Inlägg

Inlägg som Manneh har skrivit i forumet
Av Manneh

Generation har jag ingen aning om, 2,3 eller 4

Av Manneh
Skrivet av Kebabhyvlarn:

Hej

Det är så att jag har delat in min externa hårddisk i 2 partitioner, i den ena är det en massa film, spel osv och i den andra Ubuntu. Men hur bootar jag den andra partitionen så att Ubuntu startas i början? Har försökt i BIOS men datorn bara bootar från min C: interna hårddisk som jag har windows 7 på då.

Installera wubi, då känner CMOS igen att det finns 2 OS och du får välja vilket du vill starta innan något av dem bootas

Av Manneh

Köpte 2 st DL380, vad ska jag göra?

Tja!

Köpte 2 stycken HP Proliant DL380 idag då jag funderat runt att köpa server ett tag och det kom ett pangerbjudande på blocket så jag köpte dem och nu kan jag fasiken inte komma på vad jag ska göra mer än ftp, filserver, mail och/eller spelserver.

Notera att jag gärna pillar med någonting som jag lär mig något utav. Dela med er av det ni har lärt er som ni tycker var värt att lära sig, alla var vi sämst någon gång!

Tack på förhand!

Av Manneh

Jag hade exakt samma problem då jag hade dom på lägsta med fläktkontrollern som följde med mitt define r3. Dom behöver helt enkelt mer juice för att snurra igång, väl igång kunde jag ha på lägsta utan problem. Tror även det är av denna anledning datorer snurrar till som faan precis när man startar dem. Fick den snilleblixten då jag förstod vad felet var på noctuan

Av Manneh
Skrivet av am0berg:

Tilta chassit frammåt! ;D Så "Luftbubblan" i reservoaren kommer på baksidan haha Dvs om du har en 5.25" monterad tank haha

Vad har du för res om man får fråga ?

//Alex

En EK multi nånting, så det är ett rör

Av Manneh
Skrivet av Hraf:

Jag kan meddela att jag också lider av lite kondens på insidan av ena av mina två reservoarer. Just hur mycket det är varierar från dag till dag däremot. Ingenting jag störs så mycket av, hade varit värre om det var på utsidan.

Ja det är ju inte farligt, det förstår jag. Men det är så förbannat fult i min mening

Av Manneh
Skrivet av Kevlarheart:

Om det står ADD MORE V CORE i fel beskrivningen... VARFÖR inte testat det då? xDD

Vet inte hur jag ska formulera mig utan att totalt såga dig, men om du läst tråden så får TS BSOD i idle. Jag vet inte vad du har för propp som drar mer kräm i idle än i full load. Även om det hade funkat så vill man helst hitta annan lösning då man kan hålla tempen nere

Av Manneh

Haha, är det bara jag som totalt skiter i om dessa bitar sitter kvar på baksidan av mitt moderkort? Tog bort H50'n, smackade på ett vattenblock, stängde och glömde bort

Av Manneh
Skrivet av frankof:

Öka temperaturen i datorn så försvinner imman.

Skrivet av Casgar:

Varm luft kan bära mer vattenånga än kall luft. När den varma luften i tanken träffar tankens kallare ytterskal så kyls luften ner vilket minskar mängden vattenånga den kan innehålla. Den överflödiga vattenångan kondenserar då på skalet och bildar imma eller små droppar, i princip som en nyspolat toastol.

Precis som frankof säger så kan kondensen försvinna om du höjer temperaturen på vattnet. Att höja temperaturen runtomkring själva tanken bör också funka eftersom tankens skal inte blir lika kallt och kyler ner luften inne i tanken till under den s.k. daggpunkten. Eller så köper du en tank med tjockare skal/isolerar tanken.

P.S. Är totalt noob när det gäller vattenkylning.

Varför skulle man vilja öka tempen?

Av Manneh

Imma, kondens eller ånga i tanken?

Hej!

Jag har haft mitt vattenkylsystem i några veckor nu och jag har trodde att ångan på insidan av tanken skulle försvinna med tiden men det gör den tydligen inte. Finns det något bra sätt att bli av med den eller om någon vet vad som är orsaken till detta och om det är vanligt. Jag vill bli av med den för att det helt enkelt inte är snyggt. Vill inte heller fylla tanken till max.

