Inlägg

Inlägg som Manneh har skrivit i forumet
Av Manneh
Skrivet av Azpol:

Det kan nog bli svårt att få från samma serie. Går det med andra?

Olika märken och serier har sina specifika "ljud-stämplar", om du har dina JVC som frontar och en center från en annan tillverkare så har dom inte samma klang på ljudet. Dvs man tappar hela surroundkänslan då ljudbilden inte är densamma från alla håll.

Om man ska hårddra det så är det som att en människa på t.ex. en film kan låta HELT olik sig på olika högtalare

Av Manneh

Precis dom där, exakt samma som dom höga, finns även i svart om du blå inte är i ditt färgschema

Av Manneh
Skrivet av oyegie:

Skulle tagit NAD.
Förresten så kan jag tipsa om http://www.rehifi.se/nad-c320-p-9034-c-113.aspx den har power så det räcker.

Hur stor skillnad blir det med en 3,5mm propp till rca jämfört med optik?

Av Manneh
Skrivet av oyegie:

Nja det beror på,du kan ju givetvis inte uppgradera till 5.1 men har du fullregister preout så kan du uppgradera med kraftigare slutsteg om det skulle behövas.
Funktions och anslutningsmässigt så sitter hemmabioreceivrarna på kungatronen,stereoförstärkarna är vad dom är bäst på,spela upp musik i stereo.
Ljudmässigt är det knappt nån skillnad,har själv jämfört så jag vet men man brukar få lite mer power med en stereoförstärkare.

Nu börjar det bli rörigt, vi gör så här. Välj det som passar mina högtalare bäst:
Alternativ 1
Alternativ 2

Av Manneh
Skrivet av oyegie:

Du kan ju uppgradera till 5.1 om du vill men till musik så är en ren 2kanals förstärkare bäst.

Det är det jag menar, som jag skrev längre upp så är uppgradering inte så aktuellt. Då får man väll mer på en 2-kanals förstärkare men då försvinner möjligheten till uppgradering?

Av Manneh

Jag har bara ett par lektor 2 och en sub8. Länken är ju en 5.1 receiver. Får man inte i mitt ställe en bättre stereoförstärkare om man lägger samma pengar på den då det är färre kanaler eller tänker jag helt fel?

Av Manneh

Om man ska gå lite efter att man får vad man betalar för så är inte de flesta där lite overkill om jag vill ha så att det "precis" räcker till mina behov?

Av Manneh
Skrivet av oyegie:

Har du nån speciell budget så man vet vad den får kosta?

Så lågt man kan komma utan att det blir skräp, jag sparar hellre än att jag köper något som likar det jag redan har
Edit: Har en taskig 5.1 receiver som kostade under 1k.

Av Manneh
Skrivet av buddaz:

Nad+Dali har låtit bra dem gångerna jag varit på hifiklubben, NAD har ju power, så det räcker och blir över.

Skrivet av Belorios:

Jag skulle vilja påstå att förstärkaren har väldigt stor betydelse för slutresultatet. En för klen förstärkare/förstärkare med fel karaktär för valda högtalare kan totalt förstöra hela upplevelsen, med rätt förstärkare till högtalarna kan de lyfta högtalarna till en nivå högra än vad man först trodde var möjligt. Framförallt om du kommer köra optiskt så ställer du ett högra krav på stärkaren då du behöver en vettic dac i den också.

Har dock inget generellt tips till dina högtalare eftersom jag inte lyssnat på Lektor serien men till andra Dali grejer tycker jag det brukar funka bäst med lite svulstigare förstärkare (Nad t ex).

Skrivet av oyegie:

Kan säga att dali lektor 2 är ganska trögdrivna så ska du lira högt så behövs det mycket "spänning" från förstärkaren eller effekt som man normalt brukar säga.

Med andra ord räcker inte argon förstärkaren till? Ni får gärna länka lite tips som man kan gå ner på klubben och lyssna på. Även beg är av intresse

Av Manneh
Skrivet av oyegie:

Sub-utgång har den
Med stereo-ingång menas den ingång som du kopplar ljudkällan(cd-spelare,dvd,ps3 osv) i, i detta fallet handlar det om analog stereosignal från källan.
Finns även digital-ingångar om man vill använda det.

Det som är aktuellt som källa är htpc med optisk utgång

Edit: Det som var lite meningen med tråden då jag nästan förstod att förstärkare inte påverkade ljudet allt för mycket så provlyssning inte är ett måste att någon (eller alla) skulle länka en och samma då den var det bästa för just mina högtalare Men det kanske inte är så enkelt

Av Manneh
Skrivet av snajk:

Förstärkaren är nog det viktigaste efter högtalarna. Ett hyfsat alternativ är den här om du inte har behov av mer än en stereo-ingång.

