämnde i tidigare så vill FreeNAS ha direkt tillgång till diskarna. Detta kan man lösa genom att ha ett löst kontrollerkort som man med hjälp av VT-d kan dedikera till FreeNAS i ESXi.

Jag själv kör FreeNAS och pfsense virtualiserat i min server, där FreeNAS har två stycken kontrollerkort dedikarade till diskarna. Jag har då en liten hårddisk som har ESXi, FreeNAS-vm:n och pfSense-vm:n - resten av maskinerna ligger utdelat mha NFS från FreeNASen till ESXi. Det fungerar, men är lite småklurigt att komma åt när saker strular (pfsensen vägrar starta av någon anledning).

TL;dr: Ska du köra FreeNAS seriöst så skaffa ett dedikerat kontrollerkort med dedikerade diskar och något som kan VT-d eller AMDs motsvarighet.

Skrivet av tactoad:

Vore inte det bättre att köra på ett "riktigt" NAS och en separat server för ESXi? Då kan du köra lagring för VMarna via NFS eller ISCSI. Vet inte vad du kör för streaminglösning men plex/emby på NAS är ju riktigt trevligt. Det är även viktigt att kolla om din tilltänkta hårdvara stöds av ESXi. Listan finns på vmwares hemsida. Med extern lagring kan du enkelt lägga på en till ESXi för att labba med t.ex kluster och vmotion. Om du vill lära dig vsphere på riktigt

VT-D används mest i specialfall eller för VMar som behöver extrem prestanda som t.ex 10G NICs.

Skrivet av Ares_Logoth:

Smidigast är väl att köra en all-in-one?
Då kör du som folk beskriver bara ex freenas virtuellt. Du låter sedan freenas agera datastore till dina VMs (varav pfsense är en).

Du kanske vill investera i ett moderkort med ipmi så har du möjlighet att styra den remote på ett mycket bättre sätt.

Dold text

Tack för tipsen. Guld värt för någon som är helt ny. Känns kanske lite overkill med en dedikerad NAS + server. Jag skulle kunna köra på enbart en NAS för lagring men gör mest det andra för att jag tycker det är kul och vill lära mig mer.
Det lutar nog åt att jag säljer nuvarande hårdvara och skaffar något som har stöd för vt-d. En "vanlig" 2600(ej K) hade också funkat men då återstår fortfarande ECC ram om man nu bör satsa på det. Ett kontrollerkort kommer också skaffas då jag behöver fler Sata III portar. Diskarna blir förmodligen WD Red om det inte finns bättre alternativ?

Streamingtjänsten jag använder mig av idag är Kodi. Tycker det funkar väldigt smidigt och jag streamar både till min htpc samt surfplatta (google nexus). Om plex är en bättre lösning tar jag gärna en titt på det. En önskan är även att kunna streama saker över nätet när jag är på resande fot.

Av anon172162
Skrivet av Delarium.:

Mina tankar... VT-D är ju fint om du har någon hårdvara som tänkt ansluta direkt till dina VM's. Om du inte har någon sådan hårdvara, eller kan designa om din installation är VT-D ingen jätteavgörande detalj för många. Skulle tro många sitter med VT-D utan att använda det.
Rörande din gamla hårdvara till server... ska du köra någon form av "seriösare" lagring på denna maskin? En server utan ECC-RAM är för mig inte så mycket server, men det är som jag ser det. För LAB eller test/utvecklingsmiljöer är det suveränt, men skulle inte lägga något jag inte kan förlora på en sådan maskin.

Det var väl tänkt att denna server skall ta över all masslagring som min nuvarande burk har. Den nya spelriggen kommer enbart husera två stycken SSD för OS/program samt spel. Det mesta av datan som lagras är inte kritiskt utifall olyckan skulle vara framme. Det enda jag inte vill förlora är bilder. Dessa har jag dock extern backup på även i dagsläget.

Ang VT-d är det väl egentligen diskarna i NASen som skulle behöva direkt anslutning till sin VM. Åtminstone verkar det vara vad folk rekommenderar. Är helt grön på området med servrar men ser detta som ett ypperligt tillfälle att lära mig mer.

Ett alternativ skulle vara att köra windows server i botten och även ha all lagring där och sedan köra pfsense i en VM genom hyper V. Dock är jag sugen på att även lära mig ESXi/VMware.

Av anon172162

Istället för att göra en ny tråd återupplivar jag min gamla istället. Nu skall serverbygget äntligen bli av. Kommer få följande hårdvara över från min nuvarande gaming rigg:
2700K
ASUS Z68V-Gen3
16GB 1600MHz ram
120GB SSD

Kan komma att utöka med ett controllerkort då mitt nuvarande moderkort enbart har 2 st SATA 6GB/s portar. Är den ens lönt att bygga servern runt ESXi med pfsense/NAS i var sin VM eller kommer jag bara stöta på kompabilitetsproblem? 2700K stöder bara vt-x och ej vt-d vilket är önskvärt om man skall köra en NAS? Alternativet är att sälja hårdvaran som blir över och köpa något nytt som har 100% stöd för ESXi Kommer även användas för labbande med windows server etc.

Av anon172162
Skrivet av Robiban:

Hej.

Jag vill bygga nytt och eftersom 6700k är omöjlig att få tag i har jag börjat snegla på ett x99 system.

Men är det dumt att köpa det nu? Med tanke på att nästa 2011-3 serie är runt hörnet.

Sitter i ett osannolikt dilemma, det kliar i mina fingrar och jag vill handla nu men jag villa bygga i litet chassi vilket x99 sätter käppar i hjulet för och 6700k finns inte. Hur botar man detta????

Nej det är ingen dum ide. Broadwell E är samma plattform dvs x99

Av anon172162
Skrivet av kwame:

"Känner att mitt 290X fortfarande hänger med bra." Gäller inte det även din processor?
Jag hade nog väntat med att köpa allt till nästa generation släpps, då processor knappast hade gett dig ett stort lyft i nuläget ändå. Speciellt inte utan nytt grafikkort. Mycket roligare att sätta ihop mer eller mindre en komplett dator då istället. Behålla HDD/SSDs och sen sätta ihop den precis som du vill ha, färgtema osvosv!

Ja jo men det hör inte till poängen
Har haft denna CPU i 4 år nu och den hänger ju precis som du sa fortfarande med utan problem. Det är ju dock alltid kul med nya grejer och känner att jag ändå har varit duktigt och väntat så pass länge som jag har. Det lutar åt att det blir en 5820K och senare möjligtvis en broadwell E när den släpps beroende på hur prestandan är. Sen åker det i en ny GPU när nästa generation släpps så borde man ha en dator som klarar sig ett par år till.

Av anon172162
Skrivet av kwame:

Vad sysslar du med för något, eftersom du vill uppgradera CPUn? Om du spelar skulle jag köpt ett nytt grafikkort istället, ett gtx 980 Ti blir ju samma kostnad som ny CPU, moderkort och minnen.

Kan du uppgradera CPUn när det faktiskt lönar sig. (Så vida du nu inte håller på med något CPU tungt)

Det blir till en stor del spel ja. Kan ju köpa en skylake i7 men det känns som att det är mer framtidssäkert med en 6 kärnig processor. Dessutom går det ju uppgradera till Broadwell E när den släpps då det är X99 på den med.

Grafikkort kommer köpas när nästa generation släpps. Känner att mitt 290X fortfarande hänger med bra. Spelar ändå bara i 1080p60 för tillfället.