Av Manneh
Skrivet av lideri:

Du kan rimligtvis hitta bättre 120 mm fläktar än 200 mm fläktar, i alla fall om du ser till flöde/ljudnivå, 4x120 mot en 200.
Å andra sidan kommer nog skillnaden bli rätt liten och 4st bra 120 mm fläktar kommer nog kosta tre gånger så mycket som en 200 mm fläkt, skulle själv fundera minst en extra gång innan jag la 400:- på fläktar.

Tillverkarnas ljud, och antagligen flöde med, ska man ta med en gigantisk nypa salt, det går att mäta lite som man vill så man kan i princip bara lite på oberoende tester.

Äh, jag köpte 7 st noctua fläktar á 200:-

Av Manneh

Min största tabbe, eller ja. Tabbe och tabbe var när jag satt på LAN och skulle skjuta en såndär metallgrej som öppnar en burkdricka på kompisen som satt på andra sidan bordet. Självklart åkte den in i datorn men det gjorde inget, det var när jag skulle ta ut den jag råkade trycka ner den så den fick kontakt på moderkortet, jag fick mig en stöt sen var det inge mer LAN för min del. Detta var ca. 1,5h efter ankomst..

EDIT: En annan grej som också är ganska rolig men som inte var mitt fel var när jag spelade musik hemma så ramlade min väska jag har till mitt psp ner från en hylla jag har ovanför datorn och bröt av USB-kontakten till mitt tangentbord. Man har gjort ganska många noobgrejjer. Brytit av ett par 3,5mm kontakter då man har gått ifrån datorn med headsetet på sig osv.

Av Manneh

Spara trasslet och köp en USB, så man kan kasta in den i garderoben de 364 dagar om året man inte använder den

Av Manneh
Skrivet av TheDaemon:

Mja typ, jag var sugen på att köra Vengeance... och D14. Men det går ju inte
Har inte bestämt mig helt om jag ska byta kylare eller minnen, men antagligen blir det D14 och XMS3 istället.

http://www.inet.se/artikel/5315109/corsair-4gb-2x2048mb-cl9-1...

Av Manneh
Skrivet av Leeloo:

Har i dagsläget över 15 genuina Windows licenser som jag fått gratis för att man är student

Samma här. Frågade datorteknikern på våran skola om jag kunde få ett par då licenser följde med burkarna som det inte skulle vara windows på

Av Manneh
Skrivet av zoddan:

Du ska ha iexplorer 3.0. Punkt.
Jag har själv slitit ut 5 stycken mer eller mindre, började med den. Det som pajjar e scrollen. Dom e billiga, snabba och sköna i handen, köp. När den pajjar, köp en ny, ingen idea att gå över till mx518, jävla bajsmus som ska va ergonomisk, du håller den som ett troll.

iexplorer är en webbläsare...

Av Manneh
Skrivet av Haglund:

Jämfört med vaddå?
Har en Diamondback från 2004 som jag använder dagligen. Skötsel och hygien gör att det inte kläggar igen, tror att alla möss kan leva såpass länge om man sköter dem och inte kastar de i väggen när man dör i ett spel.

Wow, glasa in den och spara. Det var ju fabrikationsfel på dem om jag inte minns fel? Dem började glappa i sladden som går in i musen. Avverkade 4 sådana på ett år, alla på rma. Bra mus för övrigt

Av Manneh
Skrivet av Rizzt:

Det var ju synd. Vill minnas att för i tiden kunde man ändra polaritet på fläktar så dom kunde snurra tvärtom. Får nog lägga ner detta sålänge.

Jag är inte heller så insatt i fläktar men om det gick förut så bör ju fläkten i stort sett vara en DC-motor. De kanske inte är det längre för att minska på ljud, friktion och strömförbrukning, vad vet jag

Av Manneh
Skrivet av klosvans:

tjabba, jag ska köpa det där kortet jag med, och jag ska köpa det här vattenblocket
http://www.swiftech.com/HD6900-HS.aspx

Med det blocket så är det bara gpu'n som får aktiv kylning medans minnen och regulatorer får passiv. Jag tror inte det är vad TS letar efter

Av Manneh
Skrivet av Fluf:

Misstänker att det är mer än kondensatorerna som har rykt, men om du inte behöver returnera kortet till IF eller liknande så kan det vara värt ett försök att byta de ytmonterade kondingarna, det är lite pilligt men det kan gå. Har själv fixat till en Xbox som min kusin kvaddade och tappade bort en konding på när han skulle chippa den själv utan några lödskills.

Och tack för att du gick till försäkringsbolaget istället för att köra en rövare för återförsäljaren

Ja smt-kondisar kostar noll och ingenting på ELFA