Har kollat på den, vet du om den har sub-utgång? Vad menat du med en stereo-ingång. Som sagt, jag är n00b

Av Manneh
Skrivet av Rosen70:

Eftersom att du bor i Sundsvall så rekommenderar jag dig att gå till mediamarkt. Där kan du lyssna på ett flertal förstärkare.

Oj, inte updaterat där, pluggar och bor i västerås

Av Manneh

Hur viktig är stärkare/receiver i en kompaktstereo?

Halloj!

Har beställt ett par lektor 2 som ska komma på fredag.

Det jag nu undrar är vilken stärkare/receiver som ni skulle rekommendera för att driva dessa och hur "viktig" är en stärkare i en kompaktstereo?
Med viktig menar jag inte att man kan vara utan, det förstår jag att man inte kan men nu när jag redan har en receiver av okänt märke, hur mycket kommer den försämra ljudet, om något alls?

Krav är att den ska ha pre-out för aktiv sub

Jag är helt okunnig inom detta och högtalarinköpet kom lite som ett impulsköp då det var så vackert :')

Lägg märke när ni lägger rekommendationer att det räcker om stärkaren/receivern bara orkar driva mina högtalare då uppgradering/utökning inte är på agendan då jag är student. Alla prisklasser är välkommna men så lågt man kan komma utan att tumma allt för mycket på kvalitén ser ut att vara min prisgrupp.

Citera gärna då jag vill komma hit så snart någon svarar

Av Manneh

Tror vi kan summera tråden med nej, Z906 är inget att ha.

Av Manneh

Och en sub8 Sitter som ett litet barn innan julafton och väntar

Av Manneh
Skrivet av simonwellander:

Okej köp Logitech men lyssna aldrig på något bättre Då kommer du bara vilja ha och ha...

Det kommer nog duga sålänge du inte har kritiska krav på ljudkvallitén.

Lycka till! Mvh Simon

Been there done that, rekommenderade logitech i en tråd här förra veckan och oyegie sågade mig. Gick ner på hi-fi klubben väldigt nonchalant för att kolla vad det var för skit som skulle vara så jävla bra. Gick därifrån med lätt tarmsläpp, tårögd och 7000:- fattigare. Har aldrig varit nöjdare

Av Manneh
Skrivet av JaerNi-x:

Tyvär kan det ej vara ihåligt, ska dra skruvar genom det. I slutändan ska det bli skelettet till chassiet.

Helt ovetande om vad du ska göra men kan du inte nita?

Av Manneh
Skrivet av mangew:

Detb är väl detta som är risken med köpa "billiga kinesiska" , man köper den billigaste för att den var just skitbillig och sedan fungerar den inte bra alls. Då blir per automatik alla billiga kineser skit.

Det är en fråga om tycke och smak. Köpte en ZTE blade när dom hette san fransisco, fortfarande den bästa telefonen på marknaden om man tänker på hur mycket man får för dom pengarna. Detta är alltså enligt mig, bara mina tankar här, jag säger inte vad du eller någon annan ska tycka.

Av Manneh

Har beställt den billigaste skittableten jag hittade på ebay, den ska agera som center i hallen till eventghost som styr min anläggning. Har inte fått den men jag slinker in med en "review" när jag fått hem den

Edit: Den kostade 600:- så jag sket i specs. Om den mot förmodan inte skulle hålla för mina låga krav så åker den i soptunnan helt enkelt
Edit2: Helt fel, den kostade 450:- inkl. frakt xD

Av Manneh
Skrivet av Jaydeen123:

Tjenare!

Jag har köpte ett Auzen X-Plosion 7.1 DTS ljudkort som funkar extremt bra förutom att av någon anledning så kopplas ljudet i mina hörlurar vidare till min mick. T.ex. när jag sitter o snackar med några polare på Skype och slår på musik, så kan de höra vad jag lyssnar på bättre än vad jag själv gör i mina hörlurar.
All hjälp uppskattas extremt mycket!

Tack i förhand!

Hade samma problem själv.

http://img148.imageshack.us/img148/1627/felande.png

För mig var det bara att muta playback i mikrofoninställningarna. Det är alltså inte i windows inställningarna utan drivrutinstjoffset. Ditt ser kanske inte likadant ut men leta efter det